uporedite Lumia telefone u odnosu prema Androidima

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: uporedite Lumia telefone u odnosu prema Androidima

Post od znemanja »

miodrage, Ne bih rekao da ne radi ništa, već je jednostavno sistem optimizovan tako da na troši previše energije. Anrdoid radi odlično iako nije zatvoren, to što si ti umislio da ima lag je subjektivno a na kraju karajeva iako je možda za 0.001 sekund sporiji od zatvorenog iOS-a ili WP8 jaka stvar, bitno je da ja mogu da mu radim šta god poželim. Što se tiče aplikacija, pogledaj samo koliko korisnih aplikacija za andorid ima za naše zamlju koje su napisali naši programeri, ima ih preko 200, a koliko za WP8 možda samo par njih ako ina i toliko, Belle OS ima daleko više korisnih aplikacija od WP8.

Da rezimiram, smatram da je trenutno WP8 neuoptrebljiv dok se stvari malo ne ispeglaju, treba još da se radi na njemu i potrebno je više aplikacija. Po zakonu o konkurenciji tržišta uvek je dobro imati konkurenciju, to može da bude samo pozitivna stvar za nas korisnike, lično WP8 mi se apsulutno ne sviđa niti bi ikada kupio takav uređaj , ali zato je tu Belle OS i android OS koji su mi Ok, ko preferira WP8 neka slobodno kupi, svaka roba ima svog kupca.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

miodrage, nije bas tako da na symbianu neradi nista.
Slika
Netraje ni meni baterija po 5 dana na e72 kao sto pisu ali 2 do 3 izdrzi.

Ma vecina nas koji gajimo simpatije prema windowsu sve i da prihvatimo tu zatvorenost i izgled pocetnog ekrana i pregled menija samo (gore dole) aplikacije ce biti bitan razlog dali ce se ti telefoni kupovati ili ne. A poznajuci microsoft neverujem da ce biti previse izdasni sa free aplikacijama, pa progutao bih i 20 eu. da dodam ako bih dobio ono sto mi treba ali vise od toga ne.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Deksi, ima sasvim dovoljno free aplikacija i podosta je integrisano u sistem... Aplikacije koje se placaju obicno ne dolaze od Microsofta, nego od 3rd party developera.
znemanja, taj suludi 0.001 sec sto navodis je neprimetno za coveka. Ja pricam o lagu od skoro pola sec. To sto ti to neces da priznas to je sasvim drugo. Jedino za 4.1.x koji sam licno imao prilike da vidim mogu da kazem da su sve znacajno ispeglali. Znaci tek je JB doneo potrebna poboljsanja. Videcemo da li ce da se nastavi. A i sve to na monstruozno jakim masinama... Tracenje resursa.
Sto se korisnih aplikacija tice, veruj mi da ima sasvim dovoljno. Ja jos uvek cekam i jailbreak za WP8 da se pojavi pa ce onda konacno moci da se odradi sve i na tim uredjajima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

miodrage, ja ne znam o kakvom lagu pricas
ja koristim ICS i nemam nikakav lag na fonu ,ako natrpas fon sa aplikacijama ,a mnogi preteraju naravno da se javlja lag a i tada je beznacajan
JB nista posebno nije doneo u odnosu na ICS,tu i tamo neku sminku,navodno neko ludilo ali u biti ga nema
mozda neka optimizacija sistema ali na telefonima je to jako tesko primetiti ,naravno da je dobro kad se neki operativni sistem unapredjuje ali takodje znam i da ta unapredjenja retko kad dodnose nesto epohalno
Licno, nista nemam protiv niti IOS-a niti WM-a,svakome prema zelji i mogucnostima i dobro je sto postoje,nadam se da ce i Mozilla telefoni doneti neki boljitak i nize cene
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

kvaka33, vjeruj mu da se razlika u brzini između ICS i JB osjeti i to kako. 8) Koristio sam ICS i kad sam prešao na JB to je bio drugi telefon što se brzine tiče. Znam i jednog prijatelja koji je na S2 ubacio JB i bio je oduševljen brzinom i nije vjerovao da može tako brzo raditi, jer sa ICS nikako nije zadovoljan brzinom. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, dakle, verovatno se pitaš da li si prste i tastaturu trošio džabe tj. čita li neko one kilometarske postove, e pa "čita" :D

Ovo su izjave nekog ko nema najbezbedniji sistem i poslednju verziju stabilnog i zaključanog sistema, ovo su ispod izjave nekog ko je sisitem izbušio ko ekser gumu:
miodrage napisao: WP platforma je kao i iOS podosta zatvorena, i zbog toga korisnik ne moze puno da menja.
miodrage napisao: Zatvorenost sistema ja smatram za prednost, jer to sistem cini jakim, stabilnim i fluidnim.
Ti prvi koristiš iOS sa jailbreak a nisi iOS podigao na poslednu verziju, pa što nisi kada voliš zatvorenost a? Što ne koristiš iOS takakv kakav jeste bez jailbreak?

Ovde sam sebe ukopavaš do koske:
miodrage napisao:Ja jos uvek cekam i jailbreak za WP8 da se pojavi pa ce onda konacno moci da se odradi sve i na tim uredjajima.

Ti u podsvesti već znaš da ćeš jednom preći na android, ko stvoren je za tebe, možeš da se opireš kolo oš, ali i sam u podsvesti znaš kad iOS zatvori sve slavine a već je počeo i ako za predhodne nokia lumia nije izašao hak da postoji mogućnost da neće ni za ove nove, kada svi zatvore i kada počne da ti nedostaje ovo pa ono... nakupiće se tu stvari... i šta tebi preostaje? Da se pod drugim nikom regneš na forum jer ćemo ti guz pomeiti zezanjem :D
miodrage napisao: Android je otvoren za razno modovanje i ostalo, pa ako te to privlaci

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

janka_88, ja sam odabno probao i cm10 i jb
trenutno previse bagova imaju da bi ih koristio (za moj ukus)
cekam cm 10.1 pa da ga instaliram kao resenje na duze staze
ako ne koristis oficijalni rom tj izaberes neku custom ili kuvani rom onda vidis pravu brzinu ICS-a a ona nije nista manja od JB-a niti JB donosi neko drasticno poboljsanje,takodje brzina zavisi i od samog launchera koji neko koristi kao i od aplikacija koliko ih ima instalirano
doduse ja imam S2 T989 ali slicni su to telefoni i ne primecujem neku drasticnu razliku izmedju JB-a i ICS-a
koristim rom Jedi Mind Trick X3 i veruj mi kida sa brzinom i stabilnoscu sto mozete pronaci i na netu

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, ti znas zasto ja imam JB - broj jedan su crackovane aplikacije, broj 2 su gomile tweakova koje imam u uredjaju. Nije da ne mogu bez toga, ali kad mi se moze, i kad sam podosta usao u ove vode onda mislim da mogu da znam sta instaliram i da budem odgovoran za ono sto radim i kazem.
Otvorenost nije za svakoga. O tome svedoci pre svega broj ukupno JB uredjaja, koji iznosi oko 7%. Na blizu 250 miliona uredjaja na cifra je beznacajna. Zato se sa JB polako i sve vise posustaje.
Sto se WP platforme tice, 7.5 mi odgovara, verujem da ce 8 jos vise.
Android - NIKAD, a verovatno ni tad! 2 razloga: ne volim ga i necu da pljunem na sve ono sto pricam svih ovih godina. Pogotovu sto ciljam na Surface Pro tablet... Android tablet nikad u zivotu, a iPad sam imao, nije lose, ali Surface je bolji.
kvaka33, ces ti pokazem lag? Evo, famozni SGS3, quad-core, ovo-ono... palis ekran, treba mu oko pola sec, a kad ga konacno upali, onda povuces prstom preko da ga otkljucas, pa stucne, pa posle pola sec otkljuca uredjaj. Pa onda prevuces prstom preko ekrana da promeni stranu, nista, nego saceka 0.2-3 sec pa onda odradi, a ja sta cu, razmazen trenutnim odzivom na iPhonu, ili na zeninoj Lumiji710, povucem jos koji put prstom, pa mi preskace ekrane... E o tom lagu ja sve vreme pricam. Konkretno je bio SGS3 mog kolege, kupljen u Telekomu, sa stock 4.0.4 u sebi, on je duduk i pojma nema oko tih stvari, ima instalirano mozda 10-ak aplikacija. Cisto da ne bude da je sistem bio preopterecen ovo ono, sve ovo sam ponovio nakon kompletnog gasenja i ponovnog paljenja uredjaja, kad bi trebalo da je najspremniji za rad. Eto toliko o tome!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Isto ko koristi droid i prcka isto je svestan i zna sta radi kao i ti kada se igras.
S3 ima lag pri otkljucavanju ekrana koji spominjes i jos neke, ali ostalo nema. Mene taj lag nervira takodje.
A ima lagova i ios, samo ti ne vidis jer je mnogo mali ekran :P

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

miodrage, ja pricam o S2 i nemam nikakav lag a koristim gore napomenuti rom
sta se desava sa S3 i ICS ne znam ,dao sam primer za S2 i tvrdim da on na ICS-u nema lagova,sad,ko sta radi sa romovima i kako njegova stvar ali da postoje isti kod kojih nema lagova postoje ili je on toliko minimalan da je nebitan ili ti neprimetan

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Iako koristim S2 tek dva dana, od laga ni traga sve se izvršava u deliću sekunde, ni na sekundarnom OT-992D nisam nikakva lag primetio, nikada nije ni štucnuo, gde Miodrage vidi lag nije mi jasno, ali i ako uzmemo da ima taj fantomski lag koji niko drugi ne vidi, opet mi ne bi smetalo, jer mogućnosti Andorida pa i Belle OS su daleko, daleko, daleko veće od zatvorenog WP8 i iOS-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Nema taj lag na S2, samo S3 i Note 2.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja imam lag ali sa holo lockerom,i to vrlo retko.
Inace stvarno ne vidim nikakav drugi lag...
A recimo video sam da I4 koji NIJE JB hoce da secne
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja sam video lag i na S2, i na S1, koji je sada na 4.1.2 ispravljen, kod mog kuma to radi sada u rangu My Precious. Ja priznam kad je nesto tako kako jeste. S2 koji sam video, i sa kojim sam se igrao poslednji je bio sa stock ROMom, verzija pojma nemam koja, tek kada je izasao uredjaj. Od tada nisam imao ni jedan S2 u rukama, niti me privlacilo. E lazem, jesam imao, mislimd a je Lesa doneo S2 na okupljanje, i znam da laguje u vrazju mater, ali kad je on sam napravio izuzetno zahtevnu temu i bla bla...

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Miodrage, Lesa ima S3. A šteta što nisi probao moj nexus, inače bi od sada tražio samo telefone sa čistim Google-ovim Os-om.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Miodrage nemoguce da je moj s3 lagovao jer je imao samo jedan ekran, pritom sve aplikacije otvara na klik, a i appdraw nema sanse da laguje.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

DA da, video sam kako ne laguje, trebalo mu pola sekunde da odreaguje na moj dodir.
iKe, hvala, ali ne hvala :D

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

lumie u odnosu na android,kao prvo STABILNOST,sam sistem ne zastaje,ne koci,ne ucitava,i ne restartuje se...
drugo kamera,lumia 800 koja sad moze da se nadje za malo para ima bolju kameru od 90% androida....
zvuk u slusalicama takodje..
po meni su osnovne mane samog wp7 to sto aplikacije koje imaju da se skinu ne mogu po upotrebi parirati aplikacijama na simbianu,a kamoli androidu,boze moj o Ios necu da pricam...
evo moj jedan primer debilnosti,izbacim Skype za WP,koji ne radi u pozadini,znaci chat je nemoguc,niti poziv ako nisi direkt u aplikaciji...drugo taskmenager nema mogucnost direktnog gasenja aplikacije vec ona debilnost sa back tasterom,pa udri...
opet android ima dosta svojih prednosti,posebno samsung,htc se sad malo budi..mada im nedostaje optimizovanost,tj zedj za hardverom,i bolja autonomija,sad kome se svidja izgled samog sistema,o tome necu da diskutujem,
ko kaze da je wp smece taj ga ocito drzao par sekundi u rukama,nije ni prbao..il naravno proicatiao na netu...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

skar, samo da te ispravim, sony xperie more imaju odlicnu kameru.
Pa nije valjda moguce da za win nema dobrog taskmenagera :cry: .

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

skar, zar na wp8 program ne radi u pozadini npr. skype? na 7.5 ne može, valjda je ispravljeno na wp8?

Odgovori