Nokia N70 and Nokia N72 :(

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
bubreg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 14. Jan 2006. 23:17

Nokia N70 and Nokia N72 :(

Post od bubreg »

Evo bas procitah raspravu o kvalitetu prakticno jednog istog modela nokie koji je u principu identican osim sto se tice prednje kamere i 3G podrske.

Jos se nisam odlucio koji cu da kupim, a nije mi do bacanje 260 evra, pa sam dosao po savet bas ovde. Pa bi bilo dobro da oni koji imaju te telefone odgovore na neka moja pitanja:

1. Da li i kod N70 i N72 melodije ne sviraju direktno(odmah) po pozivu nego malo kasnije, to mi nije jasno iako sam procitao gomilu postova na ovom forumu.

2. Sto se tice maske na oba telefona neki tvrde da se maska posle par meseci iskrza, a drugi kazu da je u savrsenom stanju cak i posle visemesecne upotrebe. Mogu li da se jave oni kojima je maska ostala neznatno ogrebana i posle recimo 6 meseci i vise od koriscenja?(mislim na N70)

3. Da li maska postane zaista ruglo sto se tice N72 zbog tog cuvenog lakiranja? Ne bi bilo lose da ako neko ima telefon koji je koristio par meseci da slika i postavi na net....

4. I na kraju voleo bih da mi napisete koja verzija firmvarea je pogodna za koriscenje N70, a koja za N72 telefona(ne interesuju me najnovije nego po vama najoptimalnije), jer bih to hteo odmah da uradim ako je moguce u istoj prodavnici.

5. Citao sam da je po nekima N72 20% brzi od N70 pa ako vas ne mrzi mozete i o tome par reci ;)

Hvala unapred ovo mi je poslednja stavka pred kupovinu telefona, a koji cu kupiti zavisi od vasih dobronamernih saveta.

Pozdrav! :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Sacekaj da ti odgovori G-din Lomnica city...Sigurno ce ti napisati sve sto si pitao,jer ima oba telefona covek ;)
Ja mogu da ti odgovorim na prvo pitanje. Mislim da je to slucaj i sa ova dva telefona (sto se tice melodija pri pozivu),jer,kako sam vec objasnio u jednoj temi (mozda si i nju procitao),stvar je u tome sto je Symbian sporiji malo od telefona bez Symbia pa mu treba sekund-dva da pocne da svira pri pozivu (primetices da telefon prvo zasvetli ekran pa onda "zapeva"). To je i iz razloga sto su mp3,AAC i ostale melodije komplikovanije po sastavu.
To je potpuno normalna stvar.Ko zna,mozda u buducnosti toga ne bude bilo... :) :) :)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Da dodam da se taj "problem" javlja i kod mnogih ne-Symbian telefona i da je to, na neki nacin, potpuno normalna pojava...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

bubreg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bubreg »

Hvala Green i Lobachewsky na informacijama ali sam se ipak odlucio da uzmem Nokia N73 :)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

bubreg, jedno pitanje za tebe
A jesi li se raspitao u vezi dzojstika kod n73?
Ako je odgovor NE-moj savet dobro se raspitaj!
D500&E71

bubreg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bubreg »

loki13 nisam preterano samo sam video da se nekome u inostranstvu odlepila. S druge strane zakljucio sam da ma koji telefon odaberem imace neku manu manje ili vise ozbiljnu(kod N70 i N72 ista stvar ). Pa sam resio da se vodim performansama i onime sto je meni zanimljivo..... 8)

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

bubreg, pa kod mene je manje vise slicno,ali kada dajem neke pare za telefon (tehniku) zauzvrat trazim i odredjenu dozu kvaliteta!
Ja sam imao pre w810, SE k750 od comtrade-a tel koji me je sluzio oko dve god i nije ni jednom zakocio (a kamoli nesto vise) i na kraju je umro sa nekih 400+ sati razgovora,tu sam dobio proveren kavlitet za vecu cenu
D500&E71

Odgovori