iPhone vs N95

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Ninolina napisao:I po meni je bacanje para...Ja bih svakako pre uzela N95...o iPhone-u ne bih ni razmišljala...Iako mu je dizajn super... :D :) :wink:
Pa to je to - ja ne bih ni jedan ni drugi, osim da mi ih pokloni neko. :D Ali shvatam i one koji bi Nokiu i one koji bi iPhone, jer su dijametralno različite grupe korisnika. A onome koji ima dovoljno novca je svejedno.

Mada sad kad razmislim - radije bih da mi neko pokloni iPhone. ;)
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Svaka nova roba ce naci svog kupca,posebno u US of A :roll: Secate se onih redova ljudi koji su cekali da kupe prve primerke XBox-a 360,PlayStation 3 i ostalih dzidza bidza... :roll:
A recite sad iskreno,sta je to Amerika ikad nesto dobro napravila a da sluzi dobro covecanstvu... :dry: :uhuh: (bez politickih komentara...)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Andrijano napisao:pozz Nina,ako se ne varam nije te dugo bilo 8)
Varaš se, varaš se...bila sam tu stalno, ali prikrivena malo, pa se tako činilo da me nema... :P 8) :D
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Green napisao:A recite sad iskreno,sta je to Amerika ikad nesto dobro napravila a da sluzi dobro covecanstvu...
Najiskrenije:
Slika

On topic - skida otiske prstiju sa stakla... može za ekran. :)

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=253238 evo malo procitajte,nisu losi komentari,ma kad se pogleda ova reklama i nije tako los ovaj iPhone,nego jedna druga stavar,zasto oni cekaju u redovima ,pa ako je krenula prodaja ,pa oticicu za jedno sedam dana pa cu ga kupiti kao covek,ili ima neka fora.A sto se tice njihovog stanovnistva,pa svi znamo da su u vecini slucajeva glupi kao noc,i negde sam procitao da 20% omladine,ne zna ni da posalje obican sms sa mob-a,vec samo zovu :lol:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Andrijano napisao:A sto se tice njihovog stanovnistva,pa svi znamo da su u vecini slucajeva glupi kao noc,i negde sam procitao da 20% omladine,ne zna ni da posalje obican sms sa mob-a,vec samo zovu :lol:
Da, to nema nikakve veze s tim što imaju daleko povoljnije ugovore i više novca. :roll: Ti kao ne bi samo zvao da ti može biti?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kad ti je zvanje toliko jeftino, zasto da trosis energiju na SMS kad mozes za iste pare da se ispricas ko covek.
Nego da se vrnemo na iPhone, iliti pljuvanje po istom :D
Sta telefon nudi? Po meni iskreno nudi samo izgled i taj TS. To mu je sve. Danasnji telefon da nema MP3 za ringer? NEDOPUSTIVO. Roy Fokker, ti mozes da se ne slazes sa time, mozda ti volis onaj klasican Ring Ring, ali ja sam covek koji zivi da cuje neki novi zvuk, neki novi ton. Imam nekoliko destina hiljada MP3 pesama, nekoliko hiljada MIDI fileova (za starije mobilne dok sam ih imao), nekoliko hiljada wav-ova koje drzim tu za komp, ili po potrebi telefon. Mislim da sam medju prvima imao telefon sa Voice ringer-om. Secam se da je to bilo vreme kada su mnogi jos trazili melodije za 3310 i sl. polifonija je tek uzimala maha, ali meni to nije bilo dovoljno.
Idemo dalje, telefon nema mogucnost 3G konekcije. Ok, slazem se da je americko trziste daleko vece, ali sto ne naprave verziju za njih, i verziju za Evropu. Tu je pokrivenost 3G signalom ipak bolja. Bicu milostiv prema Apple-u, za nedostatak 3G povezivanja cu da progledam kroz prste.
Medjutim, stvar oko koje sam apsolutno nepopustljiv, i to cak i za jedan jedini pedalj je softver. Apsolutno odbijam da komuniciram sa iTunes i slicnim servisima. Ne dam da mi to udje u racunar, ne dam pare na kupovinu muzike i slicno. Nek se nose oni sa svojim DRM.
Sto se mene licno tiche, ovo jeste i ostaje fancy telefoncic, koji ce imati odlicnu prodaju iz nekoliko razloga: produkt kompanije Apple, lep na oko, izuzetno interesantan.
Videcemo kako ce da se pokaze nakon 3-6 meseci upotrebe.
Sve sto sam ineo je lichni stav, i ne vredjam, niti napadam ikoga. Ko voli, i moze da priusti sebi ovako nesto, samo napred. Bice mi drago da cujem iskustva ljudi koji ce imati priliku ovako nesto da koriste.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Nisam ja jedini koji ne podnosi mp3 ringere, a pošto telefon toliko košta i ima takve funkcije, očigledno nije namijenjen tinejdžerima koji su glavna publika za melodije.

Što se tiče iTunes - vidi mi potpis. Archos 404 sam kupio upravo zato što je drag and drop, i čita sve formate. Ali shvati da postoje milioni Amerikanaca koji kupuju muziku online i NAVIKLI su na iPod i taj način organizacije, tako da im je čak problematično ako pomisle na drugi player, jednostavno je Apple kao uvijek osmislio čitavi sistem bez mnogo mjesta za nedoumice i vole ga kao takvog. Uz to, DRM odavno nije problem, postoji nekoliko načina da se na iPod stave fajlovi na klasičan način, bez copyrighta, tako da to ne treba da bude faktor kod eventualne kupovine. Dokazani kvalitet zvuka iPoda je ipak ispred svega.

Elem, ima vrlo bitna stvar koju svi izgleda zaboravljaju - Apple je odabrao jednu mrežu jer je fon i softverski optimizovan za usluge koje su razvili u saradnji s operaterom, kao što je visual voicemail, ili Google Maps, ili Weather aplet... koliko je samo preskupih telefona koji imaju opciju za neku uslugu, ali ili ne podržava je provider, ili se komplikovano podešava, i treba ti flešovanje i download, i da čitaš forume, i da pogriješiš jedno šest puta... upravo to Apple zaobilazi i nudi ljudima potpuno integrisano korišćenje svih funkcija bez problema i nervoze.

Opet - ne branim sam uređaj jer sam neko ko u principu ne voli skupa high-end riješenja i nema da ih plati, prije svega, ali većina pljuvanja polazi od sitnica a zaobilazi "the big picture", cjelinu... a kao cjelina, iPhone je vjerovatno prva potpuno integrisana i funkcionalna kombinacija prenosivih uređaja do sada... dakle, većina smartphoneova MOŽE da uradi milion stvari odjednom, ali iPhone je prvi pravljen da sve što nudi radi jednako dobro, i čini da svaka od funkcija djeluje kao potpuno prirodni dio cjeline. Sve to može da bude samo pozitivan primjer za ostale proizvođače - da prestanu da pokušavaju da prave telefon koji ima SVE ODJEDNOM, i da naprave elegantne, kompaktne uređaje koji rade nekoliko stvari, ali ih rade dobro.

EDIT: E da, još jedna bitna stvar - pokažite mi smartphone kome hardver omogućava da onako glatko radi OS bez obzira šta se radi na njemu. Evo gledam da se i vezano za Nokiu E90 koja je duplo skuplja žale na spor rad generalno...
Poslednja izmena od Roy Fokker u Sub, 30. Jun 2007. 14:15, izmenjeno 1 put ukupno.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Andrijano, da,da glupi su, ali malo sutra... To sto su nasi u nemoci poceli da lupetaju nema veze s vezom. Da su toliko glupi, ne bi bili tu gde su sada. Svidelo se to tebi ili ne, oni su najjaca svetska sila...

To da ne znaju da posalju sms, takodje nije tacno.

A, kao sto rece miodrage, zasto bi i slali sms? Moj kum zove sa Floride ovde, i kosta ga say vremena 3$ (doduse ne sa mobilnog, ali nema veze, kad bi mi njih zvali minut bi kostao toliko).
iPhone + CX300

Igoritza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 23. Mar 2007. 00:52

Post od Igoritza »

Roy Fokker cenim da si pogreshio. ja licno sam se vishe od svih nadao da ce iPhone da bude bum, cak sam na listi cekanja u BG apple-u(712 sam za iPhone) ali sam se neverovatno razocarao u jednu jedinu cinjenicu -

ekran koji podrzava real size otvaranje internet stranica, nema 3G ?? shta cu ja sa edge ?

mislim, jedna od glavnih komercijalnih stvari mu je bio taj saffari, a shta ce mi ? da ga ukljucim na dial up modem, pa oci da iskopam ?

katastrofa je, lepo je rekao miodrage, da bi, u slucaju evropskog importa morali u njega da stave 3G.

isto tako, posedujem iPod nano, i morao sam da kontaktiram neke moje ruse, koji su mi napravili drag and drop software, koji sam uhakovao u iPod, jer sam poludeo od iTunes-a. (ne bih mogao prebacivati jer je personal olny program)
There is no knowledge that is not power

McLaren F1
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
:: LG G2

Post od McLaren F1 »

Evo i prvih utisaka (review-a) o iPhone-u! :wink:
>>OVDE<<

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Igoritza napisao:ekran koji podrzava real size otvaranje internet stranica, nema 3G ?? shta cu ja sa edge ?

mislim, jedna od glavnih komercijalnih stvari mu je bio taj saffari, a shta ce mi ? da ga ukljucim na dial up modem, pa oci da iskopam ?
Svi su se uhvatili za EDGE - pa WiFi je glavni za internet, prelazi na EDGE samo kad nema Wireless signal. :dry:

Mislim, EDGE 2.5G, koliko je ljudi još na GPRSu i živi su... puni HTML na WiFi, EDGE valjda valja za e-mail i još ponešto... naravno da bi bolje bilo da ima 3G, ali sa rasprostranjenošću WiFi "tamo daleko", ne bi smjelo toliko mnogo da smeta u stvarnom životu.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Kao prvo,mnogi telefoni FABRICKI nemaju neke osnovne funkcije,zar treba da pominjem ranije Symbian telefone (i poneke trenutno aktuelne) koji su DODATNIM aplikacijama sticali neke mogucnosti koje su bile najnormalnija pojava za SVAKI dumphone poprilicno jeftiniji od njega,a iPhone je upravo to,smartphone za koji ce u roku od nekoliko meseci na trzistu biti toliko 3rd party softvera da ce sigurno prebaciti kolicinu istog za recimo UIQ platformu,i onda ce imati mnoge mogucnosti za koje sada tvrdite da treba i mora da ima a zaboravljate da je to smartphone i da NE MORA da ima sve moguce sto postoji u fabrickom softveru,jer koja je onda poenta nadogradivog OS-a!? :P
Komentar na drugi deo tvog pasusa miodrage je suvisan,em u USA ne postoji 3G skoro uopste,em je ovo model koji je BAS ZA USA trziste i sto bi sad ubacivali nesto sto je Evropljanima potrebno a Amerima nece koristiti uopste?Zato sto ce mozda 1 od 10 000 tih telefona zavrsiti preko eBay-a u Evropi?Kako da ne,za Evropu i ostatak sveta je najavljena i 3G verzija,vec sam negde to napisao i opet se poteze taj argument kao nekakav nedopustiv nedostatak,iako je 3G i u Evropi slabo zastupljen i verovatno bi neke ankete pokazale da ga samo 20-30% Evropljana mora imati u telefonu kakav je iPhone!! :roll:
Treci deo tvog posta je opet suvisno komentarisati,posebno zato sto sam vec objasnio pre par nedelja u tredu o iPhone-u,ali ajde opet...
NIJE NEOPHODAN iTunes,ali uopste ne morate da ga instalirate ni za jedan Apple uredjaj ako ste toliko gadljivi,mada ne vidim zasto ali ajde,a tek je glupost da se MORA kupovati muzika preko njega i da je ista zasticena,pre skoro mesec dana Apple store je poceo da prodaje HQ muziku BEZ DRM zastite po nesto visoj ceni koja opet nije nesto visoka,$1,29US,ili oko 1 euro po pesmi,sto pogotovo za njihov standard nije puno a tek sto to nosi brojne povoljnosti da ne morate da dajete lovu za ceo album i mucite muku sa skidanjem i konvertovanjem kad sve to imate gotovo,numeru po numeru,za malu sumu love (ni casa pica u kaficu) u visokom kvalitetu i bitrate-u,tako da je ovim dovoljno receno,3rd party aplikacije koje vec postoje za ostale Apple uredjaje polako izbacuju verzije kompatibilne sa iPhone-om pa ko ne voli iTunes nek izvoli!! ;)
Nisam bas neki veliki"jabucar"ali ovo sam morao da napomenem jer se stalno provlaci kao neki veliki i nedopustivi nedostatci,a vecina vas ovde dobro zna kakva je situacija bila sa Symbian telefonima,kad smo se mi ostali smejali kako na recimo SEK700 imamo mp3 a smartphone solidno skuplji od njega kao sto je bila u to vreme 6600 nije isti imala po defaultu,tada vam to nije bilo nedopustivo,ili vam nije nedopustivo da u vreme kad je recimo Samsung imao Z500 (valjda) ful 3G model Nokia je imala aktuelnu 6630 koja je imala samo jednu od 3G tehnologija,tada to nije bilo nedopustivo,ili vam nije nedopustivo da Nokia i dan danas fura jedan isti budjavi PC Suite koji je bagovit,trosi dosta resursa,lose radi bekap telefona... dok je recimo za SE postojao i default PC Suite i fMA koji je shisao svaki postojeci PC Suite u to vreme,a verujem dosta njih i sada,iako je bio namenjen dumphonovima,pa to nije nedopustivo ali ako nesto ne dolazi od Nokie vec od Apple-a onda jeste nedopustivo,ZASTO!?!?
Mislim da su se na prethodnoj strani potegle i neke pricice o popularnosti Apple kompjutera,pri cemu su neki dosli do"genijalnog"zakljucka da ako su im kompovi tako dobri,zasto PC i Windows drze 95% ako nisu visestruko bolji,sto je nebeska glupost i nema veze sa zivotom!!!
Da vas pitam ja ovako,zasto Apple ima prodatih 30 000 000 Tiger-a,a procenjuje se da ih koristi oko 100 000 000 PC-eva nakon sto je Apple poceo da nabavlja hardver od Intel-a umesto kao do sada od Motorole i IBM-a,dok Vistu vrti oko 40 000 000 kompjutera!? :lol:
Sta je to pametnjakovici,ako je Microsoft tako dobar i genijalan kako to da duplo vise ljudi koristi OS ciji je proizvodjac gle cuda bas Apple cim je postalo moguce HARDVERSKI koristiti doticni na,mnoooogo jeftinijem,hardveru!?Eto vam i razlog popularnosti Microsoft-a DO SADA,cinjenica da je Apple hteo da ima ekskluzivne modele sa tacno odredjenim hardverom od tacno odrednjenih proizvodjaca i naravno ekskluzivno za njih pravljen i sa perfektno podesenim OS-om koji nije pucao,koji nije imao velikih sigurnosnih propusta,KOJI NIJE IMAO VIRUSA sto je mozda i najvaznije!?
Mozemo ovako do sutra ali nekog kao ja,a smatram da se dosta razumem i u Apple i u Microsoft proizvode,ne mozete ubediti da je ovaj prodavaniji od onog zato sto je bolji,da je ovo samo sminkerica i da je osudjeno na propast ili da zato sto je takvo ima slabu prodaju... to pricajte maloj deci koja ne znaju i MRZI IH da citaju ovo moje objasnjenje vasih zabluda (cast izuzecima) i zato dajte malo komentara o samom uredjaju umesto sto samo pljujete neke banalne stvari koje telefon ima ili nema zaboravljajuci da pljujete jedan SMARTPHONE koji ce imati 3 000 000 korisnika do kraja godine i bar nekoliko desetina ako ne i stotina aplikacija za,bar medju racunarima,PRVOKLASNI Mac OS!?
Pozdrav 8)

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih poruka! Sledeći put brisss pa ma koliki post bio! Ma daj bre,pokvari ceo koncept odgovora na svaki pasus,mogao si ponesto da obrises a ne sve!! :uhuh:
Poslednja izmena od Lomnica_city u Sub, 30. Jun 2007. 20:13, izmenjeno 1 put ukupno.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lomnica_city, za neke stvari si u pravu, ali za neke nisi! Zasto ima vishe win korisnika? Pa samo zato sto je pristupacniji, vishe user friendly, i sto ima mnogo vecu podrsku od Mac OS-a. Moj brat ima neki iBook, sta ti ja znam sta, uzeo sam kao malo da se igram sa time, i nakon pola sata se blago pogubio, bas bi mi trebalo vremena da se prebacim. Win sam uvek lakse kontao. A Unix paket mi bas nije stran jer sam se igrao i za Mandrivom, Slackom, nedavno malo bacio pogled na Ubuntu... Kazes Vistu vrti 40 mil kompova, a koliko ih vrti druge MS sisteme? A dokazalo se da je i pored vrlo obimne pripreme Vista ostala suplja ko crkveno zvono. Ja nemam nista protiv Unix paketa, stavise, mislim da je odlican, i jako blizu savrsenstva, ali generalno gledano bas zbog toga sto nije user friendly nece biti iskoristen u potpunosti. Ako 30% korisnika iPhone-a bude koristilo sve mogucnosti kao smartphone-a ja stavljam tuki na panj :D :D :D
Drugo, Mac je generalno skuplji a za vecinu i u svetskim okvirima budzet nije neogranicen.
Ti kazes, nije neka para oko 1 evro za pesmu... tacno, i sam si rekao za njihov standard... a za nas? 100 pesama mu dodje trecina prosecne plate u Srbiji. A zasto bih ja dao te pare, kad mogu sve za dz da skinem sa Torrenta ili Rapidshare-a?
Nazalost, WiFi iako sad vec dosta rasprotranjen kod nas, nije skoro nigde potpuno otvoren i za dz, pa da ga mozes koristiti na svakom cosku. Tako da, u skorijoj buducnosti (6meseci-godinu dana) velike vajde od interneta na ovom telefonu nece biti. Jedino EDGE.
I na samom kraju, napisao sam da je ovo sve moje licno misljenje. Voleo bih da vidim iPhone, malo da se poigram sa njim, ali trenutno moj E61 mi je sasvim dovoljan, i u nekim stvarima bolji od istog.
Svako na kraju krajeva, uzima telefon prema svojim mogucnostima i potrebama.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

AMA... kojim ja jezikom pisem!?
1. NIJE TACNO da je napredniji Windows ili da je vise user friendly,pa pobogu da bi Windows bio sto jeste Microsoft je KOPIRAO graficko okruzenje sa MacOS-a,mislim i da je mis izum Apple-a koji je Microsoft drpio,a i noviji MacOS-ovi imaju gomilu stvari koje Microsoft sada kopira,uz to je na MacOS-u sve najdalje na tri klika daleko,bilo koja opcija,sve je uradjeno da radi glatko,pouzdano,da ne puca (mislices da zezam ali imam legalan Windows i samo ovo vece sam imao DVA PUTA situaciju zaglupljivanje pa BSOD i ono cuveno:"Sistem has recovered from a serious error..."a nije da imam probleme sa nekompatibilnim hardverom posto imam HP C2D laptop) i jos uz to za MacOS uopste NEMA VIRUSA,sto je mozda i najvaznije!!
Povrh svega mnogi od onih koji su presli na MacOS su izjavili da im Windows vise NECE biti primarni OS,a neki malo zreliji koji uz to nisu gejmeri (jer igrica ipak ima manje za MacOS) tvrde da vise NIKAD Windows nece videti HD njihovog PC-a!!
I kakva ti je to logika da poredis SAMO JEDAN MacOS,sa brojem SVIH Windows-a koji su IKAD napravljeni!?Ja sam dao poredjenje dva SAVREMENIKA,i brojke koje kazuju da cim su korisnici dobili priliku da BIRAJU,posto sad MacOS radi na svim platformama,iako su ranije imali i silne Linux-e kao alternativu na PC platformi,mnoooogo vise njih je preslo na MacOS nego na Vistu kojoj je PC domaci teren!?
Ajde i ako uzmes da je u prvoj polovini godine zivota Tiger-a jos bilo firmi koje su prodavale XP uz svoje konfiguracije,vec neko vreme skoro svi prodaju Vistu uz nove kompjutere,tako i da dodas jos 20-30 ili 40 000 000 XP-ova koji su se prodali ili skinuli preko torrenta za vreme postojanja Tiger-a,da li to prebacuje broj instaliranih Tiger-a!?Skoro sam siguran da NE,iako Windows treba da satre MacOS po prodaji s obzirom na to da mu je PC domaci teren oduvek i da odrzava slicanu trzisnu zastupljenost kao do skora,kako je sad odjednom od 100 novoinstaliranih kompjutera oko pola njih ugostilo bas MacOS (bilo sad kupljeni ili pre izlaska Tigera i Viste),zasto nije ostao odnos 95 kompjutera sa Vistom a 3 sa MacOS-om i ono ostalo sa Linux-om recimo (da je tacna tvrdnja da Windows drzi 95% trzista kao sto nije!!
I kako to ukupan broj korisnika dokazuje uspeh,zar ne razumes sta znaci da je Apple zeleo usku grupu korisnika koja moze da PLATI kompjuter koji je odradjen da bude siguran,lep,kvalitetan,pouzdan u radu,a ne za svakog ko ima par stotki eura!?Po toj tvojoj logici da je Windows bolji jer drzi 95% trzista zato sto je bolji (sto NIJE tacno jer Lin i Mac i jos neki sitni igraci zajedno drze bar oko 15% al ajde...) moze da se kaze da je Golf bolji auto od Mecke,koliko imas Mercedesa recimo kod nas,da li vidjas vise njih nego Golfova!?Naravno Golfica ima vise,to znaci da su bolji cim su zastupljeniji!?!? :roll:
2. NEMOJ da nudis svoj,veoma bitan,hardver na odsecanje za tavke gluposti,jer i ja mogu da odgovorim istim nacinom jer ZNAM da do toga nece doci,jer isto tako ni 30% korisnika Symbian-a ne koristi sve njegove prednosti i mogucnosti,pa verovatno 90% vlasnika ima na svojim telefonima uglavnom igrice,a ostalo su gluposti tipa PhotoRite da bi pravili"pijane"face sa slika,ili neki enkripter za skrivanje poruka od svalerke i slicno (jedva ako 10% koristi vecinu mogucnosti Symbian telefona),i to je ozbiljna primena svih njegovih mogucnosti,za to je Symbian dizajniran,MA DAJ!!!!
3. NE MORA da se koristi iTunes za ubacivanje muzike,NE MORAJU da se ubacuju samo pesme kupljene preko iTunes-a,NE MORA da se koristi iTunes NIZASTA pobogu koliko puta to da kazem,isto kao sto ja ne koristim Nokia PC Suite skoro nizasta,jer je bezveze,za njega je iTunes keva,isto kao sto mnogi od vas a i ja ne koristimo IE jer je los u odnosu na Firefox i Operu!!
Pozdrav 8)

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Lomnica_city, griješiš što se tiče third party aplikacija - iPhone ne podržava instalaciju softwarea osim preko zvaničnog updatea (a Apple obećava mnogo stvari u najskorije vrijeme - izgleda da je upgrade preko računara mnogo jednostavniji nego kod drugih OSova), a jedini način da se instališe dodatna funkcija na iPhone je preko Safari widgeta, što nije malo ali nije ni isto.

miodrage, mislim da si prvi koji lakše konta Windows of Mac OSa, ali iskreno... suština same filozofije Maca je da se sve pojednostavi do bola i sami rad s računarom do maksimuma olakša, tako da tvoje poteškoće s njim moraju biti posljedica navike na Windows prije nego nedostatak Macintosha. Ja imam nekoliko godina iskustva s Apple računarima i moram reći da sam se jako brzo navikao a elegancija samog sistema je neprevaziđena... još sam ja koristio stari OS9, OSX je nebo i zemlja prema njemu.
Ali ovo što kažeš za razloge dominacije Windowsa je smijurija... Microsoft taj procenat drži zbog monopola i agresivne taktike na tržištima u razvoju i posebno u odnosu prema firmama koje masovno proizvode računare, kao što je Dell. Ali uvijek volim da koristim analogiju s automobilima - je li Mercedes SLR realno bolji automobil od Ford Focusa? Naravno. Zašto onda svi ne vozimo Mercedese? Zato što su skuplji, i zato što jednostavno ne služe svrsi mnogima, recimo porodici kojoj treba mali štedljiv automobil.
Apple je odlučio da se ne takmiči s Microsoftom, već da ponudi ljudima alternativu koja može da postoji istovremeno s Gatesovom imperijom.

Uplivi u teritorije mp3 playera i sad telefonije predstavljaju nove pokušaje Applea da naprave sebi mjesto na tržištu bukvalno redefinišući tehnologije u koje se upuste... uspjeli su s playerima definitivno, a iPhone je ostavio dubok trag u mobilnoj industriji još prije izlaska, nebitno hoće li biti promašaj ili pogodak.

Mislim, mjesecima prije izlaska druge firme su počele da pripremaju "iPhone killer"-e. :D

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Moracu da ti nadjem obavestenje iz Apple-a gde su izjavili da ce NARAVNO biti podrzana instalacija 3rd party aplikacija,onda ces videti da ipak ti nisi u pravu,a i da zabrane 3rd party aplikacije... koliko je to postovano za jedan obican mp3/mp4 plejer kao sto je iPod,bilo ih je na desetine koje su sluzile za svasta,od promene muzike koja je trenutno ubacena do CACKANJA FIRMWARE-a!? ;)
Naravno,kako god da bude omogucena nadogradnja MacOS-a u njemu,toga ce biti sigurno,pa kuknjava za opcijama kojih trenutno nema ne sluzi nicemu sem da se doticni napljuje pre nego sto je i zaziveo,trebalo bi da nastavimo pricu o utiscima tek kad isti bude na tristu bar nekoliko meseci kao sto je sada Nokia N95 sa kojom se ovde kao poredi!!
Pozdrav 8)

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Ajde daj molim te, jer pratim mjesecima dešavanja oko uređaja, i znam da NON-STOP su najveće zamjerke vezane upravo za nedostatak third party podrške.

Evo sam u stvari ja našao vijest od danas:
http://www.macrumors.com/2007/05/30/iph ... lications/
Jobs hints that there is a solution in the works to allow 3rd party application development for the iPhone. Apple's position on this has been a point of criticism.
Dakle, to je nešto na čemu se radi, a nije moguće sad.

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Igoritza napisao: Apple sram vas bilo, ili zbog varanja ljudi zarad para, ili zbog losheg kvaliteta necega shto bi ste mogli da napravite skoro savrsheno ...
Kapitalisticko drustvo, sta si ocekivao?
Na kraju krajeva, brdo ljudi mi je dolazilo i zalilo se na ipodove, sa nekom slicnom pricom da ih namerno prave manje kvalitetne, tako da se kvare posle godinu dana, jer posle istog/slicnog perioda izbacuju i nove generacije.
A sto se tice i phona i n95.
Totalno su dva neuporediva pojma....
Sinonim za n95 je - funkcija - ima sve. Nema samo touch screen i qwerty.
Dok sinonim za i phone je - imidz.Sto iz neke perspektive, retardiranog prosecnog amerikanca taj telefon bas to moze da mu pruzi.

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

A KAKO mislite da ti ljudi testiraju da li ce da izdrzi taj iPod nekome recimo 5 godina,odnosno KAD da stignu da odrade sve to,jel neko primetio koliko se brzo menjaju te tehnologije!?Jedan lek se ispituje po 5-10 GODINA,jer je rec o ljudskim zivotima i zdravlju,a ovde je rec o ljudskim PARAMA i to ne nekim velikim za vecinu svetske populacije (gde se prodaju iPod-ovi,nisam siguran da ih ima u Kini recimo) i tu sumnjam da laboratorijska ispitivanja,podesavanja i poboljsavanja prototipova ne traju duze od godinu dana plafon,i posle kaze nije sve isto kao sto je nekad bilo,opao kvalitet,stvari krace traju... ali su zato BOLJE i ne mozete sad pominjati neku dugotrajnost kad nema dovoljno vremena da se ispitaju sve moguce okolnosti u eksploataciji!!
A sto je najgore SVE te razloge koje nalazite iPhone-u kao mane zbog"oholosti prokletog Apple-a"mozete ladno da prisijete i Nokiji,mozda su cak i gori sa njihovih stotinak modela od kojih se vecina razlikuju samo u sminci a opet je Nokia"zakon",kao i Microsoft jer su najvecu a ovi iz Apple su truli kapitalisti!!! :roll:
@cebzab:
Al ti je poredjenje... Plasticna N95 (preterali ga),lose dizajnirana (double slajder je samo accident waiting to happen,i sigurno ima vise fletova,taman da svaki mesec imate po jedan koji je zreo za zamenu),slabe autonomije zbog slabasne baterije (mislim da su sad i gori od nekadasnjih telefona sa ni-mh baterijama),kamere koja nema napredne opcije (koliko mi je poznato nema opticki zoom koji pojedini Sharp-ovi imaju bar 3 godine,pikseli nisu jedino sto je bitno,a uz to ni blic kao kod K800 joj ne bi skodio kad je vec reklamiraju kao kamera phone),negde procitah da ni GPS nije najnovije generacije nego su u pitanju neki stari chipovi ako je tacno i jos stosta joj se moze natovariti na vrat,ali je ona ipak savrsena,naravno zato sto je Nokia i zato sto je hvale da ima sve,a iPhone je odlican za fensere i retardirane Amere,naravno zato sto je MacOS idealan za retardirane osobe posto one ne mogu da rukuju komplikovanim stvarima a iPhone je takav prost krs prilagodjen retardiranim ljudima (da ne ispadne samo Amerima jer ce se prodavati i van US)... BOZE SVASTA!!!!Ni trunke realnosti i objektivnosti u ovim postovima,pitam se zasto uopste i dalje citam!? :roll: :uhuh:
Pozdrav 8)

Odgovori