LG K10 vs Galaxy J5

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
boraSbiciklo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 16. Apr 2016. 08:51
:: LG

LG K10 vs Galaxy J5

Post od boraSbiciklo »

VIP korisnik, treba da obnovim ugovor a dvoumim se izmedju LG K10 i Samsung Galaxy J5, pa rek'o da vidim da li da odluku donesem bacanjem novcica ili ne.

Realno, nije mi potreban telefon sa posebno dobrim performansama. Telefon mi prvenstveno sluzi za razgovor, kao podsetnik i da slusam muziku. Kvalitet kamere mi je od skoro nikakvog znacaja, internet koristim jednom u 6 meseci ako i toliko. Viber je jedina "online" aplikacija koju koristim. Prakticno, uredjaj mi sluzi kao kombinacija telefona i tableta jer dosta kucam. Imao sam tablet dok ga sincic nije ugazio, sada pokusavam da pojednostavim zivot i imam samo jedan uredjaj.
Nemam nameru da rutujem telefon.
Trenutno imam LG L7II koji ima 4.3'' 800x480, 768Mb RAM i katastrofalan KitKat upgrade. To je sada sve preslabo i premalo, jer telefon treba da izigrava i tablet.

Bitne stavke po kojima se K10 i J5 razlikuju, redosled je nebitan

1. Velicina ekrana. Vise mi odgovara K10-ov 5.3'' ali i 5'' je dovoljno. Plus za K10
2. Baterija. J5 ima vecu bateriju i telefon je hvaljen po tom pitanju. O K10 nema ni reci, osim sto poneko kaze da mu je baterija mala ali to nisu ljudi koji su koristili K10. Svejedno, plus za J5.
3. Osetljivost ekrana, mislim na krc tj ostecenja. LG nema izdignute ivice, plus ekran je na krajevima savijen (cini mi se), sto mi izaziva blagu jezu jer deluje kao da izaziva sudbinu... mada lepo izgleda. Da li je ovo realan strah ili ne? Nisam od ljudi kojima telefon (cesto) ispada iz ruku, a ionako stoji u torbi ili dzepu jakne osim kada je apsolutno neophodno da bude u ruci. Moguci plus za J5 kada je sigurnost u pitanju, siguran plus za K10 kada je izgled u pitanju
4. Aktiviranje ekrana. LG-jev double tap bilo gde na ekranu ga gasi i pali i to je jaaaako zgodna stvar, navika koju bih voleo da zadrzim. Plus za K10
5. Samsung deluje kao sigurna kupovina jer ima odlicne reviews, dok o K10 nema skoro ni reci. Plus za J5
6. Dual SIM. Ovo mi trenutno nije od znacaja ali je moguce da ce postati u toku trajanja ugovora. Potencijalni plus za J5.

Na kraju, Samsung mi je ruzan a LG nije, mada me izgled telefona slabo dotice, ali eto postoji i ta stavka.

Oni koji su uspeli da iscitaju sve, imate li savet?

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Re: LG K10 vs Galaxy J5

Post od staff »

Mislim da niko ovde nije imao k10. Ono sto sam procitao za njega jeste da mu ekran nije bas jaca strana. Boje su dosta isprane. J5 ima odlican ekran.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: LG K10 vs Galaxy J5

Post od Evindzer »

Odgovori