N70 & W810i
N70 & W810i
Pomozite mi, sve sam citao pa nikako da provalim...
Hocu da klupim tel i dvoumim se izmedju N70 i W810.
Svi govore da je bolja kamera i zvuk na w810 da li je to tacno? I da li je toliko ZVUK LOSIJI na N70
1.Zanima me da li N70 ima opciju da napravim ja svoje foldere gdje cu staviti neku listu pjesama koje najcesce slusam?
2.Da li ima opciju da se mp3 melodija postavi za sms i alarm?
3.Da li blic moze da se koristi kao lampa kao kod w810?
I dosta njih se zalilo da kod N70 cesto nesto stopa, pa nece da zvoni kad imas puno programa i bla bla bla... da li je to tacno?
A meni je jako bitno da mogu npr. zakljucati sms, galeriju i video clipove rekli su mi da se to moze na N70? a znam da se to nemoze na w810:-(
Ljudu iskreno sta mislite sta je bolje i sta da kupim???
Premestio:gameforce
Hocu da klupim tel i dvoumim se izmedju N70 i W810.
Svi govore da je bolja kamera i zvuk na w810 da li je to tacno? I da li je toliko ZVUK LOSIJI na N70
1.Zanima me da li N70 ima opciju da napravim ja svoje foldere gdje cu staviti neku listu pjesama koje najcesce slusam?
2.Da li ima opciju da se mp3 melodija postavi za sms i alarm?
3.Da li blic moze da se koristi kao lampa kao kod w810?
I dosta njih se zalilo da kod N70 cesto nesto stopa, pa nece da zvoni kad imas puno programa i bla bla bla... da li je to tacno?
A meni je jako bitno da mogu npr. zakljucati sms, galeriju i video clipove rekli su mi da se to moze na N70? a znam da se to nemoze na w810:-(
Ljudu iskreno sta mislite sta je bolje i sta da kupim???
Premestio:gameforce
Poslednja izmena od sony u Čet, 04. Jan 2007. 23:16, izmenjeno 1 put ukupno.
- Gallee..
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37
iskreno ti kazem da je bolje da kupis w810 bolja kametra i zvuk ali je losiju video na w810
mislim da ne mozes kao lampu da koristis ali kad udjes u kameru upalis i osvetljavas i to moze da ti vrsi posao..
n70 mize sigurno i alarm i sms za w810
na n70 ne moras da pravis foldere da bi imao muziku koju slusas mozes da napravis pley listu preko real plejera..
mislim da ne mozes kao lampu da koristis ali kad udjes u kameru upalis i osvetljavas i to moze da ti vrsi posao..
n70 mize sigurno i alarm i sms za w810
na n70 ne moras da pravis foldere da bi imao muziku koju slusas mozes da napravis pley listu preko real plejera..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
- napalm death
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47
Ja imam W810i i prezadovoljna sam. Mislim da je tvoje pitanje ustvari, da li zelis Symbian ili ne. Ako ti to nije bitno ja glasam za SE.
Naravno ne mozes da zakljucavas foldere itd, a ti kazes da ti je to bitno, tako da neces pogresiti ako uzmes N70. Jedino sto mogu da ti predlozim da razmislis o N73, bolji je od N70, a Symbian se ne kupuje svaki dan.
Naravno ne mozes da zakljucavas foldere itd, a ti kazes da ti je to bitno, tako da neces pogresiti ako uzmes N70. Jedino sto mogu da ti predlozim da razmislis o N73, bolji je od N70, a Symbian se ne kupuje svaki dan.

BlackBerry 8820
- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- christofer
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 18:19
imao sam slicnu dilemu...i odlicio sam se za n70...i nisam se pokajao....zvuk je ok..moze se i poboljsati s nekim slusalicama(koss, sennheiser, sony......) a i kartice od 1 gb su sad dosta jeftinije nego ranije...
dodao sam svega nekoliko programa na svoj n70......ali ih svakodnevno koristim....tj symbian mi je trebao.....pa ako treba i tebi(ne znam da li si dosad koristima smart tel)......n70 je moja preporuka...a ako hoces gotov tel da na nejmu nista ne namestas...uzmi w810....
i obavezno idi u radnju i malo procackaj i 1 i drugi, to je kod mene bio jedan od presudnih faktora....n70 mi se ucinio kao mnogo kvalitetnije izrade.....

dodao sam svega nekoliko programa na svoj n70......ali ih svakodnevno koristim....tj symbian mi je trebao.....pa ako treba i tebi(ne znam da li si dosad koristima smart tel)......n70 je moja preporuka...a ako hoces gotov tel da na nejmu nista ne namestas...uzmi w810....
i obavezno idi u radnju i malo procackaj i 1 i drugi, to je kod mene bio jedan od presudnih faktora....n70 mi se ucinio kao mnogo kvalitetnije izrade.....

screw u guys I'm going home
Evo i ja se dvoumim bash izmedju ta dva fona, a razlog je shto me n70 privlachi zbog OSa i dosta vishe funkcija, a w810 zbog kartice (posedujem mstick od 4gb tako da ne trebam kupovati kareticu za tel.) i zbog slushki, nije mi neshto preterano vazan zvuk, ali bar da mi slushalice ne ispadaju iz uveta...
Sad me zanima ako napunim mstick preko 3gb koji ce tel sporije raditi???
I da li ima da se kupi za Nokiu slushke slichne SE telefonima, znachi da udju skroz u uvo da mi ne ispadaju???
Ma najverovatnije da cu uzeti N70 ali i dalje dilema traje...
Sad me zanima ako napunim mstick preko 3gb koji ce tel sporije raditi???
I da li ima da se kupi za Nokiu slushke slichne SE telefonima, znachi da udju skroz u uvo da mi ne ispadaju???
Ma najverovatnije da cu uzeti N70 ali i dalje dilema traje...
bokte, koliko ne znate ljudi, izvinte odma, ali bash ne znate.
evo odgovor na pitanja, pa posle da dam komentar
1. da, ima opcija da se zakljucavaju i prave folderi, cak, jednom kad otvorish FExplorer u bilo kom symbian-u, bice ti smeshno da uzmesh glup telefon vishe ikad.
2. naravno, i to bez dodatnih programa.
3. postoji program specijalno pisan za N70, zove se N70 torch, i efektniji je od bilo kog blica, zato shto ga pali u onolikoj jacini kolika je prilikom uzimanja fotografije, shto nema ni jedan drugi telefon (zameni ti sijalicu u sobi na kratko, bukvalno)
shto se tice zakopavanja, to je glupost, jer na w810 i ne mozesh da imash upaljene aplikacije, a ja recimo, imam igru od 140 MB na kartici, pa mi najnormalnije zvoni dok je igram
N70 ima najvishe RAM memorije od svih smartphone-a, ne racunajuci HP modele od 800 evra. (32 MB RAM je u pitanje-u)
@ostali - SE monoblok izgled je toliko dosadan, da mi se, pored najkvalitetnije izrade "glupih telefona" opet smucio! znaci, nije mi jasno da w810 izgleda kao i josh 24 modela od SE .. bem mu zeca! a ja , koji sam kroz ruke promuljao iljade telefona, i koristio sve skoro SE, jednostavno ne mogu vishe na oci da ih gledam, evo, u paintu sam uradio standard izgled SE telefona za 14 ipo sekundi-

napomena - imao sam w810i, sad imam N70 ... ne bih menjo ponovo, ni za 40 evra!
evo odgovor na pitanja, pa posle da dam komentar
netacno, zvuk je cak i bolji, ako instalirash PowerMp3, a pritom kupish HS-23 slushalice, ili adapter za slushalice. ja sam na mom N70 napravio adapter (long story) i u njega sam ubo TnB double sensations slushalice, i TVRDIM da je bolji zvuk od 90% Mp3 plejera. Shto se kamere tice, oba telefona imaju dva MPX, mada w810i ima autofokus, ali poredjenjem fotografija na TFT monitoru, ja ne vidim nikavu razliku , iskreno + poklopac sociva, ljudi nisu ni svesni koliko je to dobra stvar, dok ne uporede slike sa modela koji ima i modela koji nema, posle 6 meseci koriscenja oba.sony napisao:Svi govore da je bolja kamera i zvuk na w810 da li je to tacno? I da li je toliko ZVUK LOSIJI na N70
1. da, ima opcija da se zakljucavaju i prave folderi, cak, jednom kad otvorish FExplorer u bilo kom symbian-u, bice ti smeshno da uzmesh glup telefon vishe ikad.
2. naravno, i to bez dodatnih programa.
3. postoji program specijalno pisan za N70, zove se N70 torch, i efektniji je od bilo kog blica, zato shto ga pali u onolikoj jacini kolika je prilikom uzimanja fotografije, shto nema ni jedan drugi telefon (zameni ti sijalicu u sobi na kratko, bukvalno)
shto se tice zakopavanja, to je glupost, jer na w810 i ne mozesh da imash upaljene aplikacije, a ja recimo, imam igru od 140 MB na kartici, pa mi najnormalnije zvoni dok je igram
N70 ima najvishe RAM memorije od svih smartphone-a, ne racunajuci HP modele od 800 evra. (32 MB RAM je u pitanje-u)
@ostali - SE monoblok izgled je toliko dosadan, da mi se, pored najkvalitetnije izrade "glupih telefona" opet smucio! znaci, nije mi jasno da w810 izgleda kao i josh 24 modela od SE .. bem mu zeca! a ja , koji sam kroz ruke promuljao iljade telefona, i koristio sve skoro SE, jednostavno ne mogu vishe na oci da ih gledam, evo, u paintu sam uradio standard izgled SE telefona za 14 ipo sekundi-

napomena - imao sam w810i, sad imam N70 ... ne bih menjo ponovo, ni za 40 evra!

There is no knowledge that is not power
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Kamera je bolja kod w810i,iako ti ne vidis razliku ja vidim,vidim uvek to zutilo i zamucenost na svim nokija telefonima.A sto se tice poklopca,to se sredi lako,lepo se uzme zadnja maska od k750i i nakaci na w810i i kraj
Igoritza, a da li si ti video od kad je prvi post na koji ti odg
Bahamut, ja kad bih imao 4GB karticu uzeo bih odmah w810i bez zez,ako ti je bas toliko potreban symbian onda n70...

Igoritza, a da li si ti video od kad je prvi post na koji ti odg

Bahamut, ja kad bih imao 4GB karticu uzeo bih odmah w810i bez zez,ako ti je bas toliko potreban symbian onda n70...
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
@Igoritza,nemoj molim te ljude da dovodis u zabludu
!Ja imam n70+hs23+powermp3,i zvuk je toliko tisi i losiji(slab bass) od k750 + hpm70,da iskljucivo k750 koristim za slusanje muzike.Neko drugi to mozda ne primecuje,ali ja kao audiofil da,i za mene je cak razlika veeeelikaaaa!!!!
E,da,i kamera je na n70 dosta losija od one na k750/w800/w810,kad god sam bio prinudjen da slikam njom,nisam bio bas zadovoljan,s tim sto n70 vadi odlicni video zapis
!Ipak,sveukupno,n70 je po meni ubedljivo best buy smartphone u ovom trenutku!

Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
@milan91: Nebi bash rekao da mozesh da zamenish zadnju masku sa k750... Ma potrebno je meni sve, ali za male pare 
Da mi je samo znati kako N70 radi sa puno memorije, tj. da li shteka, ponajvishe se dvoumim i zbog monotonosti SEa kao shto reche drug Igoritza, ali opet vuche me onaj Walkman sistem i velika memorija...
Znachi zakljuchak, s obzirom da volim chaprkanje, dobro bi mi doshao N70 uz pristojan zvuk i sa dosta popunjenom memorijom (recimo 2gb) i da radi bez shtekanja. Je li to moguce???
-----------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
http://europe.nokia.com/A4156071
Ovde sam video neke slushke za N70 (prve na listi) i imaju isti pipak kao obichne slushke za komp i mp3 plejer, jel to moze ili je greshka?

Da mi je samo znati kako N70 radi sa puno memorije, tj. da li shteka, ponajvishe se dvoumim i zbog monotonosti SEa kao shto reche drug Igoritza, ali opet vuche me onaj Walkman sistem i velika memorija...
Znachi zakljuchak, s obzirom da volim chaprkanje, dobro bi mi doshao N70 uz pristojan zvuk i sa dosta popunjenom memorijom (recimo 2gb) i da radi bez shtekanja. Je li to moguce???
-----------------------------------------------------------------------------------------
EDIT:
http://europe.nokia.com/A4156071
Ovde sam video neke slushke za N70 (prve na listi) i imaju isti pipak kao obichne slushke za komp i mp3 plejer, jel to moze ili je greshka?
Poslednja izmena od Bahamut u Uto, 01. Maj 2007. 01:29, izmenjeno 1 put ukupno.
pazi sad - jako je bitno koji softver imash, na N70, a isto tako je bitno da znash sledecu cinjenicu - hpm70 eliminishe spoljnu buku. sa ovim mojim dual sensations TnB, cuje se N70 kao Zlo! jesi uporedio zvuk sa SE slushalicama, ubodenim u nokijin AD ? ja takodje volim dobar zvuk, i tvrdim da je ako ne isto, onda i bolje na N70
btw - ja imam hand made adapter, mozda i to ima veze, ovaj moj izuva, volume mi je na 80% ne bi li ogluveo skroz
btw - ja imam hand made adapter, mozda i to ima veze, ovaj moj izuva, volume mi je na 80% ne bi li ogluveo skroz
There is no knowledge that is not power
@Bahamut,retki su oni koji su u n70 stavili karticu od 2 GB,jer se zna da fon dosta uspori cak i sa giga karticom,to treba da znas.Iskreno,ako neces toliko slusati mjuzu na njemu,ne znam sta ce ti tolika kartica?Ja imam od 1 GB,i zvrji mi oko 500 MB prazno,a imam instaliranih mali milion programa.@Igoritza,imam sw 5.0638 itd.,to je poslednji,to jest,pre par dana se pojavio novi fw koji ne donosi nista novo.Sto se tice zvuka,kad sam rekao da je razlika velika,zaboravio sam da pomenem da je ta razlika veoma izrazena cak i kad uporedim n70+hs23+powermp3 vs. k750 sa obicnim,tj. standardnim SE sluskama.Razlika je opet jacina + bass,e sad,ako neko slusa tisu muziku,i to neku vrstu gde bass nije bitan,mozda i ne primeti veliku razliku.Svi kojima sam ja pustao mjuzu na oba fona,ipak su primetili da je k750 bolji za klasu u ovom domenu.
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!
@pilgrim: Nisi me bash shvatio (mozda se nisam dobro izrazio), meni je muzika najvaznija na phonu ali ne u smislu nekog preteranog kvaliteta, vec gde mogu nabaciti dosta zike a da mi phone radi bez shtekanja, znachi kad udjem u folder muzika da imam tone i tone pesama...
Izgleda da ce to ipak biti w810i.
Razlog: 1gb memorije mi nije dovoljno, pogotovo ako shteka, a symbian mi i nije preterano vazan ako ce mi phone shtekati na punoj memoriji, a i lepshi mi je w810i i nemoram kupovati kartice, josh i ako je kamera bolja...
Josh samo jedno pitanje: Poshto ce mi sestra uzimati fon u BGu a ja ga samo preuzeti nemam mogucnost da ga ishchachkam u prodavnici moze li neko sa 100% tachnoshcu reci kako fon radi na punoj memoriji od 4gb ili barem 2gb.
Ako je odgovor pozitivan, dilema je razreshena i ne smaram vishe
Izgleda da ce to ipak biti w810i.
Razlog: 1gb memorije mi nije dovoljno, pogotovo ako shteka, a symbian mi i nije preterano vazan ako ce mi phone shtekati na punoj memoriji, a i lepshi mi je w810i i nemoram kupovati kartice, josh i ako je kamera bolja...
Josh samo jedno pitanje: Poshto ce mi sestra uzimati fon u BGu a ja ga samo preuzeti nemam mogucnost da ga ishchachkam u prodavnici moze li neko sa 100% tachnoshcu reci kako fon radi na punoj memoriji od 4gb ili barem 2gb.
Ako je odgovor pozitivan, dilema je razreshena i ne smaram vishe

- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Bahamut, moguce je zameniti zadnju masku i ubaciti od k750i
evo da vidis i kako to izgleda

A sto se tice toga da ti neko potvrdi da radi nema sanse,jer jos nisam video nekog da ima 4GB
Ali po tome koliko njih na w810i ima 4GB po stranim forumima,ima da radi 

evo da vidis i kako to izgleda

A sto se tice toga da ti neko potvrdi da radi nema sanse,jer jos nisam video nekog da ima 4GB

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...