sta mislite o kupovini w950?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Nemoj biti smesan... Ti poredis 3250 i w950 :lol: To poredjenje je toliko zalosno da je to ne verovatno...

Dalje, TS je dobra stvar, nije mana, jer je telefon daleko napredniji sa TS-om. Ti sta god stisnes dobijas podatke, a ovamo treba da se zajeb**as kroz meni. Tastatura mu ne otkazuje, znaci ni to nije tacno... MP3 nije slab, znaci nije ni to tacno... Znaci mana je kamer. A posto njemu ne treba kamera, onda nema mane...

A, ajmo da krenemo sa 3250... Katastrofa ekran, mogucnost otpadanja donjeg dela, katastrofalna kamera, ne kvalitetan mp3, lose slusalice, malo memorije, mogucnost eksplozije baterije... Hoces da jos nabrajam ili shvatas kakvu glupost pravis???
iPhone + CX300

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 04. Jun 2007. 19:46

Post od kefalo »

Moje misljenje o razlozima pada cijene, i kvalitetu muzike.
Simptomacicno je da se price o problemu sa zvukom sony ericsson telefona walkman serije, javljaju tek u momentu kada se polako stavlja u najavu noviji model iz walkman serije. Idetnicna prica oko jacine zvuka je bila i sa modelom w810, i to sa najnovijim softverom r4ae031 koji ga je umanjio za 20 odsto i isklucio mega bas opciju.
I to se sve desava u momentu kada kada na trzistu treba da zazivi model w850 kao top ponuda iz walkman serije.
A cijelih pola godine ranije, w810 dobija izuzetne recenzije, dostize izuzetne kvalitete u reprodukciji, pa i u jacini zvuka.
I onda paf. E zatim se javljaju i nedoumice na ovom forumu, gdje su jasno dvije suprotstavljene grupe korisnika, oni koji imaju stariji softver i hvale dotican model, isticuci da po glasnoci izbija usi, boli glava itd. (i stvarno je tako)i druge vrlo vjerovatno nasamarene grupacije korisnika koja se zali na nedostatak glasnoce, a o tome postoje i veliki broj postova na stranim forumima,korisnika nezadovoljnih jacinom zvuka, jer ovo bi kao trebalo biti muzicko rjesenje mobilnog telefona.
Svima im je bilo zajednicko r4ae031, najnoviji softver, izbacen u momentu zazivljavanja modela w850, kao top klase iz walkman serije.
Mnogo mi je slicna situacija koja trenutno postoji danas izmedju w950 i mladjeg brata u najavi w960.
Jer realno w950 je po specifikaciji i cijeni najbolja kupovina, i sigurno je da moze da za duzi period podmiri muzicke potrebe prosjecnog korisnika, ipak je to 4Gb.
Ali sta onda sa w960, kome njega prodati?
Treba znati da da je vecina ipak iz grupe prosjecnih korisnika, onih koji bi mogli reci pa dobro cemu ponovo trosenje i ovaj mi je vrlo dobar. A sta onda sa w960.
E sad poenta. Kako nekupiti w960, model koji po svemu razbija w950, po glanoci najvise, svi testovi ce tada govoriti da je u rangu ipoda, sto ce naravno on i biti. A uostalom kako i nece, zargonski receno preveslati w950 , kad mu je SE uzeo jedan vrlo bitan segment GLASNOCU.
Znaci simptomaticna pojava kod SE i njihove walkman serije, koja se ocigledno ciklicno javlja.
Izbaciti na trziste vrhunski model, pustiti da zazivi, dobije izuzetne ocjene na svim testovima, dovesti ga u poziciju da bude pojam kvaliteta muzike i svega onog sto ide jos uz to a to je i glasnoca, i onda u zalasku popularnosti,a pred izlazak novijeg modela, oboriti ga novijim softverom.
PS.jeste stetno slusati glasno muziku, niko ne spori kvalitet reprodukcije na w950, ali se dese situacije kao meni jutros, kada sam polu pospan isao da obavim jutarnju kupovinu, i trebao mi je taj dodatni impuls, da mi dan krene. A slusao sam Oasis, album wanderwall, i to je ono gdje ovaj model pada, taj jedan trenutak u danu kad treba da te i kvalitetom i jacinom trzne, a nemoze, a niko nije rekao da ce se cijeli dan slusati muzika tog intenziteta.
Meni se na svu srecu to nije desilo jer koristim za tu namjenu creative zen stone.
Nadam se da sam pomogao.
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....
SE W950+senheiser sluske, MOto F3

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

A, zvuk na w950 uopste nije tih, nego je na razumnom nivou, jer preko toga ostecu je sluh. Iskreno, bez uvrede onima kojima je tih, ali ja mislim da je to bolest za glasnocom, jer uopste nije zdravo tako slusati muziku.
Ufff pa sad ja jesam manijak sa glasnim stvarima tako da je 3250 dovoljno glasani glasniji od W950(kako to da ti odjednom W950 bolji i glasniji od N91 :? ) ,da explodira baterija ne bi se slozio sa tim posto 3250 ne poseduje bateriju kao N70,ratacioni deo tesko da ce da pukne sem ako se ne potrudis,ekran jeste los to ti priznajem(al po suncu se ponasa bolje od vecine),kamera je odlicna danju a nocu je losa dok je ovaj ni nema...
za W950 ja samo pricam ono sto sam cuo nista vise to su drugi pisali ne ja,TS jeste mana (imao sam TS i znam) a sto se tice ovo da treba da se mucis kroz meni i to ti nije tacno (postoje precice kod simbijana ako nisi znao) i ae mi jos nabrajaj da me uveris da je 3250 zivo s**nje fon

W960 je sve razbio sine kakv fon .... Kefalo ako je glasan kao Ipod cena ce mu biti nekih 400e u pocetku al ce mu pasti ovo ce svako furati kad bude izaslo :)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Super Sayian, od koga ti mislis da napravis budalu :x Ko je rekao da je w950 glasniji i bolji od n91 kad sve vreme govorim da su isti!!! Uostalom, idi na neki strani sajt i sigurno ces naci dosta ne zadovoljnih korisnika 3250...

Ali, kako je ovo uopste pocelo :lol: Poceo si da tvrdis da je 3250 bolji od w950... Ovakvu glupost nisam odavno cuo. A, pre dve nedelje si tvrdio da je 3250 mnogo bolji od n91...

I, poceo si da smaras ceo forum, zato prekini sa 3250, debelo si preterao.

I, da, koji si ti imao TS telefon, bas me zivo interesuje... Ako sad imas 14 godina, kad si imao TS, sa 12? Tad si sigurno iskoriscavao njegov pun potencijal :lol:

P.S. sto se tice precica...Da, imas cetiri precice na 3250... A na p990 imas 22(slovima dvadeset i dve) :lol:
iPhone + CX300

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Ja samo mogu reci koristio sam mnogooo telefona i ovaj mi se zasad najbolje pokazao
1.Po meni prednost nema kameru
2.Odlican ekran i TS
3.4GB memorije
4.UIQ3

Vise necu da pisem sto se tice cene evo ti primer ja uzmem na ebay 10x N91 8GB i stavim cenu 320 eura i otvorim prodavnicu sta ces reci da nesto nije uredu sa telefonom i mogu reci da 3250 je prava njesra kako kazu neki(PS:Koristio sam ga znam o cemu govorim)
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Alien, A jbt idi na specifikaciju 5700 ona ima najlosiji zvuk,potom ide 3250 koji prati N91 za W950 sam rekao mane,3250 ne znam zasto je s*anje ne vidim mane fonu ni jednom mi nije bagovao,sa 11 godina sam bio vlasnik TS u pitanju je bio Tel.Me T919i smorio me je posle 4 nedelje i prodao sam ga i moj buraz je kupio mx200,a ja sam imao 7210 ...ae nek ti bude posto imas pomoc prijatelja pobedio si (al se i dalje drzim da je Nokia kvalitetnija i bolja od SE) odo da pikam c.s

Evo samo da kazem da vas vise necu smarati sa mojim glupim komentarima ae pozz svim clanovima foruma

sectumsempra92
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 14. Avg 2007. 08:07

Post od sectumsempra92 »

Super Sayian napisao:Evo samo da kazem da vas vise necu smarati sa mojim glupim komentarima ae pozz svim clanovima foruma
ojha!konacno ode!tek sad sam procitala sve,i mogu ti reci da si me TOLIKO iznervirao ,da to nije normalno!!!

kao prvo-nokia bolja i kvalitetnija od SE?malo sutra....a na osnovu cega to tvrdis,molim te?CELOG ZIVOTA sam kupovala nokiju a moj brat SE i za iste,CITAJ: ISTE! pare je uvek dobio mnogo vise...ali da,pretpostavljam da ti znas o cemu pricas,posto u zivotu verovatno nisi SE ni uzeo u ruke....

e pa meni je licno dosta....dosad sam kupovala nokiju,vise mi ne pada na pamet....

i odlucila sam,kupicu bas w950....

BTW,sayian,koliko uopste imash godina?tvoja nezrelost je...uzasavajuca....imao si sa 11 god neki tamo telefon sa TS,i "smorio te"...

ne vidis zasto je 3250 sranje?idemo redom

1.kamera :imas je,a ko da je nemas...tajgora varijanta....sta bi sa onim ili jesi ili nisi???nego--zlatna sredina--jedva upotrebljivo...

2."svivel" tastarura,ili kako se vetj zove...ok,nekom se svidja,nekom ne,nekom se rasklimala posle 2 dana nekom je ok,al' ipak se vecina slaze da,at the end,nema neku funkciju osim da izgleda "cool"

3.memorija-maximalno podrzano 1gb,uz telefon max 265,neki cak prodaju i sa manje,nije ni bitno...ipak w950 ima 4gb,i to interne,i nema kupovanja kartica i zezanja....

4.ekran-za ovo mi ne trebaju argumenti...svako ko je drzao ova 2 tel u rukam videce razluku....problem je u tome sto vecina to ne uradi,a ima pravo da tvrdi svakakve gluposti....

5.slusalice,uopste kvalitet zvuka-da li je iko od vas slusao muziku sa ovog telefona...ja jesam,juce uporedo sa w950 i 3250....i poredjenja NEMA....

i mrzi me dalje...dovoljno je....
sa druge strane,w950 ima :

-ogroman ekran,TS,
-oznaku w,koja ipak nesto znaci...
-neprevazidjene slusalice(sto se bubica,i uopste slusalica za telefone tice,normalno da su neke ogromne sa po 1100 zvucnika bolje,ali...)

dakle,covek je trazio telefon za MUZIKU,a kamera mu nije bitna,i totalno je bezveze predlagati mu onu nokijinu smejuriju od telefona,koja je pritom,gle cuda, SKUPLJA....kad imash walkman seriju,i trenutno najbolji iz te serije w950...jedino ako netje OS,onda w850,ali mislim da je pitanje bilo da li nokija ili w950,ili eventualno neki predlog....

za te pare,ja tvoje potrebe,definitivno W950!!!!!

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

sectumsempra92,
Nemoj tako ostro, meni je ovo simpaticno, nekazem, da podrzavam, to stoSuper Sayian, u svaku temu bez obzira o cemu se radi pominje svoj 3250 :chytry: .
Nesmijes tako reagovati, zamisli iznervirala se, naskodices zdravlju, a sta ces onda :ohmy:
A njegovu pomalo tvrdoglavost ja povezujem sa godinama, i odsustvom iskustva u komunikaciji sa ljudima.
A mozda se desi da nekim cudom proba neki SE i preobrati se,znas ono, bio je izgubljen i sad se pronasao :D .
Doktor Foster, krenuo za Gloster u vrijeme strasne kise.... U baru je stao, do pasa propao u Gloster ne ide vise....

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Alien, Akki je otišao na odmor, ne sa foruma...

kefalo, vrlo zanimljiv post, lepo si primetio čemu sve pribegavaju proizvođači (u ovom slučaju SE) samo da bi naterali kupce da se prebace na novije modele.

sectumsempra, nemoj i ti da se svrstavaš u grupu pristrasnih sa pričom "SE je bolji, Nokia ne valja" jer je takvo razmišljanje krajnje površno. Svaka firma je podjednako sposobna da napravi i dobar i loš telefon. I svaki od njih će imati svoju ciljnu grupu.

sectumsempra92
Novajlija
Novajlija

Post od sectumsempra92 »

@ miskoni,

da,ali ja pricam o mom iskustvu i utiscima na osnovu kojih sam formirala misljenje da sony ericsson (obicno) nudi mnogo vise za iste pare.Daleko od toga da i jedni i drugi nisu u stanju da naprave dobar telefon....

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

inace isplati se kupiti w950 zato sto je stvarno sjajan fon i za sada mi super koristi.mana nema profile
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

sectumsempra, poštujem tvoje iskustvo, ali cene stalno variraju i padaju tako da nije baš uvek moguće realno podvući crtu. Što se tiče modela iz nižeg cenovnog ranga - tu se u principu slažem, ostalo je vrlo šareno i mnogo zavisi od individualnih potreba.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ovde je neko rekao da je E61 losh telefon... moracu ostro da se usprotivim tome. E61 je odlican telefon ZA ODREDJENU grupu korisnika. Onima kojima treba kamera i muzika slazem se da je losh telefon, i da i treba da ga zaobidju u sirokom luku. Kome treba pregledan poslovni telefon, sa velikim display-om i QWERTY tastaturom ovo je idealan telefon.
Nego da se mi vrnemo na muziku. Ako je iskljucivo mjuza u pitanju, onda se slazem da za pomenute pare (220E) W950 pobedjuje glat. Ja sam samo protivnik UIQ verzije Symbiana zbog nesto slabije softverske podrske. Ne kazem da se ne moze dosta programa naci, ali mnogo manje nego za Symbian 9.1 (isti rang), a treba se mnogo vishe potruditi. Steta sto W950 nema WiFi, bio bi fenomenalan, ali kao sto je kefalo primetio moraju da osakate necim telefon kako bi se i drugi modeli prodavali.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

Tacno tako da w950 ima wifi bio bi ssavrsen i ja ne bih morao da uzimam e61 ili p990.Trenutno je w950 190e + 30 mozes uzeti neke bolje slusalice i fon je extra
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

miodrage, ja sam rekao da je los, ali sam rekao za muziku da je losa, a ne za telefon, tako da se opusti... Telefon je super za te pare :wink:

Super Sayian, nadam se da ces ispostovati to sto si rekao, preterao si.

Miškoni, hvala bogu, ja reko napustio je forum, a jedan mi je od najdrazih clanova. Uvek spreman da pomogne, a i zbog njega sam uzeo w950, i nikad se nisam pokajao...

sectumsempra92, on ima 14 godina, a koristio je ts na telefonu od 95e, na kom verovatno nije ni radio... Zato i ne shvata koliko je to dobro...
iPhone + CX300

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Cekajte bre ljudi,nema potrebe za ostrim recima i omalovazavanjem svi smo postovaoci mobilne tehnologije i vrlo je lepo sto smo se okupili i razmenjujemo misljenja i iskustva.
Ne zaboravite svako ima pravo da iskaze svoje misljenje a da li ce te se sloziti ili ne na vama je.
Alien, Super Sayian, vas dvojca se bas ne mozete uvek neka prepucavanja. :|
Pomalo me nervira ovo oko godina kao ako si mlad nemas pojma,pa ja poznajem ljude znaci obrazovane prave intelektualce a njihovo poznavanje mobilnih telefona je nikakvo,iako je Super Sayian, mlad mogao bi da im predaje o tome.Slazem se da Super Sayian, ponekad bas pretera sa isticanjem 3250,ali i pored svega meni je pravo osvezenje cuti misljenja mladih korisnika,tako da nema potrebe da se vredjamo i nipodastavamo. :wink:
Posto smo se skoro svi slozili da je w950 odlican telefon ultra bleji ne ostaje nista drugo osim da kupi doticni model. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Wicker Man, niko ga nije onizavao zbog njegovih godina, da se razumemo, nisam ni ja mnogo stariji. Ja sam takodje za to da se znanje ne meri godinama. Ali, ako meni recimo AKKI ili MISKONI kazu da je nesto tako, onda je to tako, jer oni bolje znaju. A super sayianu da govor ceo tim naucnika, on ce reci da nisu u pravu i terati po svom... E, u tome je problem...

I, ja nisam pomenuo njegove godine onako, nego je neko to pitao, pa sam odgovorio. Ima ovde jos ogromnih poznavalaca telefona, a da su njegovo godiste :wink:

Ali se ponasa detinjasto, i ne slusa nikoga(tvrdoglavost), a to nije dobro. Ja mogu da se prepucavam sa nekim novim korisnikom, ili tako nekim, ali ako mi kaze neki pravi clan foruma da gresim (miskoni, akki, pilgrim, venom, ninolina, i ima ih jos mnogo da ne nabrajam) ja kazem pogresio sam, izvinite.

A, kod polovine na ovom forumu se to nece desiti, nego ce odgovor biti "sta, ti si neki pametnjakovic"
iPhone + CX300

sectumsempra92
Novajlija
Novajlija

Post od sectumsempra92 »

LoL...na ovo moram da odg...
ae sad da otvorimo poll-koliko ja imam godina???:P
slazem se da svako ima pravo na misljenje,ali je stvarno preterao...mislim da je nasa reakcija bila vise nego primerena...
pravo je osvezenje cuti misljenja mladih korisnika
hmm...sto se mene tice stvar je malo drugacija-pravo je osvezenje cuti stavove razlicitih ljudi uopste,ima nas razni'...
a sto se intelektualaca tice...mislim da svako moze da nauci dovoljno o mobilnim telefonima (i kompjuterima,i uopste,svemu) ako se samo malo potrudi i vecina nase populacije ce ga smatrati za nekog experta,jer su generalno ljudi jaaako...neinformisani...sto se toga tice...i uopste se ne trude da to promene...sto je...zalosno...
Ali mislim da cu uglavnom najgori prodavci...ne znaju da ti kazu nista osim cene....ili se to samo prema meni tako ponasaju :x

uglavnom sam jako netipican kupac mobilnih telefona-em zensko,em imam tek 15!!! god.,em otju da znam dal kamera ima neka manuelna podesavanja i koja je verzija symbiana unutra...odgovor koji najcesce dobijem je -neki :W_T_F_r_u_talkin'_about: pogled...i jedno sleganje ramenima...ili josh gore-pa znas,standardno... :?
mislim,ne...da znam ne bih pitala :x

whatever...

.mislim da ova tema zasluzuje lock,posto smo zavrsili....

P.S.ako se pitate odakle toliki offtopic,ovaj post je uglavnom plod moje isfrustriranosti,zbog skorog suocavanja sa gorenavedenim problemima :dry:

kefalo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od kefalo »

Wicker Man,
skroz si u pravu, smisao foruma nije prepucavanje, narocito ne na nacin da neko napusti forum.
Meni je Super Sayian, pomalo i smijesan jer ja imam burazera njegovih godina, pa to gledam na neki drugi nacin, i sigurno nesto tolerantnije.
U pravu je Wicker Man, i kad kaze da bi taj klinja od 14god. mogao da predaje nekima. Njegov problem je odsustvo tolerancije, Super Sayian, nemoras svaku kontru na tvoj post da odgovaras kontrom, trudi se da ako nemas argument, ali bas jak argument, da prihvatis misljenje drugoga.
Kada budes nesto obrazlagao, probaj da to bude i potkrepljeno i konkretnim podatkom, pa zato malo listaj specifikacije, misljenja korisnika,testove, i postove na forumu.
STROGO izbjegavaj,formulacije tipa, ovaj njega jede za dorucak, zivo s**nje itd, jer neces biti shvacen ozbiljno. Ovaj forum posjecuju i malo ozbiljniji, pa im je najmanje potreban neko nadobudan.
Znaci bez ljutnje i shvati KULTURA KOMUNIKACIJE SE UCI :wink: .
PS> ja sam poprilicno vremena proveo iscitavajuci postove drugih forumasa pa se tek onda ukljucio u diskusiju.

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Mnogo off-a i prepucavanja!
Tema ide na LOCK :dry:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Zaključana tema