Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Re: Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP

Post od Freyr »

Taca089 napisao:Windows telefoni nisu popularni ni u svetu, a ne samo kod nas. Zastupljenost tržišta govori sve. 8)
#$ebe mi se za vasa prepucavanja ovde al to sto si napisala/o, nije istina 8)
12 godina na forumu!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Taca089, istina je da ne menja boje ali zato izblede, kao da ste flomasterom nacrtali pa onda gumicom pokusali da obrisete (ala je opis :) )

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 13. Avg 2013. 12:14
:: Telefon

Post od Taca089 »

Blede minimalno :D Opet preuveličavaš :roll:
Ekran nije savršenstvo ako mu uzmemo te uglove gledanja kao manu.
Znam i ja da može bolje (evo sad je ispravljeno na Z1), ali je pristojan. Dakle, ni malo toliko loš kako pokušavate da ga predstavite.
Na žalost, ja sam jedini vlasnik ovog modela od svih koji diskutuju ovde. Uključio se još jedan član koji ima xp Z i potvrdio ono što ja pričam, svi ostali samo nešto tupe u prazno :uhuh:
Na sajtu u odeljku za SP 16GB imaju iskustava članova, niko se još na ekran požalio nije od vlasnika. Dosta više na tu temu.

Freyr, nadji podatak o zastupljenosti tržišta pa vidi sam koliko ljudi koristi android, koliko iOS, a koliko windows :wink:
Poslednja izmena od Taca089 u Čet, 05. Sep 2013. 12:26, izmenjeno 1 put ukupno.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Mora android biti prvi; kad ga najvise koriste deca, a za druge i nije :D

Nisam rekao da tvoj telefon menja boje, vec sam rekao da telefon od rodjaka menja boje, ali je njemu to najbolji telefon, nije problem ekran sto je krs

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

Rekao si da je takav i moj Sony, a ja nigde nisam spomenula da je moj telefon najbolji na svetu, niti da je android idealan operativni sistem :roll:
Lepo objektivno pričam sve, samo što vi to ne želite da prihvatite iz ovog ili onog razloga.
Da nije trenutno najbolji u klasi, rekla bih da nije, svašta.
Ne patim od toga da imam najbolji uredjaj, onda bih nosila samo najskuplje telefone.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Taca089 napisao:Lepo objektivno pričam sve, samo što vi to ne želite da prihvatite iz ovog ili onog razloga.
Exactly. Pojedini članovi odbijaju da objektivno sagledaju stvari i ne prihvataju da je neki uređaj bolji od uredjaja koji oni poseduju.

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Vidićemo kako će ti raditi taj Drndroid poslije par mjeseci korištenja... Neki dan sam čačkao skoro nov LG L7 II i kada sam u galeriji ( koja ima svega 30-tak slika) i pritisnem home dugme ikonice se pojavljuju jedna po jedan... To je taj "vrhunski OS" !!!Slika
Nokia Lumia 820

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Ok, tvoj je najbolji u klasi, ali nije bolji od nokie lumia 920, pa cak ni od 820, zbog tog i preporucujemo da uzme nju a ne ovaj sony

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

markonato napisao:Neki dan sam čačkao skoro nov LG L7 II i kada sam u galeriji ( koja ima svega 30-tak slika) i pritisnem home dugme ikonice se pojavljuju jedna po jedan...
A, jesi li probao to na S2, S3, Note 2? :smile:

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Na s3 se desava redraw homescreen-a na stock androidu,na note 2 ne,ali ume da laguje kad vrtis homescreen levo desno.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Samsung s4 ako se malo duze haka :D onda se sam restaruje. video svojim ocima

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

slavisaj, Šta misliš što Lobachewsky uopšte nije uzeo u razmatranje n820, nego višu klasu n920?
Obrazložio je - n920 je jedini telefon koji u njegovom užem izboru može da parira SP-u, i ako je za klasu viši. Tu n820 nema šta da traži :wink:
markonato, Lg L7 ll je telefon za sebe. To treba da napišeš u temi o tom telefonu, a ne ovde. Ne vidim svrhu mešanja baba i žaba.
Taj "drndroid" koristi preko 50% ljudi čak i u Americi gde je iOS mama, a sveti Windows 3,5 posto ljudi.
Toliko.

Ovde se zašlo u teške dubioze bez potrebe. Hoćete da postignete nešto na silu i ne prihvatate činjenice.
Da sumiramo:
Na SP je jedina realna mana kamera, kod Lumie 920 je problem OS za nekog ko voli ono što mu Android pruža.
Videćete da će Lobachewsky na kraju odabrati Android telefon, bez obzira dal je to ovaj model ili neki drugi :D
Pomirite se s tim da većina ljudi voli Android i gotovo. Ja nisam neki zaludjenik Androidom, čekam da vidim šta će Ubuntu da napravi, ali za sad mi ima prednost nad ostalima. 8)
Red je da se ova tema završi jer je otišla u krajnost, neki ne znaju da se ponašaju, a mnogi skreću s teme i pričaju u prazno. :disgust:

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Po specifikacijama je mozda bolji taj sony od lumie 820 ali u stvarnosti ne verujem.
Naravno da ce da uzme android, jer ovde bas i nema neke objektivnosti oko os-a, tako da dvoumljenja nema sto se tice vas zagrizenih androidovaca :D Siroma covek plasi se da uzme neki drugi os u razmatranje
ako bas mora android onda bolje neki drugi od tog SP-a
verovatno da se sad novi nexus 4 moze naci jeftinije jer je i sam google snizio cenu, a on je u svakom slucaju bolji od SP-a

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

slavisaj napisao:Isto tako i moj rodjak o kojem sam vec pisao, telefon je strava, ali kad gledeas ekran odozgo je narandzasta boja, sa desne strane kad gledas onda ta narandzasta je plava a kad gledas sa leve strane onda je ljubicasta.
Tako i ovaj tvoj sony radi.
Voimja oca. Ali svaka tebi cast za samopouzdanje, ja da toliko ne znam o cemu pricam ja bih samo prst u nos drzao.

:|

Nije vazno ljudi... batalite, hvala svima na savetima i preporukama. Pzo.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Taca089
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Taca089 »

slavisaj napisao:ako bas mora android onda bolje neki drugi od tog SP-a
Jeste, ako baš mora, samo nek ne bude ovaj koji ja objektivno branim :lol:
Neksus je priča za sebe, mislim da ga on nije ni uzeo u obzir.
Nisam zagriženi fan Androida, ponavljam po pedeseti put, što se ne može reći za par vas koji branite Windows :shock:
Aj pa tako 8)
Pametnome dosta da ovde zaključi šta je istina, a šta pričanje u prazno. Prelazim na neke vedrije teme. ;)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Lobachewsky napisao:Ali svaka tebi cast za samopouzdanje, ja da toliko ne znam o cemu pricam ja bih samo prst u nos drzao.
Covece, svojim ocima sam video da tako menja boje iz raznih uglova gledanja. pozadina na ekranu je bila narandzasta.

sta si na kraju odlucio :D koji od ova dva?

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Verujem da ste mu ogadili sve, na kraju ce a uzme nesto skroz levo :lol:
12 godina na forumu!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Lobachewsky, pre nego što zaključam temu, da li ti je išta od ovih 7 strana bilo od koristi?

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Ne , ozbiljno, uzmi sony, nije windows za svakoga, pogotovo ako volis da stavljas razne teme i ikonice. Eto jedan lep savet od mene

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

slavisaj, ja ga gledao u poslovnici, taj primerak nije toliko menjao boje (mozda je neki hibridni TFT), ali da je lagovao... znaci boli.
Elem, i ja sam svestan da ce Lobachewsky nazalost da se odluci za losiji OS, ali dobro, i do sada je koristio Android, pa neka nastavi i dalje. Nece dobiti nista novo, a imace sve kao i do sada. Ta logika i ceo ekosistem postoje upravo zbog toga, da bi se ostalo privrzeno brendu.
A sto se objektivnog sagledavanja stvari tice, pojedini clanovi koji tvrde da su objektivni samo sto ne puknu od subjektivnosti. Ali davno se reklo (mislim da je Frojd bio, ili Kant): Realnost je subjektivni odraz objektivne stvarnosti.
Znaci mozda taj TFT i nije toliko los, mozda cak ni sam OS nije toliko los koliko se meni cini, ali isto tako nije ni tako dobar kako ga neki ovde pokusavaju predstaviti, sa grcenjem, optuzbama da sam ovakav ili onakav.
Ko me poznaje, zna kakav sam, Bogu hvala dosta me ljudi odavde zna i u RL, zao mi je sto vas sve ne poznajem, jer meni nije problem da se nadjemo, i sednemo, pa daj uredjaje na sto, pa da vidimo :D I toga je vec bilo :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori