Iphone X vs Samsung S9 plus

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Re: Iphone X vs Samsung S9 plus

Post od Martin Mystere »

miodrage napisao: Medjutim ovde se povela polemika oko cene iPhone X, a cena S9 je vrlo vrlo bliska. I onda se nadje neko pametan da kze kako je to za iPhone bacen novac, kako je uredjaj preplacen, a sa S9 je to odlicna kupovina i tako neke baljezgarije.
Hajde sada da budemo i malo ozbiljni...

U Gigatronu iPX 158k dinara a S9 105k dinara.
U Comtrade iPX 158k dinara a S9 105k dinara.
U Tehnomaniji iPX 158k dinara a S9 105k dinara.
U Win Win iPX 158k dinara a S9 105k dinara.

Znači u svakoj od naših prodavnica iPX skuplji za 53k dinara i ti mrtav ladan i dalje guraš priču da je cena vrlo vrlo bliska.

Ništa bolja situacija nije ni u ovim drugim radnjama gde je npr. u Telekoplusu iPX 945€ a S9 665€ što je otet daaaaaaaaleko od iole bliske cene a da ne pominjemo o vrlo, vrlo bliskoj ceni koju si ti naveo...

OK, jasno nam je, ne voliš, bolje reći organski ne podnosiš android i to je još možda u redu dok te preferencije držiš za sebe ali baš ga pretera sa ovom pričom i dezinformacijama o cenama koje su bliske a iPX je kod nas u zvaničnim radnjama 50% skuplji uz neznatno bolji odnos u ovim drugim gde je "samo" 40% skuplji.

somi92
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2014. 03:15
:: xperia p

Post od somi92 »

Prvo ne vredi porediti cene kod nas vec cene zvanicne od apple odnosno samsunga. I opet ip x je kao mali ogled, ja bih poredio ip 8 plus sa s9 plus i ip 8 sa s9, ip x eventualno sa note serijom jer su to glavni modeli tih kompanija. Ali da nas svi deru - odrase nas, i moze im se dok god se kupuju u desetinama miliona po modelu.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Koja je cena S9Plus? iP8 jednako je s9 iP8Plus jednako je S9+ iPX jednako je Note 8

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Evindzer napisao: Što se mene tiče, to je najveća prednost iOS-a nad Androidom.
Ne volim da pisem u ovakvim temama, ali...
To je mač sa dve oštrice. Imaš apdejte duži period, ali to baš i nije uvek pametno raditi, jer jelte, nema vraćanja nazad. Evo primer, gore pomenuti iP6 podignut na poslednji iOS, problem do problema. Telefon je prosto kriminalno spor, štuca na sve strane, konstantno učitava aplikacije iznova i iznova, a baterija zbog svega toga sve kraće traje. Jeste, postoji opcija, iznuđena, pa korisnik može da bira performanse zarad baterije i obrnuto, ali ni tada telefon ne radi kako je radio na ranijim verzijama sistema. Ja bih sve savetovao da idu najviše do dve verzije sistema u odnosu na onu koja je puštena kad je telefon predstavljen. Sve dalje od toga je lepo kad vidiš na displeju, ali jako loše kad kreneš da koristiš telefon. Jedina i prava svetla tačka jeste vreme puštanja apdejta. Svi u isto vreme dobijaju i to je to.
Android, ili konkretno Samsung, dobija 2 velika apdejta i još godinu dana onih sigurnosnih. Kasne, ali stignu i tu su. Ako ti nešto ne odgovara, uvek i za 5 minuta se vratiš na inicijalnu verziju. Ende.
Ko šta više voli, koliko se kome žuri i to je to.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

slavisaj napisao:Koja je cena S9Plus? iP8 jednako je s9 iP8Plus jednako je S9+ iPX jednako je Note 8
Čovek je rekao da su cene iPX vrlo vrlo slične sa cenom S9 a ne S9+, ja sam samo uporedio cene modela koje je on pomenuo.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

somi92 napisao:Prvo ne vredi porediti cene kod nas vec cene zvanicne od apple odnosno samsunga. I opet ip x je kao mali ogled, ja bih poredio ip 8 plus sa s9 plus i ip 8 sa s9, ip x eventualno sa note serijom jer su to glavni modeli tih kompanija. Ali da nas svi deru - odrase nas, i moze im se dok god se kupuju u desetinama miliona po modelu.

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Šta mene briga za cene u USA, Japanu ili nekoj trećoj zemlji - ja pričam o cenama ovde, u našoj zemlji gde uglavnom većina i kupuje telefone. A zvanične cene ovde su identične - u iStyle je iPX takođe 158.390 dinara, dok je preko Samsung Srbija cena S9 104.999 dinara.

Inače, svuda je S9+ 116.999 dinara a Note 8 je trenutno 99.999 dinara, što će reći i dalje vrlo vrlo bliske cene čak i za modele u klasi...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Pa eto, onda Samsung ne osisa svoje ovce do glave, vec onako na jedinicu. :) Mislim stvarno vec to poredjenje android vs apple.
Najjaca stvar ako kupis neki od iPhone-a je to drzanje cene. Pre Mate 10Pro sam imao iP6+ i iP7 . iP7 sam posle godinu ipo dana prodao za 410 evra, iako je imao samo 1godinu apple garancije. Dok Mate 10Pro koji cu prodati, ne znam da li mogu dobiti 450evra za 6 meseci star uredjaj i 24 meseca garancije. Ok, Huawei nije isto sto i Samsung, ali poenta je tu. Svaki sistem je dobar na svoj nacin, pitanje je ko sta preferira. Oko azuriranja softvera, mislim da svi korisnici iPhone-a, ako imaju neki stariji uredjaj ne azuriraju svoje telefone odmah cim izidje updejt, vec sacekaju da vide reakcije. No ni to nije bitno, ni to kako se ti uredjaji ponasaju, da li su spori, ili brzi. vec je poenta to da i ti uredjaji dobiju azuriranje na najnoviju verziju OSa. Dok kod androida jedino flagship dobije azuriranje na noviju verziju, i pitanje je da li ce dobiti i sledecu.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Ma neeeee, zaključili smo da nema razlike u ceni i sad možemo da idemo dalje...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Azimuth napisao: Imaš apdejte duži period, ali (...) nema vraćanja nazad. (...) iP6 podignut na poslednji iOS, problem do problema (...) prosto kriminalno spor, štuca na sve strane, konstantno učitava aplikacije iznova i iznova, a baterija zbog svega toga sve kraće traje. (...) korisnik može da bira performanse zarad baterije i obrnuto, ali ni tada telefon ne radi kako je radio na ranijim verzijama sistema. u, ali jako loše kad kreneš da koristiš telefon.
Nisam znao da je toliko loše na IP6. U takvoj situaciji, nova verzija sistema donosi samo glavobolje. Znaš li je li bar bolja situacija kod IP6s(Plus) i IP7(Plus)?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Situacija 6s(+) je svakako bolja, ali je on i godinu dana mlađi. Sa 7(+) je još bolja, ali je on 2 godine mlađi.
Poenta tog mog posta je da će zapravo 2 godine sa apdejtima telefon raditi lepo, već treće godine kreću problemi a u četvrtoj postaju nesnosni. Nije bitna starost telefona, mogao si juče novog da kupiš, već prosto verzija softvera koja ga mrcvari.

Batak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Maj 2017. 11:31
:: Samsung S8 plus

Post od Batak »

Upravo tako. Potencira se taj update stalno a u vecini slucajeva dobijes degradiranje performansi. I cemu onda taj update? Da bi ti pisala nova verzija?
Evo ja sam npr i dalje na Nugatu i necu prelaziti na Oreo, iako je dostupan vec neko vreme. Jesam li nesto mozda izgubio time?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

miodrage napisao:Green, a ti kao da si malocas sleteo na forum sa Marsa, sta se pravis? X puta je bilo napisano da Apple sisa korisnike (evo ti u svom postu), a Samsung ih kao ne sisa. Nemoj majke ti da iznosis u najmanju ruku neistine i netacne informacije, da ne pisem jace reci, iako to mnogo cije pisanije ovde zasluzuje.
Nema sta da se pravim, onaj ko ne pati od tolike amnezije kao ti, moze vrlo lako da se seti u kolikoj to meri ovce sisa Apple, a u kolikoj meri Samsung.

Jos je Steve Jobs u svakom svom izlaganju predstavljao po neku "revolucionarnu inovaciju", koju je zombirana masa tako lako prihvatila, pogotovo ona koja je kampovala ispred Apple Store radnji. Samo Apple moze da ti ponudi opciju za cije koriscenje moras da kupis jos neku perifernu dranguliju. O raznim drugim poznatim aferama i Apple-ovoj cuvenoj drskosti i aroganciji da ne pisem...

Ali, to su sve, u najmanju ruku, neistine i netacne informacije...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Samo kad ubogi Samsung to ne radi, vec svojim sirotim korisnicima daje high-end uredjaje, i jos im placa da ga koriste. Ajde ne izvrci.
Martin Mystere, NIKAD, ali NIKAD nisam cak ni zavirio u cene "zvanicnih" jer mi je to suludo. Iskljucivo gledam kupujemprodajem i sl. i tu je cena kako tako "normalna". Ja nijedne sekunde nisam rekao da je povoljna, naprotiv, smatram je krajnje nepovoljnom, ali mi je muka od toga da opstaje fama da je Apple preskup, a Samsung nije. I taj S9+ je u momentu izlaska bio koliko, 1000€, ili tako stogod. Jedino mu brze pada cena.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

A kupujemprodajem je odraz realnosti naročito kad se nađe cena za koju se dobije cepanka ili za telefon u "mint" stanju koji ispadne kao da ga je pregazilo krdo Tantorove rodbine...

Ne kažem ja da su te cene realne ili normalne ali gde ćeš bolje poređenje ludosti nego kad uporediš najzvaničničnije cene u iStyle i Samsung svetu - to što su ih drugi prepisali je samo potvrda odnosa.

Opet, kako god okreneš, i na kupujemprodajem iPX 64GB figuriše sa cenom od ~900€ dok je cena S9 oko 575€ a S9+ oko 680€ tako da je to opet jako daleko i od bliske cene a kamoli sa prefiksom vrlo, vrlo...

loshme10
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2011. 11:56
:: Samsung Note 8

Post od loshme10 »

Da sam na tvom mestu, ako vec mozes da uzmes bilo koji za dinar(uz isti paket), uzeo bih X i odmah ga prodao nekoj ovcici i uzeo S9+, a ~200e stavio sebi u dzep. To mi je jedino logicno i razumno...
If we know answers on all questions, then there's nothing have to discover. Ignorance is bliss!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nole025 napisao:Imao iphone X i smorio me posle 3 dana.. jednostavno nisam mogao da izdrzim da toliko skupo platim telefon i da mi se puni 3 sata.. juce sam menjao za s9 plus i bas sam vise zadovoljniji, i bolja je kamera, svetliji ekran, jaci dolbi atmos zvucnici, po meno bolja kamera.. a hejtovo sam samsung, a pogresio sam. Iphone X nije los telefon, odlican je al kompletniji je s9 plus. Znemanja je bio u pravu :) pozz svima
Čovek stavio post u pogrešnu temu, pa reko' da ispravim njegovu grešku. :D
'Ajmo sad, braćo, red je za novu turu prepucavanja. :D

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

jel tebi stvarno tolko dosadno, udjem sad tri teme i u svakoj kopiras ovaj post ili komentarises u vezi njega, ne znam ko je gori ovaj Nole paljevina ili ti sto ides iza i polivas dodatno, ajde malo sa spamom lakse i inace nevezano za ovo

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

^ Nikola, jel' ti beše onaj što se bori za socijalnu pravdu prema Ajfonima? :D
Ako nisi, ne znam šta te bole moji komentari. [emoji14]

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

daleko od toga da se ja borim za bilo sta oko apple-a, a boli me kad treba da trosim vreme svaki put kad pomislim da ima nesto korisno ili informativno da se procita jer vidim da ima novih odgovora u nekim temama al u stvari ti doktor za komentare palis masu, stavljas gif neki, dve tacke i slicne stvari, cisto da bi nesto pisao jelte, postalo je iritirajuce vec, da ne spominjem i ucestali spam, evo neko ovo bude javni apel za prekidom nebitnih objava. ne bi ulazio u raspravu bilo kakvu, i nemoj molim te i ovde sad da pozoriste pravis dalje, eto jedna iskrena molba. poz.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Evindzer, nekoliko puta si do sada opominjan da smanjiš spam, ali ti se samo privremeno pritajiš i onda nastaviš po starom. Umesto da kao član koji je aktivan, doprineseš smanjenju rasprave i spama ti dolivaš ulje na vatru. Ako ti je toliko dosadno, samo reci, trajno ću te udaljiti sa foruma.

Off će svojevremeno biti obrisan iz ove teme.

Sent from my Samsung Galaxy S9 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori