Zamena galaxy s3 za lumia 920??

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Zamana galaxy s3 za lumia 920??

Post od 1808 »

miodrage, kao da pišem na jeziku koji uopšte ne razumeš. Tvoja zapažanja mogu da budu plod ličnog ukusa i nešto
što se tebi lično sviđa, ali za procenu zvučih kvaliteta postoje jasni kriterijumi koji to na određen način definišu i opisuju.
Termin hi-fi je nastao kao skraćenica reči „high fidelity“ (visoka vernost) zvuka, uspostavljajući neke odrednice kojima se
jasnije definiše pojam zvučnog kvaliteta kroz razne parametre koji na to utiču.

Sve se svodi na to da kvalitetan zvuk mora biti što veriniji originalu, a to u prevodu znači da se traže što manja
intermodulaciona i harmonijska izobličenja, linearnost po celom spektru, vrhunski dinamički odziv, nizak nivo šuma,
vrhunska transparentnost i detaljnost, širok frekventni odziv i još niz drugih parametara o kojima ti očigledno ne znaš
skoro ništa. Već sam primetio da rado pišeš o stvarima koje ne poznaješ, ali kome to može da koristi?

Ako već nisi iz te priče i ne poznaješ materiju, onda bar nemoj da namećeš svoj lični ukus kao merilo opšteg zvučnog kvaliteta.
Na ovom forumu (kao i na mnogim drugim) postoje članovi koji imaju razne profesije, pa se tako vrlo lako desi da
postoje članovi koji su mnogo stručniji od tebe za mnoge teme o kojima ti pišeš. Šta misliš kako bi to izgledalo kada
bi tebi (recimo) neki ekonomista objašnjavao kako treba popravljati zube. :lol:

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

1808 za pre'sednika!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Slobodno, ja nisam zubar. Drugo, ja sam vrlo jasno naveo sta sam naveo, a ti opet o necem sasvim desetom. Jesam li igde ustvrdio da 920 ili i4 imaju najbolji zvuk i sl? Naravno da ne, jer bi to bila budalastina. Jesam napisao sta sam ja CUO, i moju interpretaciju.
Na kraju krajeva, mogu testovi da pisu sta god, najvaznije je krajnje korisnicko iskustvo. Nadam se da ces makar po tom pitanju da se slozis.
Inace o muzici znam podosta jer imam zavrsenu srednju muzicku skolu, ali priznajem da o procesima obrade zvuka ne znam, jer me nikad nije ni interesovalo. Opet, ja takodje priznajem da nisam neki vrhunski sluhista, mozda ovde ima ljudi koji cuju najtananije promene, ja cujem sta je mom uhu dobro, a nigde nisam rekao da je to jedino dobro, a kako me se napada, ispada tako.
Ono sto je sad vec vrlo upadljivo je da ti na svaku moju konstaraciju imas neku kontru da odvalis, i onda jos nekim zamenama teza pokusavas da me optuzis da sam rekao nesto sto nisam i sl. Ja pisem o svemu i svacemu ovde, kao i svi ostali, ali nigde nisam pisao napamet, ili pisao budalastine. Po tebi samo zato sto nisam spomenuo sve one izraze ispada da sam ja neki antisluhista, i jos duduk, a pisem tu kojesta. Za slucaj da nisi razumeo, ja sam napisao SVOJE ISKUSTVO, a ne neke testove. Svaka cast i testovima, i kojecemu, ako mom uvu to ne prija... dzaba sve!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Hvala na objasnjenjima, i linkovima u vezi zvuka, i koji je telefon bolji a koji je gori. I sad nasprav tih grafikona ja treba da odaberem telefon? Imao sam iPhone4 i sa originalnim slisalicama je bio super zvuk, onda sam kupio neke malo jace sony, ne secam se sad koji je model, i zvuk je bio nula u poredjenju sa originalnim slusalicama. Jednostavno nisu sve slusalice stvorene za svaki telefon, neke bolje rade a neke ne. Valjda ja bolje cujem sta je meni bolje od nekih grafikona. Npr originalne od nexus 4 su sra..e, dok sam kupio neke basf sa kojima je mnogo bolji zvuk, na custom romu bez ikakvih dodataka.

U vezi teme, ako je covek imao i jedan i drugi telefon, i sa istim slusalicama je probao i jedan i drugi telefon, i ako on kaze da je njemu bolji zvuk na lumiji, onda zasto je to tesko poverovati? ili je to sto nokia nije android

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Iwantchitzz napisao:1808 za pre'sednika!
+1
1808, pobeđuje činjenicama miodrage-a, poslednjih par tema koja sam ja video.
1808, samo nastavi tako ;) .

miodrage, u pravu si za 920, danas sam ga čačkao 5 minuta, jbg, nisam mogao više,
i prvi utisci su fantastični, telefon je vrhunski kvalitetno izrađen, kompaktno kućište, lepo leži u ruci,
WP ne deluje loše ali uopšte, pločice zanimljive, baš mi se dopao uređaj.
S3 pored njega izgleda kao jeftin kineski sapun :lol: .

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Forumi valjda sluze da bi neko iznjeo svoje neko iskustvo, zapazanje, pricu itd. Ja u zadnje vrijeme citam ovde kao u smislu nemoj slusati sta ti ko ovde kaze jer su to neka njihova zapazanja nebitna i nerelevantna. Pa dobro onda cemu forum sluzi uopste : Covjek napise na taj i taj nacin mu je zvuk bolji, onda redovna ekipa pocne kaciti neke testove i bukvalno uvjeravati covjeka da nije to tako kao sto cujes nego kako su neki tamo to testovi pokazali. Mislim wtf ako cemo na taj nacin pricati onda forum gubi svaki smisao jer ce sta god da korisnici napisu biti totalno nebitno.
Nokia Lumia 820

McSkiltron
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 16. Jul 2013. 12:44
:: Galaxy S7 g930f
:: Huawei medpad T1 8.0

Post od McSkiltron »

Ipak mislim da su forumi prvenstveno napravljeni za iznosenje licnih iskustava,ako nekom treba profesionalno misljenje, neka nadje na official sajtu grafikone i ostale kompjuterske testove, uvek mi je bilo vaznije necije misljenje nego neka istrazivanja koja ne ukljucuju ljudski faktor.

EDIT:
markonato bravo delimo isto misljenje, tako
kad sam god poslusao te grafikone nikad se
nisu ispostavili tacni, a sasvim suprotno se
desilo slusajuci iskustva. na kraju krajeva kod
nas u srbiju dolaze telefoni znatno nize klase
nego sto su oni na kojima se vrse testovi.
- "Za svako resenje postoji problem!" True story

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ili vi nećete da razumete ili namrno kontrirate :)
Lepo smo napisali da smo ja i Miodrag istim slušalicama testirali više telefona, među njima je bila 920. Slušalice koje sam koristio su Sennheiser CX 300 II, znači to nisu neke tamo no name koje ste kupili i ni oznaku im ne znate već: http://www.player.rs/product.php?ID=4058
Bubice su veoma kvalitetne i daju odličan zvuk, ni jedne fabričke koje idu uz telfon ne mogu ni da im priđu. Ako se sa istim bubicama testira više uređaja i na osnovu toga kažem da je 920 tiha onda je to tako, 920 nije imala šta da traži pored iphone ili nokia 808pv ili htc one x, 920 je najtiša razočaravajuće. Miodrag je to i napisao za 920 ovde. Htc one x ubija ubedljivo sve, ima pojačan izlaz od 1V i daje više đusa na izlazu + Beats Audio. 920 sa njenim fabričkim sluškama nisam čuo, totalno nebitno jer nikad i ne koristim fabričke sluške koje su dosta slabije od pomenutog sennheiser CX 300 II.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Kako nisi cuo, kad jesi kod mene? Sve ovo sto si napisao stoji, i apsolutno je tacno, a probao si 920 sa fabrickim i zvuk je ok. Ali daleko da se moze porediti sa nekim vrhunskim aparatima i sluskama.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Postoji takođe jedna stvar a to je kompatibilnost. Koliko god mislili da će sve slušalice bez problema raditi na telefonu ako ima 3,5mm onda se varamo. Ja sam lično provjerio na S3 jedne Sennheiser slušalice koje npr. uz N8 daju nevjerovatan zvuk, dok je sa S3 katastrofa bila. Kad sam originalne slušalice od S3 ubacio u N8 to je bilo razočarenje dok je zvuk na S3 bio nevjerovatno dobar. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, nisi poneo fabrićke sluške od 920 koliko se sećam? :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

A kad si dosao kod mene??? Pa si onda na licu mesta istestirao. Memorija ti je kao kod zlatne ribice:) Pa jis sam ti ja pricao kako onako zapuse uvo, a ti si pitao kako je kod trcanja pa si isprobao, i rekao da dobro zaptivaju, a nije nam bilo jasno kako je sa Senheisser los zvuk, a cinjenica da jeste

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, taj deo sećanja je obvijen plaštom misterije i velikim velom tajne :lol:

McSkiltron
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od McSkiltron »

ovo moram sa vama da podelim :D Hahaha sinoc sam dokazao i sebi i drustvu da je android shit...drug je pokusavao na svojoj galaxy s3 da udje na net da proveri nesto,i kuckao je nervirao se, net hoce pa nece, pa se diskonektuje, pa nece da otvori...ja ga gledam kako se muci i izvadim svoju L920 i za par sekundi otvorim stranicu kuju je on pokusavao jos uvek da otvori...tako da je ostavio svoj tel uzeo moj i nastavio sa tim sto je hteo.i u toj svoj prici posle kako je l920 bolja on se pozove na svoju kameru :lol: ,kad smo slikali istu stvar pod istim osvetljenjem,ostao je bez teksta i pitao me koliko kosta L920 :D Lumia920 rules

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Ne mora znaciti da je do androida ... hahah. Moze biti hardverski problem pa cak problem njegove kartice/mreze.
Prema tome, ne valjaju ti argumenti 8)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Puke
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

McSkiltron, i mazzy, postovi su po definiciji svaki svoga hvali :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Ma ne hvalim... ali zar to nije logicno ? zar ne moze biti do mreze ili necega drugog ? Pa cak sta vise i lici mi na problem mreze u tom trenutku ... ili hardverski problem ..

Bolje da je rekao da je u tom polju bolja Lumia 920 od S3 nego sto je rekao da je Win bolji od Androida

McSkiltron
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od McSkiltron »

ista mreza,isti tarifni paket kao moj,telefon jedan pored drugoga samo sto je njegov jos noviji i sve mu je ispravno i ne zali se na njega ali isto tako i ja se ne zalim na svoj ali prema navedenom primeru vidimo sta je bolje.a ne sudim samo po tome, ako ste citali ranije moje postove videli bi da sam pre ovoga imao s3.i da je za mene wp daleeeeko kvalitetniji, fluidniji i stabilniji.samo eto jos nema toliko aplikacija jer je wp tek u usponu.to je moje misljenje a ovo mi je prvi wp u zivotu a ranije sam samo imao priliku da ga procackam,i nije mi se svidjao.dok tel ne provede kod vas par dana necete znati o cemu se radi.A neko nije posedovao oba telefona nema pravo da prica biolo sta, a ja sam s3 posedovao oko godinu dana a ovaj posedujem nepunih mesec sana.ovde nema bagova i cekanja.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

McSkiltron, objasnio si kao i uvek :D
WP je buducnost, samo da to jos masa shvati i prihvati.

Odgovori