Nokia 7710 ili Nokia 9300/9500?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

7710 vs 9300/9500 ili...

Nokia 7710
13
62%
Nokia 9300/9500
5
24%
nešto treće (navedite šta)
3
14%

Ukupno glasova: 21

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

Da mi keva nije oprala t65 i ja se ne bi baktao sa 6630. Nego bih sacekao neshto iz N serije (i onako sam od Septembra u vojsci).

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 04. Avg 2004. 01:22
:: iPhone 7 Plus
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Drobnjak81, ko ti kaze da nisam kupio tel? Kupio sam ga i to pola sata posto sam tebi prodao 6630. Znas da sam i tada trazio 7710, ali ga nisam nasao, pa sam za prelazni period uzeo 6170 (bila "jeftina")... I sada ne mogu da ga se otarasim :dry: Glupi telefon... :angry:

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

7710 ima edge, ali nema 3g (koji nije potreban jer ce ovde edge proraditi za par godina, bice jako skup, i posto znam da se vecina vezuje za video call, nece biti moguc posto nece mnogo korisnika imati telefone koje ovo podrzavaju)

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

EDGE... Za par god? :? Mislis 3g? :? EDGE vec postoji, bar odje u CG... :D
A da niste zaboravili cijene i naseg GPRS-a, a ne chega brzeg? Pa za par minuta video streama bi nabio takav racun... :wacko:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

EDGE ima pokrivanje svih vecih gradova u SCG od strane obe mreze 063/064 zakljuchno sa decembrom 2004-te. Za 3G postoji oko 30 NOD-B stanica na kojima se za sada testira samo propagacija signala.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

U CG samo ProMonte (069) ima EDGE, ima ga u dosta gradova. 8)
Ja ga nisam jos probao, niti znam nekog ko je, mislim neko jeste sigurno, al ocu da kazem da ni EDGE nije zazivio... :)

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

Koliko znam EDGE je u sustini poboljsani GPRS (ili EGPRS). Ne postoje nikakva specijalna podesavanja telefona osim onih koja vec imas za GPRS. Jedini nacin da primetis da li ti operater podrzava EGPRS je brzina otvaranja web/wap stranica, sto na mobilnom telefonu i nije merodavno...
make. believe

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Problem sa EDGE-om je dvojak.
1. Jako je tezak za implementaciju. Maltene kao da uvodish mrezu "od nule" (menjaju se kompletni primopredajnici u baznim stanicama). Naravno to KOSHTA.
2. Unosi veoma jaku interferenciju u ostale (govorne) kanale, chime se smanjuje broj aktivnih uchesnika u mrezi (shto te kao operatora takodje koshta mashala). O nezadovoljnim korisnicima koji ispadaju zato shto je ekipi pored njih palo napamet da svi kolektivno skinu izvesne ring-tone da i ne govorimo.
I da, nema odvojenih podeshavanja. Chim mreza primeti tvoj zahtev sa paketskom komunikacijom ako je moguce odmah te prebacuje na EDGE. Logika je ista kao pri transferu sa "klasichnog" GSM-a na GSM1800 i/ili GSM1900 oslobadjaju se kanali za one koji su "manje srecni" od tebe pa nemaju tako dobar telefon :D

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

A da li neko zna kako se nasi 3g aparati ponasaju u inostranstvu, tacnije da li je moguce biti u roamingu sa mobtelovom karticom...i koristiti 3g? Da li je to uopste moguce?

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Ne nije moguce i to ne zbog Mobtela i/ili telekoma nego shto ti treba USIM kartica (isto izgleda fizichki - drugachije se ponasha elektronski). Sa klasichnom GSM - SIM karticom mozes koristiti neke od servisa 3G, ali sa smeshno malim porotokom (reda 2 do 3 puta vecim od EDGE-a).

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ako sam te dobro razumela, za 3G treba posebna kartica? A da li sa njom mogu onda da se koriste GSM servisi? Recimo, ja kad odem vani kupim tu 3G karticu, i da li mogu sa njom da saljem sms poruke...ili da li mogu obe da budu u telefonu? Ako te ne mrzi pojasni mi to malo, stvarno me zanima :unsure:

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Zoko, kako ne bi ishli u off na ovoj temi odgovor ti se nalazi u temi Kafic / "3G u SCG". Procitaj i ostale postove (chisto da se informishesh).

volim sony
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2005. 00:01

Post od volim sony »

Ja bih pre spisk`o na P910 i tacka. :D
asto se tice ova dva(3) modela uzeo bih 7710 nekako je vise cool.
mada nema tastaturu,mora da je smorno kucati poruke ali i to se da resiti...\
ipak onda P910 ne?

gajic_ivan
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od gajic_ivan »

volim sony napisao:...uzeo bih 7710 nekako je vise cool.
mada nema tastaturu,mora da je smorno kucati poruke ali i to se da resiti...\
ipak onda P910 ne?
Definitivno! Imao sam 7710 neka dva meseca (skoro sam ga zamenio za p910) i jako je smorno tapkati poruke... Uzeo sam ga jer sam mislio da ima nade da kod nas kupim i bežičnu tastaturu koju mu je Nokia namenila.. Ali uzalud.. A dobar telefon (sve je drugo osim telefona :) ), mada malo spor, al' ajde... ;)
A i gde iskopa ovu temu, majke ti? :)

Odgovori