Nokia 7710 ili Nokia 9300/9500?
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
- :: iPhone 7 Plus
- Kontakt:
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Kontakt:
Problem sa EDGE-om je dvojak.
1. Jako je tezak za implementaciju. Maltene kao da uvodish mrezu "od nule" (menjaju se kompletni primopredajnici u baznim stanicama). Naravno to KOSHTA.
2. Unosi veoma jaku interferenciju u ostale (govorne) kanale, chime se smanjuje broj aktivnih uchesnika u mrezi (shto te kao operatora takodje koshta mashala). O nezadovoljnim korisnicima koji ispadaju zato shto je ekipi pored njih palo napamet da svi kolektivno skinu izvesne ring-tone da i ne govorimo.
I da, nema odvojenih podeshavanja. Chim mreza primeti tvoj zahtev sa paketskom komunikacijom ako je moguce odmah te prebacuje na EDGE. Logika je ista kao pri transferu sa "klasichnog" GSM-a na GSM1800 i/ili GSM1900 oslobadjaju se kanali za one koji su "manje srecni" od tebe pa nemaju tako dobar telefon
1. Jako je tezak za implementaciju. Maltene kao da uvodish mrezu "od nule" (menjaju se kompletni primopredajnici u baznim stanicama). Naravno to KOSHTA.
2. Unosi veoma jaku interferenciju u ostale (govorne) kanale, chime se smanjuje broj aktivnih uchesnika u mrezi (shto te kao operatora takodje koshta mashala). O nezadovoljnim korisnicima koji ispadaju zato shto je ekipi pored njih palo napamet da svi kolektivno skinu izvesne ring-tone da i ne govorimo.
I da, nema odvojenih podeshavanja. Chim mreza primeti tvoj zahtev sa paketskom komunikacijom ako je moguce odmah te prebacuje na EDGE. Logika je ista kao pri transferu sa "klasichnog" GSM-a na GSM1800 i/ili GSM1900 oslobadjaju se kanali za one koji su "manje srecni" od tebe pa nemaju tako dobar telefon

- volim sony
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01
- gajic_ivan
- Mobil fan
- Kontakt:
Definitivno! Imao sam 7710 neka dva meseca (skoro sam ga zamenio za p910) i jako je smorno tapkati poruke... Uzeo sam ga jer sam mislio da ima nade da kod nas kupim i bežičnu tastaturu koju mu je Nokia namenila.. Ali uzalud.. A dobar telefon (sve je drugo osim telefonavolim sony napisao:...uzeo bih 7710 nekako je vise cool.
mada nema tastaturu,mora da je smorno kucati poruke ali i to se da resiti...\
ipak onda P910 ne?

A i gde iskopa ovu temu, majke ti?