HTC M8/M8s protiv LG G3 16/32 Gb

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 14. Feb 2012. 01:01

HTC M8/M8s protiv LG G3 16/32 Gb

Post od meeyo »

Zdravo svima!

Pretraga telefona se privodi kraju. Uspeo sam da napravim uži izbor i nikako mi ne ide da prelomim. Iz naslova se vidi koji telefoni su u pitanju. Prvobitno su bili M8 i G3 16Gb, međutim shvatio sam da postoje i naprednije (?) verzije ovih telefona koje izađu 5000 dinara skuplje pa i njih razmatram. Još uvek nisam imao prilike da ih vidim uživo ali i to će se desiti.

Ono što najviše cenim kod telefona su brzina i ekran. Koliko sam shvatio brzina je na HTC-ovoj strani ali je ekran na strani LG-ja, pre svega zbog veličine. QuadHD kako vidim još uvek ne donosi ništa značajno jer aplikacije ne podržavaju tu tehnologiju, ali u budućnosti će biti tako.

Muzičko iskustvo mi je takođe važno, ali HTC Boom Sound zvučnici mi nisu toliko bitni jer muziku slušam preko slušalica, ako ne, svakako ću priključiti prave zvučnike. Štaviše, nisam oduševljen činjenicom da su zvučnici sa prednje strane jer kada je telefon u džepu, prednja strana će biti naslonjena uz nogu što će utišavati zvono. Neka me neko demantuje ako to nije slučaj.

LG ima bolju kameru ali mi je kamera najmanje bitna od svih bitnih stvari na telefonu. Tu je i M8s koji je kako kažu poboljšao ovaj segment što je svakako plus, ali ima osmojezgrani 64-bitni procesor koji je na računaru super, ali šta to donosi na telefonu? M8 je vrlo brz, da li je ovaj još brži? G3 32GB ima 3Gb RAM-a. Da li to donosi išta?

Baterije su otprilike iste iako su različitog kapaciteta, pošto LG-jev ekran guta energiju.

Aluminijumsko kućište na M8. Tačka.

Zamenjiva baterija na G3. Tačka.

Samsung ne volim. Tačka. :D

Ovako na papiru mi se čini kao da je u pitanju trejdovanje između karakteristika pa gde se čovek više pronađe to će i odabrati, ali pored toga što imam nerazjašnjena pitanja, deluje mi kao da su se dve najbitnije karakteristike - brzina i ekran raspodelile po suprotnim taborima pa mi je teško za odlučiti. Pomoglo bi me da neko ko je imao iskustva sa ovim telefonima kaže štogod. :)

Hvala!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: HTC M8/M8s protiv LG G3 16/32 Gb

Post od znemanja »

Zvuk je dosta bolji na HTC-u, kvalitet izrade takođe, ekran je opet na strani HTC, G3 ima previše taman ekran. Jedina prednost G3 je kamera.
Tako da u ovoj dilemi definitino treba izabrati HTC.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

HTC svakako. Je l' si razmisljao o Sony Xperia Z2?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

M8 definitivno .
16 godina na forumu MOBILNISVET

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Zile995 napisao:HTC svakako. Je l' si razmisljao o Sony Xperia Z2?
Nisam pošto ga nema u ponudi kod operatera. Jedini koji ima je Z3 koji mi je preskup.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Izrada je svakako na strani HTC, ona je jedan od zaštitnih znakova te kompanije. No, treba imati u vidu da takva izrada i oblik vuče sa sobom i klizavost telefona u ruci. Ali ništa strašno.

Što se tiče performansi i softvera, fluidnije radi M8. Jednostavno HTC-ov UI je jedan od najbržih uz Nexus.

Zvuk svakako na strani HTC. Pre svega svaki prednji zvučnik daje bolji ugođaj od zvučnika pozadi. Posebno HTC-ov.

Kod kamere nema dileme. G3 za koplje ispred i M8 i M8s. Zajedno.

Oba modela dobijaju Android M, s te strane nema razlika.

Jedino što još pravi razliku. M8 jedva da ima nov ispod 400e. Sa druge strane, G3 32gb već za 310e. Pričam o cenama u radnjama. Na oglasima je malo drugačije, ali sve u svemu HTC osetno skuplji.

Što se tiče M8s, moj ti je predlog da ga zaobiđeš iz dva razloga. Prvo, taj model nije flagship iliti high-end kao M8. Jednostavno ima slabiji hardver. A druga stvar, ako je nešto jasno za HTC, to su tri stvari - imaju strašne zvučnike, odličan kvalitet izrade i ne znaju da naprave kameru. Svi ti silni njihovi "popravni" modeli su samo marketinška magla. HTC nema kameru u svom flagship uređaju već dugo.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

meeyo napisao:Muzičko iskustvo mi je takođe važno, ali HTC Boom Sound zvučnici mi nisu toliko bitni jer muziku slušam preko slušalica...
M8 ima bolji zvuk i preko slušalica. Pisali su o tome korsinici sa foruma koji su ga imali.
meeyo napisao:Hvala!
Nema na čemu. :)

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Otišao sam do prodavnice da čačkam telefone i nisam se baš odlučio. Doduše, eliminisao sam LG. Ekran na G3 je idealne veličine ali su boje nekako isprane i telefon dosta štuca. Da barem radi glatko kao M8 pa da razmislim.

Što se tiče ekrana na M8, i on boje prikazuje malo isprano što me je začudilo jer ga svi hvale. Testirao sam gledajući isti Youtube video na svim telefonima. Čak i moj Alcatel Idol 2 ima boje sličnije kompjuterskom monitoru, žive i tople. Ne znam da li ovo što ću napisati ima smisla, ali možda je neonsko svetlo u prodavnici krivac. Za oštrinu imam samo reči hvale.

Gorepomenuti Alcatel takođe ima 5" ekran ali i fizičke tipke pa je utisak kao da je malo veći nego na m8. Verovatno i "viškovi" iznad i ispod ekrana HTC-a kvare utisak. Sindrom nameštene i nenameštene prostorije. :roll:

Čačkao sam još dosta telefona, između ostalog i S5. Lep jeste, kompaktan jeste, ali trokira sačuvaj Bože. :uhuh:

Zanimljiv mi je bio HTC 820. Vrlo je brz, nije štucao. Pretpostavljam da bi mi se utisak pokvario da sam pokrenuo neku ultra opasnu igricu. Vrlo lep ekran, kamera, zvučnici. Problem je veličina telefona. Za ono čudo treba torba.

Uglavnom, M8 mi je favorit. Tek krajem decembra ću moći da obnovim ugovor tako da ima još vremena. Možda se pojavi neka akcija, popust, pa i novi model u ponudi.

Hvala vam svima na izdvojenom vremenu, pomogli mi jeste :)

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Zile995 napisao:HTC svakako. Je l' si razmisljao o Sony Xperia Z2?

Sad već razmišljam i o promeni mreže radi uzimanja Z2 jer mi se čini da je kompletniji od M8. Pored toga što MTS ima bolju pokrivenost signalom od VIPa, zanimljiv mi je telefon, a i nisam nešto kliknuo sa M8. Naravno, pogledaću Z2 u prodavnici pre svega. Kod Xperije me brine to pregrevanje kod korišćenja kamere na koje se mnogi žale. Doduše, ne planiram da išta snimam u 4K ali eto, ko zna.

Jel ima neko neki savet sa razlozima? Koliko je Z2 iza M8 po fluidnosti?

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Ti si prvi koji se zali na isprane boje, obicno svi kukaju na taman ekran kod g3 , dok za htc niko nema zamerki... kao sto si rekao kamera nije bitna, tako da m8 bez dileme. Z2 vs m8 , z2 ima 1gb rama vise, ali to neces osetiti u svakodnevnom koriscenju, dalje z2 ima malo bolju bateriju, na strani htc-a je po meni izrada jer bih uvek pre uzeo metalan nego staklo/metalni ram, i boom sound. Kameru necu ni da spominjem... Koji god od ova 2 da uzmes neces se pokajati, licno ja bih isao na m8 zbog izrade i boom sound jer mi vise znace nego bolja kamera i 1gb rama,a ti opet prema sebi odluci.

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Pa i ima nekako taman ekran, hladan takođe. I onda boje ne deluju živahno. npr boja trave poprima neku sivkastu nijansu umesto žive zelene. Jedino što me kod G3 privlači je veličina ekrana, ali bataljujem zbog svega ostalog.

M8 bih bez problema uzeo da ima samo malčice veći ekran, kao npr. Z2 sa 5.2", taman toliko veći da nadoknadi tipke na ekranu. Nisam se lepo izrazio za kameru, htedoh reći da mi nije presudna, a svakako mi je drago da je dobra. Znači nisam tip koji koristi Instagram i kači selfije itd, verovatnoća je da ću slikati prirodu, društvo na proslavama i slično, što znači paljenje kamere jednom nedeljno, ako i toliko. Kontam da kamera na M8 nije loša, ali svakako nije odlična ili šta već.

Otići ću do prodavnice da vidim ima li hemije između Z2 i mene, i kako mi se sviđa u odnosu na M8 pa ću razmisliti. M8 bih mogao već sada uzeti u Vipu, a za Z2 moram čekati do sredine januara zbog prelaska u MTS.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Jedna stvar samo - M8, nikako M8s!

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

meeyo napisao:M8 bih bez problema uzeo da ima samo malčice veći ekran, kao npr. Z2 sa 5.2", taman toliko veći da nadoknadi tipke na ekranu. Nisam se lepo izrazio za kameru, htedoh reći da mi nije presudna, a svakako mi je drago da je dobra. Znači nisam tip koji koristi Instagram i kači selfije itd, verovatnoća je da ću slikati prirodu, društvo na proslavama i slično, što znači paljenje kamere jednom nedeljno, ako i toliko. Kontam da kamera na M8 nije loša, ali svakako nije odlična ili šta već.
Nemoj da zezas, savetujem ti da procackas negde Z2 i M8 da vidis razliku :). Mislio sam da je previse jedan speaker+traka sa HTC logo-om+softverski navigacioni dugmici... Ali nije, promenio sam misljenje kada sam ga kupio, tih 5 inca je sasvim dovoljno, jednostavno ima neki smek ovako uklopljen telefon. Cini ti se da je malo 5.0... Videces, barem je na M8 tako. Daje lepsi osecaj u ruci jer je malo uzi ekran pa deluje da je veci, barem meni, za razliku od Nexus 5 koji ima 5 inca.
M8 i Z2 display-i se mogu porediti, ali bih dao malu prednost M8 zato sto ima malo svetliji ekran(490nitsa, dok Z2 ima nesto tamniji ekran) i dosta bolji prikaz crne i boje su malo jace.
Z2 ima sigurno 20%-25% bolju bateriju. 7h SoT sigurno, a moze i preko toga, 2G+WiFi, dok M8 gura 6h.
Z2 bolje kesira, ali uprkos bagovitom 5.0.1 androidu, Sense na M8 radi kao lud. Rekao bih da je za nijansu ispred Sony UI-a koji nije za bacanje, to je stvarno dobar nexus-olik UI.
2GB ima novi Nexus 5X(ovo ti sve govori da ce 2GB gotovo biti dovoljno za sledece 2 godine ;) ) tako da tih 3GB RAM-a u Z2 jedino znace zahtevnom korisniku koji voli sto vise aplikacija da kesira(tu Z2 pobedjuje jer ima poslednji optimizovan 5.1.1). 3GB moze biti samo jedan plus/bonus za uredjaj koji radi na androidu, ali je trenutno sve to nepotrebno za ovakve uredjaje ako je sistem dobro utegnut. Jedino sto fali M8 je ta kamera da bi se reklo da je perfektan.
Probaj zvucnike na M8 i zvuk na sluskama. Videces koliko je ispred Z2 :D Nije mi samo jasno sto su se glupirali sa kamerom na M8.
Dakle Z2- Bolja kamera, bolja baterija. 1GB rama manje vise kako kome znaci.
M8 - Ekran, Zvuk(sluske/stereo speaker), performanse.
Sto kaze Chobby, koji god da uzmes neces pogresiti :). Ako ti se ne svidja M8, zameni ga sa Z2, ili obrnuto kao sto je Zoreli uradio :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

andriod
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 31. Avg 2013. 11:36
:: i9300
:: P970 Optimus black

Post od andriod »

Evo ovako,ja sam sa Z ultra (po meni subjektivno nesto najbolje)presao na Z2.I period adaptacije mjesec ipo,jer je ekran kraci 1,2'.Bez mane.I desi se momenat da kupim i m8.Poslije 7 dana prodao Z2.Razlike:Z2 ram i dizajn,baterija meni neznatno bolja na z2,Htc fluidniji,odziv bolji ekran za nijansu bolji(boje)kvalitet izrade za klasu,kamera mi nije ultimativna i IR senzor.Da ima 3gb rama bila bi sva prica suvisna,i sto se tice dimenzija ekrana minorno je,bez obzira na tastere.Uzgred dobija 6.0.
Kod Z2 me smaralo otvaranje zaptivaca usb porta prilikom punjenja i povezivanja s compom.
I zvucnici koji daju nenad.ebiv zvuk.
Operator

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Otišao sam juče do mtsa i vipa da ih pogledam uživo. Z2 mi izgleda raskošnije, UI mi je lepši (font, ikonice, animacije), kamera je bolja, radio je prilično glatko, bez ikakvog zastajkivanja i ta malecna razlika u veličini ekrana meni znači dosta. Zvučnici iako su tiši i reprodukuju manje frekvencija nego Boom Sound, uopšte nisu loši sobzirom čega sve ima. Mogu reći da mi je hemija jača kod njega nego kod M8. Ono što me brine je to što se prilično ugrejao dok sam ga čačkao. Opšti utisak je da je M8 pouzdan telefon iako ima par subjektivnih mana, telefon koji verovatno neće praviti probleme i uvek će uraditi ono što mu kažem bez odlaganja. Pravi muški telefon :D Z2 sa druge strane mi deluje kao da je malo našminkana i zamazana lepšim detaljima koji služe da prikriju softverske i hardverske nedostatke. Imam osećaj kao da će se u jednom trenutku pokvariti, slomiti, štagod. Nežna je. Ženskasta nekako, ugađa srcu i oku a ne razumu.

Po svemu sudeći iako M8 zaostaje u nekim stavkama, čini mi se da je pametniji izbor.

meeyo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od meeyo »

Sjajna vest je da Z2 više ne postoji na sajtu MTS-a, a ni M8 nema više u Vipu :lol:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sada je red na Z3, već stari model, akcija da se pravi i rešava zaliha, perjanicu da preuzme Z5.

Odgovori