E72/N96/E75 i drugo, pomoc
IDzO, kažem da se ježim kada mi neko navede kameru kao značajno poboljšanje modela u E seriji, ne ježim se na samu kameru:). Tvoj argument da ima ljudi koji nisu iz ciljne grupa kojoj je namenjena E serija pa je zato i kamera bitan momenat pri odabiru tel iz E serije , zvuči otprilika kao kada bi rekao da je E serija baš cool u roze boji, i mnogo bolja od dosadne-sive, jer ista npr "in" i da je tel sem potrebe i modni detalj, eto ima devojčica kojima je lepši u rezedo nijansama...mislim da je ono što nas interesuje primarno-procesor,RAM,ekran,baterija i kvalitet izrade-sve ostalo je šminka, pa i pomenuta kamera! Da ne idem off- 206 - ako možeš uzmi tp2 ili hd2, ako hoćeš/možeš da čekaš onda nexus ili milestone-za GPS, surf mislim da ćeš teško naći bolje. Ako ti se ne daju velike pare- onda e71 ili e52 i opet si super prošao. Toliko od mene jer sam već počeo da se ponavljam:)
banman, na konferenciji kada se promovisala E72 i ljudi iz Nokie su naveli da su poboljsali kameru u odnosu na E71 i da je to jedna prednost u odnosu na starijeg brata.
Istina je ta da telefoni u mnogim slucajevima postaju modni detalj kako kod lepseg pola tako i kod nas muskih i da je mali broj onih koji gledaju pravu funkcionalnost (takodje je i to apsolvirano u nekoj temi ovde na forumu). Bilo je mase primera ovde na forumu kada se navodilo da su neki prijatelji forumasa kupovali tel. cisto zbog njegove lepote.
A moj argument je na mestu bas zbog te izmesanosti korisnika, hteli mi to prihvatiti ili ne.

Istina je ta da telefoni u mnogim slucajevima postaju modni detalj kako kod lepseg pola tako i kod nas muskih i da je mali broj onih koji gledaju pravu funkcionalnost (takodje je i to apsolvirano u nekoj temi ovde na forumu). Bilo je mase primera ovde na forumu kada se navodilo da su neki prijatelji forumasa kupovali tel. cisto zbog njegove lepote.
A moj argument je na mestu bas zbog te izmesanosti korisnika, hteli mi to prihvatiti ili ne.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
IDzO je potpuno u pravu. E61 su ljudi uzimali zbog funkcionalnosti, prosto je bio ZVER od telefona. E71 nije nista losiji, samo sto je svojim izgledom privukao veliki broj korisnika kojima funkcionalnost znaci koliko i crno ispod nokta, tako da je kamera ipak postala faktor... 

Nokia E71... Elegant, but deadly
Aman, IDzO, ja samo pokušavam još od prvog posta da kažem da kamera u celoj ovoj priči nije presudan faktor( u stvari najmanje bitan) na osnovu kog 206 treba da izabere model? Ja sam te samo pitao da li je E72 toliko superiorniju, da E71 apriori treba isključiti kao potencijalnog kandidata? 206 je naveo šta su mu prioriteti, ja mislim da će mu, ako se odluči za E71, isto odraditi kvalitetno posao kao i E72+ što će mu ostati minimum 100 evra u džepu( za te pare može da uzme spravu koja će sigurno bolje slikati od E72;). kapoerista90, što se tiče funkcionalnosti moj stari 6630 je i dalje zmaj u symbian svetu, no to sam već napisao u jednom od predhodnih postova. Smatram da ako nas već neko zamoli za savet i pri tom navede da nije teen, da mu je bitan gps, surf i velik ekran, onda posavetujmo čoveka najbolje što možemo. Ja i dalje tvrdim da za najmanje para e71 najviše nudi. 206 šta misliš o E52 (eventualno e55) ako se dvoumiš između 71 i 72, što se ne bi četvoroumio?:))
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- Banehallow
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52
Moja topla preporuka je E72,mozda sam subjektivan jer ga posedujem ali sam prezadovoljan modelom,pogotovo baterijom koja ce da traje duze od ostalih navedenih modela.E sad jedini problem je taj tvoj problem sa vidom,tako da bi bilo najbolje da odes do radnje i vidis da li ti odgovara velicina ekrana...
Telenor Nokia E72
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
206, Ovako,sto se tice dileme e71/e72 to je najbolje da odes u shop i sam pogledas pa izaberes.Neka mizerna prednost je na strani E72 ali za tu prednost moras dati finu svotu novca,koja po meni nije opravdana.
Sad ako volis neki drugi OS osim symbiana onda bih ja isao na neke odele iz HTC-ove kuhinje.Imas stvarno sirok izbor i samo je pitanje tvojih finansijskih mogucnosti.Na primer ja da sad uzimam telefon i da ne zalim kes iso bih na HD2.Telefon je bukvalno zver,ali jeste skuplji.
Sad ti odluci.
Sad ako volis neki drugi OS osim symbiana onda bih ja isao na neke odele iz HTC-ove kuhinje.Imas stvarno sirok izbor i samo je pitanje tvojih finansijskih mogucnosti.Na primer ja da sad uzimam telefon i da ne zalim kes iso bih na HD2.Telefon je bukvalno zver,ali jeste skuplji.
Sad ti odluci.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Jedna stvar mi nije jasna...Iako je dosta kolega predlozila da se pogleda neki model sa WinMo ili Android O.S.,cini mi se da se olako "prelazi" preko tih predloga...Zbog cega to navodim?Kao sto svi znamo,99,9% Nokia telefona koji imaju upotrebljiv GPS pokrece Symbian O.S.E sad kod Symbian telefona imamo izbor izmedju Garmina,Tom Toma i NDrive-a.Cinjenica je da na ostalim platformama,ponuda GPS sw veca.Spomenucu samo IGO sw koji vec odavno postoji za WinMo uredjaje,uskoro ce ga biti i za Android uredjaje...206 napisao:Malo kontakata, malo calendara,mnogo GPS-a, sa mnogo pretrage na internetu - u svakoj prilici.
Zakljucak,ukoliko ce ti GPS biti jedna od bitnijih stavki,moj ti je predlog da pogledas i neke modele sa drugim O.S.,odnosno baci pogled i u neko drugo "dvoriste" sem Nokia-e.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- Wicker Man
- Expert
- Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
- :: HTC Desire
- :: Sony Ericsson K800
206, Posto nisi precizirao model,onda mozemo samo da govorimo o Samsungu kao brendu u sferi mobilne telefonije.On je ok marka u tom domenu,naravno sve zavisi o kojoj klasi uredjaja govorimo.Kao i sve marke on ima losih i dobrih modela.Uredjaja koji su usli u "legendu" i onih koji su cist promasaj.Jako je nezahvalno govoriti o prednostima jednog i drugog brenda.Po meni sve zavisi od licnih afiniteta i prema njima mozemo sa sigurnoscu naci odgovarajuci model u oba tabora.
Fanboizam je po meni promasena i glupa "ideologija".
Fanboizam je po meni promasena i glupa "ideologija".
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
djoxie, rekoh da nisam pratio...čini mi se da je naslednik nazvan,ili će tek biti kršten, nešto na "p" (čitao sam nešto baš na ovom forumu u temi posvećenoj i780, i nije pixon:) - pa neka 206 tamo vidi ako je zainteresovan. Inače mislim da pomenuti B7610 "jede za doručak" pomenute modele:) mada su i oni svakao atraktivni i većina (nas) bi ih rado posedovala, i suština je da su svi sa WM platformom i da su isto tako "pravi" kandidati u izboru 206...
Marko_NS, Samsung PIVOT je u pitanju. U toku prosle godine su se njegove slike pojavile na par mesta ali nikada nije izasla vest o tome da li ce taj telefon uopste izaci na trziste.

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
Sada sam sse sa suprugom prosetao gradom i pogledao telefone. Pali smo u nesvest kad smo videli HTC tp 2. Aparat je VRH! ali je blize PC-u nego mobilnom. Elem, sve ostalo izgleda smesno pored njega. Pala je odluka....
(opet dajem ne planirano pare) 

Poslednja izmena od 206 u Sub, 09. Jan 2010. 18:58, izmenjeno 2 puta ukupno.