N70 & W810i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Bahamut
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 07. Apr 2007. 15:15

Post od Bahamut »

S ovim saznanjem da moze zadnja maska od k750 moja dilema je reshena, nisam ja za symbian josh :D
Zezam se, ipak, prvenstveno je to muzika i memorija, a za funkcije imam komp:D

U nedelju vam javljam kako fon radi sa punom memorijom od 4gb.

Enivej shta je presudilo u mojoj dilemi?
Pa recimo da ako bi imao symbian to bi bilo silovanje telefona sa tonu programa i dosta memorije te bi mi fon shtekao, a to ne zelim...
Dalje, poshto vec duze vreme nemam mp3 plejer treba mi neshto dobro.
I to bi bilo to...

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

ova dva modela nemogu da se porede bre.N70 ima os,sto znaci beskrajno mnogo funkcija programa....Kad imas SE onda si zarobljen jednim te istim glupostima.To je kao da si puno gladan i stave ti brdo hrane ispred tebe i kazu ti da nesto nesmes a nesto smes da jedes :P :D To bi znacilo,nesmes pizzu da jedes,jedi buraniju zdravija je :lol: :lol: :lol:
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

Nemoj preterivati,potrebe se razlikuju - ako je nekom najbitnija brzina fona,muzika,fotke,jednostavnost,pouzdanost,uvek je bolje uzeti java fon,nego smartphone.Ne razumem cemu to nipodastavanje "obicnih" telefona,kad 90 % korisnika smartphone aparata uopste i ne koriste mogucnosti istih? 8)
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

pilgrim, Ti ljudi koji imaju smarthphone,a pritom ih nekoriste kao takve,treba baciti par godina na robiju :P salim se.Znaci ako neko nezeli da ima mogucnosti cackanja,nadogradjivanja rprograma i ostalo,onda netreba da uzima n70.Sve u svemu,ja na mojoj n70 izvlacim maximum,i znam kad bi imao w810 da bi se smorio kao zmaj.Moj prosli fon je bio mpx220 koji sam isto tako "budzio" raznim programima i tako to.Tako da kazem ako neko gleda obicne funkcije fona,onda je tu java fon....
I jos jedna stvar,koje sam se sad setio citajuci jednu drugu temu,nezaboravite na senzore koje ima n70 a w810 nema,oni za svetlost.To je opet jedan + vise u tehnologiji za nokiu.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

vostezmaj, e moj prijatelju,ite kako da taj senzor ima i w810,samo moras malo bolje da pogledas u desnom gornjem uglu,i rade na potpuno istom principu kao i kod n70!!!!!
D500&E71

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

pilgrim napisao:Ne razumem cemu to nipodastavanje "obicnih" telefona,kad 90 % korisnika smartphone aparata uopste i ne koriste mogucnosti istih? 8)
Upravu si da 90% korisnika ne koristi mogucnosti istih...
Moj burazer je imao 3650 i nije ni znao shta je symbian, nego kao on ima smartphone, lud je..! :D
Jedan drug je uzeo n70... U phonu nema ni jednog programa osim Appman-a i par koji su vec bili instalirani u njemu...
i on takodje nema pojma shta je symbian i chemu sve sluzi, tj. kako da ga iskoristi do maximuma... :smutny:

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

loki13, Ok onda ja se izvinjavam.A sto se tice tih ljudi koji imaju symbian,a neznaju ni sta je to,pa nek se upucaju.Ja sam licno zaludjenik za smarthphone,i niko,ama bas niko nemoze da me ubedi da je bilo koji java fon bolji od moje n70.Jedino da ima bolju kameru i display,ostalo nista ama bas nista,a o izgledu necu da raspravljam jer svako ima pravo na svoj ukus i misljenje.
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

ninkovic_n
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 08. Jan 2007. 17:39

Post od ninkovic_n »

vostezmaj napisao:loki13, A sto se tice tih ljudi koji imaju symbian,a neznaju ni sta je to,pa nek se upucaju .
U prawu si ... Ljudi koji imaju symbian modele telefona a ne znaju da ga iskoriste stwarno treba da prodaju fon i kupe obican "dump" fon ... Jer sa symbian modelima nema kraja mogucnostima ... Uwek ima nekih programa koji su stwarno potrebni ljudima i to je swrha smartphona ... Da mozes da ga usawrsawas i upotpunjujes ... A ljudima koji to ne rade sa swojim smartphonowima je dowoljan i "dump" fon ... Jer na smartphonowima nema drugo nista bolje od obicnih fonowa osim malopre nawedenog ... Toliko od mene ... 8)
Nokia 8800 Black Edition

pilgrim
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 11. Avg 2006. 00:22

Post od pilgrim »

@ninkovic_n - kaze se dumb(glup,nem,mutav),a ne dump(djubriste) :wink: ...Ja sam ti pravopisni freak! :D :lol:
Nemojte mi slati PP - ne posecujem vise ovaj forum!

Bahamut
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 07. Apr 2007. 15:15

Post od Bahamut »

vostezmaj i nonkovic - Ajte vi navedite shta bash dosta koristite na smartu da znam shta propushtam ili da se predomislim i da vidim da li je to meni stvarno neophodno.
Navedite par must have stvari koje radite.

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

evo ja cu

- igranje emuliranih igrica (sega mega drive, sega master system nintenndo ... )
- igranje mnogo boljih igrica (java usporava telefon mnogo)
- office i PDF (citanje dokumenata navedenih)
- napredne funkcije kamere
- mnogo bolja saradnja sa aparatom, uz dodatne softvere
- multitasking (slushash Mp3, igrash igricu, i skidash file sa neta)
- vece mogucnosti bluetooth-a, i takodje running BT-a u pozadini
- gledanje divx
- konvertovanje i manipulacija file-ovima
- napredne opcije u svim GSM/GPRS funkcijama (pretraga imena, slanje poruka, blok liste, etc ..)

mislim da ih ima josh mnogo, ja sam naveo neke od meni bitnih ..
There is no knowledge that is not power

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

1. Nevazna stvar (kako za koga)
2. Netacno!
3. Skroz beskorisno (isti posao obavljaju i ostali telefoni otvaranjem *.txt fajla)
4. Ponovo netacno. w810 ima mnogo vishe "funkcija" kamere nego n70, a i da n70 ima vishe i dalje w810 pravi bolje slike. Takodje nadam se da ne mislish na one gluposti tipa mozaik efekat, ili rotate screen ili slicno.
5. Hmmm... ja bih bash rekao suprotno (zavisi kako se rec "saradnja" protumaci).
6. Kao prvo ta kombinacija sto si spomenuo je nepotrebna (jer ne skidash ti nista pola sata sa neta preko gprs-a pa da se u medjuvremenu igras), a inace i w810 ima neki multitasking.
7. Hmmm... kao npr.? Eto ja stvarno ne mogu da dam primer sta bluetooth na w810 ne moze da izvede a da pri tom na n70 moze. Jedino da sto na n70 mozesh da minimizujesh transfer, al to nije razlog za odustajanje od w810
8. I na n70 i na w810 je skroz beskorisno. W810 inace pusta mp4 fajl koji moze da tera 25fps-a i da se integrishe subtitle (uz pomoc M3 programa). Znaci u stanju je da obavlja istu stvar kao i smart movie, ali kao sto rekoh skroz beskorisno. A za male klipove i jedan i drugi telefon su ok (jedino n70 ima malo veci ekran).
9. hmmm... zar je to potrebno ?
10. Jedino block lista, nista vishe ne bih izneo kao prednost na n70

itd... itd...

Ko ne planira da se igra sa telefonom (u pravom smislu reci receno) bolje da ne uzima symbian jer uz njega dolaze i dosta negativnih stvari (brzina, velicina, trajanje baterije...), ne-smartphone telefoni odlicno obavljaju osnovne i multimedialne funkcije telefona (call/sms/camera/mp3/video/image). Da ima neke velike koristi od symbian telefona ne mogu da kazem jer nema, ima dosta negativnih strana ali i pozitivnih, neke stvari mogu da budu zanimljive i bash dobro da posluze.

@bahamut: ne znam sta da ti kazem jer ne znam odakle ti i za sta trenutno koristish tu 4gb mem. karticu, ako mozesh da je drzish svaki dan u telefonu onda definitivno uzmi w810, ako ne onda ne znam. W810 ti je bolji telefon, al ako ga budesh kupio kad tad cesh videti kod druga symbian telefon i imacesh zelju da imas takav (plus sto ce taj drug da nahvali symbian kao i svi symbian korisnici), mada ako budesh koristio oba telefona recimo pola godine i posle da treba da birash sigurno bi izabrao w810 (a plus sto imas 4gb).

Uglavnom sta god budesh kupio bicesh odusevljen :wink: . Poz :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

samo cu navesti da , sobzirom da si pod stavku 3 napisao - skroz nepotrebno, smatram da je tvoj post sprdnja i da si neozbiljno pristupio kritici i temi, a za ostalo da ne govorim. post ti odishe pokushajem da umanjish vrednost smartphone-ova, cak iako si negde ispao u pravu.
There is no knowledge that is not power

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

@dario- pa cemu onda ulaganje u smartphone tehnologiju ako je skuplja, povecava dimenzije telefona, a nista znacajno ne donosi u odnosu na obicne telefone? Postoje prednosti.
@bahamunt -ako ti komp sluzi samo za slusanje muzike, gledanje filmova i eventualno da odigras neku igru; ako ne volis da instaliras programe i uglavnom ti nizasta ne sluze (sem za muziku i filmove, gore pomenute) i retko reinstaliras windows- kupi w810.. ovako razmisli
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

sto se citanja i editovanja office dokumenata tice slazem se sa Igoritzom to je korisna stavka symba a ostale idu u prilog Darijevoj kritici koja je donekle na mestu jer su i dumb fonovi sve napredniji iz dana u dan 8)
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Sto se tice,citanja office documenata to radi samsung d600/800/820/900........,sa fabricki ugradjenom aplikacijom,dok za neko iole ozbiljnije editovanje i sam symbian telefon je ziva muka......
Mislim pogledajte,ako hoces sliku pozivaoca moras da instaliras fscaller,ako hoces da ti broji poslate poruke smscounter,ako hoces da ti automatski zakljucava tastaturu advkeylock..........mnogo je dugacka lista,a recimo to su sve stvari koji automatski dobijes u skoro svakom java telefonu.
Pa onda ti isti programi pobrljave,zabaguju,pa soft reset,pa hard reset,pa format mem. kartice...ma sto cuda!!!!
D500&E71

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Meni par najbitnijih stvari na fonu su:Recnik sa engleskog na srpski,mogucnost pokretanja zip-ovanih fajlova,gledanje DivX formata.Imam jos par programa koje koristim,npr. bolji mp3 plajer(power mp3),bolji picture viewer(rite viewer),mali programcic koji je mnogo korisan(smart setings)-on sluzi kao start menu na kompu,ubacivanje raznih precica i ostalog korisnog,kao i opcija za restart telefona.Ima jos par korisnih programcica,ali necu sad da davim,mislim da sam naveo one bitnije.I da zamalo da zaboravim program koji omogucava gledanje svih microsoft office dokumenata.
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@lobachewsky: nisam ja to rekao! Postoje ogromne prednosti, nego ja sam pricao konkretno za Bahamut-ov slucaj koji nije imao symbian i kome treba telefon zbog osnovnih funkcija i multimedije (mp3 & stuff).

@igoritza: imao smartphone, sada dumbphone i mogu ti reci da je recenica pod broj 3 najtacnija. Kao prvo necesh da citash ti ebookove na telefonu (jer ako to planirash onda pravac psihijatrija :D ), a za male tekstove, puskice za skolu :D ... itd... svi telefoni mogu da posluze, jedino je pitanje velicine display-a (sto je plus za smarphone).
Iz iskustva pricam...

Vostezmaj je rekao skoro sve to je "potrebno", ja polovinu toga ne bih koristio a drugu polovinu moze da mi posluzi i ne-smartphone, pa mi je bolje da ga izbegnem. Efikasnost na prvom mestu!!! :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Izvinjavam se za mali offtopic na početku, kasnije dajem svoj "glas".
Prednosti smartphoneova (N70 korisnik): Pouzdanost softwarea (uglavnom), program N70Torch koji je savršena lampa, srpsko-engleski rečnik (i većina drugih jezika je u igri) - ova aplikacija je plus i po, čak i editovanje office fajlova je laganica preko OfficeSuite 3 programa, FExplorer, kako Igoritza reče isključuje dumbphonove automatski - svašta se može sa njime, vrlo kvalitetno snimanje zvuka, Flash player, personifikacija profila i tema "do bola", zaključavanje čega kod ti padne na pamet, savršenstvo od programa Handy Clock, progami za vremensku prognozu (very useful), posebno WorldMate, TomTom za navigaciju, programi za upravljanje pozivima i porukama, SmartSetttings, postoji čak i neki GPRS kompas... a toliko toga nisam naveo. Svaka priča o tome da su dumb bolji od smart telefona je jednostavno - dumb. :D
Naravno, ako čovjeku ne treba Symbian, ako koristi klasične funkcije, neka odluči sam koji mu ih rešava bolje, ostali su ih objasnili odlično. Meni savršeno odgovara kako N70 pušta muziku, svaku notu Stinga, Iron Maidena, Doorsa, Dylana, Stonesa i Deep Purplea čujem OK. A DJ-evi kojima su drum n bass i house muzika otupili sva čula osim sluha (mada nisam siguran ni za to čulo) neka govore o Walkman seriji koliko im volja - dok je N91 tu nemaju šta da traže :lol: eh, da mi je iPhone!

Predlažem N70 uz adapter i kvalitetne sluške, a momak je dovoljno pametan da iz naših silnih naglabanja zaključi šta mu je bolje i šta mu više odgovara. :)

Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Vincent, sve si u pravu :) , ali
Vincent napisao: Meni savršeno odgovara kako N70 pušta muziku, svaku notu Stinga, Iron Maidena, Doorsa, Dylana, Stonesa i Deep Purplea čujem OK.

Predlažem N70 uz adapter i kvalitetne sluške,
...to, sumnjam ("čujem OK" nije dovoljno). Jel'si probao te iste "kvalitetne" sluške da nakačiš na w810i? Pitam pošto se ljudi često opuste oduševljeni Wsluškama (hpm-70) pa ne probaju ništa drugo, tj."ne vide dalje od nosa", to im je kraj. ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Odgovori