Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: LG G4

Post od Green »

^ Znas, neki ljudi nisu bas toliko histericni i isfrustrirani kada koriste mobilni telefon, pa im stoga nikakva popravka nije ni potrebna.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Verovatno ima takvih ljudi, nemam vremena da se tim bavim. Ja sam od onih što očekuju da im uređaj radi, platio sam i ocekujm da za novac koji sam platio dobijem to što sam platio. U ovom slučaju sagovornik me ne čuje (globalni problem sa G2, ne javlja se samo kod mene), sa update nisu ispravili kameru, automatsko osvetljenje ne radi i dalje kako treba... Jako sam nezadovoljan politikom LG. Sa druge strane, frižider i ves masina LG, apsolutno nemam zamerke, odlični.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Moj drugar poseduje G2, cevci ga ceo dan, (pre)zahtevan je korisnik. Nema ni jedan problem koji si opisao. Kamera je sasvim ok, sagovornici ga cuju odlicno, osvetljenje onako kako treba. Ne moze biti zadovoljniji izborom. I nema potrebe da bilo sta popravlja. Uredjaj mu za ulozen novac radi i mnogo vise od onoga sto je ocekivao. Prethodno je imao iPhone 4. Razlika kao nebo i zemlja, obican djubar od telefona sad kad ih uporedi. Kad bude doslo vreme za zamenu, predlozicu mu G4.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

I? Šta meni to znači? Ja sam sam promenio tri G2, svi imaju pomenute probleme. Takodje još članova je pisalo na ovom forumu, na drugom domaćem forumu dosta istih problema. LG je podbacio.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

I ja imam ortaka koji je sa IP4 prešao na G2, i on je zadovoljan. Istina, on ga najviše koristi za posao, ne znam ni da li je pet puta uslikao nešto, igra samo neke nezahtevne dosadne igrice, ali zato po ceo dan pi*i po mejlovima. Jedino mu baterija ne traje baš dugo, ali njemu to ne smeta.
Računam da je IP4 ipak star model, pa prelaskom sa njega na neki iole jači Android ostavlja odličan utisak.
S4 nema niko u mom okruženju, ali jedna poznanica ima S5, i ona je prezadovoljna njime već blizu godinu dana.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Re: Samsung VS LG , koji je bolji model S4/G2, S5/G3 ili S6/

Post od Baraba »

S5 sam jedino prodao jer su mu zeznuli kameru na v5. Sve ostalo je bilo kako treba, dusplej, baterija, izrada (nije se klizao, odlučno leži u ruci zbog zadnjih ledja), zvuk u toku razgovora odlučan... Samsung uopšte po pitanju kvaliteta zvuka u toku razgovora je tata za mnoge brendove, tu im skidam kapu. Htc takođe.

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
:: Huawei P8...

Post od Cinderella »

Danas videh primer famoznih zutih mrlja na LG G2 na burazerovom primerku :( Pri tome on nije neki zahtevni korisnik,posto kazu da taj lepak popusti kada se pregreje uredjaj,ili sta vec.Vala meni je to nedopustivo,za takav uredjaj. Necu da gresim dusu,mene moj super sluzi... osim pomenutog problema da moram da priljubim fon da bi me sagovornik cuo. Ovako extra... a i da mu se pojave te fleke-sluzbeni je pa necu razbijati glavu sa tim.
Inace posto razmisljam o promeni firme-pa cu u tom slucaju G2 morati vratiti,razmisljala sam da svoj s4 zamenim sa G3,cak sam se danas jedva suzdrzala u logic shopu da ne potrosim pare namenjene za letovanje na telefon. Ali sam se ipak uzdrzala...Drugarica je bas skoro presla sa s4 na G3,pa jedva cekam da cujem njene utiske i malo procackam fon.
Do sada je ona prezadovoljna svime osim baterijom,i time sto joj se cini da se nekad malo vise greje...
Mada ako baterija i nije nesto,onda cu morati dobro da razmislim-na s4 me baterija najvise nervira,i to je mozda jedini razlog sto bih ga menjala.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Lepo ja pricam da G2 nije dorastao Samsungu, i da je S4 bolji. Tek od G3 se moze reci da su stvari krenule na bolje, da bi izlaskom G4 LG u potpunosti dostigao velikog konkurenta.

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

Hm... ja i dalje stojim pri tome S4-G2... mrtva trka... svaki ima svoje prednosti,kao i mane...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Baraba napisao:I? Šta meni to znači? Ja sam sam promenio tri G2, svi imaju pomenute probleme. Takodje još članova je pisalo na ovom forumu, na drugom domaćem forumu dosta istih problema. LG je podbacio.
Sta treba ovo meni da znaci? :roll:
To sto ta nekolicina vas lepih momaka ima taj problem ne znaci da je LG podbacio. Mnogo vise je komada napravljeno koji te probleme nemaju. Ocigledno vas nece sreca da ubodete model koji valja. Ja sam ti tu najmanje kriv... :P
Previse si postao zavistan od mobilnog telefona, zato nikad i neces biti potpuno zadovoljan, jer trazis dlaku u jajetu svakom modelu, to se vidi sa Marsa.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa ovo za prekidanje tokom razgovora ako telefon nije zalepljen za obraz jeste globalni problem. Na to se kuka na sve strane. Ne bih se frljao procentima, ali verujem da procenat problematicnih telefona nije uopste mali.

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

Baraba napisao:I? Šta meni to znači? Ja sam sam promenio tri G2, svi imaju pomenute probleme. Takodje još članova je pisalo na ovom forumu, na drugom domaćem forumu dosta istih problema. LG je podbacio.
Imam potpuno suprotan primer. Kroz moje ruke prosla su tri lg g2 telefona i ni sa jednim nema navedenih problema.
Prvi sam koristila oko mesec dana: kamera super, zvuk u slusalici super. Morala sam da ga prodam jer mi je iskrslo nesto, i kroz mesec dana opet sam uzela g2 - ista prica. Kramera super, zvuk super, nemam ama ni jednu zamerku a zahtevan sam korisnik.
Istovrermeno moja sestra koristi beli lg g2 kupljen kad i moj drugi telefon - kamera super, zvuk u slusalici super, jos ona non stop prica s njim, nikad nikakav problem nije imala.
Zakljucak: ocigledno ste naleteli na neku losu seriju (ili su ranije serije imale problem), ovi telefoni su uzeti krajem 2014 pocetkom 2015 i rade odlicno.
Brzi, fluidni, pouzdani, ne znam sta se bolje moze pozeleti od telefona.
Verovatno da sa fiksom kamera mozda daje jos bolje slike, ali ja ni ovako nemam zamerke a kamera mi je inace bitna stavka.
Provericu to uskoro, planiram da ubacim fiks, ali verujte da sa ovim kvalitetom slika nemam neku potrebu da ubacujem fiks.

Na samsungu super amoled nije apsolutno nikakva prednost, naprotiv, IPS je prijatniji za oko.
Naravno tu dolazi subektivnost do izrazaja jer neko obozava iskacuce boje, i to je lepo, ali nekim drugim ljudima to nije lepo + sto smeta ocima.

Sto se s4 tice, nisam probala da slikam 2 ista kadra sa s4 i g2 pa ne mogu da pricam koliko je primetna razlika u kvalitetu slika izmedju s4 i g2 fabricki, ali to su smesne nijanse.

Mene odusevi svaki novi telefon koji je odlicno uradjen bez obzira na proizvodjaca, pa me je tako kupio Optimus G e975, posle njega G2 sto se tice LG-a.
Samsung ima neku svoju politiku, mnogo ulaze u razvoj i jos vise u reklamu. Meni se kod Samsunga nikad nisu svidjali ti ekrani sa prezasicenim bojama, pojava koja datira jos od vremena dok smo nosili Nokie a neki sminkeri Samsung.. od onih ekrana me je tek bolela glava O.o
Zbog bagovitog TW-a i tih iskacucih boja uglavnom sam gledala da zaobidjem Samsung.
Priznajem, bila sam u iskusenju da uzmem s3 kad se tek pojavio, ali kad sam videla da ga nosi svaki 2gi covek, i da pritom zna da zabaguje a onoliko kosta - odustala sam :D U odnosu na njega Sony Xperia SP je radila kao satic, a Optimus G je bio otkrovenje jer je imao sve sto i SP + bolja kamera.
Tako da, nisam slepi fan ni jednog bredna, gledam samo konkretne modele,svaka cast Samsungu ali znam kakvi su G i G2 i da su bolji od S3 i S4.
Za S5 i g3 ne mogu nista reci, sledeci telefon ce mi biti verovatno g4 :)

PS ne bih se bunila ni da nosim s6 jer mi je simpatican, samo ako mi ekran bude prijatan za koriscenje.
Inace s6 edge nekako cudno lezi u ruci, njega bih zaobisla i ako je interesantan.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

I tako to,.... ovaj je bolji od onog, jer je onaj stvar ukusa u odnosu na ovaj. :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

^ smorih se bez tebe :D
Azimuth napisao:Pa ovo za prekidanje tokom razgovora ako telefon nije zalepljen za obraz jeste globalni problem. Na to se kuka na sve strane. Ne bih se frljao procentima, ali verujem da procenat problematicnih telefona nije uopste mali.
Ma džabe, njegovom drugaru radi ok. To je do nas. Masovno se žale ljudi na ovaj problem, ali je do nas...

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

Green napisao:
Sta treba ovo meni da znaci? :roll:
To sto ta nekolicina vas lepih momaka ima taj problem ne znaci da je LG podbacio. Mnogo vise je komada napravljeno koji te probleme nemaju. Ocigledno vas nece sreca da ubodete model koji valja. Ja sam ti tu najmanje kriv... :P
Previse si postao zavistan od mobilnog telefona, zato nikad i neces biti potpuno zadovoljan, jer trazis dlaku u jajetu svakom modelu, to se vidi sa Marsa.
Ja ne spadam u "nekolocinu lepih momaka"... devojka sam,i imam taj problem,sa uredjajem kupljenim pre par meseci. Razumem Barbu- malo je razocaravajuce kada uredjaj (bilo koje firme) pravi problem u svojoj osnovnoj funkciji-a to je telefoniranje. A kako mi je on sluzbeni i sa njim bas dosta pricam,primetila sam taj problem. Da me pogresno ne shvatite moze sa njim da se prica,ali ako su ti ruke zauzete pa pridrzavas telefon ramenom... uf...muka...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Otisli ste u off, zadnjh par postova je obrisano. Drzite se teme.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Vise na ovom forumu nema harizme i sale. Vidim sada zasto se starija ekipa povukla. Mali off se automatski brise. Pozdrav i prijatno

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Postoji tema za opusteno caskanje gde je off topic obavezan. Za ostali deo foruma ipak vaze pravila u vezi pridrzavanja teme.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ljudi su postali razmazeni,ne postoji savrsen uredjaj ma koliko god kostao.Moj drug ima kompjuter od 2000e,pa mu nalazi mane jer previse vremena provodi za istim.I te mane su obicno neke gluposti koje neko drugi ne bi primetio jer se ne opterecuje previse.Isto tako imam drugara koji vozi auto od 150 000e,smeta mu sto naslon za ruku nije bas po njegovom ukusu postavljen...nebitne stvari za dokone ljude
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

kopitaneskita
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28

Post od kopitaneskita »

ja stvano ne znam o čemu vi pričate sa tim držanjem telefona kod razgovora kad se govori o lg g2. pa kako vi to mislite držati telefon dok pričate nego uz obraz? ja ne vidim drugi način, svaki telefon koji sam imao držim uz obraz kad pričam, jednostavno drugačije nije moguće ili je neko pre*eravanje.

dalje, g2 je prošao tri hardverske revizije (1.0, 1.1 i 1.2) i da je bilo ikakvog problema, sigurno bi bilo ispravljeno u jednoj od zadnje dve revizije.

osim toga, niti jedan ozbiljan sajt koji se bavi recenzijama nikad nije spomenuo to oko načina držanja g2 da bi se obavio razgovor, a znamo koliko su sve recenzije nagnute samsungu, htc-u, apple-u. negde i neko bi to sigurno napisao da je to neki problem.

ja kad ne mogu normalno držati mobitel, onda i ne pričam na njega. ili ako imam dovoljno privatnosti, spustim ga i upalim spikerfon. a sasvim je logično da se mobitel drži uz obraz i uvo kad se na njega priča, ja drugog načina ne vidim.

Odgovori