Idol 3 ili Samsung A5 ili Vibe X2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Le Draza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 30. Jul 2015. 18:39
:: Huawei Y210D

Idol 3 ili Samsung A5 ili Vibe X2

Post od Le Draza »

Posto sam odlucio da sacekam neko vreme da ne brzam sa kupovinom telefona, sad sam odlucio da ga konacno uzmem, naravno planirao sam da uzmem Z2, ali iskrsklo mi je par stvari, pa je budzet iseckan, Trenutno sam u velikoj dilemi izmedju Alcatel Idol 3 5.5 , Samsung A5 i Lenovo Vibe X2 koji su trenutno u mts ponudi. Kod telefona mi je najbitnije brzina,Ram posto cu ga uglavnom koristiti za igrice, onda zvuk, kamera ne mora da bude savrsena , dovljono je da bude solidna, i posto potpisujem ugovor na 24 meseca, nadam se da ce i telefon moci da izgura 2 godine koriscenja bez nekih velikih problema.Naravno ovi telefoni ne mogu da ispune u potpunosti sve moje zahteve, ali me zanima koji od njih bi bolje ispunio moje norme.

I ukoliko neko moze da mi napise sve lose stvari nekog od ova 3 telefona, bio bih mu zahvalan.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Re: Idol 3 ili Samsung A5 ili Vibe X2

Post od kvaka33 »

Idol bih preskocio ,ne volim njihove modele
X2 ima drasticno bolji ekran ,sto je po meni bitno za igrice ali nema mogucnost prosirivanja memorije ,mada sa 32 gb interne nije lose
Procesori slicni,kamere takodje ,kasnije ce ti biti teze prodati lenovo
Generalno po meni uzeti telefon sa boljim ekranom
Mada pogledaj i Huawei P8 lite i Sony M4 odlicni telefoni ,naravno ako se uklapaju u budzet
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

90% će preporučiti taj A5, koji nije ništa posebno a ima veliku cenu. Ja bih ti preporučio ovako:
1. Lenovo Vibe X2
2. Sony Xperia M4
3. Huawei P8 Lite.

Off: Zamislite imam LG, a preporučujem i neke druge proizvođače... ;)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

X2 je odličan model, tako da bi on bio prvi izbor, A5 i Idol 3 5.5 su dobri modeli, mada nisu sjajan izbor ako je gaming primarni kriterijum. P8 lite bih zaobišao, loša kamera i dosta taman ekran tj. dosta slabo osvetljenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Le Draza
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 30. Jul 2015. 18:39
:: Huawei Y210D

Post od Le Draza »

Cuo sam da su neki ljudi imali problema sa Lenovo X2 Vibe, kazu da je poceo da se raspada telefon posle 2 meseca koriscenja, i da telefon pocne da baguje posle updatejova.

Jel moze neko da negira ili potvrdi to ?

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

Le Draza napisao:i da telefon pocne da baguje posle updatejova.
to zvuči kao oni ljudi koji ne znaju da moraju da odrade factory reset posle updatea. just a wild guess, ipak sačekaj nekog ko stvarno ima taj telefon da prokomentariše

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
:: Nokia Lumia 520

Post od alphablue597 »

Da malo osvezimo temu :wink:
Sta mislite da je bolje uzeti, Alcatel idol 3 4.7 ili Huawei p8 lite? Treba da obnavljam ugovor, pa se vec duze vreme razmisljam sta da uzmem. Ovaj huawei mi je na izgled lepsi, ali mi se ne svidja procesor (Kirin), kazu da kamera nije nesto, ekran nema zastitu od grebanja, baterija mu je losa( mada ni alcatelova nije bas puno bolja). Ovom idolu gotovo da ne mogu da nadjem neku manu, osim baterije koja nije izmenjiva, ostalo je sve gotovo savrseno za ovaj novac. Sta predlazete?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

alphablue597, Za P8 lite mogu samo da ti kažem da je kamera u uslovima slabijeg osvetljenje poprilično loša, ekran je dosta taman čak i pri maksimalnom osvetljenju, nema zaštitu na ekranu već telefon out of the box dolazi sa folijom preko ekrana. S' druge strane uređaj izgleda vizuelno jako lepo, fluidan je u radu i ima glasan zvučnik.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ne znam kojom svotom raspolazes, ali trenutno je u mts-u z2 uz paket od 2k, 23k dinara, koliko vidim Idol 3 je u tom paketu 16k, tako da stvarno bih dodao tih 7k bez razmisljanja i uzeo dosta ozbiljniji telefon.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Nisam u mts-u, ja sam u vip mrezi. Ovaj alcatel u mts-u je 5.5 inca, a u vipu 4.7. Uz pretplatu od 1690 kosta 11400, ne mogu da menjam mrezu... Nemam neki izbor, ima za 15000 galaxy a3, za 17000 xperia m4, tako da mi je izbor pao na ova dva. Ovaj alcatel je super, samo me brine to sto sam video za starije alcatel telefone da im ekran lako strada ukoliko ga nosite u dzepu, kao i to sto baterija nije zamenjiva, ne znam koliko to kosta u servisu?

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 14. Feb 2012. 01:01

Post od meeyo »

Ja sam imao idola keca koji je crko tako da ne može da se popravi pa su mi zamenili za dvojku. :D

Mislim da za te pare idol najviše daje ali nijedan od tih nije fon za gejming. 3D igrice često seckaju na dvojci, uglavnom u nekom introu pred level ili posle levela, ako znaš na šta mislim. Verujem da ne bi mnogo bolje bilo na trojci, pogotovo od 5,5 inča. Idoli su telefoni za muziku, video, internet, toliko im hardver dopušta.

Moj ti je savet da se strpiš još malo i skupiš za npr. HTC 820 ili ako ti baš bude išlo M8. Na ovom drugom nema greške u performansama. Jesu skuplji ali ćeš se sit naigrati.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Ne igram igrice uopste, to sam igrao kad sam imao obican dumb tel, sada mi je nezgodno da igram na touch screen, tako da ne igram;)
Razmisljao sam i o htc, ali je on jos problematicniji za popravku ili zamenu baterije, a i baterija mu nije jaca strana... U stvari kod alcatela mi je to jedini problem, nezamenjiva baterija, na prethodnim telefonima sam menjao bateriju gotovo uvek posle godinu/ipo dana... Razmisljam i da uzmem lg spirit, i pare stavim u dzep, ali ipak idol ima bolju kameru i vise ram...

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Aha, mislio sam da si ti postavio temu. Izvinjavam se. :D

Pazi, danas sve više telefona ima tu fiksnu bateriju. Mana je to što je ne možeš sam zameniti i ne možeš koristiti rezervnu. Što se prvog problema tiče svaki problem sa baterijom ćeš rešavati u servisu i to je jedini način. Baterija se može zameniti ali ne možeš sam. Imaš i garanciju. Za drugi problem postoji kakvo takvo rešenje - mobilni punjač. Prednost je to što su unibody telefoni uglavnom lepši jer dizajnerima daju više opcija. Dobra stvar je i to što prašina mnogo teže ulazi unutra što se odražava i na ostale delove. Istu dilemu sam imao kada sam kupovao idol keca i rekao sam sebi da to nije toliki problem i ispostavilo se da nije. Kada telefon zabode sam se restartuje posle tridesetak sekundi. Što se tiče trajanja baterije nisam primetio nikakve razlike na kecu za godinu dana, i sada na dvojci za nekih 9 meseci. To za HTC ne znam da li je istina, ne vidim zašto bi bila pošto su na glasu da imaju vrhunsku izradu.

Po meni, ovakve telefone bi trebalo menjati na dve godine, istekne ugovor i pravac po novi.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

U pravu si, stvarno mnogo bolje izgledaju ovi telefoni sto im se ne vadi baterija, bio sam danas do poslovnice... Odusevio me galaxy a3 kako izgleda...
A kakva su ti iskustva sa alcatelom?

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Sasvim korektno, da ne kažem odlično za uloženi novac. Ja Samsung ne volim iz istog razloga kao i Epl - pomodarstvo i statusni simbol. Ali ko voli nek izvoli. Nisam koristio niti video A3, pretpostavljam da ima bolju kameru od Alkatela, ali ovaj drugi ima veći ekran i verujem da radi malo brže.

Od svih telefona koje si spomenuo, savetujem da uštediš za Sony M4. Moj drug ima M2, i radi vrlo lepo, M4 je sigurno odličan. Huawei deluje zanimljivo na papiru ali stvarno ne znam kako radi.

Najbolje da odeš do prodavnice i da ih sve isprobaš. Izloženi telefoni su uglavnom natrpani glupostima pa taman da vidiš kako koji radi kada je opterećen. Takođe, moći ćeš da doživiš "hemiju" sa telefonom kada ga uzmeš u ruke.

alphablue597
Mobil fan
Mobil fan

Post od alphablue597 »

Hvala za odgovor, izgleda da cu ipak idol da uzmem. Idol mislim da ima bolju kameru od a3(8mpx), bolji ekran, a i jeftiniji je. Razmisljao sam i o m4 aqua, ali vidim da se masovno zale na pregrevanje kao i na kameru, kazu da je losa(iako i alcatel ima sonijev senzor, kamera na idolu je bolja). Uz to m4 je skuplja vise od 6000 uz moj paket u odnosu na idol...

Odgovori