Pomozite svojim preporukama, zaista su mi potrebne

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2015. 00:29
:: s2

Post od perosimke »

Na početku, bitna stvar
-Telefon nije za mene već za poklon bratu od tetke (pa mi je mnogo bitnije da ne pogrešim) ; takođe ne mora biti nov ali mora biti dobro očuvan ;bitne stavke su fenomenalna baterija, dobar mikrofon i što veća ispunjenost ekrana prednjim delom telefona(minimum 72%, poželjno 75,76+%), poželjno dual sim,ekran 5 ili više inča, kamera da ne odudara svojim nekvalitetom, hardverske karakteristike da takođe ne odudaraju svojim nekvalitetom (ne igra dečko igrice, eventualno da ima dobar ram management poželjno jer koristi dosta aplikacija za komunikaciju u isto vreme);

Nisam početnik u ovome, tražio sam po netu, ispitivao i došao do sledećeg
-Lg g3 dual sim (polovan je 230-250e, da je očuvan), mana mu je ne toliko dobra baterija
-xiaomi redmi 3 (nov na kp oko 170e, dual sim je, ima fenomenalnu bateriju, mana je što nemam iskustva sa kinezima pa ne bih uzimao bratu ako je loš? )
-Huawei mate 7 (tražio sam po kp dual sim, ne nađoh tako da je opcija za 250+evra single sim, video sam da ima kvalitetnu bateriju, mislim da bi mu se i izgled svideo, ispunjenost ekrana prednjim delom je skoro 80% ali nisam siguran da bih na ispravan način dao 250e jer nije dual sim)
-letv x500, x600 mi je predložen na drugom mestu ali sam jako skeptičan što se baterije tiče.

Kao što vidite cena varira, marke su različite, karakteristike ne baš slične.. Što vam govori da sam potpuno zbunjen i da ne naginjem ni na jednu stranu. Ponavljam da nije za mene i to mi je problem jer ne mogu da pogrešim. Nisam napisao do koliko para jer ne znam ni sam koliko bih para dao, logično što manje a da ima približno ovakve karakteristike kao što napisah.

Navedite mi bilo koju koji model bilo koje marke za koji mislite da bi odgovarao ili dajte glas za neki od ova tri modela.
Verujem da će biti dosta predloga, unapred ne favorizujem nijednu marku i nijedan model.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Re: Pomozite svojim preporukama, zaista su mi potrebne

Post od novak »

Pa jel opcija dual sim toliko bitna? Ako nije onda od ova 3 Huawei (ako ti nije prevelik).
Btw, ja ne bih bas toliko zagledao iskoristivost ekrana ako je model dobar u svemu ostalom.

perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od perosimke »

Pa on je do sada imao sve telefone sa dual simom. Ali ako nema za te pare dual sim dobar sa navedenim karakteristikama onda nema drugog rešenja nego single sim.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Da li Windows dolazi u obzir kao opcija? Ako da, topla preporuka za Lumiu 640 XL DS, ako nije preveliko 5.7"
Ako pare nisu problem, Lumia 950 DS je po meni bestbuy opcija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Morace da napravi kompromis, sem ako nece da plati vecu cifru
P8 max dual sim je odlicna kupovina ,doduse 6,8 inca ekran ,ali nije preveliki phablet,bez obzira na velicinu ekrana ,cena oko 440e,mada moze i jeftinije da se nadje
Sony z3 dual sim i z3 plus dual sim ,cene novih oko 300-340
Huawei Honor 7 dual sim oko 330
Mate 7 dual sim ce jako tesko naci ,ako i naleti ne racunaj ispod 350 e
Cene su okvirne ,sada da li su malo jeftiniji skuplji ,zavisi od svega ,trenutne ponude,sposobnosti cenkanja itd
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

perosimke
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od perosimke »

miodrage napisao:Da li Windows dolazi u obzir kao opcija? Ako da, topla preporuka za Lumiu 640 XL DS, ako nije preveliko 5.7"
Ako pare nisu problem, Lumia 950 DS je po meni bestbuy opcija.
Nije nikada imao Windows, ne verujem da bi se oduševio ako bih mu uzeo Windows telefon.
kvaka33 napisao:Morace da napravi kompromis, sem ako nece da plati vecu cifru
P8 max dual sim je odlicna kupovina ,doduse 6,8 inca ekran ,ali nije preveliki phablet,bez obzira na velicinu ekrana ,cena oko 440e,mada moze i jeftinije da se nadje
Sony z3 dual sim i z3 plus dual sim ,cene novih oko 300-340
Huawei Honor 7 dual sim oko 330
Mate 7 dual sim ce jako tesko naci ,ako i naleti ne racunaj ispod 350 e
Cene su okvirne ,sada da li su malo jeftiniji skuplji ,zavisi od svega ,trenutne ponude,sposobnosti cenkanja itd
P8 sam imao u vidu ako bih se baš isprsio ali nisam siguran da li bi mu odgovarala veličina, a ne mogu da ga pitam jer će biti iznenađenje.
Za honor 7 pogledaću malo bolje ali rekao bih da ulazi u užu konkurenciju, moram da vidim mikrofon kakav mu je.
Za z3, ima ga drugar i mikrofon nije kvalitetan tako da otpada a kako napisah mikrofon jedna od prvih bitnih stvari pošto brat koristi telefon za snimanje zvuka,tj voice recorder.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Ako mu je bitan mikrofon, nek pogleda onda HTC modele. Mislim da dual sim imaju i M8 i 820.
Poslednja izmena od vla-do u Sub, 26. Mar 2016. 23:57, izmenjeno 1 put ukupno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Xiaomi Redmi Note 3.

Odgovori