N5140 VS. N3220
N5140 VS. N3220
Ocu da kupim neki od ova dva telefona,pa ako neko moze da mi nabroji mane telefona i iskustva sa njima i naravno da mi pomognete da kupim neka od ta dva telefona.N 5140 ili N 3220.
Pa sad... 3220 je pravljen za svijetlece efekte, koji mogu da budu dobra fora, tj vide se i sa 100-200m poruke ispisane po vazduhu...
Takodje ima bolji displej i kameru od 5140. E sad, 5140 ima masu opcija, ali ima losiji displej i kameru od 3220, tj ima STN ekran s 4096 boja, dok 3220 ima 65536 boja, mislim da je TFT ali nisam siguran. S tim sto 5140 ima termometar, kompas i jos neke zezalice, a ako uzmes i specijalnu crnu masku (koja je , naravno, skuplja i nisam siguran ima li kod nas da se uzme) imas i GPS! Sto je veoma dobra stvar, a i tacnost je dobra. (+-10 m). 5140 je takodje otporan na udarce (njegovog prethodnika 5210 su bacali sa 3. sprata neki sto ih znam, a ja sam ga bio sutnuo u drvo i radio mi je
) , pa bi trebalo da je i 5140 tako izdrzljiv.
Oba telefona imaju EDGE, sto je odlicno, mada kod nas EDGE jos nije uveden, ali bice u 2005. trebalo bi. 5140 ima FM radio, a 3220 nema. Ako sam sto propustio neka me neko dopuni ili pitaj shta te interesuje...

- mi2scg
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
- Kontakt:
Dakle, jos ovo:
3220 je definitivno bolji po pitanju multimedije, jer ima mogucnost da se u MMS poruci posalje i zvuk (ranije u Series 40 to nije bio slucaj), kompaktnijih je dimenzija i laksi je, ima mogucnost snimanja videa dok ima slobodne memorije (koja iznosi 2.5MB), providno kuciste za papirne predloske za sto vecu personalizaciju, ali nema radio, IC port i integrisan modem. Ima bolju polifoniju, mogucnost instalacije novih meni tema, e-mail klijent, a kod SMS poruka su podrzani smajliji. Prisutno je 5 igara.
5140 je robusniji, tezi, ima glsovno pozivanje i funkcije, ima radio, integrisan modem, IC port, ali nema BT. Prisutna je baterijska lampa i merac jacine zvuka. Memorija iznosi 4MB. Takodje podrzava e-mail klijent.
Baterija je istog kapaciteta - 760 mAh. Kamere su vrlo slicne.
izbor je na tebi!
Pozdrav svima!
Marko MI2
3220 je definitivno bolji po pitanju multimedije, jer ima mogucnost da se u MMS poruci posalje i zvuk (ranije u Series 40 to nije bio slucaj), kompaktnijih je dimenzija i laksi je, ima mogucnost snimanja videa dok ima slobodne memorije (koja iznosi 2.5MB), providno kuciste za papirne predloske za sto vecu personalizaciju, ali nema radio, IC port i integrisan modem. Ima bolju polifoniju, mogucnost instalacije novih meni tema, e-mail klijent, a kod SMS poruka su podrzani smajliji. Prisutno je 5 igara.
5140 je robusniji, tezi, ima glsovno pozivanje i funkcije, ima radio, integrisan modem, IC port, ali nema BT. Prisutna je baterijska lampa i merac jacine zvuka. Memorija iznosi 4MB. Takodje podrzava e-mail klijent.
Baterija je istog kapaciteta - 760 mAh. Kamere su vrlo slicne.
izbor je na tebi!
Pozdrav svima!
Marko MI2
Stop the madness!