HTC Desire ili Samsung S8500 Wave

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Dragan napisao:E ovako konacna odluka je pala izmedju Wave S8500 i X6 ?
Dragane, ne razmisljaj, wave i bada! Ekran je nestvaran, nestvaran! Stavio sam ga pored X6 i Nokia je delovala jadno i plasticno, sa ispranim bojama! Displej, pa jedno 10 godina razlike sigurno, posto nokia kaska (cak i odziv displeja nije kakav je na danasnjim high-end modelima), a Wave je dosao iz buducnosti bukvalno.
Takodje, X6 je pored N97 jedan od razloga zasto Nokia u poslednje vreme belezi pad... to su dva porazavajuca modela, koje ni marketing ne moze da iscupa. Dovoljno je samo staviti jedan pored drugog i videces o cemu ti pricam. Ako se brines za aplikacije, Samsung nije Nokia, pa da vucara bajat operativni sistem (ovo cak nije ni ovaj "novi" Symbian^3, nego su krpili stari sa N95 iz 2006 god, da mu omoguce touch screen!).
Samsung zivi u 2010 godini, i krenuo je od nule, ulozio silne pare u Badu na trziste prezasiceno operativnim sistemima, mislis da se nece boriti za proboj?
Dalje, procesor od 1Ghz kod Wave, naspram 434 MHz kod X6.
Video rezolucija, HD naspram VGA kod X6. U svemu Wave ima ogromnu prednost. Tehnoloski je dosao iz 2010 godine, dok X6 vozi na leru iz 2007!
Dobro razmisli i o X6 ne razmisljaj!
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Dragan
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 14. Sep 2010. 22:29

Post od Dragan »

Hvala ti puno, uzecu Wave na kraju, nadam se da je pravi izbor. :)
Nego jel mozes da mi kazes koliko memorije dobijam uz aparat i koliki je kapacitet, posto sam gleda na 2 sajta, totalno razlicite specifikacije.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... one_id=264

Jel to to ?

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 25. Sep 2007. 07:10

Post od stefgi »

Ovde je sad potpuno pogresno izabran duel. Ne mogu se porediti audi 4 sa mercedesom s klasom dok su u slucaju desire i wave u pitanju npr bmw 7 i mercedes s klasa. Hocu da kazem da su x6 i wave neuporedivi...pricam iz licnog iskustva

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

stefgi, nije nikakav duel u pitanju.
covek samo trazi pomoc pri kupovini odredjenog modela, pa se razmislja izmedju 2 razlicita primerka.

@Lobachewsky :

ne mogu da verujem da je toliko dobar telefon, a narocito takva razlika izmedju wave-a i n97 ili x6? :|

kako se pishu poruke ili mailovi na wave-u?
jel ima gresaka ili lako ide?

pozz

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Odgovoricu ti i ja na to pitanje. Kucanje je glatko i brzo gde cak i ja sa ogormnim cevapima kucam sa malim procentom gresaka i to kad kucam bas brzo. Tek mi je 5 dan koriscenja i razlika je drasticna u brzini i preciznoscu. Mogli su i vecu da naprave da su prosirili ekran za tacno pola cm,cm koliko je i moguce. E da,kad ti treba imas i obicnu sa recnikom koja sljaka ekstra

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Kada je u pitanju dvoumljene izmedju modela Wave i X6,(bez obzira sto je Symbian u velikoj prednosti po pitanju aplikacija) ipak x6 nije tako dobar izbor.Samo u tom slucaju je bolje kupiti Samsung.U svakom drugom slucaju treba izbegavati kupovinu ovog telefona.Priznajem da me opcinio velicanstveni ekran i da sam kupio Wave na osnovu prvog susreta i nekoliko minuta upotrebe.Problem je nastao kada je prodavac zahtevao da mu uplatim novac unapred a nije hteo da mi posalje pouzecem.Tada sam se ljutio a sada mu se zahvaljujem.Umalo da nacinim veliku gresku i kupim skup telefon sa neupotrebljivom navigacijom(koji imaju duplo jeftinije nokie) i operativnim sistemom koji je u povoju(skoro kao dumb telefon).Android telefoni su daleko bolja kupovina i svako ce to shvatiti kada kupi Desire,legend ili neki drugi model od Samsunga.Dovoljno je posetiti android market i sve ce vam biti jasno.Ako zelite telefon radi telefoniranja ima jeftinijih modela.Znam da se mnogi nece sloziti sa mojim misljenjem ali ce kasnije uvideti da nije sve u lepom ekranu.
LG G2 Black,16GB

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

AnGeL oF LoVe, koliko sam procitao po testovima, wave ima veliki broj vec instaliranih app. koje nisu tu samo da okupiraju prostor, vec stavrno dobro funkcionishu.

druga je stvar sto volimo da trazimo nesto bolje od fabrickog resenja. :D

ne bih ga okarakterisao kao dumb, jer vec sada ima pristojan broj app.na netu.
ja koristim vec 5 godina simb.fonove i max broj app. koje uvek imam na fonu je 7-8 (ne racunajuci javu).
znaci, sve je do korisnika i kome sta treba.

kome treba dobra i neiscrpna zabava predlazem kupovinu nekog fona sa WM os!

pozz

stefgi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stefgi »

Apsolutno se slazem sa mrixxx, bada vec ima prilican broj aplikacija i bice ih sve vise. Ja stvarno ne razumem ljude koji zele da imaju masu aplikacija koje ne koriste(ali bitno je da postoje). Trenutno za badu postoje sve aplikacije koje su potrebne jednom prosecnom korisniku smart telefona. Postoji i navigacija o to 7.8 razlicitih. To sto nema mapa trenutnp samo za makedoniju,albaniju i nas-to je druga stvar.
A kad poredimo brzinu ucitavanja tih zajednickih aplikacija onda vidimo koliko je wave sa istim tim 1ghz procom brzi od konkurencije? Jedino gde je ponekad sporiji je u browseru ali ipak je oco prva verzija sistema a android ima froyo koji je 4a verzija. Ekran i sami multimediju uopste ne mozes ni porediti sa ostalim modelima. Jos na to dodaj izgled na koji do sada od mojih prijatelja niko nije ostao ravnodusan(dosta devojaka).
I sad da prestanu sa razvojem aplikacija ja bih imao i igrice i dobar muzicki plejer i internet (i sad kucam na njemu kao i proteklih par dana bez i jednog paljenja kompa),pregled dokumenata i video pleyer sa vecinom kodecima i titlovima nasim a na kraju imao bih kvalitetnu komunikaciju koja je izvorna mogucnost svakog telefona

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od mrkixxx »

stefgi, sve si u pravu. :D :wink:

nego reci mi, jel mozes da aktiviras alfa numericku tastaturu za kucanje sms-ova?
ja danas nisam nikako uspeo. radi samo qwerty.

pozz

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Vidim da se lepo slazete i podrzavate.Ne vidim nista lose ako ima veliki izbor aplikacija a licna stvar je kome sta stvarno treba i sta ce od svega toga koristiti?Draz smart telefona je u tome a ne da li je samo lep.Sta je sve potrebno i nepotrebno odlucuju korisnici a oko navigacije,ima je ali kao da je nema kad nema mapa za Srbiju.(ne ide mi se u Albaniju).Jednostavno,(moje licno misljenje),ovaj telefon zbog svog operativnog sistema(Bada) nije za poredjenje sa Htc-om(Desire,Legend).Sve je to lako proveriti(Google).Nisam napisao da je Wave los telefon ali je smesno porediti ga sa Desireom.
LG G2 Black,16GB

Odgovori