6131 vs 5200 vs samsung x680 vs x820 telenor

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

6131 vs 5200 vs samsung x680 vs x820 telenor

Post od llulle »

cale mi kupuje jos jedan fon(imam vec k800),zato sto mu odgovara post paid,pa je nastao problem,koji fon do 5000 dinara,a u tu kategoriju spadaju gore navedeni.6131 je sigurno najbolji fon,ali to je prva nokia koja nema zastitu za ekran iznutra,tako da je osetljivija i lakse crkava ekran zbog mehanickog ostecenja(test koji mozete procitati na mob. svetu me je zabrinuo i dobro sam razmislio,pa nisam tako siguran),inace ja sam poznat po tome da jako cuvam fonove,al bolje spreciti nego leciti
5200 ste ogadili kada ste je poredili sa 5300 ,mada kamera mi nije bitna,posto cu nositi oba fona ,a ni memorija nije bitna posto imam 1gb u k800,ali sto vise to bolje,kartice za nokije su jeftine,ova druga dva dolaze kao 3. i 4. izbor i nisu nista posebo,mada je x820 ok(starsno je tanak ,a i njega ste posteno ogadili kada ga je snajka slomila)
pomozite,sutra uzimam fon,pa ako ne dobijem w200 na coca cola nagradnoj igri,odma ujutru idem to da kupim, i zato pomozite sto pre
nokia c7

tomi44
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 31. Jan 2007. 19:46

Post od tomi44 »

Ja bi uzeo 6131 jer je najbolji od ovdje navedenih
a oko ekrana se nebi brino jer vjerovatno nemas nausnicu na uhu tako da su vrlo vrlo vrlo male mogucnosti da se ekran osteti osim ako nesto direktno ne padne na njega :lol: :lol: :lol:
Nokia N73+1 GB mini SD & Sony PSP+MS duo pro 512mb

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Haha,pa mi smo ti sve telefone znachi ogadili? :)

6131 mi je simpatichan sa onim preklopom na dugme, ne verujem da ce tek tako da ti crkne ekran pogotvu shto ih chuvash..

5200 je ok telefon,kao shto znash losha kamera,zvuk jako glasan ali ne toliko kvalitetan,izdrzljiv ali ako ga budesh previshe bacakao rasklimace ti se slajd, mada kao pomocni telefon ce da odradi posao kako treba...

X680 ti ne nudi neke funkcije, jedino ako imash zelju za preklopom ali opet tu ti je 6131 tako da...

x820 ima dobru kameru, atraktivan je s'obzirom da je tako tanak, meni se ne svidja preterano ali ako ti je simpatichan uzmi ga...

Moje mishljenje:

1. 6131
2. X820
3. 5200
4. X680
Poslednja izmena od Dexter u Uto, 15. Maj 2007. 11:12, izmenjeno 1 put ukupno.

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

sad sam procitao u testu da se ne preporucuje brisanje ekrana,ynaci bas nikakvo brisanje,definitivno necu uzeti 6131
ili x820 ili 5200,mislim da ce to biti nokia,jer mi je bitniji zvuk(glasnoca) od kamere posto imam k800
5200 prima memorijske,zvuk je ok,i fino izgleda
inace fon nikad ne bacam,cak ni na krevet ili nesto mekano,tako da sumnjam da ce mi se rasklimati uskoro
nokia c7

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

llulle, u vezi n6131, ono što je ispisao Eldar M. - kakav trud!!?, zaštitne folije :lol: - ne mogu da verujem da neko toliko bajtova potroši na ekran, koji uopšte nije toliko osetljiv - to nema blage veze. Ekran je :) i ne treba da te uznemirava...Realni nedostaci su krckanje dugmeta za otvaranje (svakom), malo siroma zvuk na mp3 (jbg, imam i W SE), ograničenja za app memory (prebacivanje), slab zoom na pictureview. Ostalo, Nokia rules, sve preporuke! :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Nadam se da nisi mislio na rano jutro :wink:

Ako mene pitaš nisi mogao boljim redom da poređeš telefone. Zaista mislim da je 6131 najbolji, pa sledi 5200, dok Samsunge ne bih ni komentarisao (pitaj Mirka šta misli o X820 :wink: ).

Moguće je da 6131 ima osetljiv ekran, ali najobičnija foljia koja se lepi na TS ekrane (made by 3M, T'n'B, ili sličnih) će sasvim završiti posao, a onaj ekran kad jednom budeš video nećeš tako lako zaboraviti. Dotične folijice koštaju oko 200 dindži, ima ih malo više u jednom pakovanju (seckaš ih na meru), a svaki ekran ćeš kao što i sam znaš morati skoro posle svakog razgovora da brišeš (barem ja ne mogu da podnesem da gledam kroz onaj masni ekran :shock: ).

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

znam da 6131 ima ekrancinu,a da 5200 ima relativno los u poredjenju sa pomenutom
mene samo interesuje da li ce mi fon trajati godinu dana ako ga umereno budem koristio
ili cu morati da nabavim foliju ili cu drzati pero kojim cu cistiti fon
onaj eldar je tako napisao da ispada da bolje da ne kupujete ovaj fon ,jer nije siguran,nokia skracuje vek svojim aparatima,drugim recima dosta lako crkne ekran
ok je to sto je fon na preklop,pa je ekran zasticen
ali cu morati da kazem svakom kome budem dao fon u ruke da ne dira ekran,e zato razmisljam o 5200
inace na sajtu telenora pise da mogu da dobijem popust na fonove,a ja vec imam 2 ugovora sa telenorom(keva i cale) tako da mozda mogu da uzmem i bolji za oko 5000,ali na sajtu nista konkretno ne pis,ako znate recite da se ne zeznem
nokia c7

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

llulle, stagod radio uvek ti ostaje garancija telenora (koja naravno ne vazi u slucaju bacanja i ostalog,ali nema veze),ja sam imao jedno vreme 6131 i nemas brige oko ekrana,ako ih cuvas kao sto pricas uzimaj odmah! Test na MS je prikazivao ostecejne kerana tek posle 2 godine koriscenja sa 7-8 poziva na dan,i sa mindjusom-ako ces ga ti koristiti kao drugi fon,imaces i manje price preko njega,tako da ne brini,trajace ti sigurno 3 god.
Takodje mislim da treba da razmislis i o x820,ipak ima neprevazidjen izgled i svi imaju onaj wou :o uzvik kada ga vide,i njega bih ti preporucio!
Ostala dva i nisu vredna pomena.
D500&E71

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

llulle, vidim da te je baš strah...N6131 NIJE nežan telefon (fama), zaprljanost ekrana se primećuje SAMO "na suncu" (ista stvar kao na ekranu laptopa), ma šta Eldar rekao - ekran se LAKO čisti...Vredi isključivo crna varijanta jer je dosta kvalitetniji materijal, posebno (po meni) najrizičnijeg dela - poklopca popporta. :wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

ljudi smorio me je malo k800,pa sam mislio da uzmem jos jedan fon po niskoj ceni,a sad kad razmislim smorila bi me i nokia,ja svakako prelazim na 063,baram na jednom fonu,ali misli da je bolje da imam jedan zglavan nego 2 prosecna,video sam juce u telenoru w950 koji bi uzeo za 18000 i placao bi 2000 hiljade mesecno.mene mnogo vise zovu nego sto ja zovem tako da trosim 1500 mesecno pa bi placao 500 vise nego sto bi trosio,a to je na godinu dana 6000 tako da sa onih 18000 bude oko 300e sto je manje nego u najeftinijoj radnji u bg-u
ja bih fon sigurno prodao za godinu dana
uzeo bih uiq ili symbian,videcu kad odem do telenora,dal ce to biti 6131,5200 ili w950
inace drzao sam 6131 juce u ruci i stvarno sam se odusevio,ali malo sam se razocarao kad sam procitao test,ali nokia nije sigurno napravila preosetljiv fon
nokia c7

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

llulle, pa vec ako tako hoces,zar ti nije pametnije da pored k800 koji sa 1gb vredi oko 230e i recimo 6131 koji je oko 150e ili x820 koji je isto oko 150e menjas za w950 i to sve sa manjom ugovornom obavezom,ok imas troskove od oko 60e za 6131 ili x820,ali po meni mnogo bolja varijanta
Razmisli
D500&E71

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

k800 nije pod ugovorom,znaci kupujem dopune,a 6131 bi bio ako bi ga uzeo,meni se isplati da uzmem w950 a mom caletu je tesko dokazati neke stvari,al sta je tu je
nokia c7

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@llulle: dokazuj ponovo :wink: :D .
Upotrebi paint :lol: i napravi sliku:
Ja + w950 = baya! 8)
Ja + 6131 = :cry:
A ti posto i onako i onako dajesh pare, dal dash 10 ili 20 evra sve ti jedno :lol: :D .
Mozda ce proci, sta znash :D :lol: :D .

Inace iskreno, ne treba ti takav telefon! Znam ja a znash i ti da je to jako zabavno i lepo je imati takve stvari, al... nije bash da se bacaju tek tako pare (iako ih ima) :) . Ali kada pogledash sa druge strane, vec bacash pare na 6131 (koji verujem da ti nije nesto potreban, tj. mozesh da zivish i bez njega al eto odlucio si se da ga uzmesh posto tvoj cale vec uzima post paid paket) tako da.... stvarno ne znam sta da ti kazem... Vidi koji sve telefoni imaju da se kupe uz taj post paid paket koji on hoce (pored ovih sto si naveo, ako uopste ima), i vidi sta cesh. Takodje mozesh da vidish sa njim (ako vam vishe odgovara, i tebi i njemu), da on uzme neki drugi post paid paket (skuplji ili jeftiniji ako mu odgovaraju) pa da ti prilagodish to za tvoj telefon, ali nemoj previshe da trazish... nije lepo.... Zamisli da si ti na njegovoj poziciji i da ti sin trazi neku stvar od koje ti necesh imati ni koristi niti cesh znati sta ce on sa time da radi, tj. dash pare i nista od njih ne vidish, a sin svakako da moze da prezivi i sa skupljim i jefitnijim telefonom tako da.... a pare nije lako davati (sto mnogi shvate tek kada pocinju sami da ih prave).

Procitaj sve ovo sto sam napisao, razmisli dobro o tome sta cesh da radish, razmisli da li je sve to tebi potrebno, kako bi ti bio zivot sa i bez tih stvari, ako sam te negde slucajno uvredio u teksu smatraj da nisam namerno, izvinjavam se unapred, zelim ti sve najbolje :) , pozz 8)
Inace probaj da se izlecish od te kupovine i razmisljanja o telefonima svakog dana, pomaze u zivotu, veruj mi :wink: . K800 ti je puna kapa, neki ni to nemaju, imas i 1gb karticu, da sam na tvom mestu ja bi terao njega josh godinu dana minimum (stekao kintu), a kada mu bash dodje vreme, zamenish za nesto isto fensi i nastavish da stekash pare i to je to :), tako je zanimljiv zivot :)

smorio sam.... pozz (napokon) :D :wink: :)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

llulle
Mobil fan
Mobil fan

Post od llulle »

Procitaj sve ovo sto sam napisao, razmisli dobro o tome sta cesh da radish, razmisli da li je sve to tebi potrebno, kako bi ti bio zivot sa i bez tih stvari, ako sam te negde slucajno uvredio u teksu smatraj da nisam namerno, izvinjavam se unapred, zelim ti sve najbolje :) , pozz 8)
Inace probaj da se izlecish od te kupovine i razmisljanja o telefonima svakog dana, pomaze u zivotu, veruj mi :wink: . K800 ti je puna kapa, neki ni to nemaju, imas i 1gb karticu, da sam na tvom mestu ja bi terao njega josh godinu dana minimum (stekao kintu), a kada mu bash dodje vreme, zamenish za nesto isto fensi i nastavish da stekash pare i to je to :), tako je zanimljiv zivot :)

smorio sam.... pozz (napokon) :D :wink: :)[/quote]

to je tacno,ali ja k800 imam 10 meseci i smara me,sve sto mozes sa k800 ja sam to isprobao,imam 100 instalacija za igrice na fonu,nekoliko maturskih radova,sastava,20,30 aplikacija,1000 slika,3 epizode simpsonovih,film i 110 pesama,idem na internet svakog dana i pretrazivac je ok,ali kad sam video sta mogu smart fonovi,konkretno p990 i w950 raspametio sam se.p990 je 300e,sto je nenormalno malo za takav fon,koji je po meni losiji od n95 samo za tu kameru koja je opet jednako kvalitetna ali manje rez.
videcu sta cu,mozda poslusam tvoj save,mozda ne,razmislicu
nokia c7

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@llulle: onda je za tebe definitivno symbian telefon (posto vidim da volish dosta da se igras sa telefonom). Uzmi lepo p990 ili w950 i ko shisha i pare i sve. Uzmesh sada to, zasitish se i gotovo, jer ako bi sada uzeo taj 6131 ili bilo koji drugi fon i dalje bi mastao o p990/w950 i prica ne bi dosla kraju dok ih se ne bi dokopao a mozda ni tada jer onda bi mozda bilo i manje zanimljivo jer ce ih biti na svakom cosku i bice josh mnogo bolji telefoni.

Tako uzmi lepo to, izigraj se, posle u jednom trenutku cesh da kazesh "sve je ovo kewl, ali mogao sam i da ne uzmem ovo, sta je falilo mom k800 npr." i to ce onda biti kraj price i bicesh izlecen od kupovine extra telefona (sto nije nimalo jeftin hobi), al do tada uzmi i uzivaj sa p990/w950. :wink:
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Odgovori