Najnovije informacije su da iPhone 4S stize vec krajem jula, ili pocetkom avgusta, a da iPhone5 stize u prolece 2012.
Sto se JB-a tice, djoni, vidim da nisi upucen - SVAKI iPhone trenutno je moguce JB-ovati i to untethered. Problem je sto ne postoji softverski unlock (sto nije isto), ali je i to reseno ovim Gevey karticama.
Upravo sam video na Twitteru - potvrdjeno je da ce cika Steva iduce nedelje da obelodani iOS5, Lion i iCloud. Dream Weaver, ne mozes uzeti iPhone4 i kajati se
ne može se reći da je ip4 loša sprava, ali je previše mistifakcije oko svega toga. ne postoji nijedan moderan smart telefon koji ne može da uradi sve što radi i iphone, i to za ipak dosta manje para. sa iphoneom ćeš dobiti nešto drugačiji sistem, sa manjim ekranom u odnosu na konkurenciju, i sa stvarima koje su jako loše rešene bez obzira koje hvalospeve pričali o njemu (recimo, sistem notifikacija), pa onda programi koji su free na androidu za iphone se plaćaju ( a to znači obavezan jailbreak ako nećeš da ih plaćaš), itd. pa sve ide preko itunesa, itd...
dacha, nisi rekao za šta bi najviše koristio mobilni. Ako je u pitanju muzika, kamera i video, trajanje baterije i veći izbor kvalitetnih aplikacija(igrica) onda iPhone, u suprotnom HD
Poslednja izmena od iKe u Uto, 31. Maj 2011. 19:08, izmenjeno 1 put ukupno.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Tacty, moram malo da te ispravim - ja ne znam bolji ekran na nekom telefonu nego sto je to na iPhonu. Ok, Super AMOLED Plus - stvarno je super, ali ipak, vide se pixeli - iako je kontrast na njemu fenomenalan, i boje izuzetno zasicene, sve to deluje pomalo i neprirodno. Evo - pre jedno 10-ak dana smo malo izanalizirali kako izlgeda slika na Galaxy S, iPhone4, iPhone3Gs, DHD, Desire, i HD2. Najcistija na iPhone4, ali sa najboljim kontrastom na Galaxy S. Isto tako osvetljenje na Galaxy S je ubilo iPhone u pojam (doduse ja drzim 50% i auto-regulacija).
E sad, sto se tice toga da za sve treba iTunes - nije bas tako... uglavnom treba ti samo za mjuzu, filmove i upgrade. E sad, ja sam ubacio mjuzu pre 6 meseci, i ko zna kada cu i da li cu ubacivati jos nesto, mojih omiljenih 700 pesama mi sasvim dovoljno. Opet, ako neko cesto menja mjuzu, to je zaista par klikova u iTunes i gotovo (iako priznajem da je ovo toliko sumanuto da nemam reci).
Za apps i igrice, sve moze da se uradi preko telefona, osim mozda nekih izuzetno velikih aplikacija tipa iGO, jer mislim da je sumanuto skidati par stotina mega preko telefona - nije da ne moze.
Jailbreak? Pa iskreno, ne znam kako neko i moze da koristi telefon bez njega, ali eto, ja svoj 3G nisam JB-ovao godinu dana od momenta kad sam ga dobio. A kad jednom jesam, otvorio mi se novi paralelni univerzum. Hocu da kazem da je JB must-do za iPhone, ali ne radi instalacije krekovanih stvari, nego radi instalacije onoga sto Apple nije dozvolio. I nema tu nikakve mistike, sve je na netu, samo treba sesti i iscitati, uostalom, isto mora i za Symbian, i Android i WM...
mnogo je stvarno bitno da li se vide pixeli na ekranima od 3.5". kao i gledanje filmova na toj veličini ekrana ( a tu uključujem i one od 4" ili 4.3"). sve je to in my book jedno veliko zamlaćivanje koje se manje više skupo plaća. ali, ajde sad, ljudi očito imaju najveću potrebu da upravo baš mobilne telefone najčešće menjaju pa onda postoji i velika potreba za racionalizacijom toga šta je "bolje" kod inače vrlo sličnih telefona.
stvarno kad malo bolje razmislim neki od ovih telefona koštaju kao plazma od 42", ili kao odličan komp, ili laptop, ili solidno hifi pojačalo/av risiver, kako to da onda niko ne menja često plazme ili kompove i ostalo nego baš mobilne telefone, to je zaista zanimljiv fenomen...kako to da baš mobilni svakom dosadi posle nekoliko meseci, a ne nešto drugo od tehnike...?
miodrage napisao:Sto se JB-a tice, djoni, vidim da nisi upucen - SVAKI iPhone trenutno je moguce JB-ovati i to untethered. Problem je sto ne postoji softverski unlock (sto nije isto), ali je i to reseno ovim Gevey karticama.
Miodrage, ne dovodim u pitanje tvoj status najvećeg znalca na polju iphonea na ovom forumu, ali nisi pažljivo čitao moj post pročitaj opet
Preporučio sam čoveku da kupi iphone 4 posle izlaska Iphonea 4S/Iphonea 5, pošto će tada pasti cene. Dal će to biti u julu ili septembru, nemam pojma, zvaničnih obaveštenja ionako nema. Obično se ništa značajno ne dešava u julu/avgustu, jer je to sezona godišnjih odmora.
Nigde nisam napisao da Iphone 4 ne može da se jailbreakuje, naprotiv, napisao sam da može, dok postoji realna mogućnost da sledeći Iphone (4S/5/kako god se bude zvao) koji će verovatno imati A5 čip neće moći, kao što je to sad slučaj sa ipadom 2.
JB je uvek bilo i uvek ce i biti, sad pitanje je koliko vremena treba ljudima da razbiju zastite. Nadalje, mislim da nece cene odmah da padnu, nego mozda 2-3 meseca nakon izlaska novog uredjaja, koji ako nece biti moguce na ovaj ili onaj nacin koristiti na nasim mrezama, nece ovde ni biti zanimljiv, pa shodno tome, njegovom prethodniku nece toliko da opadne cena. Inace najavljuje se da novi uredjaj izlazi krajem jula/pocetkom avgusta, ali su to jos uvek sve nagadjanja. djoni, ti si u svom prethodnom postu pomenuo Galaxy S II, a ja to volsebno preskocio. Apsolutno podrzavam kupovinu tog uredjaja, jer mi po specifikacijama deluje i vise nego impresivno, jedino se i tu postavlja pitanje cene, jer kako sam ja obavesten, kosta oko $700, sto bas nije malo, pa se onda mora covek zapitati - Galaxy S II sa tom cenom nije tako skup, a iPhone4 sa svojom (nesto nizom) jeste?
Ne znam da li ste primetili, ali Galaxy S II se pojavio kod nas sa cenom, prema ovom sajtu, od 580evra.To zaista nije visoka cena za to što pruža, cena je skoro ista kao iP4, a Galaxy S II je daleko bolji od iP4.
ne znam po kojim cenama se može nabaviti SGS2 kod nas, ovde na sajtu navode 580 evra, sa druge strane pretpostavljam da će početna cena kod preprodavaca za novi iphone (kad se pojavi) biti neka bizarna cifra. Još ako ne bude mogao da se jailbreakuje, takva kupovina bi bila apsolutni promašaj u tom trenutku.
Ja ne znam kome smeta sto se vide pikseli na telefonu,i ko na to obraca paznju danas?
Procesor,ram,rom memorija na prvom mestu,posle ostalo.
Ako hoces gomilu aplikacija tu je apple,za ostalo,windows i android.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Behemoth, a ako neko nece gomilu aplikacija, daj prosvetli me sta je to sve ostalo? Ili pod time podrazumevas da ti uradis nesto na telefonu a Apple ima aplikaciju za to? Ako je to - onda se duboko izvinjavam.
SGS2 za 580E? Mmmm nice... jos kad bi mi neki operater dao taj telefon za 200 jura, za paketom za 1500 mesecno - obavezao bih se na 2 godine ( u paket da udje 1100 Smartova )
miodrage, Skromne su ti želje , i ja bih želeo da neki operater ponudi pomenuti model za tu cenu, i mesečnu pretplatu od oko 1500-2000 rsd, ali sam skoro siguran da to neće nijedan operater uraditi.Pogledaj samo koliko košta N8 kod mt:s, strašno....Pa samo galaxy s je do skora koštao oko 260evra u VIP-u uz mesečnu pretplatu oko 1500 rsd.
Evo na Prenesi +1GB kosta 13k i 4300 u 6 rata (38880din). I nije tako losa ponuda, osim sto je Prenesi plus jako lose koncipiran, uostalom kao i mixnet kod mt:s.
Inace danas sam bio u poslovnici u Kralja Milana, i malo se poigrao sas uredjajem. Nije los, lepo radi, ali nisam imao vremena da mu istrazujem full potencijal. Naravno, za to bi mi trebalo i dosta da znam Android, a ja ga ne znam. I na kraju, ono sto se meni kod uredjaja ne svidja, je sto je izuzetno tanak, i meni deluje jako krhko. Mislim da nikad ne bih mogao da se naviknem na Android.
Elem, ono sto mi se svidelo, je brzina. Recimo nasao sam neku nezasticenu WiFi mrezu, i My Precious se na nju konektovao za cca 3-4sec. SGS2 se konektovao u jednoj sekundi. Sad ne znam da li je vec bio konektovan na nju, pa je izvukao iz memorije podesavanja, ili je to bilo prvo konektovanje, ali me je to odusevilo. Medjutim, otvaranje Internet stranice (m.engadget.com) je bilo za nijansu sporije na SGS nego na iPhonetu, a preko iste WiFi mreze. Moram da napomenem da je signal bio izuzetno slab, i da je to mozda kvarilo kompletan dojam.
U svakom slucaju, voleo bih da ga posedujem bar na neko vreme.
miodrage, reci mi da li je plastican kao i SGS 1? Da li IP4 deluje kvalitetnije i skuplje sto se tice samog materijala od koga je izradjen? Pored nedostatka blica plasticnost SGS 1 mi je najveca zamerka.
Dream Weaver, ne deluje mi toliko plasticno, ali ipak je plastican. Zadnji poklopac je od plastike mekane na dodir, ne klizi iz ruke, ali i ne lezi tako lepo (doduse, ruka mi nije ni naviknuta). O kvalitetu izrade: uredjaj deluje prilicno krhko, ali na stiskanje, nema skripanja i krckanja. Naravno, mislim da ga je sumanuto porediti sa iPhone4 u ovom segmentu, jer je to kao poredjenje Yuga i Rolls-Royce-a.
Po mom misljenju, u ovom segmentu je Samsung ozbiljno podbacio, dok je uredjaj sa druge strane zaista vrlo jak, mocan i brz. Jedino mi zao sto ne poznajem dovoljno Android pa da mogu da mu nesto instaliram, i onda da vidim tzv. raw-power!
A jos bolje, da nadjem istu ili slicnu aplikaciju za iPhone, pa da mogu da uporedjujem i testiram.
Dream Weaver, DA! Meni ipak SGS2 deluje kvalitetnije od svog prethodnika. SGS1 ima onu tvrdu mat plastiku, a ovaj ima onu plastiku mekanu na dodir. Jedino sto ja kazem, uzeo telefon u ruku, i pazim da ga ne zdrbim sakom, pazim da mi ne isklizne jer ga tako nezno drzim... meni deluje krhko... ali to je subjektivno.
miodrage, bio sam danas tj. juce do telenora i pogledao SGS II, plastican je dosta. Bolja je plastika i deluje kvalitetnije nego SGS 1 ali je mnogo plastican za te pare. bas sam se razocarao
Dream Weaver, eto vidis. Da su ubacili malo vise gorilla glass, neki metalno ram, dobili bi na estetici, na robusnosti... Jeste telefon vrh po funkcijama, ali meni ne treba nesto sto moram da pazim ispod staklenog zvona.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.