Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Koji tablet kupiti?

Post od znemanja »

Nexus je, po meni, pun pogodak, bolji je od Tab-a, a za telefoniranje, SMS, slikanje i ostalo, tu je telefon.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

cekam da se pojavi nexus 7 32gb wi fi u comtrade-u lliti gigatronu i to je to... masina mi je presudnija od opcija sms-a, pozivanja itd...
a i samsung interfejs mi se ne svidja nesto posebno...

inace, eno, gomila tab-a 2 p3110 im stoji u cosku, preko prve kutije napadala prasinaaaaaa... :dry: :dry:

dule88
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 27. Sep 2011. 19:03

Post od dule88 »

Bolje kupi Note ili Note 2 i miran si.Ssta ce ti tablet od 7 ili 10 inca,da ga vucaras sa sobom.Onda bolje kupi net book i miran si.Jj alicno ne vidim svrhu kupovine tablet uredjaja,tezak je,bolje uzeti Note 2 i bices u svakom smislu zadovoljan.Zaobidji Nexus 4 jer mu je ekran najveca mana.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa razmisljao sam ali kao i kod svih ovde verovatno, problem je to sto note 2 kosta 520 a nexus 7 kosta 265eur... :wink: :wink: :wink:

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Pa to i jeste glavni problem sto je razlika u ceni nenormalno velika.A i iskreno ne znam ko ce od nas secati uvek tablet sa sobom,sa njim se zezas po kuci,kada se negde vozis(na duza putovanja),ili pak kada negde ides na odmor,na vikend itd..Barem bih ja tako koristio tablet,ili pak u slucaju ako si poslovan covek neki pa ne mozes bez tableta nigde,e onda je to nesto vec trece..
P.S. e da jos nesto vrlo bitno zamolio bih vas da ne uporedjujete tablete i telefone,jer su to sasvim razlicite galaksije... ;)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

dule88 napisao:Bolje kupi Note ili Note 2 i miran si.Ssta ce ti tablet od 7 ili 10 inca,da ga vucaras sa sobom
Note je phablet a Nexus tablet, nisu ista klasa uređaja, nemoguće ih je upoređivati :uhuh: .
Drugo, jedina prednost Note-a nad drugim mobilnim telefonima je upravo njegova veličina ekrana,
tom logikom veće je bolje, Nexus je bolji od Note-a 8) .
Treće, razlika u ceni je suluda i tu se završava svaka nedoumica ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A ja vidjao ljude kako nose tablete i koriste ih i kao kamere... izgleda sumanuto, ali ljudi to sve vise rade.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa stvarno, sta kupiti a da bude barem priblizno all in one?! taj note 2 je trenutno mozda ono pravo a mozda i ne?! vecita misterija...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

miodrage, video sam bas nekog cajniza pre koji dan kako fotka novosadsku katedralu tabletom! Uzasno smesna scena! :lol:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ma ja sam vidjao likove jos gore stvari koje rade,ladno razgovaraju ili slusaju muziku na ulici.. :shock: a to sto slikaju nije to nista.. :lol: :lol:
luca, pazi ovako moras sam sebi reci sta ti je potrebno i sta ocekujes od uredjaja,kada to osmislis izjasni se ovde,da vidimo kako mozemo da ti pomognemo..

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Ja nisam za kupovinu "all in one" uređaja jer se to godinama unazad u praksi pokazalo kao problematično rešenje.
Tablet ne služi za fotografisanje, ni mobilni ne služi tome, pa neka ima 1000 mega giga bilo čega kao Nokia 808,
fotoaparat služi za slikanje. Uvek bilo i biće. Za mene.
Tablet služi za zezanciju nikako ozbiljan rad, gledanje filmova, surfovanje, čitanje stripova kada pri ruci nemaš lap ili veći monitor. Tako ih ja shvatam.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

@acamatic - pa upravo o tome i pricamo... all in one je, po meni, krajnji cilj dok je upravo poenta povecanja dijagonale kod telefona to da tako oni postaju nesto kao tablet tj. u nekoj meri ga zamenjuju...
uzeti tablet, mobilni, pri tom nositi i foto aparat za slikanje, netbook pod miskom za ''nesto ozbiljnije'', sve to zvuci malo preterano a i tesko je fizicki izvidljivo...
sto rece psyhound, zamisli nas sa svim tim uredjajima u ruci kako slikamo novosadsku katedralu, jedan kabal u uvetu za muziku, Loga antena na ledjima za TV itd... :shock: :shock: :shock:

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

JA sam kupio note 2, koji su mnogi nazivali phabletom. Telefon je odlican.. :) Imao sam potrebu za tabletom, ali vise ne :)
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Meni je upotrebljiviji note2 od tableta. Tablet mogu da koristim kuci gde imam wifi a sto bi se ganjao sa tabletom kada je pc sa ogromnim monitorom tu. I gde bi koristio teblet bez neta, meni je bez neta neupotrebljiv? Da pokazujem nekom slike i igram igrice?

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Baraba, tako sam i ja razmisljao ... Tablet mogu da koristim upravo za te stvari, za gledanje serija u putu, kada je negde dosadno i kada negde cekam nesto, moze da bude zabavan. Ali moram da ga vucaram sa sobom uz telefon...
Note 2 je balans izmedju telefona i tableta.
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A meni je opet daleko bolje imati tablet, ok je imati phablet, ali on nije da lepo na moru kad nemas sta da radis pogledas film ili nesto.
Zena i ja smo na iPadu na moru pogledali 10-ak filmova za tih 20 dana, i super anm je bilo, to na Note2 tesko da bi moglo.

Ali sada me ne zanimaju ni klasicni tableti, nego tablet PC, kao Surface Pro, ako to uspe da mi zameni desktop, ja prodajem isti i dovidjenja od mene :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

miodrage, Surface pro... to bi bilo bolesno :D Ja gledam da sacekam tamo neki mart-april kad vec to cudo uveliko izadje pa da prodajem laptop i da kupim to.. Jer to zamenjuje i laptop boga mi :) Ne znam videcemo na sta ce liciti..

Sto ne mozes gledati filmove na note 2.. jeste da je manji ekran od tableta, ali je veci od ranijih telefona na kojima su mnogi gledali filmove. Slazem se da su to sve "piksle" (kako ih ja zovem), ali opet :D

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Surface pro o tome nema potrebe ni komentarisati,jer svi komentari su suvisni,sto ste rekli kada bi se to uzelo e to bi onda bio pun pogodak,nego znam odmah unapred da ce to cudo da kosta previseeeeee kod nas.. :disgust:
Jeste to tacno da nije bas mnogo upotrebljiv kada nemas net na njemu,pricam o tabletu,ali ti i dalje mozes da gledas filmove,neke igrice igras,citas knjige itd...da ne nabrajam vise sta mozes da radis.Ne znam opet kazem svako treba da iznese ono sto mu je potrebno i sto zahteva od uredjaja pa da vidi sta treba da uzme i sta je za njega.. :wink:
Jer meni iskreno tablet ne treba da slikam,zovem nekog,ili slusam muziku,za to sve imam telefon,meni je tablet potreban da kada negde odes,odgledas neki film,procitas nesto,zabavis se uz neku igricu,vidis nesto na netu ako ima wifi(ili pak ako ima mogucnost za karticom onda net je uvek tu sa tobom,sto je ogroman plus),i to bi bilo to.. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sve to note 2 radi odicno na odlicnom displeju. Opusteno mio moze da gleda film sa gospodjom (ekran za film ko stvoren, pogledaj u uscu note 2 u prizemlju na promo standu i pusti filmove koji su njemu tj. trejleri za nove blokbastere, ako tu ne moze da se gleda film da se roknem) i da mu zameni pc (nisi pogledao yt klip koji sam sugerisao da pogledas miovraze, note 2 povezan na monitor, tastaturu, pacov i u potpunosti menja desktop, od surfa do igranja ozbiljnih igara).

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

pa svako od nas ima bar jos jedan uredjaj kod kuce - netbook, laptop, desktop itd... ja konkretno imam netbook koji nosim svuda ako putujem blize ili dalje tako da ostaje jedino pitanje do koje granice treba ici u kupovini TELEFONA (izvinjavam se na velikim slovima, nisam vikao samo naglasavam) tj. koja je to velicina koja moze stati u dzep i biti prakticna svakom od nas za svakodnevnu upotrebu i nosenje...
meni je to mozda Note 2, 5.5inca i to je plafon, sve preko toga je tablet... :wink: :wink: :wink:

Odgovori