Hitna dilema: E61i vs P1

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji odabrati?

Nokia E61i
17
41%
SE P1
24
59%

Ukupno glasova: 41

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

AnGeL oF LoVe, nemoj tako, ja iako nisam ljubitelj SE telefona (stvarno ih ne volim) jedva cekam da izadje XPERIA X1, pa ako zaista radi onako kako je prikazano na youtube, taj fon mora biti moj. U datojh dilemi naravno, E61 kako sam vec u x postova naveo ostavlja konkurenciju daleko iza sebe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Azimuth, ja sam napomenuo ono sto sam hteo 8)
Za mene je P1 daleko bolji. A nebitno je da li je bolji od E61 ili P990, jer za mene i moje potrebe P990 je bolji bolji telefon od E61.

Vec sam napisao da je E61i bolji poslovni telefon (a to iskljucuje sve multimedialne mogucnosti). Meni Multimedia nije potrebna ultra-kvalitetna ali ipak mi je potrebna (a E61i nema FM, losa kamera + slab mp3).

Direktno sam uporedio E61i i P1 pa tako se odlucio za P1 :wink:

E61i je impresivan telefon, sa extra ekranom i mogucnostima. Tastatura mi se dopada. Ceo telefon je extra.
Ali za moje potrebe potrebe je pre sve glomazan (zato prodadoh i P990), potreban mi je FM, solidan mp3, kamera manje -vise, ali sam se i navikao na TS i nedostatak programa za UIQ 3.
iPhone 3G[s] 16GB

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

miodrage sta te je iskreno toliko privlacilo na Xperiji?ja nisam iskreno video nista revolucionarno na tom uredjaju sem nekog preokreta u WM OS smislu...izgled mi je klasican kao na svakom drugom HTC uredjaju kao i opcije koje se mogu naci u svakom iole boljem uredjaju danasnjice :?
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

nikoola, u tome i jeste problem. Svi kad komentarisu onda to rade prilicno subjektivno. njemu, kao i svima koji se lome izmedju 2, 3 ili koliko vec modela treba pre svega objektivno misljenje, prednosti i mane a ne da li nekom i koje "poslove zavrsava" odredjeni model. Hocu da kazem da treba lepo reci sta su prednosti i mane tog i tog telefona a sam odabir ostaviti onom ko ga kupuje. Sto se velicine tice to je isto tako subjektivno jer sto je tebi veliko meni mozda nije zbog velicine moje sake ili tasne koju nosim, dzepa koji imam itd. Verujem ja da si zadovoljan sa P1 ali isto tako ja mogu da kazem da nema boljes od N80 koji i sam posedujem bla bla.. A opet ima mana kao i svaki drugi telefon... Valjda sam sad bio malo jasniji... :wink:

nikoola
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Jun 2005. 02:06

Post od nikoola »

Azimuth, pa naravno da cu da komentarisem subjektivno? Ja kupujem telefon zbog sebe, a ne zbog nekog drugog, pa mi je potrebna subjektivnost ;)
Ali sam naveo sta je to subjektivno i zasto, pa ako se neko pronadje ko razmislja isto kao ja, super, a ako ne, opet super i neka uzme ovaj drugi.

Kako mozemo da uporedimo sve prednosti i mane, kad cu ja da kazem da mu je mana sto nema FM a neko ce da se pojavi i kaze: "Pa to je poslovni telefon, ne treba mu FM ;)"
Tacno je da je velicina subjektivna stvar, ali na papiru su brojke neminovne.

Da se u startu razumemo.
E61i je najjaci poslovni telefon, ali veoma slab multimedialni.
P1i nije najjaci poslovni ali ni najjaci multimedialni, ali zato oba posla odradjuje vise nego dobro. On u office stvarima ne zaostaje puno za E61i.
Ako bih probao da ocenim E61i za te dve stvari bilo bi 5 za posao i 1-2 za multimediu.
P1i bi mogao da dobije 4 u oba segmenta.

Da zakljucim pricu.
Striktno poslovnim korisnicima E61(i) je najbolja kupovina.
Ako slucajno nekome (kao meni) uz office i wifi zatreba multimedia, E61(i) tu gubi bitku.
iPhone 3G[s] 16GB

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Iskreno izmedju ova dva telefona je zaista tesko odabrati,jer ma koliko oni bili slicni toliko su i razliciti i samo onaj ko kupuje i njegove licne preferencije mogu da mu pokazu pravi put i usmere ga na pravi izbor.
Sto se tice multimedije,oba telefona imaju tu multimedijalnu "nit" ali ni kod jednog ona nije u prvom planu,ali moze da odradi posao u tom segmentu.Opet i tu je u pitanju subjektivan stav kupca i njegov ukus,jer nekome ce i prosecna kamera i opet prosecan zvuk biti dovoljan i zadovoljit ce njegovu potrebu za multimedijom a nekome opet i mnogo vise nije dovoljno.
Kada bih za sebe birao licno izmedju E61i i P1 odlucio bih se za E61i.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Glasao sam za P1, ne zato sto je bolji nego zato sto (kao i nikooli) bolje ispunjava moje potrebe kod telefona.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

Odgovori