Telefon do 600e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Re: Telefon do 600e

Post od filip11314 »

Ja kapiram da dečko pokušava da nabije što više poruka....
Baraba da li si planirao kupovinu MI5(s)?
BTW je l' vidite vi da LG G Flex 2 još uvek drži istu cenu? 220e nov. :D
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Jesam, hteo sam još u decembru pre nego što sam kupio S7E, ali nisam našao nigde crni Mi5, nigde u celom Bg nije bio u crnoj boji. Baš sam Cvorugi poslao slike crnog Mi5 koji sam video, super crni izgleda. Znaš kako, ja sam tip koji kupuje telefon sa garancijom uvoznika na oglasu ako je skuplji telefon, za 240e smeo bih da rizikujem sa Mi5 i pričama o ploči koje kruže. Za Mi5s opet priče o kameri...

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Koliko se sećam pušten je neki update zbog tog crkavanja ploče. Ali opet to je retkost, nije kao kod G4. Crni baš nigde nema, samo beli. A taj beli mi je ružan zbog onog crnila oko ekrana. Baš odvratno izgleda.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Daj, Baraba, otkud odmah tako negativan komentar. Ja sam rekao kako se to meni čini, i nisam postavio pitanje sa nekim ciničnim ciljem, nego ozbiljno. Naravno da nisam sasvim kompetentan da komentarišem razliku između najskupljih telefona i onih jeftinijih jer nisam imao dodira sa tim skupim telefonima na odgovarajući način. Jedino je kad se poigram sa nekim telefonom jer mi neko da, a drugo je da ga koristim kao svog, i upoznam ga u dušu.

Filipe, nije mi namera da nabijam veći broj poruka, jednostavno nekad sam slobodan, vidim nešto što me zanima, i ako negde hoću da dodam neki komentar sa svojim iskustvom, ili zapažanjem, ili mišljenjem, tako ću i učiniti, a isto tako i ako nešto hoću da pitam. Ne vidim šta bih dobio nabijanjem broja poruka, nije da bi mi bio neki uspeh u životu što imam nekoliko stotina poruka na forumu Mobilni Svet. :)

Sad verovatno Baraba misli da hoću da mi odgovorite na pitanje na neki način, pa iz kojeg ću ja onda izvesti zaključak "aha, ipak je onaj moj OS bolji", ali ne bavim se demagogijom i ne volim ljude koji svesno vade nešto iz konteksta ili tumače namerno činjenice onako kako njima odgovara. Umesto toga ja sa Ferdinandom mirišim cveće. :D

Ovde se priča o telefonima do 600 evra, pa tu spadaju i ovi telefoni koji su jeftiniji. A i da se naslov teme odnosi samo na skuplje telefone, opet pretpostavljam da je u redu da postavim pitanje "a koliko su ti telefoni o kojima vi govorite funkcionalniji od ovih pristupačnijih široj masi", odnosno "koliko oni završavaju stvari, koje jeftiniji ne završavaju".

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Pa kada vidiš da je naziv teme telefon do 600e ne očekuješ da pišemo o telefonu od 150-200e. Zna se šta spada u taj cenovni rang do 600e, flagship i viša srednja klasa. Galaxy S/Note serija, Iphone, LG G/V serija, Sony Z/X serija, HTC One serija, Huawei P/Mate. To što se nekad napravi paralela sa nekim jeftinijim telefonom je čisto iz raznih korisničkih iskustva forumaša, ništa više.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Najbolje je da se javi clan koji je zapoceo temu da znamo da li je uzeo neki od predlozenih telefona ili ne, ovako mozemo u nedogled da pisemo. :)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nisam ni mislio da razglabamo o jeftinijim telefonima, nego samo da se kaže šta to funkcionalno jeftiniji Android ne može što skuplji može, ali dobro, nije ni bitno.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ovo nije tema za te stvari. Imaš gomilu tema o tome, pa pronađi. Ako te nešto konkretno zanima otvori novu temu.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

гари, Mislim da bez potrebe širiš temu. Svakako da postoje skuplji i jeftniji telefoni. Logično je da oni skuplji iz premium klase nude više od nekog modela iz budžet segmenta. Primera radi, auto od 2000 evra će te odvesti od tačke A do tačke B kao i neki mercedes iz S klase koji košta 50.000 evra, dakle obaviće svoju funkciju, pa opet ne voze svi auto od 2000 evra već neko vozi i auto od 50.000 i više hiljada evra.

Na premium uređajima je sve bolje počev od kamere, kvaliteta zvuka, kvaliteta ekran, dodatnih mogućnosti, kvaliteta izrade, kvaliteta podrške (prvo premium telefoni bilo kog proizvođača dobijaju update na novu verziju Androida, pa tek onda modeli iz mid-range segmenta), vrlo često i premium garanciju i sl.

Jednostavno, ugođaj koji korisnik ima pri korišćenju premium smartphone je bolji nego pri korišćenju nekog modela iz budžet segmenta. Da li taj ugođaj opravdava par stotina evra više to je pitanje preferencije svakog pojedinca.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Slažem se s tobom skoro za sve, sem za 2 stvari - za kvalitetnu podršku i kvalitet zvuka. Ali ajde neću o tome da pričam da ne razvučemo temo na još 10 strana. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala, Znemanja. Tako nekom odgovoru sam se i nadao, a nije mi se otvarala nova tema oko toga jer sam mislio da se može tako kratko odgovoriti u jednoj poruci.

Od toga što je meni lično nekako najznačajnije - duža podrška, i bolja kamera, i premijum garancija. Dobro, ovo što Filip kaže za kvalitetnu podršku, zato imamo različite proizvođače za koje je poznato da imaju različitu podršku, pa onda i po tome možemo da biramo telefon, a ne samo vodeći se sa specifikacijama. I vezano za ugođaj - tu je onda i direktno procionalno svojstvo: koliko dugo će telefon pružati dobar ugođaj pri korišćenju.

Što se mene tiče nema potrebe da se nešto dodaje na tu temu. :)

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Da li je neko koristio 6s pa prešao na 7? Interesuje me da li je 7 bolja kupovina, tj da li vredi doplata od oko 150e? Konkretno me interesuje autonomija i kamera (slikanje). Sve ostalo mi je manje-više nebitno. Odustao sam od 6S Plus, hoću za promenu da pazarim telefon sa manjim ekranom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

pisali smo o tome u temi ip7, cini mi se... ja sam presao na ip7 sa ip6s i ip6s plus, prodao ga posle dva meseca jer sam se smorio koliko je to mizerna razlika a cena sve veca i veca...
dodali su stereo zvucnike i kao ekran je malo svetliji... u svakodnevnoj upotrebi razlika se ni ne vidi, cak ni spolja...

6s plus je sada najbolja kupovina sto se tice apple-a, a ako zelis manji ekran - onda 6s ili SE...

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

filip11314 napisao:Da li je neko koristio 6s pa prešao na 7? Interesuje me da li je 7 bolja kupovina, tj da li vredi doplata od oko 150e? Konkretno me interesuje autonomija i kamera (slikanje). Sve ostalo mi je manje-više nebitno. Odustao sam od 6S Plus, hoću za promenu da pazarim telefon sa manjim ekranom.
Lepo ti je luka objasnio. Ne vredi.
Ne samo za Apple već i bilo koji drugi brend.
Dosta je bilo sisanja ovaca samo da bi imali veći broj u nazivu.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Najbolje je na svake 2, a komotno može i na 3 godine menjati telefon(Smartfon). Ništa revolucionarno proizvođači ne izbacuju svake godine.
Promene, odnosno stave malo jači procesor(za koji 90% korisnika i nema potrebe), malo više rama, malo ga nasminkaju...i to je to.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Tako sam i mislio...Definitivno sam se odlučio za 6s 64gb ili 128gb ako ne bude imao 64gb na stanju.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

seti se samo naseg razgovora o finansijskom aspektu, jer neces imati nikakvu prednost za godinu i vise kad budes trazio vecu cenu zbog memorije... ta cena memorije kod apple-a je toliko precenjena da ja nemam reci, vise puta sam se uverio u to...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

^ istina i slažem se sa tim da ne vredi 150€ razlike, kao i da je 64gb puna kapa i da će kroz godinu ili dve biti mizerna razlika u ceni zbog memorije...ali je ovde, čini mi se, pitanje hedonizma. Prosto zato što želiš da znaš da imaš baš taj model i sa baš toliko interne memorije koju možda nećeš nikada ni do pola popuniti, e to se dodatno plaća...sve drugo može da se kupi i za 200-300€.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Meni je drugar ponudio za 390e nov 6s 128gb u vakuum pakovanju... Ni na kraj pameti mi nije da kupujem telefon sa tolikom memorijom ali ako nema 64gb na stanju moraću da uzmem taj od 128gb jer mi je 16gb jako malo...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa pazi, ako ima 7+ i sa tolikom memorijom za 500 ili manje, reci mu da ima još jednu mušteriju :D

Odgovori