znemanja, ae okači neke slike u kafiću, da vidimo kameru XS
luca, nisi pogodio piramidu, bermudski trougao pre će biti
miodrage, kakav trol, prvo ograniči sebe da ne koristi najzastupljeniju platformu, onda sa jedne platforme pobegne (inače se kleo u nju), sada koristi treću, ne znam, zbunjen sam skroz
martina90, ok, tvoje pare, zakopaj se sama, kao i 95% foruma, ostalim casnim izuzecima skidam kapu do zemlje i natrag. Baraba, nisam pobegao sa iOS-a, nego me smorio, 6 generacija i sve isto. WP8 je divna promena. A sto se robota tice, zna se da o istom mislim sve najgore, i to ostaje tako i ostace do sudnjeg dana
e a sad malo nepovezano pitanje, ajfon koji se kupi u Americi, moze kod nas da se dekodira?
cula sam da su tel koji se kupe tamo kod nas prakticno neupotrebljivi...
Baraba, GLUPOSTI! martina90, nisi bas dobro informisana, evo ti puna istina u vezi sa telefonima kompanije Apple:
jedini koji kod nas ne rade su iPhone4 CDMA verzije sa Verizon i Sprint mreze. Vec 4s i iPhone5 iako primarno za ove mreze (CDMA), imaju slot za SIM karticu, samim tim i GSM konekciju, te stoga rade na nasim mrezama. E sad, problem je sto su pojedini primerci zakljucani na neku od mreza a otkljucavanje hakerskim putem nije omoguceno za sve uredjaje. Za neke je moguce to uraditi uz narociti komad elektronike koji se naziva X-SIM, RSIM, i sl. a postavlja se ispod SIM kartice u sam telefon, i hardverski, elektronskim putem omogucava dobijanje signala mobilnog operatera cak i na mrezi na kojoj to normalnim putem ne bi bilo moguce. Druga opcija je otkljucavanje uredjaja, preko operatora, ali koje se placa, u zavisnosti od mreze, ima vec za 20-ak €, pa sve do 130-150€.
U principu, ne treba kupovati uredjaje zakljucane na mrezu, nego dodati malo vise novca i kupiti SIMFree, OSIM, u slucaju da se zakljucani moze naci za zaista male pare, tipa 50-60% cene SIMFree uredjaja, jer onda cak i placanjem kompletnog otkljucavanja moze da se dobro prodje, i potom jos i zaradi preprodajom uredjaja za ukupno vise para nego sto je sveukupno placeno.
miodrage, dodži dodži sa tvojim wp: viewtopic.php?f=64&t=23768&start=120
Što se tiče Apple, sve je lepo rekao, ako se uzima samo sim free, otključavanje preko 100e.
Baraba, opet pricas gluposti, nije otkljucavanje 100€, to je samo za 4-5 mreza. Za ostale je daleko ispod. Konkretno, u cetvrtak sam otkljucao jedan i4 sa swisscom mreze za 30€, a da sam jako zapeo, mogao sam jos da spustim.
Takod a kod uzimanja zakljucanih, ako je prodavac posten, treba ga prvo pitati za IMEI broj uredjaja, javiti meni, ili nekom drugom ko se bavi otkljucavanjem, pa videti koliko ce to da izadje. U servisima su cene 2-3x napumpane...
miodrage, opet demantjes sam sebe, u jednom odgovru pises i da je vise od 100 a ispod mene demantujes. Konkretno kada sam pitao na 2 mesta za 4s bilo je 120e. Odustao i kupio sim free.
evo da dodam jos jedan predlog - martina90, imas i samsung s3 mini za ispod 300eur nov, ima ga u svetlo plavo ili beloj boji, bas je zenskast telefon...
martina90, Ne bih preporučio S3 mini, inferirniji je u odnosu na Xperiu S i Arco S. Predložio sam Xperiu S u beloj boji jer je moj brat kupio taj telefon i izuzetno je dopadljivog dizajna i sjajnih karakteristika. Arco S je podjednako dobar, možda još bolji po kvalitetu izrade, izbor između Xperi S i Arco S se svodi pre svega koji ti je lepši vuzuelno.
Baraba, Rado bih okačio slike, ali telefon je bratov, temu sam otvorio da bih njemu pomogao da izabere između Sensationa XE i Xperie S, mada pokušaću da "kidnapujem" Xperiu S kada bude prilike pa ću staviti nekoliko slika u kafić
I bestboy je dao dobar predlog, ako ti LG 4X nije prevelik - za pare koje kosta, ne postoji bolja kupovina. Pritom, beli je prelep, a i radi sjajno, poigrao sam se njime u Nemackoj.
Dakle, za 300-320€ moji predlozi bi bili:
Beli LG 4X
Galaxy Nexus
Sony Xperia Acro S
Ako su ti to veliki telefoni, naglasi, pa da zapocnemo novi rat.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.