Još jednom hvala svima na pomoći.
Odluka je pala - SGIII
Stvarno sam se dosta dvoumio šta i kako, ali posle ekstenzivnog istraživanja po svetskim forumima, revizijama i sl. to je, rekao bih, najbolji izbor sa takoreći "future proof" hardverom i softverom.
Mislio sam da eventualno sačekam Motorolu Razr Maxx HD ili LG Optimus G....međutim pitanje je kada će oni kod nas da se pojave, po kojoj ceni i da li bih ja, kao ne baš zahtevan korisnik, primetio te, rekao bih, "male" razlike u performansama. Iskreno, Optimus G mi izgleda najlepše od ova tri modela ali kao što sam i naveo u prethodnim postovima estetika mi predstavlja najmanje bitnu stavku. Telefon mi nije modni detalj. U početku sam mislio da su mi modeli sa 4,7 ili 4,8 inča preveliki ali posle nekog vremena sa igranjem telefonom polako sam se privikao na veličinu. Inače, telefon nisam još kupio već sam isprobavao bratovljevu "trojku". Počastiću se novim uređajem u toku nedelje... Kako sam počeo da se privikavam na veličinu zamalo da počnem da razmišljam o Note-u

Ipak, ne želim da upadnem u tu "zamku". Verujem da bi mi posle nekog vremena počela da smeta veličina. Kolika-tolika praktičnost je ipak nešto što treba ubaciti u jednačinu.
Kada sam gledao specifikacije LG Optimus 4X HD mi je delovao kao best buy, međutim relativni problemi sa dužinom trajanja baterije, i još neke moguće problematike sa uvlačenjem prašine po ekran i sl. su me odvratile od tog modela.
Takođe, veoma mi se dopala kompaktnost Motorole Razr I. Ipak, sa ponudom HD ekrana koja postaje polako standardna, mislim da bih se pokajao na kraju. Takođe, cena na tržištu mu je realno prevelika za ono što nudi, a kako Motorola postaje sve manje zastupljena u Evropi pa tako i kod nas, verujem da ta ista cena neće nešto posebno pasti u skorijem periodu.
SGII mi se realno najviše dopada po dizajnu, veličini ekrana i samog uređaja. Kada bi dolazio sa HD rezoluciojom, ICS-om "out of the box" i baterijom koja može da sve to proprati, bez razmišljanja bih se odlučio za takav uređaj. Ovako je, ipak, telefon koji je već video svoje najbolje dane.
Sony modeli su mi "simpatični", imaju ekrane visoke rezolucije u verzijama 4,3 inča i kao takvi su mi naravno bili zanimljivi. Ipak, slabašne baterije sa kojima bih se razmišljao da li ću pregurati dan su nešto što ne mogu da prihvatim. Priroda posla mi je takva da puno razgovaram, po ceo dan sam van kuće i u pokretu.....
U svakom slučaju, verujem da sam napravio dobar izbor.
Pozdrav još jednom.