Dilema, trilema... sta li vec
Re: Dilema, trilema... sta li vec
Telenor, telekom i vip sigurno ne. Trziste odredjuje realnu vrednost, odnosno koliko smo mi potrosaci spremni da platimo taj njihov proizvod u ovom slucaju telefon.
...ja samo da dodam, jer sam tek detaljnije procitao... pominjes 103.000din u telenoru kao opciju na 24 rate? to je mnogo, jeste najrealnija opcija za kupovinu nekog uredjaja - papiri uvoznika, garancija, ipak imas neku sigurnost itd, ali mislim da je za to sto ti zelis da kupis konkretno - mnogo... to je preko 800eur...
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Kako to 70%, baš me zanima? I ko određuje "realnu" vrednost telefona?
pozz[/quote]
Mozda sam lupio cifru od 70% ali je kamata bar 50%
Realna cena lumie 950xl je plafon 600e a on placa 850e u telenoru. Ja licno ne bi to radio.
Iskreno i 600e je mnogo dati za telefon a kamoli 850. Ja sam razmisljao da zamenim moju L1520 ovim telefonom. Alii nije toliki upgrade da bi dao 600e. Mozda se odlucim tek na jesen kad se cena normalizuje na ispod 500e
pozz[/quote]
Mozda sam lupio cifru od 70% ali je kamata bar 50%
Realna cena lumie 950xl je plafon 600e a on placa 850e u telenoru. Ja licno ne bi to radio.
Iskreno i 600e je mnogo dati za telefon a kamoli 850. Ja sam razmisljao da zamenim moju L1520 ovim telefonom. Alii nije toliki upgrade da bi dao 600e. Mozda se odlucim tek na jesen kad se cena normalizuje na ispod 500e
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Rock, sve stoji, ali razlika izmedju pljunuti 500+€ odjednom, ili davati 4290 din mesecno (jedna bolja vecera u SU), ni to nije za potceniti...
Konkretno, spremaju mi se neki ogromni izdaci, pa bih da sacuvam lovu, a 4k mesecno mi nije neki trosak.
Konkretno, spremaju mi se neki ogromni izdaci, pa bih da sacuvam lovu, a 4k mesecno mi nije neki trosak.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
miodrage, ovim poslednjim komentarom si sam sebi dao najbolji odgovor. I ja se s tim slažem, i tako bih uradio na tvom mestu.
Jel to stižu rode. Nije babica neki trošak, 50€ max.
Vidim da si zapeo da ga uzmes al opcije 2 i 3 ti igraju ako telefoni nisu zakljucani. Dao si veliki kes i za 920 a cena joj je brzo pala. Uspori malo, sacekaj.
Ako je ovo sto ja mislim da jeste uzmi bilo sta neces imati vremena da se bakćeš telefonom. Eto mene nema 2 god na forumu, šta sam pelena promenio i posmica pustio preko telefona.....
Vidim da si zapeo da ga uzmes al opcije 2 i 3 ti igraju ako telefoni nisu zakljucani. Dao si veliki kes i za 920 a cena joj je brzo pala. Uspori malo, sacekaj.
Ako je ovo sto ja mislim da jeste uzmi bilo sta neces imati vremena da se bakćeš telefonom. Eto mene nema 2 god na forumu, šta sam pelena promenio i posmica pustio preko telefona.....
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Pa dobro. Ima to svojih prednosti naravno. Roknuli su samo jako dobru kamatumiodrage napisao:Rock, sve stoji, ali razlika izmedju pljunuti 500+€ odjednom, ili davati 4290 din mesecno (jedna bolja vecera u SU), ni to nije za potceniti...

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Knjaz, mnogo, mnogo vise od roda... E dobro si rekao, zaboravih na lock, ali ako je van ugovora, mislim da bi trebalo da je simfree. No to na licu mesta proverim.
Uglavnom, mislim da sam odlucio, uzecu na 24 rate, uz uslov da mogu da uzmem uredjaj i ako nesto nije kako treba vratim u roku od 24h, na sta imam zakonsko pravo. Naravno, prvo cu da vidim jel moze 24 rate uz paket, jer bi mi to leglo ko budali samar.
Uglavnom, mislim da sam odlucio, uzecu na 24 rate, uz uslov da mogu da uzmem uredjaj i ako nesto nije kako treba vratim u roku od 24h, na sta imam zakonsko pravo. Naravno, prvo cu da vidim jel moze 24 rate uz paket, jer bi mi to leglo ko budali samar.
- MilanNBA23
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
- :: Samsung Galaxy S8
Koliko košta popravka tvoje Lumie 930? Po mom mišljenju, jako dobar telefon i dalje.
"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant
- Kevin Durant
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Baš zbog ovoga ne bih uzimao, velike pare a da se kockam. Pre bih popravljao 930.miodrage napisao:Na kraju krajeva, iskreno, nisam ni 100% siguran u vezi ovog uredjaja jer zaista ima izuzetno oprecnih komentara na netu. Videcu da odem do telenora, da pitam da ga uzmem, i ako mu nadjem falinku da ga vrnem za 24h. To znam da moze kod Vipa. Pa, ako uspem da mu nadjem zamerke (konkretno mislim na bateriju, BT stabilnost ili sta ti ja znam sta vec) telefon im o'ma vracam, i kazem adios.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
930 da se popravi je 7-8-9000, ali bi on isao lepsoj polovini. Iskreno, malo mi dosadio...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Znao sam da mora neki mito, kao ona neće fon, šio mi ga Đura 
Uzmi ti lepo iP, previše problema ovo ima. Amazon ih povukao, dosta loših komentara. Ja sam prvi gledao taj fon zbog kamere, još nosim nokia 808 kao drugi fon i tražim naslednika, ali mi ovo nije dostojna zamena.

Uzmi ti lepo iP, previše problema ovo ima. Amazon ih povukao, dosta loših komentara. Ja sam prvi gledao taj fon zbog kamere, još nosim nokia 808 kao drugi fon i tražim naslednika, ali mi ovo nije dostojna zamena.
Je l postoji u telenoru mogucnost prevremenog otplacivanja kao u mts-u? Skupis lovu i odes platis sve odjednom...
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Ako misliš na ugovornu obavezu tj pretplatu, da postoji. Bar je bilo pre godinu dana.
Pa i na to ali i na ovo sto hoce miodrag, samo ako uzme aparat na rate po njihovim uslovima...
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Ako to uradi ludji je nego sam mislio
Dati za telefon 105k dinara,pa to zaista spada u ludost
Nije stvar imas ili nemas ,stvar je da ga nema da toliko vredi
Kapiram nekoga ko radi sa time vezano za posao neki, al van toga dati tolike novce ,suludo
Pa za te pare mozes uzeti 5 modela wp menjati svaki dan da ti slaze uz carape ako hoces [emoji2]
Dati za telefon 105k dinara,pa to zaista spada u ludost
Nije stvar imas ili nemas ,stvar je da ga nema da toliko vredi
Kapiram nekoga ko radi sa time vezano za posao neki, al van toga dati tolike novce ,suludo
Pa za te pare mozes uzeti 5 modela wp menjati svaki dan da ti slaze uz carape ako hoces [emoji2]
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kvaka, moze i vise, ali to nije to. Mene zanima samo 950xl. Cak ni iPhone6s+ me nije uopste odusevio. Ne sporim da je odlican uredjaj, ali kad mi ne izaziva wov efekat. Cak ni 950xl to ne izaziva ali je nekako najblizi tome.
Kazem, videcu jos, ali sam najblizi odluci na rate, ako naravno daju da posle 24h samo vrnem aparat (ne svidja mi se boja, lupam)
Kazem, videcu jos, ali sam najblizi odluci na rate, ako naravno daju da posle 24h samo vrnem aparat (ne svidja mi se boja, lupam)
- kvaka33
- Expert
Ako mislis da vredi uzimaj,ali znaj da cec imati mesecnu ratu od 5,5k mesecno 2 godine I paket koji ti ne treba
Kupi iphone I cekaj ,mora 950xl da padne cena ,posle cak mozes dati iphone za nju I dobiti doplatu ili menjati fon za.fon u zavisnosti od modela iphona koji uzmes,ili prodati iphone pa kupiti itd
Platices manje u svakom slucaju a mozda I zaraditi
Kupi iphone I cekaj ,mora 950xl da padne cena ,posle cak mozes dati iphone za nju I dobiti doplatu ili menjati fon za.fon u zavisnosti od modela iphona koji uzmes,ili prodati iphone pa kupiti itd
Platices manje u svakom slucaju a mozda I zaraditi
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
kvaka33, Kako 5.5k? Po mojoj racunici ni 5k necu imati. Onda za paket uzimam 50% popusta, i to je to.
Iskreno, jos jedna stvar me odbija od iphona, a to je onaj iTunes. PRotiv njega sam uvek bio, i uvek cu biti. Na kraju, samog bih sebe izneverio. I ako cemo tako, iPhone je skuplji u startu... Nije da mi se bas isplati. Svakako ga ne bih koristio, jer staticne ikonice... to je tako 2007... Mi smo u 2016.
Ne privlaci me uopste, ma koliko vi ovde svi rezonovali ovako ili onako...
Kazem, iskljucivo me privlaci 950XL, a ni on ono da cu umreti... (sa 920 je bas bila takva situacija).
Jos razmisljam, prebiram, najvise bih voleo uredjaj na 24h da mu dusu izvadim i kazem da li odgovara ili ne... Videcu za vikend, ako mogu u petak da ga uzmem, pa u ponedeljak da ga vratim ako se desi da mi ne odgovara, i time sam onda sve resio.
Iskreno, jos jedna stvar me odbija od iphona, a to je onaj iTunes. PRotiv njega sam uvek bio, i uvek cu biti. Na kraju, samog bih sebe izneverio. I ako cemo tako, iPhone je skuplji u startu... Nije da mi se bas isplati. Svakako ga ne bih koristio, jer staticne ikonice... to je tako 2007... Mi smo u 2016.
Ne privlaci me uopste, ma koliko vi ovde svi rezonovali ovako ili onako...
Kazem, iskljucivo me privlaci 950XL, a ni on ono da cu umreti... (sa 920 je bas bila takva situacija).
Jos razmisljam, prebiram, najvise bih voleo uredjaj na 24h da mu dusu izvadim i kazem da li odgovara ili ne... Videcu za vikend, ako mogu u petak da ga uzmem, pa u ponedeljak da ga vratim ako se desi da mi ne odgovara, i time sam onda sve resio.
- kvaka33
- Expert
Nisam znao da ces dobiti 50% ali ni skoro 5k na dve godine nije malo ,nikako
U svakom slucaju cekamo recenziju
U svakom slucaju cekamo recenziju