6220 Classic vs. 6210 Navigator
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
jerkann, Cene su bile tacne u trenutku kada sam postovao poruku posto su prepisane sa cenovnika mobilnog sveta.
Mozda tebi WiFi nije bitan ali nekome jeste. Recimo poslovnim ljudima moze biti jako vazan (ne zaboravi wowzer ga kupuje za oca). Ja cesto sluzbeno putujem izvan Srbije i moram da komuniciram preko e-maila ili da downloadujem ili uploadujem fajlove i za to je wifi nezamenljiv (cena GPRS u roamingu je prilicna). Izgled je stvar ukusa i o tome ne vredi raspravljati.
Mozda tebi WiFi nije bitan ali nekome jeste. Recimo poslovnim ljudima moze biti jako vazan (ne zaboravi wowzer ga kupuje za oca). Ja cesto sluzbeno putujem izvan Srbije i moram da komuniciram preko e-maila ili da downloadujem ili uploadujem fajlove i za to je wifi nezamenljiv (cena GPRS u roamingu je prilicna). Izgled je stvar ukusa i o tome ne vredi raspravljati.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- tomas.hokenberi
- Moderator
jerkann, Retko ko ce da vuce dve naprave kada smartphone moze da radi obe stvari. Ja koristim Windows Mobile telefon ciji se operativni sistem i mogucnosti ne razlikuju od WM PDA. Zar mislis da treba da nosim i PDA? I Symbian smartphone moze zameniti PDA.
Nije bitno toliko sta je wowzer naglasio - ti nisi tvrdio da njegovom ocu nije potreban WiFi nego da je to uopste nepotrebno.
A sto se tice laptopa nosim ga i ja ali nije uvek zgodno raspakivati laptop da bi samo procitao postu. Laptop koristim u hotelskoj sobi ili na lokaciji na kojoj radim kada sam u inostranstvu. Neki put se moram javiti ili procitati postu i kada nisam u hotelskoj sobi ili radnom mestu, sta mislis da treba da vucem laptop sa sobom svugde?
tehno maniac, Ma on samo pokusava da dokaze da je WiFi nepotrebna stvar.
Nije bitno toliko sta je wowzer naglasio - ti nisi tvrdio da njegovom ocu nije potreban WiFi nego da je to uopste nepotrebno.
A sto se tice laptopa nosim ga i ja ali nije uvek zgodno raspakivati laptop da bi samo procitao postu. Laptop koristim u hotelskoj sobi ili na lokaciji na kojoj radim kada sam u inostranstvu. Neki put se moram javiti ili procitati postu i kada nisam u hotelskoj sobi ili radnom mestu, sta mislis da treba da vucem laptop sa sobom svugde?
tehno maniac, Ma on samo pokusava da dokaze da je WiFi nepotrebna stvar.
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
Mislim da danas uzeti telefon bez WiFi-ja je nepromisljeno.WiFi se nametnuo kao standard i zaista to je po meni jedina evolucija koja zaista vredi na telefonu.Svakako dugotrajan surf na telefonu je zamarajuci ma koliki ekran bio ali za neke hitne "akcije" je vise nego odlican.Naravno nikad ne moze zameniti udobnost koju pruza laptop,ali moze spreciti bezpotrebne "akrobacije" na nepovoljnim mestima.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
tehno maniac, slazem se jer to i jesu pravi poslovni telefoni, dok g810 i 6220c su telefoni za populaciju kojoj telefon vise sluzi za zezanje a ne za zavrsavanje nekih poslova.
Ja i dalje mislim da je wi fi nepotreban na telefonu jer se za citanje poste veoma dobro pokazao i klasican pristup netu, ali to je moje misljenje i nekima moze, a i ne mora da se svidja.
sto se tice zastupljenosti bezicnog neta kod nas i nije bas najbolje. sta ako ti treba da procitas hitno mail a nigde beslpatnog wirlessa?
Ja i dalje mislim da je wi fi nepotreban na telefonu jer se za citanje poste veoma dobro pokazao i klasican pristup netu, ali to je moje misljenje i nekima moze, a i ne mora da se svidja.
sto se tice zastupljenosti bezicnog neta kod nas i nije bas najbolje. sta ako ti treba da procitas hitno mail a nigde beslpatnog wirlessa?
- tomas.hokenberi
- Moderator
jerkann, ti ocigledno ne citas pazljivo sta je napisano. Wi-Fi zaista jos uvek dovoljno nije rasprostranjen kod nas ali ja sve vreme pricam o inostranstvu. Gprs jeste dovoljno jeftin za citanje poste kad nisi u romingu, ali sam ja placao 100+ din najobicniju proveru poste u romingu.
G810 mozda nije specificno poslovni telefon ali moze da posluzi. WiFi je vrlo korisna stavka koju treba uzeti u obzir kod kupovine telefona, mnogo pre nego npr. broja boja na ekranu i sl.
G810 mozda nije specificno poslovni telefon ali moze da posluzi. WiFi je vrlo korisna stavka koju treba uzeti u obzir kod kupovine telefona, mnogo pre nego npr. broja boja na ekranu i sl.
- tehno maniac
- Mobil manijak
Upravo tako...čuo sam da je valjda u Velikoj Britaniji čovek u u ulici sa jednim restoranom uhvatio oko 20 otvorenih wi.fi mreža...kod mene u čitavoj Loznici verovatno nema tih 20 wi-fi mreža...
jerkann, ne baš svi...neki se k**če, neki se zezaju sa raznim igricama, nekima služi za neke poslove, neki za sve navedeno....
Ja ga lično koristim za multimediju, kao igračku konzolu, i kao mašinu za pregledanje i slanje mejlova, odlazak na internet......
Današnji top telefoni i jesu pravljeni da budu all-in-one...Zašto bih ja nosio lap-top, PSP, Digitalni, pm3/mp4 plejer, kad imam N95 8gb koji sve gore navedene može odlično da zameni (lično i nemam ni para, a ni džepove za nošenje svih tih gadgeta)
jerkann, ne baš svi...neki se k**če, neki se zezaju sa raznim igricama, nekima služi za neke poslove, neki za sve navedeno....
Ja ga lično koristim za multimediju, kao igračku konzolu, i kao mašinu za pregledanje i slanje mejlova, odlazak na internet......
Današnji top telefoni i jesu pravljeni da budu all-in-one...Zašto bih ja nosio lap-top, PSP, Digitalni, pm3/mp4 plejer, kad imam N95 8gb koji sve gore navedene može odlično da zameni (lično i nemam ni para, a ni džepove za nošenje svih tih gadgeta)
Nokia C6
- tomas.hokenberi
- Moderator
jerkann, Otvorenih wifi mreza trenutno nema dovoljno ali ih je svakog dana sve vise. Sem toga zasto se samo ogranicavas na nasu zemlju - zar je moguce da ti nikada nigde ne putujes - izvan zemlje?
ovako........ sada je resio da uzme g810 (ubedio sam gaa!) ali se dvoumi da li da saceka da izadje 5800 pa da uzme njega? koliko ce on kostati kad izadje? matori mora da nabavi telefon do maja.... sta mislite oce li mu spasti cena negde oko 300e (ili tako tu negde)? 

Nokia 5800 XpressMusic + 16gb + Sennheiser MX460
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
- tehno maniac
- Mobil manijak