Nokia best-buy? (novija generacija aparata)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

nema 3G, nije quad band, nema hot swap, automatsko podesavanje backlighta, mislim da nema smooth zoom, nema usb 2.0, 6630 ima improved HTML, sa podrskom za frejmove, mape, pozadinske slike, mms ogranicenje 300 kb, ne znam koliko ce biti na 3230 i ima multi slide podrsq... ekran na 6630 je active matrix...
nije 3230 ni blizu 6630... :mrgreen:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

miljex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Sep 2004. 09:50

Post od miljex »

3230 je još jedan klon 6600 :arrow: 7610 :arrow: 6670....

6630 je potpuno nov telefon, a po meni najvažnije je što ima duplo jači procesor, tako da symbian "nije" više spor :wink:

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 05. Dec 2004. 01:26

Post od La Dur »

miljex napisao:6630 još dugo neće biti prevaziđen ....
Neće biti prevaziđen oko godinu dana. Već krajem ove godine će Nokia izbaciti nešto još novije, modernije ili .... videćemo već.
A možda to bude i ista ta 6630 ali sa dodatom 3G kamerom.

bobpp
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Dec 2004. 04:21

Post od bobpp »

Ja bih verovatno sacekao 6680,ne zbog 2 kamere i sl,vec zato sto je 6630 prvi telefon od te "vrste",takoreci probni model a ovi sledeci ce mozda doneti neku vecu sigurnost i stabilnost.Ali opet ponavljam,kod Nokie nikad nisi siguran :wink:

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Znate sta ima novo? Nokia je tek juce (08.02) pustila u prodaju 7710 koji je namenjen Evropskom trzistu... 8) Jeste da nema nikakve veze sa ovom temom, al' nema veze... Nasi smo :lol:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59

Post od `Dr. Nick Riviera` »

Znamo tj. vec sam okachio tu informaciju u jednoj temi... Ispravka, prekjuche... 8) 8) 8)
Nokija je pustila u prodaju 7710 koja je nepravljena u Finskoj, a za koje je trzishte, to je disqtabilno... :wink: 8) :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 07. Avg 2004. 17:15

Post od Ludak »

Ljudi, 3230 je definitivno najbolji izbor, a ja prosto ne mogu da verujem da ste toliko podlegli reklami... Smoooth zoom ima svaka digitalna kamera, improved HTML je glupost, Opera je daleko bolja, MMS ograničenje i onako nikome nije bitno, kada možeš da šalješ mail bez ograničenja, svi S60 ekrani su active matrix. Ono što je razlika, jeste brzina procesora, ali to, sem baš za neke jako zahtevne aplikacije, čije je korišćenje skupo(internet pretraživači, konvertori slika), nije ništa značajno. Symbian je 7, te je kompatibilniji sa programima, ali stoji da onaj na 6630 bolje radi. :mrgreen:

Sve u svemu, razlika je toliko mala, da je ne znam zašto uzeti 6630, ako je 3230 za 100 evra jeftiniji. Kvalitet nije sporan ni kod jednog, ni kod drugog, ali je 3230 svakako krckaviji i nekako "šupalj". A kada smo već kod kvaliteta, treba naglasiti da su kod Nokie fashion serije uvek najkvalitetnije(a i najlepše, naravno). :mrgreen:
U susret novim izazovima...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Da, ali zaboravljas da je ovaj 3G, i quad band... ali videcemo kad dodje 3230 ili u nekom review-u... ne zna se jos dovoljno informacija o 3230... a mms ogranicenje je bitno, meni barem, jer mi se milion puta desilo da ne mogu da poseljem nesto mms jer je preveliko... i ne vole svi operu... to da su svi active matrix nisam znao :oops:
Ja mislim da razlika nije tako mala... ali videcemo kad dodje... :mrgreen:

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

Kaži mi koliko si bio na nekoj od američkih mreža??? To OGROMNOJ većini ljudi ne treba. 3G bez video poziva je isto što i EDGE, čak se može otvoriti i isti internet portal Mobtela. Shvatam da ti voliš 6630, ali običnom, pa i zahtevnom korisniku te razlike su neprimetne. :mrgreen:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

Mislim da je nezahvalno tako pricjati o 3230 s obzirom da se telefon josh nije pojavio i ko zna kako ce to u primeni da radi...
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa dobro, ja idem u Ameriq :D bio sam prosle godine... slazem se da ne treba velikoj vecini ljudi... a nije 3G samo u video pozivu, vec i brzini skidanja fajlova... brzi surf...
hehe, a ja sam jako zavoleo 6630 :D i te prednosti sto je quad band i kasnije kad proradi 3G, mi jako znace, 3G mi znaci jer znam da necu morati da menjam tel tako brzo(mada cu ga promeniti :D)

Ludak
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ludak »

EDGE na 3230 ima istu realnu brzinu kao i 3G na 6630. Telefon je tri band, pa će opet raditi u Americi(a znaš li koliko košta koristiti 3G mrežu u SADu). Mnogi su u zabludi da je 6630 i 850mhz telefon, a nije... Ja sam se igrao sa 3230, na osnovu toga pričam.

P.S. Neko je spomenuo senzor osvetljenja na 6630. Po mom mišljeju, to je takva glupost, ne zna se... samo kvari, inače odličan kvalitet prikaza na ekranu 6630.

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

a 3230 ima EDGE? nisam to znao, verovatno sam prevideo... kako nije 850 mhz tel? :oops:
Ne znam za cenu 3G ali mi ona nije bitna... :wink: neke stvari su neprocenljive... :mrgreen:
i sto mislis da je taj senzor los?

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od La Dur »

akki napisao: hehe, a ja sam jako zavoleo 6630 ...
Isti slučaj i kod mene.
Zavolio sam taj telefon i zbog funkcija, a još više zbog neobičnog izgleda. I da se sada pojavi neka još bolja Nokia, ne znam da li bih se tako lako odrekao ovog 6630. Pogotovo što ove Nokie na preklop .... ne zna se koja je više ružnija.
Ono .... stvarno bi morala da bude bar za 50% bolja od 6630 da bih je mijenjao.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

@ ludak
Kako si se bre igrao sa 3230....treba tek da izadje...kad si stigao da se sa njim igrash... 8O :?:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

da, da u pravu si, nije 850mhz, ali ipak se racuna kao quad band... cudno malo!
A za 3230 na nokia sajtu ne pise da ima EDGE nego EGPRS, a tu je brzina manja(118.4kbps)! Ne znam sto ne bi stavili da ima EDGE??? :roll:

`Dr. Nick Riviera`
Mobil manijak
Mobil manijak

850mhz? Ko je ovde lood? Toliko nema ni ovaj komp sa koga sad ovo kucam...
Koliko ja znam EDGE i EGPRS su jedno te isto. (isto sr*** drugo pakovanje) :mrgreen:
¨°o.O Nokia N70! O.o°¨

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

ma ne misli se na procesor nego na mrezu... hehe, dobar si :mrgreen: .. kako je isto kad je EGPRS 118.4 kbps a EDGE 236.8 ??? a i sto bi se onda drugacije obelezavalo??? prvi je class 5 a drugo je class 10, mislim da je u tome razlika...

La Dur
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od La Dur »

Ludak napisao: Neko je spomenuo senzor osvetljenja na 6630. Po mom mišljeju, to je takva glupost, ne zna se... samo kvari, inače odličan kvalitet prikaza na ekranu 6630.
Ali taj senzor osvjetljena nema veze sa osvjetljenjem ekrana već on reguliše osvjetljenje tastature, odnosno ili uključuje ili ne uključuje osvjetljene tastature.
Po meni jako dobra stvar jer uštedi bar nekoliko sati energije. Recimo kod mene se uključuje osvjetljenje na tastaturi samo kad je stvarno toliko mračno da ne vidiš slova na tastaturi.

mi2scg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Sep 2004. 23:11
Kontakt:

3230 vs 6630

Post od mi2scg »

Pozdrav svima, koji ucestvuju u temi!
Sto se tice 3230, samo je za nijansu ispod 6630 - stariji symbian, ma sve razlike su toliko beznacajne... Uostalom pogledajte sledece >>>

http://www.nokia.com/phones/comparephones/

Inace, na nekim sajtovima (gsmarena.com) sam citao da je 3230 u Evropi pusten u prodaju 07.02., a poznajuci nase trziste, cena 3230 sigurno nece biti ispod 350-400 evra, kada se pojavi. Pogledajte stvar sa 9300 i 9500 - nakon pojave, 9300 je bio 100 evra skuplji, a ne moze se porediti sa 9500.
Pozdrav!

Marko MI2
Stop the madness!

Odgovori