Huawei ili HTC

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lustina
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 21. Apr 2017. 01:10
:: LG K10

Huawei ili HTC

Post od Lustina »

Pozdrav svima,

evo već neko vreme čitam o ova dva modela i iskreno već sam se i umorila, a odluku koji da uzmem još nisam donela. U pitanju su HTC Desire 825 i Huawei p9 lite. Ovaj drugi ima bolje specifikacije, ali HTC mi uliva veće poverenje, telefon je velik koliko i tablet, a ja puno čitam pa mi to znači... I ima mnogo manji SAR nego Huawei. Da li imate ideju i preporuku koji je bolje uzeti i koliko je Huawei pouzdan?

Unapred hvala svakom ko posveti ovome malo vremena...

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Re: Huawei ili HTC

Post od гари »

Huawei ubedljivo bolji. I ja sam probao HTCu da dam šansu, ali već više od godinu dana koliko gledam njihova telefone samo su za iste ili više para nego ostali prodavali zastarele šklopocije. Džabe im ime.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Lustina
Novajlija
Novajlija

Post od Lustina »

Svideo mi se taj dizajn novi sa tačkicama... A i što je fablet. Uh, danas moram doneti odluku.

woona
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 27. Sep 2014. 11:53
:: Nexus 4

Post od woona »

Huawei je pouzdan, prave neke od najboljih telefona danasnjice. Huawei ima fp senzor, vecu rezoluciju ekrana, bolju bateriju, pretpostavljam i bolje kamere. Slobodno uzmi, dobar je telefon.

Lustina
Novajlija
Novajlija

Post od Lustina »

A da li gledate taj Sar ili jačinu radijacije telefona? Kod HTC -a je 0,58 W/kg, a kod Huawei 1.38 W/kg. Ne razumem se dobro, ali po onome što sam pročitala to je poprilična razlika.

woona
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 27. Sep 2014. 11:53
:: Nexus 4

Post od woona »

Toliki je otprilike i sar samsunga s8 koji ce kupiti milioni ljudi. Ne gledam to.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Lustina, Ako želiš veći ekran, tj. fablet uređaj pogledaj i J7 (2016) koji je nešto skuplji od P9 lite, ali ima veći, 5.5 inča super AMOLED ekran. Ako je samo izbor između HTC Desire 825 i P9 lite, onda P9 lite.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Lustina
Novajlija
Novajlija

Post od Lustina »

Dobar je J7, ali je vec van dometa mog budzeta... NIje on tako puno skuplji, ali se ne uklapa u moju filozofiju potrosnje novca...

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Pusti filozofiju ako ćeš biti nezadovoljan kupljenim.

Sent from mTalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A koja je filozofija u pitanju? :)

Uzgred, biće ti mnogo lakše da se odlučiš kad budeš gledao i telefone koji nisu HTC... U ovaj se zapravo nisam udubljivao (nisam mu cenu gledao, samo sam pretpostavio da je slična kao P9 Lite), možda je i ok kupovina, ne znam po kojoj ceni ga uzimaš. Ali samo kažem - i ja sam razmatrao dugo HTC, i jednostavno su bezobrazni s time šta nude i po kojoj ceni.

No dobro, i taj HTC bi trebao da radi kako treba, tako da to da li su mogao bolje umesto njega i neće uticati na tvoje zadovoljstvo ako prosto taj telefon zadovolji tvoje potrebe. ;) Najvažnije je da kupiš šta se tebi sviđa, i da to zadovolji tvoje potrebe. Tako ćeš biti najzadovoljnija.

DODATAK: Gde kupuješ telefon? Jel možda u MTSu? Evo, sad gledam kod njih, razlika u ceni uz Mix S tarifu je 33.600 dinara za HTC, a 24.000 za HTC koji je od njega bolji. To je taj bezobazluk o kojem sam govorio. Sad kad sam video cene, prvo mi je kroz glavu prošlo "au, brate"... :shock:

Eh, da, i zbog čega tačno favorizuješ HTC? Jel zbog imena, deluje ti da je taj brend dobar? Ili ti se recimo sviđa njihov interfejs, ili nešto drugo za njih specifično?

Kao što rekoh, najbitnije je da ti budeš zadovoljna, ali ako je razlika u ceni 11 hiljada dinara, onda je bolje gledati i druge telefone. Ima i drugih jačih brendova (koji nisu "kinezi"), a koji imaju telefone kako valja.

DRUGI DODATAK: Hm, da, sad vidim, ako kupuješ u MTSu, onda zaista i nema nekog izbora... Ali dobro, bolje da ja manje gledam u pasulj, i sačekam tvoj odgovor. :)

Lustina
Novajlija
Novajlija

Post od Lustina »

Pa filozofija je ta da ako HTC nudi odgovarajuć model za 5000 manje ja ću uzeti njega jer smatram da je pouzdan i kvalitetan i da ću njime biti zadovoljna. A i čovek negde mora da postavi limit svojih mogućnosti, jer je sa tehnikom tako da ako kreneš da potrošiš 10000, potrošićeš 20 sigurno. :D

Za Huawei već nisam tako sigurna iskreno, kod njega su me privukle specifikacije koje su stvarno dobre za tu cenu, ali onda se opet javlja ta sumnja, koliko će takav telefon da traje.

Nisam od onih koji često menjaju telefon, dakle čekam da baš krene da baguje dok ne krenem u potragu za novim. HTC mi se mnogo sviđa zbog interfejsa i malo preinstaliranih aplikacija, što govori da svoje korisnike ne opterećuju zarad novca od kompanija čije aplikacije instaliraju. Takođe SAR od 0,33 W/kg za model Desire 825 čija su ciljna grupa prvenstveno tinejdžeri, potvrđuje tu priču.

Kupujem u VIP -u.

Valjda nisam bila preopširna :)

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Uzmi huawei p9 lite,neces se pokajati. Huawei je sve ozbiljnija firma. Evo primer,P7 star vise od 2 godine i dalje se koristi kod mene u kuci,bez problema,nikada se nije kvario,a kao nov je.
Dok je srednja klasa htc-a,katastrofa,iz vise primera. Sestra koristi 816 i bio,u servisu 4 puta u roku godinu dana.

Tako da,moj savet je p9 lite,trajace ti minimalno 2godine :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Marko-PA
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
:: nokia 3310 2017
:: samsung galaxy s6

Post od Marko-PA »

Moj otac već dve godine koristi Huawei Ascend Mate7 i nikad nijedan problem nije imao.

Baterija dugo drži ( 4100MaH ), brzo otvara, podignut letos na Android 6, a početni je bio, ako se dobro sećam, 4.4.2
što znači i da je podrška i više nego dobra za sada već relativno star model.

Naravno, da budem iskren do kraja, kvalitet ekrana nije na nivou Samsunga ili HTC-a, ali je to opravdano i cenom, koja je bila i doo 200€ niža od konkurencije u 2015god.

Noviji Huawei modeli takođe imaju dobre ekrane.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Svakako nije preopširno, nisi ti još mene videla kako ja umem. :D

Sad vidim u VIPu da su i taj HTC, i Huawei, i Samsung S7 sličnih cena. To je već OK... :) Evo, ubacio sam ovde u poređenje sva ta tri telefona. Po nekim meni najbitnijim stvarima jesu dovoljno slični, jedino HTC ima nešto slabiju bateriju od ostalih.

Šta znam, meni deluje da bi, iako je verovatno P9 Lite objektivno bolji izbor, ti sa HTCom bila više zadovoljna. Ako ti se on više sviđa, a slični su, jedino što Huawei ima neke drangulije koje tebe ne zanimaju (kao čitač otiska prsta), onda ti je možda HTC bolji izbor. Ipak sebi kupuješ telefon, ne nama. A ako kupuješ meni, kupi mi Lumiju 950. :lol:

E, ali ipak uzmi u obzir i razliku u kapacitetu baterije. Ako ti je i s time HTC OK, onda je to to.

Da li je srednja klasa HTC katastrofa, to ne znam, ja inače ne menjam telefone nešto mnogo. Mogu samo reći da je mama do nedavno koristila HTC Desire C. Mislim da ga je koristila 3 ili 4 godine, nije imala problema. Osim što je telefon sam po sebi slabašan - zato je bio i jeftiniji, pa je onaj ko rukuje s njim morao imati živce od čelika. :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Koje komplikovanje niokočega. :D
Mislim da više sumnje treba da imaš prema HTCu koji lagano tone, izbacuje uređaje koje konkurencija pojede, a dižu cene konstantno.
P9 lite ima masa ljudi i pritužbe su minimalne. Huawei se zaista i oko podrške potrudio oko ovog modela iako je mid-range.
Evo ja moj imam punih 9 meseci i telefon radi odlično. Kamera jedna od boljih u tom rangu, zverska baterija, brz, ne pravi nikakvih problema... U tom cenovnom rangu jedino J7 16 može da mu parira koji je opet u Vipu bezobrazno skup. Ima veći ekran, ali manju rezoluciju od P9 lite, nema senzor za automatsko osvetljenje, nema notifikacioni LED, nema osvetljene fizičke tastere...
Osim toga hardverski P9 lite je mnogo jači od Desire 825. Poredio sam sa sestrinim J5 2016 koji možda čak ima i nešto jači procesor od Desire 825 i P9 lite je neuporedivo jači.

Jednostavno za te pare bolje od P9 lite nećeš naći. :)

Sent from my HUAWEI P9 lite using Tapatalk

Lustina
Novajlija
Novajlija

Post od Lustina »

Nije baš niokočega ipak to treba da nosim sa sobom naredne dve do tri godine :D

Pa gledam i to uporedno... Huawei prednjači, što smo već rekli, mada jeste meni HTC nekako priras'o :)

Mislim da ću uzeti Huawei ipak... Zbog bolje kamere najviše, a i zato što bi me bilo blam da i busu ili prodavnici izvadim onoliki 825 i javim se :D

Hvala vam svima na odgovorima i savetima.

ertz
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 16. Feb 2011. 19:18
:: Iphone 4s

Post od ertz »

Nadjes gold verziju p9 lite i brzo ces zaboraviti na htc :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ajao, ipak su te obradili... :D Šalim se malo sad. :)

Dart Vejder
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 09. Okt 2015. 10:21
:: S7 edge
:: Xiaomi Mi8

Post od Dart Vejder »

Ja sam uvek bio od onih likova koji samo uzimaju flagship izvikanih marki, samo provereno, samo fensi. I onda igrom slučaja prosle godine posle S6 uzeh Honor 8(bio poklon za nekoga drugog, tom nekome se nije svideo i posto sam ga vec kupio i vec smo ga otvorili i upalili prodah s6 i uzeh ga ja). Elem, telefon je BRUTALAN. Nimalo ne zaostaje za Samsungom, Applom ili HTCom. Jedina stvar koja je losija u odnosu na Samsung to je ekran, ali ne nesto previse. I na s7 je bolja kamera. Što se tice performansi i generalnog korišćenja Honor ih šije.
Poenta priče, ako razmišljaš između HTCa i Huaweija, i samo zbog imena i renomea bi uzela HTC, mislim da grešiš jer su Kinezi napravili ooozbiljnu pricu i odavno vec legitimno zašli u segment premijum proizvodjača, plus svakako vise nude od HTCa za iste pare.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Lustina
Novajlija
Novajlija

Post od Lustina »

Nisu me obradili nego me stvarno blam, a i nekako ta baterija od 3ooo više obećava. Mada kako se predomišljam videćemo još sa kojim ću telefonom završiti. :)

Odgovori