koji telefon sa wifi

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

koji telefon sa wifi

Post od dzuljo »

zdravo
ochu da uzmem telefon sa WIFI
za sada koristim 6630
ciljam na e60 ali fali mi kamera
jel iko ima iskustvo sa e60
pozdrav

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

e60 ne, ali n80/n93 da....
odlichni telefoni, pogotovo ovaj drugi, ako imash mogucjnosti odmah uzimaj...
ako recimo uzmes n93 onda nije.... bash na protiv, dobijesh digitilac u telefonu :wink:

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

dzuljo, ja imam e60 vec 15-tak dana i apsolutno sam prezadovoljan!!! Ja sam ga kupio bas zbog wifi-a koji radi savrseno! A kao sto kazeDario (asdf), kamere na telefonima jos uvek ne mogu da pariraju odvojenim kamerama, IMHO nije bas da je "useless" imati kameru u telefonu, ali nije ni daleko od istine...
Ako te sta zanima u vezi e60, rado cu ti odgovoriti...
Mirko BGD napisao:ako recimo uzmes n93 onda nije.... bash na protiv, dobijesh digitilac u telefonu :wink:
Ha! to da, ali za koje pare??? I dalje tvrdim da prosecan digitalac pravi mnoooooooooogo bolje slike od bilo koje kamere u telefonu!!! Znaci, po meni, idealna kombinacija je e60 i neka externa kamera... Em manje para, em bolje radi....

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

dobro... ja sam samo izneo svoje vidjenje stvari... poshto ja obozavam all in one aparate, znaci mrzim da nosim sa sobom i foto aparat, i mp3 player....
e sad, meni se lichno e60 nikako ne svidja.... shto ne pogledash e61?

btw ja i dalje mislim da je n80/n93 najbolji izbor...
u temi "fotografije sa mobilnihg telefona" koja se nalazi u kaficju imash par slika koje sam okachio a slikane su sa n80 pa vidi kakva je kamera i da li ti odgovara....

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ne treba ici u krajnjost pa ono "ili savrsena kamera ili nista". Svakome je barem jednom trebala neka kamerica da iznenada uslika nesto i onda je kamera sa mobilnog telefona uradila posao.
Kad neko, obican korisnik, kaze da mu ne treba kamera na mobilnom nekako ne mogu da mu verujem da to misli, vise mi izgleda da se folira Ne znaci to da ce ona da ti sluzi za slikanje umesto digitalca, vec da mozes da uslikas trenutke kada digitalac nije sa tobom (99% tvoga vremena, ako nisi novinar). Siguran sam, iako korisnici e60 mozda ne zele da priznaju, barem jednom su se pokajali sto e60 nema kameru.
A to da je kamera useless, neupotrebljiva ili sta god, nema veze sa vezom i moze vas razuveriti ova tema
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

mislish "razweriti" :D i ja se slazem sa tobom :) koliko puta me je spasila kamerica na k700i (ona je 0.3 megapiksela) i te snimke josh i danas chuwam.Narawno da su slike loshije od slika slikanih prosechnim digitalcem ali to nije toliko bitno,stwar je u tome da je telefon uwek uz nas i ako imamo kameru na njemu mozemo se posluziti njom u nekim neochekiwanim trenucima kada nam fotoaparat nije pri ruci.
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

Lobachewsky, apsolutno se slazem sa tobom. Sta su po vama onda "upotrebljive" fotografije? Imam odlican digitalac ali je uz mene je samo kada sam na zimovanju, letovanju ili kad idem na neki dogadjaj i namenski nosim digitalac da slikam. A obozavam slikanje i to svi koji me poznaju dobro znaju. Kad se vratim sa mora dodjem sa 1500-2000 slika. Ali stvarno ne mogu da se slozim da su slike slikane danasnjim mob telefonima neupotrebljive! Cak ako je slikano napolju po lepom vremenu mogu komotno da se urade fotografije 10X15 cm i da sasvim lepo ispadnu.
A sta bi ste rekli na "kameru" recimo nokie 7250i? E to je stvarno ocaj ali ja i danas imam par hiljada "slika" koje sam uslikao tim telefonom i koje jako rado gledam sa drustvom ili rodbinom jer, ako nista drugo, podsete me na neke lepe i zanimljive trenutke (a digitalac mi kaoi i obicno nije pri ruci). Za te stvari kamerice na telefonima i sluze. A sasvim je druga stvar ako bi ti da se bavis profesionalno (ili amaterski) fotografijom pa da slikas po prirodi ili po gradu i da pravis postere ili sta ti ja znam vec. Onda se lepo ispruzis 1000 i kusur eura za kvalitetan aparat pa se bavi umetnoscu do mile volje. Granica izmedju digitalca i kamere na telefonu je sve tanja i tanja i slazem se da se jos uvek ne mogu uporediti ali za ono za sta su namenjene, kamerice na telefonima savrseno zavrsavaju posao i po meni vrlo koristan dodatak svakom telefonu pogotovu za one koji obozavaju da zabeleze svaki momenat.
Izvinjavam se za ovako veliki off, ali kad se vec povela prica o tome.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

recimo dragi nam chlan dr. nick riviera pored swoje n70, uwek sa sobom nosi digitalni foto-aparat, zanimljivo, ne?

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@Lobachewsky: meni kamera APSOLUTNO ne treba i to faktor koji apsolutno ne utice na izbor telefona, cak bolje da je 0.3mpix ili da je nema (da je telefon jeftiniji). Evo sada sam na putu da kupim 6230 (koji je inace samo 30 evra jeftiniji od 6630, ali mene kamera ne zanima i ne treba mi da instaliram nikakav program na telefonu a ni ne zelim da mi je telefon "fatass" i da ga punim svaki dan i da cekam vishe od 1min dok se bootuje i dok udjem u menu.) tako da.... Kamera mi je nebitna, symbian nepotreban.... sta da uzmem, koji telefon mi se svidja..... odgovor: 6230. Tako treba svako da gleda sta hoce i sta mu se svidja i eto. Vi koji mislite da je ta kamera dobra (jer se danas uglavnom telefoni kupuju zbog kamere) i hocete symbian telefon, znate koliko imate para uzmite telefon adekvatan time i ne ubedjujte druge da je to ispravno.

@dzujo: e60 je fenomenalan telefon. Prvo pogledaj koliko si slika slikao sa 6630, da li si koju sacuvao i koliko te je sluzila ta kamera. Ako ni jednu sliku nisi sacuvao kao uspomenu (& stuff) onda znaci da si kameru koristio samo "for fun" (sto najverovatnije i jesi), sto drugim recima znaci "slikanje i brisanje slika" sto je samo bezpotrebna stvar i ako je sve ovo tacno uzmi E60 i cao :)

ufff smorio sam malo, zar ne ? :D
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Meni je kamera na mobu u nekoliko slucajeva bash mnogo znacila...:) ...iako je, dok nisam kupila N70, nisam bas nesto koristila...A isto tako i neki programi, koje samo na symbian mozes da ubacis, spasili su me, opet u nekoliko navrata, velikog mucenja...A to se tesko zaboravlja... :wink:

A zamisli naviknes da imas kameru na mobu, i naidje situacija kojoj se mozda nisi nikad nadao, krenes da uslikas sa mobilnim i setis se da ti je telefon `falican`... :shock:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

hvala svima
na 6630 sam dosta fotografije iskoristio
ali ipak meni treba WIFI
N60 sam uzeo u predvid jel je najevtiniji za wifi
sada sam u vieni i sutra preko sutra dolazim u beograd
jel znate negde gde bi nabavio polovni
jel u makedoniji su mnogo skuplji
pozdrav

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@dzuljo: kupi nov. Zaboravi na polovne telefone!. Ako kupujesh telefon kupi lepo ko covek i to je to. Nemoj da se stiskash za 20-30 evra i da se posle pokajesh.

A gde ima nov e60 mozesh videti ovde:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/872/Nokia/E60
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Jager »

Dario (asdf), apsolutno si u pravu!!! Nov telefon je ipak NOV telefon. Na kraju krajeva, mnogo polovnih telefona sa wifi-jem bas nesto i nema.... Ako neko prodaje takav, a polovan telefon, vrlo je malo verovatno da je sa telefonom sve u redu. Ne kazem da su svi sa nekom manom, ali opet, ko zna... Ipak je to generacija telefona starih tek par meseci i zato mislim da uospte ne vredi rizikovati i ustedeti 10-20e .... A i garancija nije bas zanemarljiva stvar ukoliko odvojis 200+ eura za telefon...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Mirko BGD napisao:recimo dragi nam chlan dr. nick riviera pored swoje n70, uwek sa sobom nosi digitalni foto-aparat, zanimljivo, ne?
Tačno, ali je zanimljivo i to da po dimenzijama nije ništa veći od prosečnog Symbian telefona. :D :P :oops: :)

Dario (asdf), sve je to lepo što ti kažeš, i razumem zašto tebi ne trebaju programi na telefonu, ali svako ko je na forumu pročitao više od pet tema, naleteo je na jedan od tvojih komentara tipa: šta će vam Symbian, važan je call i sms, sve ostalo je bacanje para. Kao što je ono što drugi pričaju o programima njihovo privatno mišljenje tako je i ovo tvoje, ali promeni malo ploču. Mojne da preteruješ.

Ni ja nisam uopšte kupio telefon zbog kamere jer gledam da svoj Canon imam sa sobom i kad znam da mi neće trebati, ali nije baš da mi nikad nije koristila.

Otišao sam u off jer je čovek već kupio fon. Dzuljo, pošto retko ko ima iskustva sa WiFi-jem, mogao bi ti nama da kažeš kako se to pokazalo u praksi. A?

:)

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Jager »

Dok se Dzuljo ne javi.... imam ja iskustva sa wifijem i E60. Mogu ti reci da radi BAS dobro. Znaci milina jedna ukoliko ti je u blizini neki hotspot. Pogotovo sto browser koji e60 ima prikazuje web stranice gotovo identicno kao IE/Firefox na PC racunaru. Jedina razlika je sto se neki flash sadrzaji ne prikazuju, ali bukvalno samo to. Sve ostalo radi bas kako treba.... Skidanje maila je neuporedivo brze i elegantnije preko wifi-ja nego preko gprs-a .. ai jeftinije, bogami... :)

Odgovori