Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Koji tablet kupiti?

Post od acamatic »

DrBrMr, tu nema dvoumljenja,nego samo cepaj na nexus 7 i sigurno neces da pogresis.I nema cega da se plasis, 7" je sasvim odgovarajuca velicina ekrana,i za surfovanje i za gledanje filmova i cega vec,a i plus za transport,tako da moj glas ide za 7icu..

DrBrMr
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 18:36
:: nokia e7
:: nokia 6630

Post od DrBrMr »

acamatic, Potreban mi je tablet za citanje pdf-a ,skripti za faks i tako to xD Da li je 7 inchi dovoljno? Tu nastaje moje dvoumljenje:)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

DrBrMr, pa meni je to dovoljno,ali ipak to sam ces morati da vidis,vidi neki tablet od 7" pa vidi da li ti odgovara..

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

muskron napisao:Bravo za vas drugari. Dok procitah sve ovo odpadose mi oci :D

Nego ja bi da se sa vama posavetujem vredi li da kupujem ovakav tablet za 180 evrica
Zaista bi mi znacilo misljenje dobronamernih poznavaoca ovih uredjaja

http://en.ployer.cn/mid_detail.php?id=25

Model Ployer momo12 10.1 Inch Tablet PC
Verovatno ste primetili da pričam o Nexus-u 10 i pre nego što se pojavio i da sam bio siguran da ću ga uzeti. Čak sam ga naručio iz USA. Ali sam u međuvremenu, čitajući razne teme na XDA i po drugim sajtovima polako počeo da odustajem od njega. Kažu ljudi da ima dosta probijanja osvetljenja i da se koči, a da ova visoka rezolucija i ne znači nešto, jer joj aplikacije uglavnom nisu prilagođene.

Tako da sam uzeo ovaj ployer iznad. Dugo sam se razmišljao, kao što ste naveli, ipak spada u kung - fu marke, pitanje update-a i sl. Međutim za ovu cenu ne verujem da sam pogrešio.

Prvi utisci :
kvalitet izrade : mnogo bolji od očekivanog, leđa su od aluminijuma, podseća me na HTC Legend, deluje kao da je iz jednog komada, ništa ne krcka i ne škripi, nigde nema lufta, definitivno bolje izrade od Samsung tableta - Note 10.1 ili tab 10 dvojka.
Android : 4.1.1. mislim da je čist android, ima neke aplikacije kineske, jednu - dve, ali mi deluje da je sve ostalo čist Google, odlično radi za sad, brzo, ne koči se.
Ekran : odličan, IPS 1280x800, svetao, dobri uglovi vidljivosti, jake boje, osvetljenje držim na 50%.
Baterija 6.000 mAh, ne mogu da kažem tačno koliko traje, ali prema nekim prvim procenama oko 4-5 sati.
Kamera : prednja 0.3 Mpx, 2.0 Mpx zadnja, obe su krš, iskreno lično bih više voleo da ima samo prednju, malo kvalitetniju.
Ono što mi se čini kao mana je touch, odnosno odziv, nije loš, ali nekad kada hoću da skrolujem, desi se da uđe u aplikaciju, definitivno drugačije od G-Nex-a, možda se i naviknem, ali mislim da je slabiji odziv od vrhunskih androida.
Preko ekrana ima neku foliju, kao kod SE Arc-a, koju ne mogu da skinem, a malo se podigla po krajevima van ekrana.
Za sada mislim da je odlična kupovina, otvoriću temu i postaviti i neke slike kada stignem, ovih dana. Ako vas nešto interesuje pitajte.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

iKe, i ja mislim da nisi pogresio,posto ima sve ovo sto su i napisali to je odlicno,nego me samo zanima cena,koliko si ga ti platio i koliku garanciju si dobio..

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

acamatic, garanciju sam dobio godinu dana, mada zlu ne trebalo zakonska garancija je dve godine, bez obzira šta vam kažu prodavci. Platio sam ga 19.000 dinara. A sada sam probao Skype i fino radi, a i kamera nije toliko loša kao što mi se činilo kada sam je isprobao kod kuće. Zaboravih da napišem uz tablet sam dobio i punjač( ne puni se preko mikro usb-a) slušalice, USB - mikro USB kabl, i USB On-The-Go kabl. Uređaj poseduje 16 GB memorije i ima slot za Mikro SD kartice kao i mini HDMI izlaz.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

iKe, super znaci dobio si bas svu onu pratecu opremu sto treba uz njega,sta drugo da ti kazem,osim da te odlicno i dugo sluzi,pa mozes za kolju nedelju da izbacis po neki utisak ovde..

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

acamatic, hvala druže! Nadam se da hoće. Kad stignem otvoriću temu i malo detaljnije ga opisati.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

iKe, koliko keša si platio ovo? Ako je cena 80e kao što gore neko napisa onda je ovo vrh. Očekujem otvaranje teme naravno i čestitam na prinovi :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Baraba, hvala. Napisah iznad 19K, mislim da bi 80€ ipak bilo nerealno malo. Otvoriću temu, nadam se ovih dana, pa ću ga detaljnije opisati.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

iKe, moja greška, progutah jedinicu, 180e je trebalo da piše gore, gladan malo jbg :oops:
To je to 19k din ili 180 evropljana za 10" nije mnogo :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Otvorih temu o ovom modelu, ko hoće da vidi malo detaljnije. viewtopic.php?f=51&t=26210&p=339109#p339109

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

iKe, drago mi je da si otvorio temu,i da si zadovoljan kupovinom.Samo da ti kazem nemoj nista da te brine ta baterija od 4h,jer znam da na tabletu "samsung p1000 tab" baterija gura po 5,eventualno 6 sati.Ali to je ono sto se kaze uz maksimalno koricenje,tako da opusteno sa tim.A da vidim da si ljubitelj "angry birds-a" isto kao i ja.. :D

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Preporučite mi neki tablet za što manje para a mora da ima:
- kvalitetan ekran od 10"
- HDMI izlaz
- da pušta HD filmove

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

jerkann, ne znam da pogledas ovaj sto je uzeo nas kolega iKe, za te pare nema bolji..a ima sve sto trazis.. :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

acamatic, bacio sam pogled na kratko ali to je jedno na papiru a kako radi u praksi i kvalitet je nešto drugo. Zato bih možda gledao neku "jaču" marku...

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

jerkann, ok kolega u potpunosti te razumem,o tome smo bas ja i iKe pricali,ali pazi ako nesto hoces proverenije i kvalitetnije,ne verujem da mozes da se izvuces jeftino,tu je i glavna caka..

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

acamatic, pa pre bih kupio proverenije olovno nego nešto nepoznato novo a da budu sa sličnom cenom.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

jerkann, ovaj tablet se pre može porediti sa kvalitetnim markama, nego sa običnim kinezima. Moj drug je uzeo neki GoClever od 17K i ne da nije ni prići ovom što sam ja uzeo, nego je to nebo i zemlja. Za ovo što tebi treba je odličan.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

iKe, ja sam imao kontakt sa Prestigio koji je blagi užas. Da li ovaj model ima GPS?

Odgovori