Jos jedna tema o kupovini mobilnog telefona

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Slazem se. Gneralno 6600 je najbolje reshenje, ima najkvalitetniju kameru i ni nightmode ne zaostaje :wink: :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Takdje. 6600 je super telefon, ima odlicnu kameru i sto je bar meni najvaznije, ima Symbian, na kome mogu da se instaliraju mnogi programi. (ima ih i preko 3000) Kad te bas zanima kamera, postoji program ETI Camcorder Pro, koji snima video fajlove sa zvukom mnogo duze od ponudjenih 10 sec... Poz

Djape_BBrdo
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 06. Okt 2004. 19:54

Post od Djape_BBrdo »

Hvala na svim odgovorima i prevagnulo je na Nokijinu stranu,ionako sam se od pocetka bio odlucio za 6600 ali gomila nekih komentara me zbuni.E Ludak,stvarno si Ludak :D moraces malo da mi prevedes na srpski to sto si mi napricao,nije mi bas sve najjasnije,i ako mozes da mi pojasnis sta cemu sluzi konkretno(najprostijim zargonom :D ).Hvala.

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

sve je took sto ti je ludak rekao ali prvenstveno flesuj tel na onaj softver sto sam ti rekao posto ima mnogo novih programa koji nerade na staroj verziji :wink:

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Djape BBrdo:
Ne bacaj pare vec na pocetku: kupi 6600 i isprobaj ga par dana. Nabavi aplikacije koje te interesuju i isprobaj ih. Za novi firmware se odluci tek ako stari ne bude radio kako treba ili ako ne budes mogao da instaliras neku od potrebnih aplikacija.
Bolje ti je da te pare ustedis ili da dodas jos malo pa da kupis vecu memorijsku karticu - 128 mb je sasvim dovoljno, a ako imas para, kupi onu od 256 mb.
Veca od pomenutih nece ti trebati a i ne preporucujem ti je jer ce ti telefon sporije raditi...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Ja pricam bajke, pa k700 ima bolju kameru od p900! Ja imam Slikao sam sa k700 i 6600 i kad prebacis na komp bolje je sa k700! To sto na displejima izgleda bolje na nokii to je druga stvar ja sam pricao o slikama na kompu, naravno!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

chale
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 20. Avg 2004. 16:44

Post od chale »

ajmo neko konacno da razjasni koji telefon definitivno ima najbolju kameru. akki nemoj da se ljutis, ali pozivam nekog sa vise iskustva(bar sto se ovog sajta tice) da to objasni. ajde ljudi, da se ne razvlacimo vise i da recimo kalinic lepo kaze kakva je kamera na 6600 u odnosu na druge telefone ove klase. ne samo kakva je kada se slike prikazuju na displaju telefona nego i na kompu. Milaneeee? Sta mislis?
Ako kanis pobediti ne smes izgubiti!

Djape_BBrdo
Novajlija
Novajlija

Post od Djape_BBrdo »

E mojne me opet dvoumite,taman su mi se misli razbistrile...kad sad opet moram da se premisljam,salim se...resio sam da uzmem 6600 definitivno...ne bas u skorije vreme ali sigurno,samo jos sad da mi se razjasni sta prvo da radim,da li da flesujem to odma ili nesto drugo...eto jedino ta dilema jos.

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Prvo neke stvari da razjasnimo:

K700 ima bolju kameru u osnovi.

6600 ima lošiju kameru u osnovi.

Kada se doda softver u 6600, 6600 ima bolju kameru.

U K700 ne može da se doda softver.

Kada se sve sabere i oduzme dobijamo da 6600 ima bolju kameru, jednostavno.

Već sledeće godine će k700 da bude krš, a 6600 će da traje, jer je smartfon, bukvalno je kompjuter, zato je uzmi, nećeš se pokajati. Treba još da pogledaš ko koliko postova ima, jer mi koji ti preporučujemo 6600 skoro svi imamo po 400 i kusur poruka, a ovi što te odvraćaju imaju do 50. OK su oni, ali stvarno te nagovaraju po onome što bi oni kupili.

P.S. Pouka je: "Kupi 6600!". :mrgreen:
U susret novim izazovima...

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

svi pricate o ubacivanju nove verzije softvera .... razjasnili ste i sta se time dobija :) ALI niko na kaze gde se to moze uraditi :roll: .... :?:
konkretno dajte neki servis :| ...

ako modelator nedozvoljava da se kaze ime Servisa zbog REKLAME neka mi neko posalje pp :wink:

srdjoraj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 30. Avg 2004. 00:28
Kontakt:

Post od srdjoraj »

Djape_BBrdo napisao:E mojne me opet dvoumite,taman su mi se misli razbistrile...kad sad opet moram da se premisljam,salim se...resio sam da uzmem 6600 definitivno...ne bas u skorije vreme ali sigurno,samo jos sad da mi se razjasni sta prvo da radim,da li da flesujem to odma ili nesto drugo...eto jedino ta dilema jos.
Majstore nemoj da se brines za ubacivanje nove verzije softvera! U mobil shopu gde kupis telefon trazi da ti ubace i najnoviju verziju softvera (i to beslatno) i oni ce ti to vrlo rado uraditi. To je njima 20 min posla. A ako ne rade u mobil shopu servis sacekaj ih 1 dan i uzimaj telefon sa novim softvrom. Telefon je ekstra i nije mi dosadio vec 6-ti mesec.

chale
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 20. Avg 2004. 16:44

Post od chale »

hvala ludaku na konkretnom i plasticnom objasnjenju. tome sam se i nadao, a takvo sam objasnjenje i ocekivao. ukratko, nema vise dvoumljenja, uzimaj 6600.
Ako kanis pobediti ne smes izgubiti!

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

flesuj tel odma jer ukoliko ubacis podatke u tel sa starim softverom prilikom ubacivanja novog softvera svi podaci ti se brisu(slike,tel imenik melodije itd),osim ako ti serviser prvo stare podatke nasnimi na karticu pa posle vrati na novi sto je njemu posao i sto ce ti naravno dodatno naplatiti,sve u svemu prvo flesuj softver pa sve ostalo. :wink:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Daleko od toga da sam ja rekao da je k700 bolji od smartfona, to je suludo, ali za kameru mogu da tvrdim, jer sam gledao i uporedjivao slike, a pogledajte strane forume, tamo lepo pise! Softver poboljsava dosta slike ali ipak su bolje na k700! to sto ja imam manje postova a ti vise ne mora da znaci da ti znas vise, mozda sam se ja kasnije ukljucio!
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Pa i da je bolja kamera na K700, koliko bolja moze da bude? Ne mnogo bolja, sigurno! A 6600 ne moze da se uporedjuje sa K700! Da nema Symbian, mozda bi i mogao, ovako ne sigurno...

Djape_BBrdo
Novajlija
Novajlija

Post od Djape_BBrdo »

Znaci skapirao sam(valjda :D ),kupujem tel(6600 normalno),flesujem softver tj. ubacujem ga u tel jel to to isto flesovanje odnosno ubacivanje i onda pretrpavam telefon sa raznim programima :lol: ?Nema vise dvoumljenja kao sto sam rekao,zahvaljujuci vama sam se odlucio kupujem 6600,e dok ga ne kupim jos cu mozda malo smarati sa ovim nekim tehnickim detaljima dok ne popamtim sve sta i gde?ajde mi sad recite sta je najbolje da uzmem za povezivanje kompa i fona?Detaljno onako,cemu sluzi to sto preporucite tj. kako se stvara kompatabilnost izmedju fona i kompa?Hvala jos jednom.

Djape_BBrdo
Novajlija
Novajlija

Post od Djape_BBrdo »

Jos nesto,e Ludak taj softver za poboljsanje kamere jel se to posebno instalira ili se to podrazumeva u ovu instalaciju tog najnovijeg softvera tj. ovo flesovanje?

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

To se posebno instalira i to vrlo jednostavno, nikakav serviser ti nije potreban (ceo koncept je i osmišljen kao operativni sistem na koji mogu da se instaliraju razni programi-softver). Problem leži u tome što skoro svi, pa i ja, firmware zovemo softver, te tako zbunjujemo ljude kao što si ti. Dakle, kod servisera se ubacuje novi Firmware, a ono što ti sam instaliraš se naziva software. :D
U susret novim izazovima...

HellBoy
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 15. Okt 2004. 09:50

Post od HellBoy »

U potpunosti se slazem sa Pavlom i njegovim izlaganjem za kameru.Dugo sam se i ja razmisljao izmedju K700 i 6600.Juce sam je kupio u Connect za 285e verzija V4.09.1. Ukoliko se i dalje nisi odlucio uradi sledece po odlasku u radnju,ubaci karticu prvo u K700 i probaj fon kako ti se cini i kameru a zatim u 6600 takodje i na licu mesta ces se odluciti i videti sam i nema lazi i prevare.Tu stioji i podatak da je 6600 mnogo duze prisutna na trzistu od K700 i njoj je vec dovoljno pala cena a K700 jos uvek opada i naravno na kraju 6600 ima Symbian a Ludak je to lepo napisao.
Pozdrav.

Pavle
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 28. Sep 2004. 04:20
Kontakt:

Post od Pavle »

@Ludak

Tvrdim da 6600 i u osnovi ima bolju kameru nego e700.
Znaci ne govorim o specifikacijama sa sajtova nego o klasicnom testu: Snimi dve iste slike i stavi je na kompu jednu pored druge.
6600 izgleda NEUPOREDIVO ostrije, svetlije, i bez tackica...
Ili sto kaze covek gore, udji u radnju i na licu mesta probaj, bar 30% bolje izgleda.
O ostalim specifikacijama da i ne govorim. Napomenucu samo da 6600 koju sam ja nosio, pre nekih 7,8 meseci, nije imala nikakav DODATNI softver, mogu da mislim koliko tek dobro izgleda sa acceleration firmwareom.
I da, i dalje stojim pri tome da je kamera sa 6600>p900, a to automatski znaci >e700, bez ikakvih testova.
N80

Zaključana tema