Pozdrav, imao sam oba navedena telefona, prvo s6 pa menjao za note 4, pa sad prodao note 4 i razmisljam sta da kupim.
Kod s6 nerviralo me sto sam bio ogranicen sa memorijom, kao i trip od staklenog kucista, mislim da bi pri manjem padu sve otislo u pm.
Kod n4 nisam imao zamerki u radu, ali sam ga prodao zbog problema sa kamerom.
Jedino me vuce na s6 to sto je noviji model i racunam da ce duze vreme biti "in"....
Cene su im priblizno iste, ali rekao bi da brze pada s6ici.
I da koja je razlika izmedju snapdragon i exynos procesora, da li se to uopste oseca u radu i bilo gde? Moj n4 je bio sa exynos.
Mozda jos neki predlog za cca 400eur?
Note 4 ili s6 ili nesto trece
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Note 4 ili s6 ili nesto trece
Možda da probaš iPhone 6. Note 4 je svakako odličan uređaj kao i S6, koji god da kupiš nećeš pogrešiti. S serija ima tendenciju bržeg pada cene, tako da je u tom segmentu Note 4 stabilniji. No, posle NG Note 5 stiže u Evropu, pa će to donekle dovesti do pada cene Note 4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
A da li neko zna kakav je to note, sa oznakom 910U,kaze prodavac engleska verzija?!
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ja bih išao na Note jer je za mene i moje potrebe Note serija daleko ispred S serije. Čak i kada se porede najnoviji S i prošlogodišnji Note.
Kakve si probleme imao sa kamerom? Kamera je brutalna na Note 4. Sigurno nije mnogo lošija od S6/G4. Jedino eto što nema manuelna podešavanja.
A što se tiče oznake n910U to ne može biti sa UK tržište iz prostog razloga što su za evropu samo dve oznake - F i C. Dok je N910U: SM-N910U (Hong Kong, Taiwan, Australia, New Zealand, Chile).
Kakve si probleme imao sa kamerom? Kamera je brutalna na Note 4. Sigurno nije mnogo lošija od S6/G4. Jedino eto što nema manuelna podešavanja.
A što se tiče oznake n910U to ne može biti sa UK tržište iz prostog razloga što su za evropu samo dve oznake - F i C. Dok je N910U: SM-N910U (Hong Kong, Taiwan, Australia, New Zealand, Chile).
Problem je sto nece da fokusira odmah,dosta dugo zamagljena slika bude, kao da kamera negde zaglavi, ono sto ima mali luft
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ne znam, nisam imao nikakvih problema sa Note 4 kad sam imao (proletos) pogotovo sa kamerom. Jesi utvrdio do čega je problem? Može biti da je softverski, samo flešneš drugu verziju firmware-a i ideš dalje.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Ako nećeš da čekaš N5, a imaš keš na gomili
onda probaj neki IP, računam da, ako i ne budeš prezadovoljan, možeš brzo i za fine pare da ga prodaš, pa tako nećeš biti na nekom velikom gubitku.....

Prodao N4 i opet uzeo N4....
Stvarno posle note serije tesko se vratiti na nesto drugo...
@el laki, kod ovog predhodnog je bio problem sa kamerom, kas fokusira kamera ima neki mali hod dok odradi fokus, a kod mene se tu nesto zaglavilo i nije mogla... Prosto receno ako telefon i malo protreses cuces da kod kamere nesto "landara', to je taj slobodan hod sto ima kad fokusira, to se kod mene na prvom nije culo, kad protresem odglavi se i cuje, ali ubrzo opet zaglavi... To je neka predpistavka do koje smo drugar i ja dosli, jer nigde nisam naisao na neko resenje, a ima slucajeva da se to desava na N4,pogledaj na YT... Niko resenje nasao nije, svi su preko reklamirali i dobijali nove uredjaje
Stvarno posle note serije tesko se vratiti na nesto drugo...
@el laki, kod ovog predhodnog je bio problem sa kamerom, kas fokusira kamera ima neki mali hod dok odradi fokus, a kod mene se tu nesto zaglavilo i nije mogla... Prosto receno ako telefon i malo protreses cuces da kod kamere nesto "landara', to je taj slobodan hod sto ima kad fokusira, to se kod mene na prvom nije culo, kad protresem odglavi se i cuje, ali ubrzo opet zaglavi... To je neka predpistavka do koje smo drugar i ja dosli, jer nigde nisam naisao na neko resenje, a ima slucajeva da se to desava na N4,pogledaj na YT... Niko resenje nasao nije, svi su preko reklamirali i dobijali nove uredjaje