Kao prvo,mnogi telefoni FABRICKI nemaju neke osnovne funkcije,zar treba da pominjem ranije Symbian telefone (i poneke trenutno aktuelne) koji su DODATNIM aplikacijama sticali neke mogucnosti koje su bile najnormalnija pojava za SVAKI dumphone poprilicno jeftiniji od njega,a iPhone je upravo to,smartphone za koji ce u roku od nekoliko meseci na trzistu biti toliko 3rd party softvera da ce sigurno prebaciti kolicinu istog za recimo UIQ platformu,i onda ce imati mnoge mogucnosti za koje sada tvrdite da treba i mora da ima a zaboravljate da je to smartphone i da NE MORA da ima sve moguce sto postoji u fabrickom softveru,jer koja je onda poenta nadogradivog OS-a!?
Komentar na drugi deo tvog pasusa miodrage je suvisan,em u USA ne postoji 3G skoro uopste,em je ovo model koji je BAS ZA USA trziste i sto bi sad ubacivali nesto sto je Evropljanima potrebno a Amerima nece koristiti uopste?Zato sto ce mozda 1 od 10 000 tih telefona zavrsiti preko eBay-a u Evropi?Kako da ne,za Evropu i ostatak sveta je najavljena i 3G verzija,vec sam negde to napisao i opet se poteze taj argument kao nekakav nedopustiv nedostatak,iako je 3G i u Evropi slabo zastupljen i verovatno bi neke ankete pokazale da ga samo 20-30% Evropljana mora imati u telefonu kakav je iPhone!!

Treci deo tvog posta je opet suvisno komentarisati,posebno zato sto sam vec objasnio pre par nedelja u tredu o iPhone-u,ali ajde opet...
NIJE NEOPHODAN iTunes,ali uopste ne morate da ga instalirate ni za jedan Apple uredjaj ako ste toliko gadljivi,mada ne vidim zasto ali ajde,a tek je glupost da se MORA kupovati muzika preko njega i da je ista zasticena,pre skoro mesec dana Apple store je poceo da prodaje HQ muziku BEZ DRM zastite po nesto visoj ceni koja opet nije nesto visoka,$1,29US,ili oko 1 euro po pesmi,sto pogotovo za njihov standard nije puno a tek sto to nosi brojne povoljnosti da ne morate da dajete lovu za ceo album i mucite muku sa skidanjem i konvertovanjem kad sve to imate gotovo,numeru po numeru,za malu sumu love (ni casa pica u kaficu) u visokom kvalitetu i bitrate-u,tako da je ovim dovoljno receno,3rd party aplikacije koje vec postoje za ostale Apple uredjaje polako izbacuju verzije kompatibilne sa iPhone-om pa ko ne voli iTunes nek izvoli!!

Nisam bas neki veliki"jabucar"ali ovo sam morao da napomenem jer se stalno provlaci kao neki veliki i nedopustivi nedostatci,a vecina vas ovde dobro zna kakva je situacija bila sa Symbian telefonima,kad smo se mi ostali smejali kako na recimo SEK700 imamo mp3 a smartphone solidno skuplji od njega kao sto je bila u to vreme 6600 nije isti imala po defaultu,tada vam to nije bilo nedopustivo,ili vam nije nedopustivo da u vreme kad je recimo Samsung imao Z500 (valjda) ful 3G model Nokia je imala aktuelnu 6630 koja je imala samo jednu od 3G tehnologija,tada to nije bilo nedopustivo,ili vam nije nedopustivo da Nokia i dan danas fura jedan isti budjavi PC Suite koji je bagovit,trosi dosta resursa,lose radi bekap telefona... dok je recimo za SE postojao i default PC Suite i fMA koji je shisao svaki postojeci PC Suite u to vreme,a verujem dosta njih i sada,iako je bio namenjen dumphonovima,pa to nije nedopustivo ali ako nesto ne dolazi od Nokie vec od Apple-a onda jeste nedopustivo,ZASTO!?!?
Mislim da su se na prethodnoj strani potegle i neke pricice o popularnosti Apple kompjutera,pri cemu su neki dosli do
"genijalnog"zakljucka da ako su im kompovi tako dobri,zasto PC i Windows drze 95% ako nisu visestruko bolji,sto je nebeska glupost i nema veze sa zivotom!!!
Da vas pitam ja ovako,zasto Apple ima prodatih 30 000 000 Tiger-a,a procenjuje se da ih koristi oko 100 000 000 PC-eva nakon sto je Apple poceo da nabavlja hardver od Intel-a umesto kao do sada od Motorole i IBM-a,dok Vistu vrti oko 40 000 000 kompjutera!?
Sta je to pametnjakovici,ako je Microsoft tako dobar i genijalan kako to da duplo vise ljudi koristi OS ciji je proizvodjac gle cuda bas Apple cim je postalo moguce HARDVERSKI koristiti doticni na,mnoooogo jeftinijem,hardveru!?Eto vam i razlog popularnosti Microsoft-a DO SADA,cinjenica da je Apple hteo da ima ekskluzivne modele sa tacno odredjenim hardverom od tacno odrednjenih proizvodjaca i naravno ekskluzivno za njih pravljen i sa perfektno podesenim OS-om koji nije pucao,koji nije imao velikih sigurnosnih propusta,KOJI NIJE IMAO VIRUSA sto je mozda i najvaznije!?
Mozemo ovako do sutra ali nekog kao ja,a smatram da se dosta razumem i u Apple i u Microsoft proizvode,ne mozete ubediti da je ovaj prodavaniji od onog zato sto je bolji,da je ovo samo sminkerica i da je osudjeno na propast ili da zato sto je takvo ima slabu prodaju... to pricajte maloj deci koja ne znaju i MRZI IH da citaju ovo moje objasnjenje vasih zabluda (cast izuzecima) i zato dajte malo komentara o samom uredjaju umesto sto samo pljujete neke banalne stvari koje telefon ima ili nema zaboravljajuci da pljujete jedan SMARTPHONE koji ce imati 3 000 000 korisnika do kraja godine i bar nekoliko desetina ako ne i stotina aplikacija za,bar medju racunarima,PRVOKLASNI Mac OS!?
Pozdrav
Izmenio:
gameforce:
Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisss pa ma koliki post bio! Ma daj bre,pokvari ceo koncept odgovora na svaki pasus,mogao si ponesto da obrises a ne sve!!