Telefon sa odlicnom kamerom.

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Maj 2009. 18:02

Post od Achilles »

loki13 napisao:...Sonyericsson c905, cena oko 300e...
Ljudi gde ima po tim cenama? Zasto onda pise na ovde da su ti telefonu skuplji?

Sto se tice c905, jedan od komentara kaze da je super sto taj flesh moze da se koristi kao mini bateriska lampa, sto moze da bude korisno. Losiji video snimak je velika mana.
NemanjA^ napisao:Achilles, pff... Za početak, nemoj da misliš da znaš bolje o računarima od ''95% usera ovde''...
Ja sam prosto fasciniran ovim :D

Neverovatno je kako ljudi postaju nesigurni u svoje znanje. Zasto ne mozete da reagujete kao "ok, on misli da zna najbolje, pusti budalu neka pise sta hoce".

Ti nisi prvi koji je morao da napise da da se ne razumem toliko, iako ne znas koliko se razumem :). Ja sam napisao da je to moje subjektivno misljenje, a ne nekakvo pravilo, i stojim i dalje iza toga :) Ako ti mislis drugacije, brate okej sve najbolje :)
NemanjA^ napisao:Drugo, prekršio si par pravila Foruma...
Izvinjavam se za krsenje pravila. Imacu to na umu.
NemanjA^ napisao:Da se vratimo na temu, ako ne želiš da se petljaš mnogo, kao što loki13 reče pogledaj C905 a ako želiš malkice petljanja onda N82!
Ajde mi samo recite konkretnu prednost c905? Sta konkretno ima osim 8MP kameru. Ja koliko vidim u praksi zaista nije toliko velika razlika.

I recite mi molim vas gde ima da se uzme telefon po tim cenama. Ovde ne pise, na google nadjem jedan sajt, tamo je jos skuplje nego ovde...

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Achilles, Dobro dosao na forum,zelim ti ugodno druzenje.
E 'ajd sad da resimo dilemu oko izbora telefona,jer zbog toga smo ovde da jedni drugima pomognemo koliko mozemo. :wink:
Znaci tebi je bitna kamera i ona je prioritet.OK.Neces mnogo novca da das,tacnije mozes da izdvojis ali ako ne mora jos bolje,zar ne?Ako se razumes u racunare kao sto kazes (mada je to jaako sirok pojam) onda ti izbor OS-a i prilagodjavanje na njega nece biti problem.
Ovako,moja preporuka:

Kao najeftinij model sa fantasticnom,ali fantasticnom kamerom (sa xenonom) jeste SE K800 ili K810 (razlika minimalna,najvise u dizajnu i jos nesto vezano za kameru).Ja bih uzeo K810.Telefon je bez OS-a.

Od istog proizvodjaca (SE) model C905.Kamera takodje jaako dobra sa vise mpx nego prethodnik i naravno bolja.Takodje telefon bez OS-a.

Nokia N82,vec rekose kolege o njemu.Kamera stvarno super,xenon, OS (symbian) WiFi,GPS.

I na kraju kao HTC HD,kao najnajnapredniji model sa OS-om Windows Mobile.Visok nivo personalizacijedosta mogucnosti,dobrih aplikacija itd.

Ja sam napisao sta se moze uzeti u razmatranje.Sad ako si ti odlucio onda uzmes N82,to je tvoj izbor i nadam se da ce te zadovoljiti,ako se slucajno jos predomisljas uzmi i ove modele u razmatranje cisto da steknes "siru sliku".

I na kraju:
Achiles napisao:U kompjutere se recimo razumem verovatno vise nego 95% usera ovde.
Mislim da zaista nema potrebe za arogancijom i prebrzim donosenjem zakljucaka.Ovde je jako dosta kvalitetnih clanova iz svih sfera,od programiranja,informacionih sistema,ekonomista,studenata,ucenika... koji su ucesnici i drugih IT foruma.
Ovde ako se fino pokazes i ako imas dobar i normalan pristup svi clanovi ce ti sa zadovoljstvom pomoci.Ovde vlada jedna od boljih forumskih atmosfera na nasim prostorima.
:wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

Wicker Man, стварно си у праву за атмосферу.
Стварно свако жели да помогне ако зна и уме.
Од када сам се регистровао,имам само лепа искуства.
Извињавам се за офф. :oops:

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

E ovo se zove odgovor :)

Jako detaljno, to mi se svidja!

SE K810 ima 3.14MP, a to mi je premalo. Ne znam koliko je to bas u praksi, ali gledam da ipak bude 5MP.

Zaintrigirali ste me sa HTC HD. To cu morati detaljno da istrazim, jer ne zelim da dam novac za stvari koje ne koristim.

Sto se tice ove moje kontroverzne izjave, koliko se razumem, ja uopste nisam ni imao na umu da ce ljudi ovako da reaguju. Poenta toga je samo bila da se generalno razumem u tehniku (razumem se u ono sto me zainteresuje, a mobilni telefoni me do danas gotovo ni malo nisu interesovali). Kad kazem da se razumem, znaci razumem se u sockete, chipsetove, amperaze, Xpinske konektore, koliko ampera na grani od 12v bla bla... jednostavno znam dosta o tim stvarima.

I ponavljam, razlog zasto sam to napisao je zato sto je jedan decko meni napisao kao "ako uspes da se snadjes sa OS-om". I onda sam shvatio da sam ostavio utisak ovde kao da sam generalno duduk za sve zivo (srazlogom do duse), pa sam samo hteo da napomenem da se generalno razumem dosta. 95% sam lupio zaista, nisam to rekao kao chinjenicu, vec jednostavno kao fazon "razumem se u tehniku generalno, nisam glup".

Dakle izvinjavam se na provokaciji, nije mi to bila namera, nadam se da cemo da batalimo sad taj deo moje izjave :)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Presko HTC HD, jer HTC nije bas poznat po dobrim kamerama... I stvarno tesko da ces naci ista bolje od ovoga sto su kolege naveli, C905 ili N82... Mozda i Innov8, al nema xenonn, tako da to otpada...
Nokia E71... Elegant, but deadly

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Achilles, kada zelis da kazes da se "generalno razumes u tehniku" onda i napisi "ja se generalno razumem u tehniku". Ako napises "u kompjutere se recimo razumem verovatno vise od 95% usera ovde" to znaci "ja sam puno pametan i znam o racunarima vise od 95% vas".

Inace ovo sto si nabrojao kao svoje znanje o racunarima su sasvim elementarna znanja o racunarima kojima vlada najmanje 90% stalnih clanova ovog foruma, a posebno oni od kojih mozes dobiti kvalitetan odgovor.

Telefoni sa OS-om zahtevaju upoznavanje sa samim operativnim sistemom telefona, strukturom fajl sistema, metodama za sertifikovanje, hakovanje, instalaciju aplikacija itd. Sve to nije neka posebna "nauka" ali zahteva izvesno vreme za upoznavanje.

kapoerista90, Mozda Samsung G810 - ima i Xenon i opticki zum. Naglasavam posebno opticki zum posto je to jedini zum koji ima ikakvu svrhu. Digitalni zum je apsolutno nebitan.
Poslednja izmena od tomas.hokenberi u Sub, 30. Maj 2009. 20:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

Ok u pravu ste, mozemo li da batalimo sad ovu diskusiju. Izvinjavam se na tome sto sam rekao, nadam se da ce prestati vise da se prica o tome :)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Achilles, Ovako,zaista ne znam za koje namene ces koristiti kameru na telefonu.Veruj mi ni jedna kamera na telefonu ti ne moze odmeniti digitalac,cak ni onaj najlosiji,tako koji god uzmes ne ocekuj cuda.
Sto se tice SE K800/K810,imas temu o njima i slike koje su oni u stanju da naprave i veruj mi slike su fantasticne.Jos ako ih modujes dobijas prave masine koje mogu da ti naprave fotke cijeg se kvaliteta neces postideti i bices u stanju da ih naprmier odstampas u dobre dimenzije.Nije sve u pikselima,dosta stvari utice na kvalitetnu fotografiju.Ja na primer nikada ne bih uzeo SE K850 pored K800 ako su mi slike prioritet iako ovaj ima 5mpx.

OK sad smo resili dilemu oko tvoje izjave.Nisi imao losu nameru ali je izjava jednostavno tako delovala (arogantno) a forumasi su te pitali da li se razumes u OS-ove jer ovde se dosta clanova registruje bez elementarnih poznavanja pa smo u prilici da po nekada detaljno objasnjavamo kojekakve stvari.Zato je najbolje utvrditi stepen "poznavanja" kod clana pre nego mu se krene pomagati.Olaksamo i njemu a i sebi,sto prouzrokuje mnogo manje konfuzija. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Achilles, zbog cega ti je malo 3mpx?
Uopste nije bitno koliko imas mpx vec kvalite tsociva. K800/810 pravi odlicne slike jos kada ga modujes sa camera i audio drajverima ostvaruje jos bolje rezultate.
Elem da se vratimo na tematiku OS-a.
Kada sam pre nepunih 5 god. kupovao 6630 nisam znao sta je symbian ni sta moze. Vremenom kada se covek upozna sa materijom shvati kolike prednosi imaju smart telefoni u odnosu na "dumb" (telefoni sa fabrickim softverom).
Danas se vodim stavom da ne bih kupovao ni jedan tel koji nije smart, jer mozes mnogo korisnih stvari da izvuces iz njega, pocevsi od ranznih programa koji su korisni za net, uredjivanje poziva, slusanje muzike pa sve do razlicitih igrica.

HTC HD je telefon koji je vise poslovno orjentisan, uostalom takav je WM, pa samim tim ne mozes ocekivati od kamerice neke preterano dobre rezultate. Po danu je kamerica zadovoljavajuca ali na nocne snimke zaboravi.

Pitao si za razliku C905 i N82. Osnovna i najveca razlika izmedju njih je to sto je N82 smart telefon koji ti otvara mnoge mogucnosti, ali da se ne ponavljam, razumeo si sta sam hteo da kazem. Kolicina mpx ne igra presunnu ulogu u kvalitetu fotografije vec senzor, a ova veca kolicina piksela ce napraviti sliku koja je ce teziti vise MB.
Drug arazlika je forma izrade jer jedan je slajd, a drugi monoblok (naravno to si isam zakljucio), e sad na tebi je da izaberes sta ti vise odgovara.

Ako nisi "gadljiv" na slajd i ako mozes preziveti bez Xenona onda pogledaj i Samsung Inovo.

Eto toliko za sada.

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

Sad cu ti reci tacno zasta cu koristiti kameru. Tako sam razmisljao prosli put, i zato nisam obracao na kameru. Uzeo sam k530i koji je odlican, izuzev sto mu je kamera bez veze (a pogotovo video zapis).

Dobra kamera na telefonu je bitna zbog spontanosti. Izadjes sa drustvom, hoces da uhvatis neki momenat... jednostavno nije prakticno nositi non stop sa sobom digitalac (meni licno nije prakticno). Evo pre 2 dana sam bio na AC DC koncertu, bio je zabranjen unos kamera i foto aparata, pa je moglo da se slika samo sa telefonom. I naravno sve slike i video klipove koje sam napravio su uzasni. Upravo posle tog dogadjaja mi je i puko film, zato i kupujem tel sa boljom kamerom.

Sto se tice SE, ne zaboravi da mi je video zapis takodje bitan. Mada po testovima sa mobilnisvet.com, n82 ima ubedljivo najbolje slike.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ja sam snimao sa N82 za docek nove godine, ali sam se zajeb... i obrisao sam snimak pa ne mogu ti pokazati kako je ispalo.
Uglavnom kod snimanja sa N82 (i svakog moba koji ima Xenon), ne moze da svetli Xenon dok se snima. Jedino na sta se mozes osloniti su podesavanja pomocu kojih moze malo posvetliti snimak.

Evo pa proveri kakvih snimaka ima na netu: KLIK

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Wicker Man, slazem se sto se tice k80/810, ali covek je trazio da telefon ima i wi-fi.

Achilles, ukoliko mozes da prezivis i bez wi-fi na fonu preporucio bih ti 6220c koji je relativno jeftin pravi extra fotografije i video zapis mu je prosto febomenalan. skoro sam snimao nesto sa mojim telefonom i kad sam snimak pustio na tv (72") bilo je :D :D
Ujak moj koji se inace bavi profesionalno slikanjem i snimanjem je bio zapanjen sta jedan telefon moze da uradi.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

E pa ako zelis dobar snimak, a ne samo sliku, uzmi N93i... Svi znaju kakav je kvalitet klipa na tom telefonu... :) Neverovatan je... A mozes i Viewty, koji opet ima odlican klip... :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam sa N82 pravio video zapis vatrometa za novu godinu na trgu i bio sam prezadovoljan. Postavio bi klip ali je tezak nesto vise od 100 MB a upload mi je dosta los tako da... Uostalom imas po netu dosta postavljenih klipova sa N82 koji je veoma dobar, pogotov kad sa TV kablom gledas na TV-u, zaista dobro izgleda i videom sam veoma zadovoljan. Slike su veoma dobre, kako u dnevnim tako i u nocnim uslovima.
Poslednja izmena od janka_88 u Sub, 30. Maj 2009. 21:09, izmenjeno 1 put ukupno.

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

Video sam na mobilnisvet.com video klip n82. Ono je neverovatno. Nisam ni znao koliko su daleko dogurali mobilni telefoni sto se tice kvaliteta video snimka.

Za sada je to favorit... pod uslovom da ga nadjem za 250E kao sto kazu ovde da ima da se sada uzme nov po toj ceni.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Achilles, ne znam odakle si. U nisu mu je cena na crno oko 270/289 eura.
Nisi mi jasan sad u prvom postu si rekao da bi dao i 400, 500 eura, a sad bi se popismanio za 10 ili 20 :? :?

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

O_o

Kao prvo, dao bih 400 evra za drugi telefon. Sigurno necu da dam 50 evra vise za isti telefon ako ne moram. Necu vala da dam ni 1000 din vise ako ne moram.

Drugo, ja sam ocekivao da taj telefon vredi 350 evra (toliko pise na mobilnisvet.com), pa i vise. Cena ide i preko 400. 350 evra nije bas 20ak evra vise? A cak i da jeste, necu da dam ako ne moram.

Poenta je da ja ne vidim gde ima da se nadje nov sa garancijom za 250 evra, kao sto ste rekli da ima. Naravno pod uslovom da ste to mislili. Jedino ako vi pricate ovako preko oglasa da uzmem nov... to je onda druga prica.

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Godzilla »

Achilles, ти си написао ПОД УСЛОВОМ да га нађем за 250е.
То схватам да ћеш једино да га купиш ако нађеш по тој цени тако да те ни ја не капирам.
jerkann, је у праву. :disgust:
Nokia 6220 Classic

Achilles
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Achilles »

O_O oh boze... to sam rekao jer ste VI rekli da kosta 250 evra. Kad kazem "pod uslovom da nadjem za 250 evra", podrazumeva se da ga nadjem ... po ceni po kojoj vi kazete da ima da se nadje.

Poenta je da ja NE VIDIM NIGDE da ima da se nadje ispod 350 evra nov, sa garancijom. Naravno da ako mu je minimalna cena 280 da cu ga uzeti, to nije poenta. Ja samo pitam GDE?

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Godzilla »

Achilles, иди на брзу претрагу телефона у горњем десном углу куцај N82 и телефон у руке па окрени све бројеве и види.
Ајде то уради па реци које су цене.
ОК?
Nokia 6220 Classic

Odgovori