Huawei P9 vs Nexus 6p
Huawei P9 vs Nexus 6p
Pozdrav, ne mogu da otvaram novu temu pa da pitam ovde: dvoumim se izmedju dva modela P9 ili Nexus 6p koji kupiti? Napominjem da dolazim sa LG G3 kome je crkla ploca, pa na kom modelu bih se brze navikao!
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Re: Huawei P9 vs Nexus 6p
Umesto p9 koji si naveo kao izbor, stavi mate 8 ili p9 plus vs nexus 6p.
I onda opet dilema sta kupiti od navedenih telefona
Svaki je dobar na svoj način, nexus 6p odlicna kamera i redovan update, čist Android, klot kako se ovde kaže. Mate 8 odličan phablet, baterija vrhunska, p9 plus imam ga od pre koji dan, razlika je jer ima 4gb/64gb.
Ja sam se isto razmišljao sta cu uzeti, pa sam kontao možda i mate 8, mozda i nexus 6p, i na kraju dobih povoljno p9 plus.
Naveo sam p9 plus i mate jer su u rangu sa nexus 6p zbog veličine ekrana
Najbolje rešenje je naravno nexus 6p, ali i zavisi da li će ti leći čist Android?
Cenovno su tu negde, nexus 6p je valjda nesto vise od 350e na kp, p9 plus i mate 8 oko 400e koliko videh po forumima. Nexus 6p , nemas garanciju, p9 plus ima 3 godine garanciju, jer to huawei daje za taj telefon toliko, mate 8 zavisi gde bi i kupio...
Na kraju, moj glas ide prvo za nexus 6p, kao kompletniji fon ali čist Android, pa onda p9 plus i na kraju mate 8
Gesendet von meinem HUAWEI M2-A01L mit Tapatalk
I onda opet dilema sta kupiti od navedenih telefona

Svaki je dobar na svoj način, nexus 6p odlicna kamera i redovan update, čist Android, klot kako se ovde kaže. Mate 8 odličan phablet, baterija vrhunska, p9 plus imam ga od pre koji dan, razlika je jer ima 4gb/64gb.
Ja sam se isto razmišljao sta cu uzeti, pa sam kontao možda i mate 8, mozda i nexus 6p, i na kraju dobih povoljno p9 plus.
Naveo sam p9 plus i mate jer su u rangu sa nexus 6p zbog veličine ekrana

Najbolje rešenje je naravno nexus 6p, ali i zavisi da li će ti leći čist Android?
Cenovno su tu negde, nexus 6p je valjda nesto vise od 350e na kp, p9 plus i mate 8 oko 400e koliko videh po forumima. Nexus 6p , nemas garanciju, p9 plus ima 3 godine garanciju, jer to huawei daje za taj telefon toliko, mate 8 zavisi gde bi i kupio...
Na kraju, moj glas ide prvo za nexus 6p, kao kompletniji fon ali čist Android, pa onda p9 plus i na kraju mate 8

Huawei
E sad to vezano za garanciju Huawei telefona da li se to odnosi i na one kupljene preko KP? 

- bata bogdan
- Banned
Verovatno Da, jer ko sto rekoh, to Huawei daje garanciju, ali je možda najbolje da vidis sa Huawei Srbija na fb, da ih pitas, i onda ces znati tačno...
Tako je bilo npr i sa Mate 7 garancijom, Huawei je uvqzio svaku garanciju, proveri pa ces saznati šta i kako.
Tako je bilo npr i sa Mate 7 garancijom, Huawei je uvqzio svaku garanciju, proveri pa ces saznati šta i kako.
Huawei
- iamivan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
- :: Sexus 6P Graphite
- Kontakt:
Nisam znao za tu njihovu garanciju. Kontam da je samo za te njihove flagship-ove, ali svaka im čast. 
Sent from my Sexus 6P using Fapatalk

Sent from my Sexus 6P using Fapatalk
- bata bogdan
- Banned
Bar je za p9 plus garancija 3 godine, neznam kako je za p9...
Gesendet von meinem VIE-L09 mit Tapatalk
Huawei
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
iamivan, da, za višu klasu. Počeli su sa premium garancijom od Mate 7 i P8. 3 god. koja važi i u slučaju oštećenja. Malo je i ovo fora, marketing lepo skockan.
Oni u toku prva 3 meseca besplato menjaju ekran ako ga razbiješ, ili u toku prva 3 meseca menjaju uređaj ako ima kvar.
Pazi sad, po našem zakonu u prvih 6 meseci ako odbiješ popravku uređaja (ako te ne smute da potpišeš da ide na servis, samo treba da znaš svoja prava), možeš da tražiš novac ili nov uređaj. Znači ostaje plus u ovoj priči ako u prvih 3 meseca razbiješ ekran.
Da bi se ostvarila premium garancija, uslov je registracija na HiCare u prvih mesec dana od kupovine uređaja sa valjanim dolazima o kupovini.
Kod nas kaže i "Dovojno je da ima sa sobom uredno popunjenu osnovnu garanciju i račun"
http://consumer.huawei.com/rs/support/f ... m?id=32121
Što znači, ako kupuješ legalno telefon kao bata lepo si prošao, ako kupuješ od prepordavaca na oglasu nemaš od toga ništa. Čak ćeš bolje proći sa kupovinom nekog polovonog iz inostranstva koji je kupio legalno i registrovao se u prvih mesec dana na HiCare.
Što se tiče teme, nisam imao P9, imam 6P, svaka preporuka za 6P, uvek bih pre 6P izabrao bilo da se kupuje legalno ili na oglasu. Stereo zvučnici na 6P te oduvaju kada pustiš neki YT klip, kamera među najboljim, već je izašla poslednja verzija androida 7.
Što se tiče ovog pitanja:
http://consumer.huawei.com/minisite/rs/ ... index.html
Oni u toku prva 3 meseca besplato menjaju ekran ako ga razbiješ, ili u toku prva 3 meseca menjaju uređaj ako ima kvar.
Pazi sad, po našem zakonu u prvih 6 meseci ako odbiješ popravku uređaja (ako te ne smute da potpišeš da ide na servis, samo treba da znaš svoja prava), možeš da tražiš novac ili nov uređaj. Znači ostaje plus u ovoj priči ako u prvih 3 meseca razbiješ ekran.
Da bi se ostvarila premium garancija, uslov je registracija na HiCare u prvih mesec dana od kupovine uređaja sa valjanim dolazima o kupovini.
Kod nas kaže i "Dovojno je da ima sa sobom uredno popunjenu osnovnu garanciju i račun"
http://consumer.huawei.com/rs/support/f ... m?id=32121
Što znači, ako kupuješ legalno telefon kao bata lepo si prošao, ako kupuješ od prepordavaca na oglasu nemaš od toga ništa. Čak ćeš bolje proći sa kupovinom nekog polovonog iz inostranstva koji je kupio legalno i registrovao se u prvih mesec dana na HiCare.
Što se tiče teme, nisam imao P9, imam 6P, svaka preporuka za 6P, uvek bih pre 6P izabrao bilo da se kupuje legalno ili na oglasu. Stereo zvučnici na 6P te oduvaju kada pustiš neki YT klip, kamera među najboljim, već je izašla poslednja verzija androida 7.
Što se tiče ovog pitanja:
Nikad nisam mogao da se naviknem na huawei skinovan android, meni izgleda kao šarolika kopija iOS. Najbolje da pogledaš negde gde ima izložen P9, ako ti je ok i kupuješ legalno, onda imaš i dodatni plus sa 3 god. garancije:m0rpheus napisao: pa na kom modelu bih se brze navikao!
http://consumer.huawei.com/minisite/rs/ ... index.html
Poslednja izmena od Baraba u Uto, 08. Nov 2016. 10:21, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
Bas tako kako je baraba objasnio.
Evo i ss i redovna garancija vazi i u srbiji, navedena je Srbija u sva tri slučaja garancije.

Evo i ss i redovna garancija vazi i u srbiji, navedena je Srbija u sva tri slučaja garancije.

Huawei
- Baraba
bata bogdan, ti me stalno kritikuješ za Havajce, a vidiš sa kojim znanjem baratam o Havajcima 

- bata bogdan
- Banned
Znas ja da tebe za svaki telefon garancija zanima
Zbog toga si i upućen kako treba

Zbog toga si i upućen kako treba

Huawei
Ne razumem ovo za saroliki huawei skin, pa prva stvar koja se na telefonu radi je instalacija launchera. Kad to uradis od fabrickog skina ti ostaje notification bar koji na huaweiju uopšte nije saren nego je zapravo jako elegantan i settings meni koji takođe nije saren. Sve ostalo sto vidis je launcher koji sam podesis.
- Baraba
Meni nije to prva stvar koju uradim na telefonu, niti mnogo ljudi zna da promeni launcher... Zato sam predložio da isproba P9 negde gde ima izložen. Ostalo je na njemu.
- bata bogdan
- Banned
Džaba, ja se navikao na Huawei fabriku, imam nova launcher kupljen, probao par puta ali nije mi to tooo... Navika jbg... Legao mi bas Huawei UI

Huawei
Nijedan fabricki ne moze prici Novi. Navika je jedno ali mogućnost da klikom na ikonicu dobijes mogućnost da radis sa aplikacije sta zelis ukljucujuci menjanje ikonice u app draweru je drugo. Da ne pricam o gomili drugih precica i olaksanja.bata bogdan napisao:Džaba, ja se navikao na Huawei fabriku, imam nova launcher kupljen, probao par puta ali nije mi to tooo... Navika jbg... Legao mi bas Huawei UI![]()
- bata bogdan
- Banned
Ma znam ja to sve, znam da je nova odličan, al ko sto rekoh, navika jbg

Huawei
Samo da javim da sam uzeo P9, bila mi je frka bez telefona a 6P nema nigde da se nađe. Što se tiče utisaka, ja sam veoma zadovoljan P9 jes da je malo manji od G3 ali mi čak ni EMUI ne smeta već odrađuje sasvim korektno posao a svakako se očekuje N 7.0 do kraja godine koji vraća app drawer biće milina.
- bata bogdan
- Banned