Samsung Galaxy Core I8260 ili Nokia Lumia 620 ili Lumia 520

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Samsung Galaxy Core I8260 ili Nokia Lumia 620 ili Lumia

Post od znemanja »

1808, Moram ti priznati, temeljan si, lično ne bih mogao da izvlačim sve ove postove :)
No, Miodrag ima karakterističan stil pisanja i izražavanja i oni koji su duže na forumu su navikli i upoznali se sa tim karakterstičnim stilom. Midragovi stavovi dođu kao ravnoteža, jer ipak na forumu preovlađuju Android fanovi, tako da, iskreno, kada ne bilo Miodragovih dosetljivih, pomalo ekstremnih i radikalnih stavova, na forumu ne bi bilo toliko zanimljivo :) To ne znači da je upravu, brani svoje stavove, ali problem je što još uvek nije osetio čari android, kada jednom iskusi pravi OS, drugu pesmu će pevati :D :D :D
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Evo ja sam okusio cari androida, posle iphone 4 sam uzeo note 2 i koristio nekih mesec dana, posle sam uzeo nexus 4 i evo vec nekih 8 meseci ga imam. Mozes zamislit koliko sam odusevljen androidom kad cim se vratim kuci ide u oglase i prelazim na WP najverovatnije jer su bas povoljni sa cenama a daju mnogo vise uzitka. Taman da ga koristim godinu dana dok ne izidje iphone 6 i nadam se sa 4.3 ekranom

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

1808, pa ti si decko bolestan, kako te samo nije mrzelo?
Znemanja, ja sam iskusio 2 prava OSa, nemam nameru da idem sa konja na magarca;)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

slavisaj napisao:Evo ja sam okusio cari androida, posle iphone 4 sam uzeo note 2 i koristio nekih mesec dana, posle sam uzeo nexus 4 i evo vec nekih 8 meseci ga imam. Mozes zamislit koliko sam odusevljen androidom kad cim se vratim kuci ide u oglase i prelazim na WP najverovatnije jer su bas povoljni sa cenama a daju mnogo vise uzitka
Što ne objasniš i ne navedeš činjenice i razloge zašto odustaješ od Androida i prelaziš na WP?

Mene lično ne zanima kako se zove OS, ako ispunjava moje ono što meni treba.
Možda i ja pređem na WP, sviđa mi se žuta Nokia :D .

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Jednostavno mi se ne svidja android kao OS, a cak i uredjaji su mi veliki, ne volim velike telefone, max 4.3 inca je za mene upotrebljivo. A android nema takav uredjaj da bude top sa takvim ekranom. Cak sto vise ni ne svidja mi se budjenje hardvera na android telefonima jer na onim slabijim android ne radi kako treba, a to se desava i na ovim sa top hardverom. Jednostavno mi se ne svidja filozofija android OSa. Stavljanje tj postojanje raznih romova samo pokazuje koliko je android inferioran u odnosu na druge os. Cak i tako uvek nesto fali. Modifikovanje za svoje potrebe je preterivanje za mene, a ponajvise mozes mislit menjanje ikonica, tema, vidzeta na ekranima, gluposti. Naravno da ikonice treba menjati jer ove stock su katastrofalno ruzne. Eto to su nekih od razloga zasto ne volim android, a nije da ga nisam koristio. Naravno da znam zbog cega treba sto vise RAM memorije :lol:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Одг: Samsung Galaxy Core I8260 ili Nokia Lumia 620 ili L

Post od znemanja »

slavisaj napisao:Evo ja sam okusio cari androida, posle iphone 4 sam uzeo note 2 i koristio nekih mesec dana, posle sam uzeo nexus 4 i evo vec nekih 8 meseci ga imam. Mozes zamislit koliko sam odusevljen androidom kad cim se vratim kuci ide u oglase i prelazim na WP najverovatnije jer su bas povoljni sa cenama a daju mnogo vise uzitka. Taman da ga koristim godinu dana dok ne izidje iphone 6 i nadam se sa 4.3 ekranom
Hajde reci sta je to sto ti se ne svidja na Androidu a imas na WP8?, znaci konkretni razlozi. Fluidnost nije razlog jer Note 2 i Nexus 4 imaju podjednaku fluidnost u radu kao i WP8.

EDIT: Postovali smo u isto vreme.No, to sto si naveo su samo prednosti androida, menjanje ROM-ova je svako prednost jer mozes da izvuces vise iz uredjaja, ako te mrzi to da radis android radi sasvim OK i sa stock ROM-om.Menjanje ikonica ti glupo?!, pa ako ti se default ne svidjaju zar nije prednost sto mozes da ih promenis.Sta mogu da promenim na WP8 nista, apsulutno nista, plocice su dosadne, widgeti su daleko vizuelno lepsi i funkcionalniji.Cela logika WP8 je po meni promasena, dobije se jedan statican i primitvan GUI u kojem ne mozes nista da promenis, kako to moze da bude prddnost?.Ako se tebi svidja WP8 to podrzavam, ali opsta je cinjenica da je inferiorniji od androida.
Poslednja izmena od znemanja u Pon, 14. Okt 2013. 09:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Rekao sam svoje , ne svidja mi se, npr, nisu fluidni kao iphone koji sam imao, a bila je iphone4. Ne svidja mi se jer stalno nesto baguje, koristim skype za razgovor, sve ok, kad sklonim telefon sa uha ono telefon smrznut ne reaguje, aj restart. Onda ne volim sto ima taj pocetni skren, na koji se stavljaju vidzeti, to je meni nepotrebno, za mene kazem, jer kasnije kad se instalira neka aplikacija ona se pojavi na tom pocetnom ekranu, znam moze da se iskljuci, ali ajd da se ne iskljuci, jer verujem da vecina za to ni nezna, sta ce mi na dva mesta iste ikonice, na pocetnom ekranu i kad se udje u meni. Itd, itd, itd meni se jednostavno ne svidja takav koncept, a nisam nov sto se tice smart telefona, imao sam sve od symbian, pa windows mobile pre par godina, pa ios, pa android. Jos cekam da izidje zvanicna verzija ubuntu touch pa da to stavim na nexus, i ako bude ok, necu vise nikad android staviti nazad , sem naravno ako se odlucim da poklonim nekom ovaj svoj nexus kasnije

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pola stvari koje si naveo su prednosti Androida a ne mane (hoces upalis neces iskljucis)
Sto se tice fluidnosti ne slazemo nikako ali ok
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Korisnici Androida misle samo da znaju sta je fluidnost u radu. Tek nakon 10-ak dana koriscenja iUredjaja ili WP uredjaja pa vracanja na Android moze da se vidi sta je brzina i fluidnost, to cu da potpisem.
Nadalje, koliko je sistem debilno uradjen moze da posluzi moje mucenje sa istim: kolega me zamolio da mu stavim veliki sat na pocetni ekran, on ga je imao, nekako izbrisao, i sad ne zna da ga vrne. Rekoh ne znam, ali ajde da vidimo, koliko tesko moze da bude. Pa poskidali smo nekoliko razlicitih sa PlayStore, i nikako da se pojavi. Epilog, nakon nekih 40-ak minuta mucenja, pametovanja i sl, dodje jedna sestrica i kaze pa udjete u widgete i tu ubacite sta treba.
Licno, ne smatram sebe glupim, pogotovu za tehniku, jer nema sta nisam do sada sam prokljuvio, ali eto, ovo je jedna od stvari... Jednostavno, sistem nije pravljen za newbies, nije za one koji su apsolutno nezainteresovani za njega, mora da se uroni u srz istog a ja to NECU!
Drugo, drugar me zamolio da me prebacim kontakte sa neke Nokie na Note... prvo sam Nokiu syncovao sa njegovim Google nalogom. Onda sam ocekivao da ce telefon sve da uradi sam... Pa uradio je... posle jedno 45 minuta, dok sam ja sizio zasto to ne ide trenutacno kao kod mene. Potom je taj Note stalno nesto bagovao, kocio... prodao ga ej za neke sitne novce, dodao nesto amlo uzeo Note2, ali jedva ceka i njega da se ratosilja. ja ga ubedjujem sa WP, vrlo je zainteresovan, tako da cu da napravim jos jednog zadovoljnog WP korisnika, i to od nezadovoljnog Android korisnika. A takvih je sve vise!
E zato iOS i WP, pravljeni tako da ih i majmuni uspesno savladaju, odnose svaku pobedu u odnosu na Android, osim po pitanju menjanja ikonica!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ja sam sa N8 prebacio na S3 kontakte putem BT u roku par sekundi tako da tu ne vidim nikakav problem osim ako sam sebi ne zakomplikuješ. :D

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Ahahaha Miodrage znaci ode ti u primate nemoj tako ako boga znas
Ni kod Androda nemas sta da podesavas ako neces sem google naloga da bi cuvao kopije podataka telefona slika itd a i to ne moras
Nije Android toliko los koliko ti pokusavas da ga predstavis niti je WM toliko dobar, jer da jeste odavno bi postao svetski hit, a to nije
Eto meni je recimo muka od windowsa koristim ga godinama pa mi Android dodje kao osvezenje
Ali ne kazem da je Windows los ,nego mi dosadio te tako nemam recimo zelju da probam ni WM
Moras priznati da je i to dobar tazlog zasto neko ne bi presao na WM
Previse agresivno branis jedan poprilicno nesavrsen operativni sistem
Opusti se malo ,dajmo ljudima priliku da ipak sami odluce sta ce uzeti
Mi im mozemo samo pomoci da shvate kako i sta a na njima je da se odluce
Ali to pre svega treba biti realno a ne subjektivno
Obzirom da ti nikada nisi koristio Android ne bi trebalo mnogo ni da se bavis njime
Bavi se WM i daj njegove vrline naravno i mane a neke druge pusti da se bave operativnim sistemom koji imaju a ti nemas
Ovakvom komunikacijom ces vremenom proizvesti samo kontra efekat

Naravno to ne znaci da treba da postanes previse fin jer bi onda postao dosadan ahaha
Ali sto bi se narodski reklo "olabavi malo"

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Janka: sa BT iz nekog razloga nije htelo, odnoano, prebacilo bi 30-40 od 970 kontakata od toga barem 70% sa vise brojeva i raznim podacima. I da dodam, pregledom Google naloga preko kompa, svi podaci su vec bili tamo, jedino ih telefon nije primao

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Nekonstruktivna i krajnje subjektivna rasprava na nivou osnovne škole branilaca WP,
ne sviđaju mi se ikonice i sporo radi, e zato Android ne valja, mislim stvarno.
Ne znam uopšte ni što sam pitao, mogao sam da pretpostavim šta će se desiti, uostalom kao i uvek do sada.

Mene Android smara što malo malo koči, zaglupi, treba mu 10~ak sekundi da odgovori na komandu,
i zbog toga bi prešao na WP, jer u momentu kad mi zatreba telefon on se smrzao, pa dođe mi da ga olupam o zid.
Pri tom, nisam app manijak, imam instalirano svega 10~ak koje zaista koristim svakodnevno, prema tome i za ovo mi odgovara WP.

miodrage, ne koristim društvene mreže (grozim se od toga), aj napiši još neki predlog za WP,
jerbo sam sve bliže menjanju telefona, i neću više da se smaram sa kočenjem i seckanjem.

coda063
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 12. Okt 2013. 16:49
:: ZTE

Post od coda063 »

Svako ima ovde razlicite ukuse, ja znam apsolutno sve o Androidu. To sto se tice Cora on ima veliki ram a i dobar procesor, tako da ce mozda biti nekih bagova. Dok se tice W8 stvarno je dobra i brza i lep je sistem, ali nije mog ukusa. Ali ima ce i vremena za W8, jer znam da ce Lumia uraditi dosta bolje telefone kasnije od Samsung i Lg. :)

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Cvoruga druze
Ne znam sta si koristio od telefona ,verovatno bih to mogao saznati prelistavajuci forum,ali da ne bih gubio vreme...
Od galaxy S modela ja nisam ima problem sa smrzavanjem ekrana
Desilo se par puta na S2 da sam mu ubacio neki rom koji nije valjao pa je bilo zakucavanja i to je to
Koristim svasta na telefonu ali neko kocenje nisam imao nikada
Ako se i desi neki ozbiljniji lag od 1secunde to je zato sto je zapao u sleep mode zbog duzeg nekoriscenja
E sada ako hoces da probas nesto novo i ja glasam za WM i Nokiu ali iskljucivo Nokiu mislim da ovi drugi nisu taj kvalitet

coda063
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 12. Okt 2013. 16:49
:: ZTE

Post od coda063 »

I ja kazem, ali sad neko vreme cu i dalje Android koristiti i kad bude opala cena Lumie 720 ili 1020 na primer, onda cu da predjem. :)

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

kvaka33, hvala na info :) .
Nisam nikada koristio top modele nijednog proizvođača iz razloga što ne želim da se opterećujem čuvanjem telefona.
Ako ispadne ili ako sam cirke pa ga pokvasim ili ga pipam mokrim i prljavim rukama na basketu recimo,
jednostavno ne želim da robujem stvarima bilo kakvim i da razmišlajm šta li mi je sa telefonom i da ga čuvam preterano.
Nadam se da razumeš šta hoću da kažem :wink: .
Koristio sam budžetske Android telefone, i nije to baš toliko idelano rešeno, lag je itekako primetan.
Jasno mi je da (po meni) preskupi uređaji S4 i N3 i G2 funkcionišu super, ali im je i cena :shock: .
Zbog toga gledam da ako mogu da se uklavirim i sa cenom i sa mojim prohtevima koji zaista nisu previsoki u 2013 godini,
ostanem na Androidu što zbog poznatog okruženja što zbog rasprostranjenosti sistema,
jbg, šta god da me interesovalo saznao sam ovde za 5 minuta zato što ima brdo korisnika, a meni to znači,
ali ako WP radi to isto ili čak bolje, neću se mnogo razmišljati i prećiću na njega.
Prepucavanje Android vs WP meni ne znači puno.

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

Ja licno, nakon 995-ice presao na l520, nebo i zemlja... i tu je kraj.wp je u ovom cenovnom rangu..koliko sam ja platio lumiu daleko ispred svih..sta se moze kupiti za 110e? digitron.? a da valja kako radi,.. ne kazem za n4 note 2 da su odlicni telefoni. ali u svojoj ceni. za cenu do 140,50e od lumie nema boljeg telefona.
pa i
s3, mada nista brze ne reaguje na bilo sta od moje lumie....

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

znemanja napisao:1808, Moram ti priznati, temeljan si, lično ne bih mogao da izvlačim sve ove postove :)
Verovatno znaš da na forumu postoji opcija „search“, koja ti u trenutku predstavi sve ove njegove gluposti od postova.
Ukucaš traženu reč i autora, pa izvoli. Kad čovek pogleda u nazad neke postove koje je miodrage pisao, brzo mu postane jasno o kakvoj se osobi radi:
1. Prevrtljiv je do besvesti. U početku je kao vlasnik neke Nokie pljuvao po iPhone-u i onima koji ga koriste, a onda je isti uzdizao u nebesa od momenta
kada mu je brat poklonio jedan iPhone 3G.
2. To je trajalo sve do početka ove godine kada je sebi kupio Lumiu i time prešao na novi OS. Priča je opet ista, samo
što sada uzdiže u nebesa Nokiu i WP8.
3. Uvek je najbolje ono što ON ima, a svi ostali su bambusi jer koriste nešto drugo.
znemanja napisao:No, Miodrag ima karakterističan stil pisanja i izražavanja i oni koji su duže na forumu su navikli
i upoznali se sa tim karakterstičnim stilom.
Možda je to njegovo pisanje nekima zanimljivo kao što kažeš, ali je takođe vrlo bezobrazno i nekulturno, jer svojim komentarima konstantno
omalovažava sve korisnike Androida, a takvih je više od pola foruma. Da li je moguće da su svi oni budale, a samo je miodrage „pametan“.

Zar svi treba da ćute pred tim njegovim nebulozama, a kad mu se to argumentovano i pokaže, onda pređe na lične uvrede
kao što je ova meni upućena....
miodrage napisao:1808, pa ti si decko bolestan,...
Džaba je tebi miodrage to akademsko zvanje (Lekar), jer ti ovde na forumu o sebi govoriš pre svega onim što pišeš, a tek posle si sve ostalo.
Meni iz ove perspektive više ličiš na nekog pacijenta zrelog za neki dobar psihoterapeutski tretman. Obrati se ti lepo nekom svom kolegi da ti
ustanovi dijagnozu,... dok još ima vremena. :lol:

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Cvoruga
Naravno poenta foruma jeste da se za budzet koji forumas navede kupi najbolje u tom trenutku
Manje vise je nebitno koji je OS ,sem ako isti ne navede da bi iskljucivo odredjeni OS
Mada moram priznati da nisam probao nizu klasu telefona novije generacije
Ali citajuci ovaj a i druge forume vidim da se tu jako dobro pokazao Alcatel kao i LG
Tako da ne odbacuj unapred niskobudzetne android telefone nove generacije,jer realno ti telefoni su mnogo bolji nego njihovi predhodnici
Vecina njih vec ima dual core procesore 1gb ram memorije jace grafike bolje ekrane, kamere itd ,tako da kao takvi predstavljaju poprilicno dobre investicije na duzi period
Naravno WM je dobro resenje ali treba ga prvo videti probati pa kupiti jer je ipak nesto novo i verovatno se nekima nece dopasti
A kasnije ga prodati je problem jer nema tu potraznju kao Android i samim tim gubi se poprilicna lova
A shvatam da mnogi nemaju bas para na bacanje samim tim ne treba se zaletati,ali daleko od toga da je to sad los izbor
A nista gore nema nego koristit telefon koni ti se ne dopada
Zato ponavljam idite do neke poslovnice uzmite telefone u ruku i bez ikakvoga blama cackajte ga 2 sata ako treba ,ali kupite ono sto vam se svidja,nebitno je koji je OS

Odgovori