E72/N96/E75 i drugo, pomoc

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

IDzO, kažem da se ježim kada mi neko navede kameru kao značajno poboljšanje modela u E seriji, ne ježim se na samu kameru:). Tvoj argument da ima ljudi koji nisu iz ciljne grupa kojoj je namenjena E serija pa je zato i kamera bitan momenat pri odabiru tel iz E serije , zvuči otprilika kao kada bi rekao da je E serija baš cool u roze boji, i mnogo bolja od dosadne-sive, jer ista npr "in" i da je tel sem potrebe i modni detalj, eto ima devojčica kojima je lepši u rezedo nijansama...mislim da je ono što nas interesuje primarno-procesor,RAM,ekran,baterija i kvalitet izrade-sve ostalo je šminka, pa i pomenuta kamera! Da ne idem off- 206 - ako možeš uzmi tp2 ili hd2, ako hoćeš/možeš da čekaš onda nexus ili milestone-za GPS, surf mislim da ćeš teško naći bolje. Ako ti se ne daju velike pare- onda e71 ili e52 i opet si super prošao. Toliko od mene jer sam već počeo da se ponavljam:)

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

banman, na konferenciji kada se promovisala E72 i ljudi iz Nokie su naveli da su poboljsali kameru u odnosu na E71 i da je to jedna prednost u odnosu na starijeg brata. :wink:
Istina je ta da telefoni u mnogim slucajevima postaju modni detalj kako kod lepseg pola tako i kod nas muskih i da je mali broj onih koji gledaju pravu funkcionalnost (takodje je i to apsolvirano u nekoj temi ovde na forumu). Bilo je mase primera ovde na forumu kada se navodilo da su neki prijatelji forumasa kupovali tel. cisto zbog njegove lepote.
A moj argument je na mestu bas zbog te izmesanosti korisnika, hteli mi to prihvatiti ili ne.

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

IDzO je potpuno u pravu. E61 su ljudi uzimali zbog funkcionalnosti, prosto je bio ZVER od telefona. E71 nije nista losiji, samo sto je svojim izgledom privukao veliki broj korisnika kojima funkcionalnost znaci koliko i crno ispod nokta, tako da je kamera ipak postala faktor... :)
Nokia E71... Elegant, but deadly

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

Aman, IDzO, ja samo pokušavam još od prvog posta da kažem da kamera u celoj ovoj priči nije presudan faktor( u stvari najmanje bitan) na osnovu kog 206 treba da izabere model? Ja sam te samo pitao da li je E72 toliko superiorniju, da E71 apriori treba isključiti kao potencijalnog kandidata? 206 je naveo šta su mu prioriteti, ja mislim da će mu, ako se odluči za E71, isto odraditi kvalitetno posao kao i E72+ što će mu ostati minimum 100 evra u džepu( za te pare može da uzme spravu koja će sigurno bolje slikati od E72;). kapoerista90, što se tiče funkcionalnosti moj stari 6630 je i dalje zmaj u symbian svetu, no to sam već napisao u jednom od predhodnih postova. Smatram da ako nas već neko zamoli za savet i pri tom navede da nije teen, da mu je bitan gps, surf i velik ekran, onda posavetujmo čoveka najbolje što možemo. Ja i dalje tvrdim da za najmanje para e71 najviše nudi. 206 šta misliš o E52 (eventualno e55) ako se dvoumiš između 71 i 72, što se ne bi četvoroumio?:))

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Slazem se da E71 ima najbolji odnos dobijeno-ulozeno...
Bolji je E71 :) full qwerty je daleko prakticniji od obicne ili cak polu-qwerty tastature :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

206, šta ti kažeš? :) Jesi li bliže odluci "šta uzeti"?

E, da ovo sam hteo da te pitam-u jednom od postova si napisao da se slažeš sa mnom-na šta se konkretno "slaganje" odnosilo?

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Moja topla preporuka je E72,mozda sam subjektivan jer ga posedujem ali sam prezadovoljan modelom,pogotovo baterijom koja ce da traje duze od ostalih navedenih modela.E sad jedini problem je taj tvoj problem sa vidom,tako da bi bilo najbolje da odes do radnje i vidis da li ti odgovara velicina ekrana...
Telenor Nokia E72

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

206, Ovako,sto se tice dileme e71/e72 to je najbolje da odes u shop i sam pogledas pa izaberes.Neka mizerna prednost je na strani E72 ali za tu prednost moras dati finu svotu novca,koja po meni nije opravdana.
Sad ako volis neki drugi OS osim symbiana onda bih ja isao na neke odele iz HTC-ove kuhinje.Imas stvarno sirok izbor i samo je pitanje tvojih finansijskih mogucnosti.Na primer ja da sad uzimam telefon i da ne zalim kes iso bih na HD2.Telefon je bukvalno zver,ali jeste skuplji.
Sad ti odluci.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

206 napisao:Malo kontakata, malo calendara,mnogo GPS-a, sa mnogo pretrage na internetu - u svakoj prilici.
Jedna stvar mi nije jasna...Iako je dosta kolega predlozila da se pogleda neki model sa WinMo ili Android O.S.,cini mi se da se olako "prelazi" preko tih predloga...Zbog cega to navodim?Kao sto svi znamo,99,9% Nokia telefona koji imaju upotrebljiv GPS pokrece Symbian O.S.E sad kod Symbian telefona imamo izbor izmedju Garmina,Tom Toma i NDrive-a.Cinjenica je da na ostalim platformama,ponuda GPS sw veca.Spomenucu samo IGO sw koji vec odavno postoji za WinMo uredjaje,uskoro ce ga biti i za Android uredjaje...
Zakljucak,ukoliko ce ti GPS biti jedna od bitnijih stavki,moj ti je predlog da pogledas i neke modele sa drugim O.S.,odnosno baci pogled i u neko drugo "dvoriste" sem Nokia-e.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 12. Okt 2007. 00:51

Post od 206 »

Jos jedno pitanjce, pa necu vise da smaram: Drugar mi je rekao (sad koristi N95) da kada bi sada uzimao telefon uzeo bi neki Samsung... sta vi mislite o samsunzima?

Srecan Bozic (Hristos se rodi) i Gova godina!!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

206, Vaistinu se rodi! E sad o samsungu- zavisi na koji model misliš, mada generalno i u par reči moje mišljenje je- kvalitetno i cenovno korektno. Meni se lično sviđa b7610, nisam nešto upućen u premijere samsung modela, ali mislim da treba da izađe "naslednik" i780...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

naslednik i780 je izasao odavno, to je jedan iz omnia pro palete, b7320, a ima i b7330, ne mogu tacno da se setim u cemu je razlika ali oba izgledaju isto. ovaj fon bih rado posedovao...
::luv phonez::

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

206, Posto nisi precizirao model,onda mozemo samo da govorimo o Samsungu kao brendu u sferi mobilne telefonije.On je ok marka u tom domenu,naravno sve zavisi o kojoj klasi uredjaja govorimo.Kao i sve marke on ima losih i dobrih modela.Uredjaja koji su usli u "legendu" i onih koji su cist promasaj.Jako je nezahvalno govoriti o prednostima jednog i drugog brenda.Po meni sve zavisi od licnih afiniteta i prema njima mozemo sa sigurnoscu naci odgovarajuci model u oba tabora.
Fanboizam je po meni promasena i glupa "ideologija".
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

djoxie, rekoh da nisam pratio...čini mi se da je naslednik nazvan,ili će tek biti kršten, nešto na "p" (čitao sam nešto baš na ovom forumu u temi posvećenoj i780, i nije pixon:) - pa neka 206 tamo vidi ako je zainteresovan. Inače mislim da pomenuti B7610 "jede za doručak" pomenute modele:) mada su i oni svakao atraktivni i većina (nas) bi ih rado posedovala, i suština je da su svi sa WM platformom i da su isto tako "pravi" kandidati u izboru 206...

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

banman, pivot :) ali ljudi u toj temi imaju problema sa nalazenjem istog.
Od samsunga razmisli o Omniji 2. Ima monstruozan ekran i lepo prikriven windows :)
iPhone 4.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Marko_NS, Samsung PIVOT je u pitanju. U toku prosle godine su se njegove slike pojavile na par mesta ali nikada nije izasla vest o tome da li ce taj telefon uopste izaci na trziste.

Slika

Slika

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

Marko_NS, da, da PIVOT!:) ali i bez njega 206 ima za svotu koju je naveo više nego pristojan izbor, što od samsunga sa WM platformom, što od drugih proizvođača na istoj. Jedino je problem što se "krug polako širi":)...

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

:lol: :lol: :lol: motorola milestone? :lol: :lol: :lol: da promenim naslov teme izbor telefona za 300-600 eur? :oops:

206
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od 206 »

Sada sam sse sa suprugom prosetao gradom i pogledao telefone. Pali smo u nesvest kad smo videli HTC tp 2. Aparat je VRH! ali je blize PC-u nego mobilnom. Elem, sve ostalo izgleda smesno pored njega. Pala je odluka.... :oops: :disgust: (opet dajem ne planirano pare) :oops:
Poslednja izmena od 206 u Sub, 09. Jan 2010. 18:58, izmenjeno 2 puta ukupno.

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od banman »

206, doneo si pravu odluku (barem po meni, a i poslušao si savet:), četitke ću ti uputiti kada se javiš da si ga pazario:)) Inače, po kojoj ceni si ga našao?

Odgovori