Pomoc oko kupovine smartphone-a

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

nikoola, pa onda mi preostaje jedino da ti kazem da se jos malo strpis dok ne izdje e51,prava babroga od telefona....ali sa malo losijom kamerom...
D500&E71

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Narode, imam jednu dilemu i treba mi hitno pomoc.

E61i kao nov, dva meseca star, original ili N73 ME (full, extra, original, garancija do 2.2008) + 60e (razlika u ceni).

Isplatili se?
iPhone 3G[s] 16GB

nseries
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Sep 2007. 03:59

Post od nseries »

nikoola, ako volis qwerty tastaturu i ako ti je bitna WLAN konekcija,ekran 2,8 inca i baterija od 1500 mAh onda je bolji izbor e61i a n73 Me ti je vise multimedijalni telefon ekstra dizajna,kamere i muzickih mogucnosti
Moja preporuka e61i veliki je plus sto ima i solidnu kameru 8)
Nokia N73 ME+2GB MiniSD Kingston+AD-49+Hama CS-408 Headphones

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

nikoola e61i je ok fon ali ako nisi ljubitelj istog veoma ali veoma brzo dosadi. izmedju ta dva da nemamm fon uzeo bih 61 a da imam uzeo bih 73
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Nemam pojma sta da radim.
Sad nesto kontam. Kameru na telefonu vrlo malo kostistim, ali ipak mi je ponekad potrebna. Pa da li onda taster (umesto dzojstika) i kamerica vrede 100e (e61 vs E61i)? hmmm :?
WiFi ne koristim :( ali zato FM i mp3 vrlo cesto.

Ipak razmisljam o N73 pre svega zbog njenih multimedialnih sposobnosti (iako mi je E61i trenutno best). A i znam da office mogucnosti koje nudi E61 necu iskoristiti u potpunosti.

+ razlika je 60e u ceni.

Hvala.

ps. ako neko ima jos saveta, dobrodosli su.
iPhone 3G[s] 16GB

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

pre svega poslusaj samog sebe.eto napisao si sta ces koristiti a sta neces,logican zakljucak je da ti vise odgovara n73me,pa mislim da i treba da ides na tu opciju i neces zazaliti,a jos ces i ustedeti.nemoj da odustajes od kamerice,jer cak i ako je ne koristis cesto,docices kad tad u priliku da kazes sebi "e da sad imam kamericu",i onda kad nezadovoljstvo jednom krene,tesko ga je zaustaviti.

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Pa zaista cemu dilema kada ce ti trebati kamera,fm i mp3 a ne daje ti se dosta novca.Uzmi lepo N73 i uzivaj.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Pa E61i sam vec izbacio :uhuh:

Ali ostala je poslednja dilema :blinky: Poslednja. Casna rec! :D

Ista ta N73ME ili P990 star mesec dana (garancija jos 11), orignal, 1GB + Logitech BT sluska.

Za iste pare.

Savet?
iPhone 3G[s] 16GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

uzmi ME jer je lakši za nošenje.ako ćeš više da slušaš muziku i fm onda ti fon kao p990 ne treba.
ja b ih uzeo p990
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

Bolji je p990 neuporedivo, i veruj mi, muzika nije toliko losija, ako mu se uzmu one hpm slusalice za 10e, tj. sa tim slusalicama je bolji nego n73 sa obicnim. Kamera nije mnogo losija(mada je losija, o tome nema govora, ali ne mnogo)... A, ekran je daleko veci na p990, onda je p990 daleko brzi, ima super dobru qwerty tastaturu, TS... Ma, ne moze to da se poredi 8) A jos i dobijas BT slusku, sto isto moze biti samo plus, tako da ne vidim o cemu razmisljas...

A, ima i jos jedna stvar. Svako ko ne proba SE UIQ seriju nije svestan koliko su to dobri telefoni... Cist primer ti je tema u SE-u "diskusija o uiq3 telefonima", lepljiva je lako ces je naci... Na skoro 40 strana, mozda se jedno pozalilio, eventualno dvoje, ali su svi zadovoljni... A onda idi u temu o n73 gde je svaki treci post neki problem...
Poslednja izmena od Spyker u Čet, 04. Okt 2007. 16:31, izmenjeno 1 put ukupno.
iPhone + CX300

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Spyker je u pravu,glas za P990 jer je dosta tehnicki napredniji od N73 a i 2MP kamera je na zavidnom nivou :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Narode, ja sam vec imao P990 (decembra prosle godine, tada je bio oko 400-450e) i prodao ga iz 2 razloga:
1. Zbog para
2. Softver je bio ocajan i nerviralo me je vadjenje olovcice za svaku glupost :disgust:

Medjutim, obe stvari su sad sredjene. Cena je spala, a softver je extra.

Ali ako tako gledamo, imao sam i 2 puta imao N73 (prvi put 2 dana i prodao ga zbog budjavog dzojstika, male tastature i one plastike iznad ekrana koja je i na najmanji dodir se lepila za ekran). A drugi put sam ga imao citavih 11h (priznajem, prodao sam ga jer sam solidno zaradio 8) ).

I sad se opet dvoumim.
U globalu necu pogresiti jer su oba telefoan fenomenalna. Cak i da se zeznem sa kupovinom P990, prodacu ga bez problema (ali isto vazi i za N73ME).
iPhone 3G[s] 16GB

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Pa sa kupovinom p990 se sigurno necess zeznuti... A opet, sta mislis o n91? A sto se tice svega ostalog, kako god okrenes, n73 ispada... Jednostavno je mnogo losiji od p990... E, sad, n91 pogledaj zbog ekstra muzike, a u svemu ostalom je on losiji od p990(osim memorije, kucista i muzike, zato sam ga i uzeo jer mi je samo to bitno...)
iPhone + CX300

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

N73 mnogo losiji od P990?

A u cemu? Osim kvaliteta kucista (tast. i dzojstik), nedostatka WiFia (sto meni ne treba) i manjeg displaya, ja ne vidim u cemu je jos losiji).

N91? Nikako. Pre neki dan sam ga cackao i ne svidja mi se ni malo. Ni kuciste ni nista.
iPhone 3G[s] 16GB

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

A qwerty tastatura? A TS? A brzina telefona? A bolji zvuk na slusalicama? A, i kud ces vise stvari od toga, jos je p990 i UIQ3...(jeste da ima manje programa, ali je sistem napredniji, a i to manje programa je vec postalo dovoljno, ima ih par hiljada(tako sam cuo))...

A sto se tice n91, ok, on se ili nekome jako svidja ili mu se uopste ne svidja...

Znaci, za p990 vazi sledece:

-bolji kvalitet izrade
-mnogo bolji ekran(osim na suncu)
-mnogo veci ekran
-bolji zvuk na slusalicama
-vise memorije(rekao si da dobijas GB
-bt sluske
-WIFI
-TS
-Mnogo brzi telefon

I, ti kazes malo je, ili pitas po cemu je tako?

Pa znas sta, koji djavo si otvarao temu ako si siguran da hoces jedan telefon?

90% clanova ce ti reci p990, a ti ces uzeti n73 jer si tvrdoglav. Zasto si onda uopste pitao?
iPhone + CX300

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Zasto si bio ironican u ovoj zadnjoj recenici? Totalno bespotrebno.

Nisam tvrdoglav, samo razmisljam. Plus, znam neke stvari koje ti ne znas (ja sam iz Cacka, a N73 imam ovde, a P990 u BG).

Sto se tice stavki koje si naveo, moram da prokomentarisem (jer zaboravljas da je u pitanju original N73ME).

- izrada? Slazem se. I to mi se puno svidja, a mozda ce i biti presudno (u to racunam i budjavi dzojstik na N73).
- bolji ekran? diskutabilno. Oba su dobra sa istom rezolucijom i brojem boja
- mnogo veci ekran? Ako je tebi onda 0,2" ~ 5mm, mnogo onda...
- bolji zvuk na sluskama? Nema sanse. Ovde su sluske AD41 i bar duplo je bolji zvuk, a da ne poredim kada na AD41 utaknes neke bolje sluske
- vise memorije (rekao da dobijam GB)? Interna memorija je veca, ali uz N73ME ide kartica od 2GB, sto znaci da nije vise
- BT sluska? To jeste. Ne treba mi, pa bih je odmah prodao
- WiFi? Fenomenalna prednost, ali meni trenutno beskorisna
- TS? Mac sa dve ostrice. Mocna stvar, ali ume da smori vadjenje olovcice za svaku sitnicu
- Mnogo brzi telefon? Tu nisam kompententan da sudim, jer kada sam imao P990 (pre 10-ak meseci), softver je bio uzasan (bagovao, gasio, svaki cas - "low memory"...), ali sam cuo da je stvar vise nego dobra sada.

Da sam siguran sta hocu, ne bih ni pitao, pricao, nervirao se.
iPhone 3G[s] 16GB

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Ma to u zadnjij recenici sam malo bezveze napisao, nisam mislio bukvalno... :wink:

E, sad, da ti dokazem da je ovo tacno...

-MNOGO veci ekran... Veci je za 0,36 inca(2,76-2,4 je 0,36 a ne 0,2), a to je jedan cm, a to je dosta... Pogledaj koliko je n73 veci od k750... E, pa skoro toliko je manji od p990, a to nije malo.

-Zvuk na sluskama je kvalitetniji, glasniji nije... Ali ne vidim cemu potreba za nekom ogromnom glasnocom, po meni je bitniji kvalitet. Ja na n91 drzim na 60%(mada mu je to skoro kao n73 na maks)

-Vise memorije- Uz n73 me ide kartica od 128mb... Treba da ide 2gb, ali na nasem trzistu je 128, nazalost, zivimo u Srbiji...

-WIFI- mozda ti je sada nepotreban, ali uskoro ce biti presudan, tokom 2008. E, sada, ja koristim telefon godinu dana, i racunam da mi je potreban, ako ces ti menjati ranije, onda nista...

-TS je mac sa jednom ostricom, jer p990 nije TS telefon, jedino ako ti zelis... Naime, kada je stavljena tastatura, on je normalan, ali ako je otvoris, tek onda je ts... Tako da ne moze biti mana, vec samo prednost... To bi trebalo da znas valjda...

-Da, p990 je daleko brzi, to je 100% tacno. Sa novim softwerom nema nikakvih problema, i odlican je. Meni nije ni jednom zabagovao...

To je to, valjda je sada jasnije...
iPhone + CX300

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

- ekran: bio sam ubedjen da je razlika 2.6-2.8
- zvuk: kroz grad je bitna glasnoca
- meorija: Vidis li ti da sam ja napisao da je MUSIC EDITON i kupljen kod uvoznika. Znaci ide 2GB kartica
- TS: da li mozes koristiti SVE programe bez koriscenja TSa? ja mislim da ne. Bar nisam mogao dok sam imao p990

poZzz

ps. zurim sad, nastavljamo kada se vratim

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

E, pa ekran na n73 je manji nego sto si mislio...

Sto se tice zvuka HPM-70 su in-ear slusalice, tako da i sa malom glasnocom nema spoljasnjih zvukova...

Memorija, VIDIM da si napisao ME, ali lepo sam ti objasnio... To je do trzista, kao sto se uz w950 dobijaju dve olovke, ali se u Srbiji dobija jedna, a za recimo p990 su ostavili obe...

Naravno da ne mozes koristiti sve programe, ali kada palis program, to nije 100 puta na dan... On smara kada se koristi za pozive, ili kratke poruke tipa da, ne, ne znam.... Ali, kod programa je najbitnija funkcionalnost, i tu nema sta da te smara...
iPhone + CX300

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nikoola »

Ali uz P990 ne idu NPM-70 sluske ;)

Situacija je takva da jednog trenutka hocu jedno, a sledeceg vec ovo drugo. Sta ces, neodlucan covek. Nisam. Ovaj, jesam. :lol: :cry:

Najverovatnije cu u za vikend uzeti taj P990, pa makar poludeo sa njim i na kraju ga prodao :unsure:

Odgovori