Samsung S3 ili Lumia 640 XL
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: Samsung S3 ili Lumia 640 XL
Zveki54, Kada ti preporuce da nije vreme za uzimanje Lumije u ovom trenutku misli se na iscekivanje nove verzije windowsa, Windows 10 mobile sa kojom bi trebalo da se ispeglaju neke nelogicnosti u samom OS-u. Ali svakako u ovom slucaju ja bih opet uzeo pre 640XL nego S3 (posto bih od Androida jedino uzeo neke od kineza poput Xiaomi ili Meizu a oni nisu pomenuti ovde). Ponavljam, za tu cenu L830 je po meni bolji izbor. Licno je koritim i prezadovoljan sam, a 640 znam iz price kakav je posto je drugar koristi.
Festina lente.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
miodrage napisao:Samo Lumia! Od ovog drugog sam se stresao sa osecajem uzasa!

Igrom slučaja, danas sam imao priliku da se malo igram sa L640 i L640xl, i imam utisak da je ekran na većem modelu bolji po pitanju odziva i da je oleofobski sloj kvalitetniji (ili možda samo deblji) kod 640xl, pa je zato taj model mnogo prijatniji za rukovanje. Takođe, na manjem modelu je bio WP 8.1 a na većem neki od bildova 10-ke, i ona vrlo lepo izgleda na velikom ekranu od 5,7". Nije bilo škriputanja plastike, koja vidljivo nije nešto najkvalitetnije, ali ostavlja utisak robusnosti i izdržljivosti (oba su bili crne boje).
S3 je stariji model, meni bi bio suviše male dijagonale ekrana (ali mi je i za današnje standarde vrlo dobar), ali nekome je manji ekran prednost (kao i Android u odnosu na WP, mada je diskutabilna mogućnost abdejta S3 na najnovije verzije OS-a, kome je to važno), tako da je verovatno najbolje da uradiš nešto slično onome što je 1808 napisao: da odlučiš koji ti je OS prijemčiviji, pa odatle kraneš dalje (veličina ekrana, baterija, kamera, itd)...
Eto, to je neko moje mišljenje.

Poslednja izmena od Evindzer u Sre, 28. Okt 2015. 00:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Ajde da ne otvaram novu temu. Koristim Sony M2 godinu dana, zadovoljan sam telefonom ali je srce uvek vuklo ka Nokia telefonima. Razmisljam da kupim L830. Preporuka gde kupiti telefon i naravno Apolo ako moze neki utisci o telefonu, u kratkim crtama. Hvala
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kompresor, pogledaj oreko kupujemprodajem.com oglasa. Nema bolje od te ponude.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Apolo
- Expert
Kompresor, Dizajn cista desetka. Sam rad Windowsa fluidan, bez bugova. Kamera odlicna, kako po danu tako i po noci. Blic je dovoljno jak i uz night mod pravi odlicne slike u mraku i tamnijim okruzenjima. Windows ima nesto manje aplikacija nego Android, pa ukoliko ti je to jako bitna stavka prilikom kupovine telefona pogledaj prvo da li su sve aplikacije koje koristis prisutne i na Windowsu. Sto se kupovine tice, preporucio bih ti prodavnice u kojima sam ja pazario a to su LogicShop, Top Zona, i mobilnishop.com Takodje pogledaj i Kupujem/Prodajem, tu se nekad mogu naci najbolje ponude. Zavisi sad da li trazis novo ili polovno.
Festina lente.
Ništa posebno ne koristim, vesti,fb, sport...., kako stojiš sa baterijom, ja sa mojim m2 sam prezadovoljan što se tiče baterije.
- Apolo
- Expert
Baterija 1 do 1,5 dan, zavisno koliko ga przis.
Vaša poruka sadrži 47 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
Vaša poruka sadrži 47 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
Festina lente.