Koj je najbolji telefon iz N serije?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Gallee..
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37

Post od Gallee.. »

loki13, mislim da si dao savrsen odg na pitanje, sve zavisi od potreba kupaca..
Kojoks, to ti je fake telefon, jos uvek, tako da ne pripada N seriji..
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!

cebzab
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 18. Jun 2007. 17:06

Post od cebzab »

Kojoks napisao: Zato spayker ne morash da lupetash po forumu kao malo dete.
Pa on i jeste dete.:P
Iako ne volim slajdere, meni je ludnica fon n81(u bilo kojoj verziji).
Mnogo mi se svidja fora sto su uradili kao na ipodu click wheel(scroll wheel)

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

cebzab, zavisi sta smatras za dete, idem u srednju skolu... Ako je to dete... Onda ok, ja mislim da nije... :wink:

Kojoks, da, da, izaci ce sigurno... Ako nesto nemas pojma, a o telefonima ocito nemas, onda nemoj lupati! Jesi li ikada cuo za FAKE slike... :uhuh:

loki13, pa naravno da smo shvatili, i to je tako... Zar nisi video da sam napisao u prvom postu da je ZA MOJE POTREBE najbolji n91... :)
iPhone + CX300

Kojoks
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 02. Nov 2007. 04:33

Post od Kojoks »

Znam ja dobro o telefonima, mada me neki nisu dobro shvatili ali shta je tu je ide se dalje.Da ne duzimo vishe meni je n93i favorit iz N serije.

tekt
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 20:52
Kontakt:

Post od tekt »

nema idealnog,svaki fon se pravi sa nedostatkom kako bi izasao noviji sa popunjenim nedostatkom,i tako u nedogled,sta ce mi gps kad baterija nemoze da skrpi 2 sata.a da gledam fon za najlepsi to bi bila LUNA 8600,a n serija neznam n73me(crni) mi je najlepsi
Poslednja izmena od tekt u Sub, 10. Nov 2007. 03:18, izmenjeno 1 put ukupno.

Blazeme
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Nov 2007. 18:53

Post od Blazeme »

Po mom misljenju, N95, tj. N95 8 GB.
Ali, cijena je nenormalna.
Zapravo, zavisi... Kad pogledate sta telefon nudi...
Btw, ima vecu pixelazu nego moj fotoaparat :D

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Blazeme, pa dzabe joj tolika pixelaza, kada mnogi dobri strani sajtovi kazu(ja nisam imao na direktnom poredjenju, tj. nisam koristio u isto vreme) da n93 i k800 prave bolje slike od nje...

A, i takodje da napomenem da je bilo koji telefon u Srbiji smesno porediti sa sharpom 904... Eto, on ima 3,2mp, a bolji je od svih "kod nas" koji imaju 5mp...
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jel vama telefoni sluze da bi slikali i slusali mp3 ili da bi pricali?
:blinky:

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, pa pored pricanja ima jos mnogo raznih stvari... A, i napredovali su toliko da uspesno menjaju zasebne uredjaje(ali naravno ne potpuno), tako da ih je sada vec bezveze koristiti za razgovor kada mozes da imas 5 in 1 :lol:
iPhone + CX300

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

meni se licno najvise dopada N95,jedino baterija me do jaja mnogo nervira... zato sam i odustao od menjaze pre nekih mesec dana... a meni sluzi i za muziku i za slike(samo neke,za ostalo koristim fotoaparat I MP3),za igrice... itd... :) kad mogu,sto da ne iskoristim...
Nokia E71... Elegant, but deadly

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ih pa mislim da vecina odavno ne gleda na telefone kao na telefone. Naziv 'telefon' je ostao iz proslosti kada su samo za to i sluzili... da ga ne tupim kada smo svi svesni toga. Tako da se ja ne cimam na one komentare 'nisam lud da dam preko 300 evra za telefon'. Naravno, ne shvatam one koji daju tolike pare, a koriste ga samo za razgovor, a npr. ne znaju ni da je telefon symbian, da ima bluetooth, karticu i sl...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Spyker, jeste, istina je da mozes mnogo toga sa telefonom, pogotovu ako je smart ALI..jedno veliko ali.. Telefon kao takav ima svoju osnovnu funkciju a to je telefoniranje. Sve ostalo je sporedno i uzgredno, postapalica dok ne dodjes do npr. aparata i uzmes pa napravis normalnu sliku, mp3 pa slusas muziku, komp pa sredjujes dokumenta, ides na net, odigras igricu i sl. A koliko mogu da vidim iz svih ovih postova na ovom forumu, ogromna vecina gleda na telefon iz drugog ugla, ocekuje od telefona mnogo toga, da mu zameni sve pojedinacne uredjaje. Smejem se svaki put kad citam takve postove gde neki klinci pokusavaju da naprave od telefona ono sto on nije. Svi mi zelimo isto, da imamo telefon koji ce u svemu moci da zameni sve te pojedinacne uredjaje ali budimo realni, to se jos nije desilo i nece u dogledno vreme iz svi znamo kojih razloga

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Azimuth, mozda ce se i desiti,ali onda ce ti za taj takozvani telefon trebati jedan lep ranac sa dodacima da bi ga nosio...........
:D :D :D
Najgore od svega je sto proizvodjaci sami podsticu takva ocekivanja, kamere su dostigle vec 5 mpx,ali tu nije kraj....,procesori vec idu na na oko 400 Mhz (govorim za n-seriju)......
D500&E71

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

loki13, ma znam ja to. To i jeste logican razvoj i desice se sigirno samo je pitanje vremena. Ista je prica bila i sa racunarima. Ako se neko od "starijih" odavde seca, koja je velicina monitora bila standardna pre 10tak-15 godina? Ili, sta je znacio CD pre isto toliko vremena? Kakve su tada diskete bile u opticaju? A pogledaj sada, sve spakovano u jednu tanku kutijicu, relativno malih dimenzija, tesku svega 1,5kg... To je nesto sto je normalno, naravno da ce podsticati i proizvodjaci ali ja sam govorio o tome sta danas ljudi ocekuju od telefona. Jednostavno, nista jos nije toliko dobro da bi moglo da parira nekom pojedinacnom uredjaju. Doziraju to proizvodjaci taman toliko koliko je potrebno da korisnici postanu "ovisnici" i da bi imali sigurnu prodaju svakog novog modela koji sidje sa proizvodnih traka.

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, pa pazi, zvuk je dosegao neki svoj maksimum, i on tesko da ce ici dalje, ako ce uopste i ici... Ipak i slusalice se mogu naci koje imaju vece opsege tonova od coveka, ili ne znam ni ja sta(ne razumem se bas preterano), a i izmedju telefona je mala razlika... Evo, ja sam bas poredio n91 i w580, i razlika je manja nego sto sam mislio( w580 sam bio potcenio)... A, i jos jedan dokaz za to je da je n91 izasao 2005. i da je ostao ne prevazidjen do 2008... (ipak ova godina je manje-vise gotova, a i jedini ko bi mogao da ga ugrozi je w960, sto opet znaci da ostaje pri vrhu)

Dalje, i velikim strucnjacima je izuzetno tesko da prepoznaju razliku izmedju n91 i mp3 playera, dok su kinezi daleko iza njega... Samo oni sa dobrim sluhom ce prepoznati da li je u pitanju n91, iPod, creative, ili neki drugi kvalitetan mp3... Dok, obicni ljudi(sa normalnim sluhom) mogu samo nagadjati sta je sta(osim ako se izmenjaju slusalice, jer one mnogo znace, a n91 i nema neke dobre default sluske, ali zato na cx300 razbija)

Znaci, neki maksimum je postignut, nema nekog velikog napretka tu, i telefon moze da zameni mp3 player...

E, sada, sto se tice fotoaparata, tu je situacija dosta drugacija... Ipak su telefoni osetno losiji, ali opet ako tako pogledamo oni ih pristizu... Pogledaj razliku izmedju zadnjih par godina, od mc60 do sharpa 903, razlika je ogromna... A, recimo, fotoaparati nisu napredovali ni blizu toliko, i vec pocinjemo da koristimo izraze"telefon je dobar kada nije tu fotoaparat, moze da posluzi". I, to je istina... Pogotovo sto najnoviji telefoni tipa k850, sharpova, nekih japanaca, i ajde da kazemo n95 ukoliko neko ima stabilnu ruku, i slika u odlicnim uslovima, slike su jako dobre, i o tome nema govora. Opet ne kao kod fotoaparata, ali opasno blizu...

Bilo kako bilo, polako stizu i fotoaparate, dok su mp3-evi vec 2005-te i izlaskom n91 i w950 uhvaceni... Sigurno je da ce uskoro biti i fotoaparati, mozda jos dve- tri godine, i dva tri stepena novih telefona(recimo k900, k950, k1000 ili k1 kako se vec bude zvao) i to je to, dalje ne moze...

Tako da, telefon moze da odradi sasvim solidan posao, i ne treba ga koristiti samo kao sredstvo za razgovor i poruke...
iPhone + CX300

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Spyker, ajde ti kao jedan vrsan poznavalac zvuka uzmi po jedan iPod, creative, ili neki drugi kvalitetan mp3 player i uporedi ga sa toliko hvaljenim n91 pa mi reci, ali budi objektivan, koji reprodukuje bolji zvuk. Sto se fotoaparata tice, i dalje tvrdim da neko ko zna da slika i razume se u isto, da ce uvek ali uvek napraviti bolju sliku sa fotoaparatom nego sa telefonom. Jeste, te slike sa telefona mogu da se iskoriste, solidno ispadnu. Ali sve je to jos uvek u nekom rangu razbibrige ili da prekratis vreme ali neupotrebljivo za bilo sta ozbiljnije.
Ali poenta onih mojih postova iznad nije da kritikujem proizvodjace i telefone koje prave, nego kupce koji bukvalno bacaju tolike novce na telefone koji ce im koristiti kao mp3 i sl. O tome sam pricao i jos uvek tvrdim da je to uzaludno. Znam da je to uzrast dokazivanja i sl., bio sam i ja u tim godinama ali treba imati granica i mere. Jednostavno mi je to i smesno i tuzno u isto vreme.. Nego, ja vise necu na ovu temu da pricam, moje sa rekao, i ostajem pri tom misljenju. Necu nikada dati toliko para za telefon a ko misli da je to pametno i da treba kontinuirano da daje toliko para na telefone neka izvoli, meni ni iz dzepa ni u dzep

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Spyker »

Azimuth, ja sam sam rekao da se ne razumem u zvuk, i ne znam odakle ti da sam vrsni poznavalac(osim ako si ironicno rekao)... I, ja sam imao iPod, i dao ga madnessu, bas zato sto mi je pored n91 nepotreban... Razlike uopste nema mngo, cak sta vise nisam siguran da je uopste ima... E,sada neki kazu da je creative bolji od iPoda, nemam pojma da li je tako, ali svakako razlika NE moze biti velika, tako da je telefon i vise nego dovoljan...

Sto se tice f.aparata, i sam sam rekao da su dosta bolji od telefona, ali ce uskoro, kroz par godina i tu razlike biti minimalne, jer ce doci do neke tacke razvoja od koje dalje ne moze...
iPhone + CX300

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Ako uzmemo u obzir i cenu telefona N serije, mislim da je N70 da najbolji, tj. ima najbolji odnos cena - kvalitet.

N93i je dobar, cini mi se za nijansu i brzi od N95, ali ipak N95 je na vrhu piramide.
iPhone 3G[s] 16GB

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

nikoola po meni je N73 najbolji fon iz N serije ako gledamo odnos cena-kvalitet, a tu su i N91 a i N70.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

markog
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 18. Mar 2006. 18:45

Post od markog »

I ja mislim da je N73 najbolji po tom pitanju. :wink: Pravi multimedijalni telefon. :D + dobro izgleda.

Odgovori