Telefon do 350 eura...

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Re: Telefon do 350 eura...

Post od Zmaj »

Zdravo svima, slična priča, preporuka za android do 350 evra (polovan-nov svejedno). Prioritet mi je da telefon ima dobru bateriju, solidnu kameru i da radi fluidno bez seckanja (bar 3GB RAM-a i octa core procesor), a od sitnica treba da ima IR i FM radio. U principu telefon koji mi se sviđa na osnovu fluidnosti, baterije, kvaliteta izrade je Galaxy S6, ali mi se nikako ne sviđa što nema proširivu memorijsku karticu i FM radio. E sad, FM Radio možda i nije neki nenadoknadiv nedostatak, ali proširenje memorije svakako jeste. A G4 koji ste već predlagali odgovara po karakteristikama, ali mi se dizajn i dimenzije telefona nikako ne sviđaju. Je l ima neki sličan model da mi je promakao, a da odgovara karakteristikama?
Born to be wild!!!

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

S6 i dobra baterija ne idu zajedno. Mozda polovan 6p da pogledas? Ne znam za ir i fm ima li , ali po svemu ostalom se uklapa, i sw i hw i update i baterija i kamera...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Kada sam rekao dobra baterija, mislio sam solidna >2700mAh. Dakle baterija nije bar prioritet. Onoliko koliko drži na S6 mi je sasvim ok, s obzirom na ekran i same performanse telefona. Jesi mislio na Huawei Nexus 6P? Ako si na njega mislio ne uklapa se nikako u moju zamisao, nema card slot, prevelik i pretežak. Ne treba mi toliki ekran.
Born to be wild!!!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Zmaj, pogledaj malo teme u sekciji Poređenje modela, više puta je otvarana tema za telefon do 350€.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Zmaj, HTC M9 zadovoljava sve tvoje kriterijume.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Huawei Mate S, Huawei Honor 7, Meizu Pro 5, OnePlus 3.... :)
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Baci oko i na Huawei Mate S, odlican fon, izrada, dizajn, baterija, ima odličan skener... Ako ti sta znaci, ima i Android 6.0, a dobiće i Android 7.0.
Imas veliki izbor telefona za te pare, moras da znas sta tačno hoces, kvalitetnu izradu, ili plastiku, u suštini isto je, vec eto ko sta voli.

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk
Huawei

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Huawei Mate S ima odlične karakteristike, ali dimenzije mi se nikako ne sviđaju. Prevelik mi je to telefon. Gledajući malo uživo kako ti telefoni deluju u ruci, a kao što rekoh veličina ekrana mi nije prioritet, koliko da telefon ima dobar hardver - brz procesor, dovoljno RAM-a, optimizovan softver, kvalitetnu izradu i solidnu kameru. Samim tim su mi se nekako sami nametnuli Honor 6, Honor 7, Galaxy S5, Xperia Z3C i Xperia Z5 Compact. S tim da mi se vizuelno ubedljivo najviše sviđa Z5 compact, jedino mi se ne sviđa što nema IR (jer rekoh da mi treba), što ima 2GB RAM-a i nisam siguran da je cena od oko cca 350 evra adekvatna, s obzirom da Honor 7 može da se nađe dosta jeftinije... E, sad da li je Sony viša klasa od Huaweia toliko da vredi ove razlike u ceni, to ne znam...
Born to be wild!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

S obzirom da nisi naglasio sistem, u svemu odgovara Lumia 950XL, jedino nema IR, ali to mislimd a nijedan od ovde spomenutih modela nema.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Za IR imaš ovu alternativu
Broadlink Remote Controller http://m.gearbest.com/living-appliances/pp_357329.html

Nisam ga probao, ali sam čitao kod naših ljudi da odlično završava posao. Mana mu je što nije deo telefona i što moraš o njemu da brineš tj da ga nosiš, ali ima i svojih prednosti tipa setovanja tajmera za ovo ili ono pa moze i nezavisno od telefona da radi.

Sent from my SM-G935F

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

@Azimuth
Hvala, razmotriću ovo rešenje. Samo mi se ne sviđa što si i sam rekao što nije deo telefona nego moraš da ga usmeriš ka uređaju kojim želiš da upravljaš i da ga stalno nosiš.

@Miodrage
OS mi nije toliko presudan, ali definitivno naginjem ka Androidu, s obzirom na to da je definitivno veći izbor Android telefona i veći izbor aplikacija. Što se tiče IR imaju ga oba Honor modela, dok Xperia nema. A ova Lumia 950XL je veća po dimenzijama čak i od LG G5 koji je po performansama bez premca.

U principu lomim se između Honor 7 i Z5 compact. Cenim više kao brend Sony, ali to ne znači da bih ga kupio samo zato što je Sony, ako je Huawei za iste ili manje para bolji. Kakva su iskustva sa ova dva telefona Honor 7 i Z5 Compact i da li se mogu porediti?
Born to be wild!!!

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od somi92 »

A da sacekas malo i vidis za honor 8? Stvarno ga hvale po netu.

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Ne znam, nije Honor 8 nešto po karakteristikama značajno jači od Honor 7. Čak mu je baterija i kamera nešto slabija. Jedino mu je kućište kvalitetnije i sam dizajn je bolji. A i treba ga sačekati da se pojavi u prodaji kod nas i po ceni verovatno dosta većoj nego Honor 7 koji je godinu dana stariji i odavno prisutan u prodaju. Tako da nisam siguran da vredi tu razliku.

Dakle šta uzeti Honor 7 ili Sony Z5 Compact?
Born to be wild!!!

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

U medjuvremenu sam u obzir uzeo i Galaxy S5 i HTC One M9 koji je malo skuplji of pomenute konkurencije, ali ubedljivo najboljih karakteristika i kvalitetne izrade. Jedino sto ga slabo ima po oglasima (polovnih), dok S5 ima na pretek.
Može neko da napravi poređenje ili za i protiv od ovih pomenutih modela da konačno prelomim, pošto su mi jedino ova 4 (5) modela zanimljiva Honor 7, One M9, S5 (G900 ili NEO) ili Sony Z5 Compact???
P.S. Ne kažem da nema bolje za te pare.
Born to be wild!!!

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od somi92 »

Druze sad na kp imas nexus 6p za 360e , ja tu ne bih razmisljao vise

djordjemalisic
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
:: xXx
Kontakt:

Post od djordjemalisic »

Moj glas bi isao za m9.
S5 nema sta da trazi za taj novac....

Sent from my iPhone using Tapatalk

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Ako možeš da se ispružiš koji evro više, preporuka za Nexus 6P, kao što Šomi kaže.

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Zmaj napisao:U medjuvremenu sam u obzir uzeo i Galaxy S5 i HTC One M9 koji je malo skuplji of pomenute konkurencije, ali ubedljivo najboljih karakteristika i kvalitetne izrade. Jedino sto ga slabo ima po oglasima (polovnih), dok S5 ima na pretek.
Može neko da napravi poređenje ili za i protiv od ovih pomenutih modela da konačno prelomim, pošto su mi jedino ova 4 (5) modela zanimljiva Honor 7, One M9, S5 (G900 ili NEO) ili Sony Z5 Compact???
P.S. Ne kažem da nema bolje za te pare.
S5 nemoj da gledas kad vec dajes 350 eura.
Ja bih ti takodje kao prvu opciju predlozio Nexus 6P,jer je stvarno best buy.
Ako ne uzmes njega uzmi Z5 obican 5,2 ili Z3+,oba imaju po 3GB rama i odlicni su telefoni.
Z5 imam 7/8 meseci i svaka preporuka za njega.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Za 350 € nijedan od navedenih, tu je na prvom mestu Nexus 6p, ako ti dimenzije uređaja ne odgovaraju onda pogledaj S6.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmaj »

Kao što sam pretpostavio, da ćete reći nijedan :D . Ogradio sam se da ima boljih telefona za te pare,
ali veličina telefona (što manji preferiram), a da ima solidan hardver, dobru kameru - izbor sam sveo na ova 4 modela.
Znam da je S5 prilično star i lošijih performansi, ali u obzir sam ga uzeo više kao alternativu kvalitetna izrada, lepo leži u ruci , dobra kamera....
350 evra sam stavio kao granicu, ne moram da dam baš te pare ako nađem nešto odgovarajuće i ispod te cifre ili koju desetinu evra preko ako naletim na nešto bar dobro za te pare. Kapiram da je ova Nexus 6P ekstra, ali jednostavno to mi doše više kao tablet, prevelik telefon za moj ukus.
Dakle šta uzeti od ova 4 koje sam pobrojao? Lično naginjem ka Sony i Samsungu kao brendovima, još uvek sam skeptičan prema kineskim proizvođačima, ali ako su pomenuti HTC One M9 ili Huawei Honor 7 bolji od ova druga dva pomenuta što da ne uzeo bih i neki od njih.
Born to be wild!!!

Odgovori