Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP

Post od iamivan »

miodrage napisao:kvaka33, gde se tu spominje WP kao OS? Ako mislis na pocetak teksta, gde kaze da ce da vredi nista, ja mislimd a se ljuto varas. Da se tako razmisljalo, danas ne bi postojao ni Windows, ni Android, ni Google ni FB ni nista!
Microsoft nije poznat kao gubitaska kompanija (bar za sada), i oni rade dosta unapred. Vreme ce da pokaze ko je u pravu.
Taca089, zabole mene za svacija iskustva kad ja koji god Android uredjaj da sam uhvatio, iskustvo ravno ocaju, jadu i cemeru. Eto izuzecu onaj pomenuti RAZR MAXX koji me je iznenadio u pozitivnom smislu, i kumov S2 (ali nakon jedno 18 sati rada na ROMu, i peglanja svega u istom). Ako sam bas toliki "baksuz" sto se tice Androida, onda i ne treba niko da se cudi sto ga organski ne podnosim. Jednostavno nisam na istoj talasnoj duzini sa Googlom i punkt.

Sto se telefona godine tice, L920 je bila telefon 2012. i po izboru Engadgeta i jos gomile drugih znacajnih portala i novina u IT svetu. Naravno da ne moze proslogodisnji model da bude telefon godine za ovu godinu, ali dolazi Bandit :D A iskreno receno, dolazi i Note 3, koji zaista cekam da vidim sta ce u njega sve da ubace, posto sa S4 su ubacili pojedine stvari za koje ce pisci softvera i inzinjeri naci upotrebu tek neke 2024. :D
Behemoth, I N4 i N7 imaju lag. Lag ima istini za volju i iPhone i L920, ali je taj lag sveden na najmanju mogucu meru. Usudicu se da kazem da se razlike izmedju N4, iPhona i L920 mogu meriti milisekundama, znaci prosecan korisnik to ne moze da oseti, ali kad se nekome ruka navikne na nesto, onda se i 9 ms laga (toliko zvanicno ima L920) oseca!
Ja konkretno i tih 9 ms laga na svom uredjaju osetim!
I zato cu na svakom Androidu da osetim znacajno veci lag, ako je do 15 ms sto je zaista malo, za mene je to mnogo. Nadam se da se sada razumemo.
Au, majko mila... :shock:

Kada sam se priključio ovom forumu (dok si još imao iPhone), gotivio sam te na neki način jer sam stekao utisak da znaš o čemu pričaš i da nisi neki klasični fanboy i hejter. Čak sam tvoje postove čitao sa nekom dozom zadovoljstva jer mi je bilo zanimljivo kako braniš iOS i sve vezano za njega.
Sada kad pogledam tvoje postove... Katastrofa!
Toliko si subjektivan i toliko braniš one uređaje koje koristiš i uzdižeš ih u nebesa da je to počelo da prelazi granice normale (ili je već odavno prešlo?!). Imao si iPhone, branio si ga i hvalio iz sve snage, prešao si na Lumiu, nju braniš i hvališ još više, a Android pljuješ kao da ti je zeleni robotić pobio pola familije i uzeo ti sve što imaš. Ali, najsmešnija stvar je ta što ti nikad nisi ni koristio Android i što uopšte ni ne znaš kakav je taj OS, već samo pričaš napamet...

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

iamivan, lepo je da to još neko uočava, i da pri tom ima petlju da to i kaže :D

E da, evo poredjenja izmedju LG Optimus G koiji je za klasu viši od Xperia SP.
Znam da je neumesno porediti i ako je ovde kao SP odneo pobedu u trci, ali stavljam link zbog ekrana.
Jeste, IPS ima jači kontrast i te famozne uglove gledanja i tu je dobio plus, ali ni ekranu na SP ništa ne fali.
Mnogo me zanima da isprobam koliko je prijatan za oči nakon dugo korišćenja u odnosu na ovaj ekran :D Proveriću i to kad-tad :)
http://youtu.be/DRt6jEsPmHk Uporedite ekrane.

Btw, još uvek sam skeptična povodom kvaliteta LG telefona bez obzira na specifikacije.. a isto tako i Samsung telefona, volela bih kad bi neki serviser rekao nešto tome više..
Lg L5 i L7 su mi užas u odnosu na npr Xperiju U, Samsung S2 sam koristila, ne znam.. ne ostavljaju mi taj utisak kvaliteta kao Xperia modeli.. Možda sam se navikla na Sony, šta znam..

Pogledajte komentar na poredjenju S3 i SP koji je pokupio mnogo lajkova:
r3tr0gam3r1337 1 month ago
samsung owner here and i completely disagree with every thing i said last year about the s3 being better than the sony xperia line of phones, last lear all the way from the s1 right through till the s4 i said the galaxy was the best smart phone and better than sony, now i have removed the fanboy blindfold and seen for my self how shite the galaxy brand really is, as of tomorrow i will no longer own a samsung phone and in its place will be the sp (i still miss the k750i though).

Video: http://www.youtube.com/watch?v=R7XmgXZBN5A

Uglavnom.. na snimku se lepo vidi da je ekran na SP zadovoljavajući.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Kako moze jedan telefon koji je visa klasa da ima zadovoljvajuci ekran ? To mi nije jasno. Za mene uvek neki drugi OS , jedino Android ne.
P.S. da ste nekad koristili windows mobile , ne bi toliko lose mislili o njemu, jest da nije isto taj os i ovaj novi ali ko zna svatit ce.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Telefon SP je srednje klase.
Lumia 920 je više klase.
Modeli sa kojima se poredi SP u ovim linkovima su takodje više klase.
Ne znam šta nije jasno u toj reči zadovoljavajući, možda je za tebe previše slaba? Jel dovoljno kad koristiš telefon da imaš osećaj prijatnosti i da nemaš potrebu za drugačijim ekranom? Većini je dovoljno.

Koristila sam te starije windows telefone i za mene su bili blagi užas. Znam da je sad to poboljšano, igrala sam se i sa telefonom koji ima win8 ali me nije zainteresovao da poželim da imam takav uredjaj.
Windows odgovra uskom krugu kupaca, što govori i njegova zastupljenost. Da je otvoreniji, da ima više aplikacija koje se pojavljuju većom brzinom, i da su pritom jednako dobre kao na androidu, da može bolje da se prilagodi, i td, verovatno bi slika bila drugačija.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

To vam je jedini razlog za android, prilagodjavanje :lol: prilogodjavanje cemu? Treba mi fix za audio, treba mi fix za wifi, treba mi drugi kernel,..... Kod WP to sve ima i bez prilagodjavanja.
Vise prilagodjavate telefone nego sto koristite :lol:

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Nikakvi fixevi mi ne trebaju, ti valjda voliš da se fixaš :D
Šalu na stranu, svidjalo se tebi ili ne, to je tako kako je. Da budem osudjena da trpim one kvadratiće na ekranu htela, ne htela - ma kako da ne.. a kad izadje neka poznatija apikacija za windows, to je dogadjaj godine :D
Ta ajde molim vas.. nije to za mene, oh nou 8)
Ovaj telefon sasvim lepo radi bez "fiksiranja" i menjanja bilo čega. Sad što ti pričaš uopšteno o nekim stvarima koje su većinom slučaja vezane za stariji android na krš telefonima krš proizvodjača.. to je već druga tema.
U svakom slučaju, da je windows takvo zlato u mobilnoj industriji, svi bi se grabili za njega i ne bi bio tako malo zastupljen.
Nekome je dovoljno šta win8 pruža, meni i ostatku planete nije :P The end.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Taca089 kako moze neko da se grabi za sistem koji je juce izasao naspram Androida koji je tu vec 6 godina? Pa ni Android nije razgrabljen preko noci, nego je sebi godinama pravio mesto pored Symbiana i iOS-a. A ja i dalje tvrdim da treba sve na Androidu prepravljati da bi to radilo iole kako treba. Nemam bas toliko novaca da pokupujem sve Android uredjaje na svetu i isprobavam koji ce da radi ili ne, pa odem tamo gde znam da ih ima i pogledam na sta to lici i kako radi. To sto je to neko drndao pre mene, ja nisam kriv. Drndaju i WP8 uredjaje, pa oni opet rade savrseno :D
Xperia SP je daleko od toga da je najbolji uredjaj na svetu kakvim ga ti predstavljas, a iz tvog pisanija ispada da drugi uredjaji cak ni pomena nisu vredni.
Elem, napisi svoj stari nick, jer dotle si samo dodjos koji se juce obreo na forumu.
To koga se ti secas ili ne, ne znam, cinjenice govore da sam ja clan sa najvise postova na forumu, prema tome i najaktivniji, a ne zalazim u gotovo 50% foruma.
A moja intuicija mi govori da si ti samo jos jedan u nizu provokatora koji ce biti diskreditovan pre ili kasnije.

iamivan, izvini u cemu je problem? iOS je i dalje odlican sistem, meni je iskreno dosadio sa jedne strane, a sa druge vise nema revolucije u izlasku novog iOS-a od verzije 5. Ako pazljivo uzmes pa krenes godinicu dana unazad da citas, videces da iOS6 nigde nisam ni hvalio ni branio. Napisao sam za njega, a to vazi i za iOS7 da su u pitanju samo sitne kozmeticke izmene, to cak nije ni evolucija nego stagnacija!
WP8 pruza potpuno novo korisnicko iskustvo i ko ga ne oseti u potpunosti, ne moze da zna sta ono sve nudi a sta ne. Android je nasuprot tome vrlo slican iOS-u, tako da nije potrebno zlopatiti se sa uredjajem da bi se steklo neko iskustvo. Iskreno, alergican sam kad ja uradim gesture, a uredjaj reaguje sa zadrskom, ili stisnem dugme za paljenje ekrana, on ceka, ja stisnem jos jednom, pa ekran samo bljesne... I onda shvatim da moram da iscekam da on shvati komandu. Za mene su to neoprostivi bagovi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

miodrage napisao: ja i dalje tvrdim da treba sve na Androidu prepravljati da bi to radilo iole kako treba.
Ima li kraja tvojim glupostima :wacko:
Tvrdiš nešto o operativnom sistemu koji nisi ni koritistio, ima li smisla čitati te uopšte više :roll:
Windows mobile je tu mnogo godina u nazad pa nije pretekao ni Symbian, a evo sad ni Android.
Konkretno bi win8 napravio bar delimičan bum kao Android nekad, da može da mu parira, al naravno od toga ništa.

Takodje pričaš nešto o Xperiji SP koju si video u nekoj prodavnici. Nisam uopšte rekla da je najbolji uredjaj na svetu, ali je trenutno najbolji u svojoj klasi, a i po odnosu cena/kvalitet.
Kažem ja da ne vredi čitati te. :uhuh: Moj nick je moja stvar, nebitno je kako me ti doživljavaš.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Windows Mobile je nesto drugo,ne mesajte ga sa Windows Phone.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Miškoni napisao:I Lomnica je učestvovao u diskusiji?
pa ja gledam kako niko ne provaljuje do sad?! hhahaha tovare Miodrage-a

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Taca089, pogledao sam ove snimke i zapazanja su mi ista kao i kada sam isprobavao telefon. Ne bih da ulazim u neku raspravu niti da se zameramo jer cemo se jos dugo vremena ovde susretati, nadam se samo ne na ovoj temi :lol: Meni jednostavno smeta to sto boje blede pod uglom, ne kazem da je to svima trn u oku ali za mene je katastrofalno da model iz 2013. ima takvih nedostataka. I to govorimo o modelu koji ima odlican hardver ispod haube i koji je neka visa srednja klasa. Moze da se zivi sa tim ali opet napominjem meni, i mozda samo meni, to smeta.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

luca, i meni je to proslo kroz glavu,kao slucajno je usao isti dan.
:lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma ajde, ova treba da otpuze nazad u rupu iz koje je ispuzala (i to pokusala anonimno, a sad vec i sumnjam da je zensko), i da svetli tamo sa svojim TFT ekranom, i osvetljava sebi rane da moze da ih lize. Aj vozdra!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

miodrage napisao:...i da svetli tamo sa svojim TFT ekranom...
:lol: :lol: :lol:

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Behemoth, nije bitno, sve je to napravio Microsoft koji nikako ozbiljno da uleti u trku. Poenta posta je jasna, nadam se.
RandjaPO, apsolutno se slažem da može i bolje. Medjutim, nije tako drastično i loše kako ti govoriš, i kako može da priča neko ko uglavnom telefon nije ni video a kamo li koristio. Cela priča je bila oko toga, ekran je za većinu ljudi prihvatljiv i dobar za korišćenje. Ako se vlasnici telefona ne bune, što se ti brineš?
luca, sećam se njega i svih normalnih ljudi iz tog perioda. Bilo je lepo diskutovati tada, a sad kad vidim kakvih ima, zgrozim se.
miodrage napisao:Ma ajde, ova treba da otpuze nazad u rupu iz koje je ispuzala (i to pokusala anonimno, a sad vec i sumnjam da je zensko), i da svetli tamo sa svojim TFT ekranom, i osvetljava sebi rane da moze da ih lize. Aj vozdra!
Ništa bolje se i ne može pročitati od tebe. Jadno.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ja kao neko ko je android koristio 3 godine mogu da kazem da su jedini telefoni koji su radili bez bagova bili optimus g i galaxy nexus,iza njih je odmah note 2 jer je znao da zastuca neka pri skrolovanju home screen-a.
WP8 ima svojih nedostataka koji mi za sada ne smetaju sem volume profila koji ce doci u gdr3 apdejtu koliko vidim.
A sam os je odlicno ispeglan i telefon uvek jednako radi bez ikakve zadrske ili laga.
Android je odlican,ali tek na high end uredjajima,sve ostalo je smesno kako radi i taj ko kaze da mu radi bez lagova ili zdusno brani svoju kupovinu,ili laze,treceg nema.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Kad govorimo o Androidu i radu telefona, pričamo o Xperiji SP, jer je tema vezana isključivo za taj model. On odlično radi sa fabričkim Androidom. Pre njega sam isto imala neke Xperije i sve su mi radile sasvim lepo sa fabričkim OS, ali ovaj za sad po tom pitanju stvarno nema manu.
Nema tu šta da se laže ili ne laže, nisam jedini vlasnik tog telefona, a hvala Bogu postoje razni testovi , poredjenja, video prezentacije na YT i tako dalje.
Nije bezveze Lobachewsky uzeo telefon više klase da poredi sa njim, zna da ni jedan srednje klase trenutno ne može da mu parira.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Nexus 4.Tu nema sta da trazi nijedan android.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Taca089 napisao:Kad govorimo o Androidu i radu telefona, pričamo o Xperiji SP, jer je tema vezana isključivo za taj model. On odlično radi sa fabričkim Androidom. Pre njega sam isto imala neke Xperije i sve su mi radile sasvim lepo sa fabričkim OS, ali ovaj za sad po tom pitanju stvarno nema manu.
Nema tu šta da se laže ili ne laže, nisam jedini vlasnik tog telefona, a hvala Bogu postoje razni testovi , poredjenja, video prezentacije na YT i tako dalje.
Nije bezveze Lobachewsky uzeo telefon više klase da poredi sa njim, zna da ni jedan srednje klase trenutno ne može da mu parira.
Radi odlicno, jer tako zelis da verujes, da bi sakrila kajanje jer mu ekran i nije neki. Isto tako i moj rodjak o kojem sam vec pisao, telefon je strava, ali kad gledeas ekran odozgo je narandzasta boja, sa desne strane kad gledas onda ta narandzasta je plava a kad gledas sa leve strane onda je ljubicasta.
Tako i ovaj tvoj sony radi.
Windows telefoni nekad nisu bili popularni kod nas jer ih nije bilo, tek su se kasnije pojavili, dok je symbian bio rasprostranjen ko sad android.
Tako je i sad windows ulazi na mala vrata a ios jos samo kroz razne crne kanale. I onda normalno da niko ne kupuje kad uredjaji nisu bas zastupljeni.
Android radi odlicno ali samo ako ima bar 2giga rama i sto jaci procesor. Na ostalima baguje samo tako

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

"Radi odlicno, jer tako zelis da verujes, da bi sakrila kajanje jer mu ekran i nije neki."
Odakle li izvirete samo :lol: Ekran ne menja boju, nema tih primesa koje spominješ tako da loš ti je pokušaj da ispadneš pametan :roll:

Nemam nikakvo kajanje povodom ekrana i samog telefona uopšteno. Jedini nedostatak mu je kvalitet kamere i sa tim saznanjem sam ga i kupila. Sve drugo je dobro, ili šta više odlično, jer ozbiljno ugrožava i uredjaje više klase :wink:
More nebuloza pročitah ovde za kratko vreme :shock:

Windows telefoni nisu popularni ni u svetu, a ne samo kod nas. Zastupljenost tržišta govori sve. 8)

Odgovori