Možemo mi ovde da predlažemo šta god hoćemo, ali dok kupac sam ne vidi i ne proba telefone koje namerava da kupi, slaba vajda.
No, to nas ne treba sprečiti da pokušamo da pomognemo pokretaču teme. Imao sam pre LG G2 HTC One telefon oko 45 dana.
Nisam uopšte planirao da ga menjam dve godine, odnosno dok mi traje ugovor u MTS-u gde sam i uzeo telefon. Kao što i svi znate, One je jedan od najlepših(mada to ne treba da bude presudno prilikom kupovine) i najbolje izrađenih telefona od odličnih materijala. Ekran fenomenalan, jačina zvuka jača od svih telefona trenutno na tržištu, itd...
Ali(uvek postoji neko ali...), baterija sa mojim načinom korišćenja nije mogla da izdrži jedan dan, pa sam polako počeo da razmišljam... prvo da ga prodam, pa onda... šta kupiti umesto njega?
Prošlog utorka svratih u lokalnu WW prodavnicu po vga kabl i vidim na stolu četiri nepoznata telefona, uzmem jedan da pogledam i prvo što sam video je natpis po onoj nalepnici na ekranu na kome stoji 4000mAh.

Odmah sam rešio da to bude moj sledeći telefon... Lenovo P780...i da skratim(i bilo je vreme

) Prodam One za 420€ i slučajno pročitam da G2 ima 3000mAh(nisam ni obračao pažnju na taj podatak dok sam čitao o njemu onih dana kad je bio u najavi i kad se pojavio kod nas). E da, cena za P780 od 39.000 din. me je polako odbijala od njega, a kad sam našao G2 za 380€ odmah sam ga naručio i več sutradan je bio kod mene.
Mislim da trenutno nema boljeg telefona od G2(Note 3 ne računam). Neko reče da je plastikaner, ne znam da li ga je on držao u rukama ili ga je video samo na slikama i na YT-u? Apsolutno se ne poznaje da je od plastike, jer deluje kao da je izrađen od jednog komada i čvrst je ki "stena".
U odnosu na HTC je što se tiče realnog rada malo brži, ni jedan ni drugi se ne greju, ekrani odlični, jačina zvuka preko spikerfona bolja na One, WiFi signal na LG dosta bolji, GPS takođe. Jedina mana koju sam za ova tri dana našao je da se obavezno mora staviti u neki case, jer klizi u ruci i lako može da ispadene.
Moj predlog je da kupiš neki sa što boljom baterijom (mislim da će to biti u budućnosti sve veći imperativ svim proizvođačima), a u tom izboru imaš tri modela: Note3, Lenovo P780 i moj favorit G2. I obavezno probaj svaki koji nameravaš kupiti, a izbor će biti samo tvoj.