S5 vs L930

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: S5 vs L930

Post od sugarcoated_ass »

Azimuth napisao:Prestiz ili mogucnosti i zelja?
Pazi ovo sad, mesecna rata za telefon te izadje koliko i tri dnevnice konobarice u bilo kojoj kafani i to bez baksisa. Ili drugi primer, odes u kafanu i obrnes jednu malo jacu turu, znaci jedna tura, i to je cifra koju ces mesecno dati za telefon. Po meni to nije nikakav prestiz.

Druze, bilo bi lepo kad bi svi bili u mogucnosti da okrecu ture po kafanama ili da daju tri dnevnice na ratu za telefon i onda jos pet da plate racun.

U drzavi gde se sve vise radi za jedva 200€ su to zaista postale stvari prestiza i to ne samo iPhone vec i Galaxy serija.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Uto, 27. Jan 2015. 22:21, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kvaka: pa svi telefoni od prvog iPhona naovamo su identicni. Ima negde na forumu i ta slika, davno sam je stavio, telefoni pre i posle pomenutog.
Ako cemo istini za volju, svaki telefon je vec zastareo kad izadje, jer su novi vec najavljeni i spremaju se da krenu u proizvodnju i prodaju. Gledati hardver, bez softvera je suludo. Kad bi softver za sve bio sti, onda bi vredelo gledati hardver. Ovako, moras da gledas kako softver i hardver saradjuju. Kod iPhona i WP uredjaja je to dovedeno do savrsenstva. Na Android uredjajima u nizem segmentu je cist mazohizam koristiti ih, dok u highend segmentu ti uredjaji rade pristojno, ali su za mene inferiorniji u odnosu na Apple i Microsoft. Takodje, Apple je pokazao svima kako se prave i racunari i od Mac racunara nema boljih... i Windowsi na njima rade bolje nego na kompovima sastavljenim od slocnih komponeti.
Slazem se sa tobom da MS nije izbacio nijedan novi model nakon 930 u highend segmentu, ali do izlaska Win10 ni nece, jer im treba flagship model za novi sistem. Moja je pretpostavka da ce odjednom da izbace nekoliko modela, od toga sigurno jedan phablet, sigurno neki mid i jedan highend uredjaj, verovatno naslednike 1520, 930 i 1020 za pocetak, i verovatno naslednika 830.
Za mene je to daleko logicnije i ekonomicnije nego izbacivati zilion Galaxy verzija, ili Xperia ili G modela... Nekoliko modela godisnje sasvim dovoljno, Apple je pokazao da i 1 godisnje pravi profit veci nego svi ostali proizvodjaci zajedno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

bandiof napisao:nema svako 50e racun za telefon :uhuh:
Ja sam uzeo uz box paket koji svakako koristim u stanu. Svako od nas ima tv, fiksni, mobilni, internet ili bilo sta dvoje od toga. Ne vidim razlog zasto neko ne bi barem dvoje spojio u box paket. Em ce mu jeftinije mesecno biti em moze telefon uzeti na rate.
Al dobro, to je neka moja racunica. Nismo svi isti ;)

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Miodrage legendo ,nema nista novo na tim telefonima od tehnickih novotarija,nisu svakom potrebne ali su bitne da bi se ljudi privukli da kupuju
Iphone je poprilicno promenio kucista i na 5 i na 6 od novotarija imaju skoro pa sve
Ne vidim to kod Lumia o tome pricamo a ne koji je os bolji,to je bar jasno svidjalo se to nekome ili ne
Bar za sada je tako
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Azimuth napisao:Prestiz ili mogucnosti i zelja?
Pazi ovo sad, mesecna rata za telefon te izadje koliko i tri dnevnice konobarice u bilo kojoj kafani i to bez baksisa. Ili drugi primer, odes u kafanu i obrnes jednu malo jacu turu, znaci jedna tura, i to je cifra koju ces mesecno dati za telefon. Po meni to nije nikakav prestiz.
Izvinjavam se, nisam se ipak dobro izrazio. Prestiz je naravno za one koji brisu d*pe parama, da izvinete, pa ne znaju sta ce sa njima. Obicni smrtnici koji vicu da nemaju da jedu a nose iPhone spadaju u onu grupu ljudi kojima je sistem vrednosti opasno poljuljan. Obrni-okreni, ne gotivim ni jedne niti druge. Vrhunac je bio kada sam cuo kako se neko zali zasto je stavio iPhone u futrolicu jer onda mu se ne vidi "jabuka" na poledjini aparata.
Festina lente.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Apolo, a šta je sa entuzijastama? Ako neko voli tehniku, nije bogat, ali ipak nekako skupi pare za iPhone (ili kupi na rate), da li je i on debil? Zašto svaki korisnik iPhone mora da bude debil?
Za ovoga sa maskom se slažem, ali vidjao sam i normalne. :wink:

Po meni, kreten je onaj ko nema para, a kupi skup telefon da bi ga pokazao, a normalan/entuzijasta ko kupi isti da bi ga koristio. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Napisao sam poduzi post ali sam ga ipak obrisao. Nemam nameru da se ubedjujem sa bilo kim oko bilo cega.
Svako ima svojih razloga za i protiv u vezi svega u zivotu, pa tako i u vezi telefona.
Poenta je da je svaki telefon dostupan svakome od nas, samo ako se malo bolje sracunamo.
Sto se tice pokazivanja, to zaista ne bih komentarisao jer ce me banovati ako krenem da pisem sta mislim o takvima.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Definitivno se slazem sa tim da je svakome od nas dostupan bilo koji model samo treba isplanirati!

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa normalno. Fora je sto pare odu na neke sitne stvari, a kad bi to sabrali ispadne poprilicna cifra.
Evo ti recimo samo da kutija cigara kosta 200 dinara, pa to pomnozi sa 30 dana i dobijes prakticno dve rate za telefon. Ovo pod uslovom da je jedna kutija dnevno, a obicno bude i vise. Ako na to dodas jos neki prosecni izlazak, imas za barem jos jednu ratu.
Daleko od toga da se treba odricati od svega, ali prosto pare beze na ko zna koliko strana, dok kad ti neko trazi na gomili da imas cifru onda eto problema.

bandiof
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
:: Htc One m9
:: Nokia Lumia 920

Post od bandiof »

Pa svako ko se malo bolje razume u tehniku zna da je iphone odlican uredjaj,ali je malo onih koji ga kupiju bas zbog toga. I ja sam jedno vreme razmatrao kako da dodjem do 6ice,ali obrni okreni to bi bila vise mesecna odricanja,a nemam uslova da ga uzmem preko paketa ili box-a, a i alergican sam na mts... I onda posle nekog vremena se pitam dal je to zapravo vredno 800€ ( verzija 64giga,16 nema smisla)...i tako ja odustanem :)...cak sam se raspitivao i iz amerike da mi donesu...al je skuplje nego u evropi sto mi je bilo neverovatno...i tako cu ja nastaviti da gulim svoju lumiju i cekam w10 :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Evo recimo ja uopste ne smatram iPhone uredjajem koji je preterano dobra, mozda u rangu konkurencije ili cak ispod toga. Za moje potrebe iPhone je poprilicno inferiorniji od Android konkurencije i nikada ne bih razmatrao kupovinu istog. No, ne smatram da je posedovanje iPhone-a neku luksuz, ljudi koji preferiraju taj OS i brendu su sebi priustili uredjaj koji im odgovara kao sto sam ja priustio galaxy model koji meni odgovara. Da li je neko dao 300 ili 700 evra za telefon, svejedno je, ako taj uredja zadovoljava potrebe korisnika i ako korisnik vidi opravdanu vrednost ulozenog novca.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

vla-do napisao:Apolo, a šta je sa entuzijastama? Ako neko voli tehniku, nije bogat, ali ipak nekako skupi pare za iPhone (ili kupi na rate), da li je i on debil? Zašto svaki korisnik iPhone mora da bude debil?
Za ovoga sa maskom se slažem, ali vidjao sam i normalne. :wink:

Po meni, kreten je onaj ko nema para, a kupi skup telefon da bi ga pokazao, a normalan/entuzijasta ko kupi isti da bi ga koristio. :)
Ja sam jedan od tih entuzijasta, volim mobilne telefone, nazalost moram priznati da sam nekad proklet pa ih menjam cisto jer me ne drzi mesto. ALI, nikad ne bih dao 1000 evra za telefon, koliko otprilike kosta nov iPhone, jer bih se pre za te pare obukao u Zari, Legendu, Armaniju ili kojoj vec radnji. Ko ima para neka kupuje sta god hoce, ali meni licno je neprirodno da neko radi za 40.000 rsd npr. i skuplja pare za telefon koji vredi vise od dve njegove plate, pa makar i na rate. Eto ako bih se bas bahatio onda bih uzeo Lumiju 1520, posto sam inace fan WP-a :)
Festina lente.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Re: Одг: S5 vs L930

Post od knezevic76 »

Meni eto nije jasno zašto neko koristi samo jedan brend.Kakvi su to ljudi koje ne privlači nešto novo.
Kao što neki voze golfa 3 pa 4 pa 5 i ceo život golf.....neobjašnjivo bar za mene.
Toliko konkurencije, raznovrsnosti, iza svakog ćoška neke novine a ljudi se uvate jedne stvari ko pijan plota. Kao kad svake godine letujete na istoj plaži u istom mestu sa istom ženskom a krišom gledate za drugim devojkama.

Isto i na ovom forumu masa androidaša gleda krišom šta ima u taboru WPa i nije im jasno zašto su im dojučerašnji pobratimi po OS prešli u drugi tabor.
Kako to da nekome nije dobar samsung onaj što kad mrdaš očima okreće stranice :-\ Ipak to vredi bar100 evra doplate.

I mrzim ono retardirano ponavljanje u svakoj temi gde se pojavi WP, što je neko izmislio a ostali slepo prate, da je WP bolji od androida samo u klasi do 100 evra. Ma šta mi napriča.

Evo sad baš gledam ovu tastaturu na androidu sa koga pišem i ima bar jedno 50 raznoraznih podešavanja! A ni jednom mi nije palo na pamet da ih čačkam.Ali bitno je da ih ima.Kao i u svakoj android aplikaciji.
Hm, mora da nešto nije u redu sa mnom?!
Verovatno treba da personalizujem do besvesti dok se ne zaglupi i ispiše FORCE CLOSE! Ups, to nisam smeo da napišem.

Mislim........dal mora svaka tema da ode u OFF

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ I tebe sad (koliko vidim) to jako nervira, što većina neće da siđe sa konja na magarca. :lol:

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Izvitopereno leglo androidasa je krivo za sve. Lepo je to rekao nas poznati Mister X... :D

Odgovori