Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od miodrage »

Za DropBox ne postoji zvanicna aplikacija ali postoji nekoliko zaobilaznih resenja, ja koristim Cloudy Box jer pristojno radi. Box ima svoju aplikaciju ali ima jos nekih 3rd party, GDrive ima svoju aplikaciju... Cekam MEGU, 4Sync i jos poneke. Naravno SkyDrive ima i aplikacija a i integrisan je u sam sistem.
E da, napravio sam nalog na Billion Uploads - sada imam sa time oko 460 GB online prostora :D

Idemo dalje :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Evo, išao sam danas da čačkam uređaje, i baš sam se dobro poigrao sa nekoliko njih. Evo nekih zapažanja:

Kad je mali tablet u pitanju, iPad mini je stvarno dobro i isprobano rešenje, u smislu da je osim par hardverskih noviteta jednostavno smanjeni iPad 2. Ono što je zanimljivo, je da mi se takođe jako dopao Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Simpatičan tablet sa funkcijom telefona, kojeg bi definitivno mogao i kao običan telefon držati uz glavu za razgovor, ako zatreba. Propisno iščačkam, i sve radi kao treba, ali mi se ekran zbog relativno niske rezolucije nekako čini bezveze. Skroz simpatičan uređaj kojeg bih mogao uloviti za nekih 300€. Gotivno bi bilo tresnuti na njega Cyanogenmod 10 ako ima :wink:

U svetu telefona, definitivno sam odbacio Note 2, jer mi nije najzgodnije da ga jednom rukom koristim ako zatreba, iako imam poveće kandže :lol: Dalje, olovka je samo gimmick, probao sam da pišem s njom (što je meni najbitnija funkcija olovke) i ništa to nije preciznije nego što imam sada na iPad 2 plus dokupljena olovka.

Nexus 4 ostaje jako interesantan i po dizajnu i po golom androidu, ali ubedljivo najveći utisak od svih telefona na mene je ostavio Ativ S! Deluje daleko manje plastično nego S3 ili Note 2, iako je ustvari jednako plastičan. Sistem brz i fluidan, browser veoma brz, veličina ekrana sasvim upotrebljiva, Office veooooma dobar.....čak sam i probao sa Marketa da skinem Pro Tube i super pušta klipove, funkcionalna je aplikacija, a pritom i lepo izgleda! Fotke su skroz ok, ne vidim ja da je ta kamera bilo šta lošija nego na S3 na primer.

Eto, dakle.....ništa pametniji nisam :lol:

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Je l taj Tab 2 7.0 - 3100 ili 3110? Noviji nema opciju telefoniranja sto znaci da bi ti uzeo stariji model sto znaci da bi za iste pare ili maaalu doplatu mogao da uzmes mnogo bolji masinu sto se tice tableta... Ali ni jedan nema opciju sms- mms-poziv osim note 8.0 koji se jos nije pojavio... Sto se tice telefona, sta znam, ja bih wp8 jos malo sacekao da vidim sta ce se desavati... Trenutno je najbolje resenje neki noviji quad-core na kome neces izgubiti ako ga prodajes za par meseci i da bude iOS ili android... :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ja bih uzeo 920 ali me koči manjak app. Ne bih uzeo kao manu što nema hak i da prčkam po sistemu, ali manjak app je minus definitivno (ne igrice, igrice ne igram).

Em nema TeamViewer, o drugim app da ne govorim:
PC ---> MOB
AirDroid ili FTP Server Ultimate (FTP server)...
Evo FTP Server Ultimate na delu:
Slika
Slika
Slika

MOB ---> PC
Total Commander s FTP dodatkom, evo kako izgleda:
Slika
Slika
Slika
Slika

... i posle toliko izbora i prilagođavanja koje android nudi treba preći na WP i čekati kada će nešto biti izbačeno od app :(
Možete da hvalite koji god hoćete sistem da radi fluidno ovako ili onako, iz mog ugla upotrebljivost je na strani androida :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Baraba, tu je pre svega pitanje kako koristiš uređaj. Ovo sve što si ti stavio meni ne znači ama baš ništa. Android mi je drag zbog personalizacije i widgeta pre svega.

luca, 3100 je u pitanju, tako da telefoniranje i sms/mms bez problema. Našao sam da i a već Cyanogen 10.1 za njega, ali ide u korak sa Google dižajnom, dakle phone interfejs umesto tablet, kao na Nexus 7. Notification tray odozgo, umesto iz donjeg desnog ćoška, itd. Mislim, nije mi to ni preterano bitno.

Ako spakujem sve utiske na gomilu, pa onda izvučem neke zaključke, ispada da bih uzeo iPad mini ako se rešim da ostanem na tabletu, samo sa smanjenim dimenzijama, ili Ativ S ukoliko rešim da tablet zamenim telefonom. Kompromis ta dva bi bio Galaxy Tab 2 7.0

Žena mi sad navija za ovo poslednje....stalo joj da imamo slične gadgete....ona tera Tab 2 10.1

Samo me dodatno izluđuje :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

araphel, to je samo jedan od primera :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Baraba, Ma slažem se ja sve sa tobom, ali kažem, zavisi sve od potreba i načina korišćenja. Ja sam anas utvrdio da sve aplikacije koje mi trebaju postoje na WP. To ne znači da ću ga na kraju i pazariti, ali ozbiljno ga razmatram. Jedini veliki minus je loša integracija sa Googlom, mail, contacts i tako to.....zaista li se ne prelazi na varijantu @live.com samo zbog novog uređaja.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

araphel,trilema se otegla,vreme je da se izmeni naslov ove teme... :D :wink:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Trilema je spala na dilemu: mali tablet ili poveliki telefon? iPad mini ili Ativ S? WP8 ili iOS?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja i dalje zdusno navijam za WP, mada kako god da odlucis izmedju ova 2 ne mozes da pogresis. Sa jedne strane, iOS ti je vec poznat, a sad si saznao jos neke novotarije vezano za njega, a i uvek imas mene da iscimas za sve sto zelis, a sa druge strane imas i kupljene aplikacije za njega koje ce bez problema da rade.
E sad, sa druge strane tu je WP, koji te privlaci, video si kako lepo radi, i video si da je sve tu. U PM sam ti objasnio to malo oko mailova, kontakata i sl, nema menjanja adrese, mozes sa gmail da se regujes na live i to ti bude i login tamo (ovo cisto za sve ostale da podelim).
Sa trece strane, moracu da se slozim sa svojom drugaricom Barabom, WP ima nedostatak aplikacija, ali opet zavisi za sta koristis. Konkretno, Teamviewer bi mi znacio, ali nije od esencijalnog znacaja. Trenutno bi mi mozda trebalo da nadjem neku aplikaciju za upisivanje podataka pacijenata, mislim, moze preko note, ali nije to to... Ni na iOS nisam nasao neku kakva bi meni odgovarala... no videcu, imam jos barem 2 meseca vremena da nadjem nesto, ili cak i napravim sam :D
Sto se nekog prebacivanja file-ova tice, tu je stari dobri SkyDrive, a ima i FTP on the Go i sl.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, ima za android baš aklikacija koja ti treba za pacijente :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, znas moj stav o Androidu. Radije cu da koristim rokovnik, ili notes ili svesku, ali Android NIKAD! Sad je vec i stvar principa :D
Svukao sam EverNote da ga istestiram, radi isto kao defaulta aplikacija OneNote, tu nema spora, videcu jos :D

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

je l ima neka aplikacija za nas - pacijente, misli da nam bas svima dobro dosla :wacko:

sto vise razmisljam, sto rece araphel, to vise ne znam nista... mislim da ces morati sam dalje jer smo presli sve bitne razlike i testove ostalo je samo da presudi stvar ukusa - iOS ili WP8 :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

luca, Mislim da si u pravu :lol: :lol: :lol:

Samo mogu da kažem da bez obzira na minijaturnu debljinu, iPad Mini ipak ne leži toliko dobro u ruci......to sam sad potvrdio. Iako nemam male šape, moram poprilično da ih rasteglim, a onda ništa od upotrebe jednom rukom, kakva god ona bila.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Uzmi nexus 4 probaj, lako cemo ti ga prodati ovde kasnije, top je model, trazen je... Ako ti se ne dopadne - uzmi posle Ativ S :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja kazem obrnuto, uzmi ATIV, a u kulturiska zemlji imas prava da ti se posle par dana upotrebe ne svidi, vratis i trazis pare nazad, ili da kupis nesto drugo.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Ok, ta kombinacija neka, obe su prakticne. Jedino sam rekao prvo nexus 4 kao proverenu varijantu :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ne znam kako si mislio iPad Mini da koristiš jedom rukom, i sa note 2 je problem :)
Poslednja izmena od Baraba u Sub, 09. Mar 2013. 08:24, izmenjeno 1 put ukupno.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Baraba, Ma ono, barem da mogu poneku ikonicu da dohvatim dok sam u prevozu ili tako nešto, bar da prebacim pesmu ili tako nešto.....na Galaxy Tab 7 sam to još koliko toliko i mogao....znači tih dva cm manje širine

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Gotovo. Prelomio sam i rešio da na kraju krajeva uprkos svim nedoumicama idem na ono za čime sam najduže balavio :lol:

Kupiću ipak Galaxy Note 2. I po odnosu koliko platim i šta za te pare dobijem, on mi se najviše isplati. Ovih dana odoh do radnje, pa je jedina preostala dilema da li ću stići kući sa sivim ili belim :D

Hvala puno svima na različitim mišljenjima i savetima. 8)

Odgovori