Ljudi, gde da kupim 6630

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Zoko, stvarno ne znam. Pratim samo cijene u Bg-u jer rijetko kupujem fon u Cg, nesto tako imam averziju prema prodavcima odje. :D Al 99.99% sam siguran da je preko oglasa cijena slicna kao u Bg-u, za prodavnice ne znam... :unsure: Odje su inace bili skuplji telefoni nego tamo uvijek ja mislim (kazem mislim jer nisam sad bas tako premnogo pratio), u prodavnicama... Sad se popravljamo. :D

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Ok, jasno, tako nesto sam i predpostavljala.... :)
U svakom slucaju hvala na informacijama :)
Ne gine mi ili BG ili negde vani da kupim fon, videcemo :)

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 06. Jun 2005. 21:30

Post od Gorance »

1. Viruse, mali savet koji sam dao mnogim ljudima, malo se obrazuj o mobilnim pa tek onda "izjavljuj" tako teatralne izjave. SVAKI 3G telefon je cigla, i bice cigla iz veoma jednostavnog razloga. DRUGA TEHNOLOGIJA. Zato se to i ne zove telefon nego 3G komunikacioni uredjaj. Ti izgleda spadash u ljude koji bi se podsmevali chak i satelitskom telefona zato shto je veliki !!!
2. ISTE dimenzije i opcije ime SE 3G pulen (chak shta vishe OBA SE pulena) Z1010 i Z800

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Ja ne prepadam ljude, nego ukazujem na problem koji je "pred vratima". Osim toga posle 5 godina trpljenja i gomile bug-ovanih telefona mislim da je red da neko kaze shta je to uopshte "dekodiranje telefona" ? (tj. da objasni da je to prevara tj. da su GSM u Italiji, Indiji, SCG i SAD-u ISTA STVAR). U Utorak dobijate od mene detalje.
2. Shto se teze da je "3G daleko" tiche SILNO greshe ljudi koji tako misle sobzirom da je test mreza vec postavljena i samo se ceka povoljna prilika da se raspishe tender za zvanichnu dodelu frekvencija operaterima. Prva komrecijalna upotreba ce biti NAJKASNIJE za godinu dana.
Poslednja izmena od Gorance u Pon, 18. Jul 2005. 17:24, izmenjeno 1 put ukupno.

Visnja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 24. Jun 2005. 23:48

Post od Visnja »

stefank... To sto se tebi telefon ne svidja ok, ne znaci da se svi slazu sa tvojim ukusom...

Da je 6630 odlican telefon to jeste i prvom prilikom ce postati moj ljubimac...

I da ponovimo po ko zna koji put... NEMA originala ovde ako govorimo o NOKIA telefonima, jer dok iza telefona ne stoji ovlasceni distributer i maticna firma, nista od svega toga... To prodavanje telefona po ultravisokim cenama je dranje ovaca i niko na to ne treba da pristane....
Sky is not the limit!!!

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Visnja, procitaj opet moje postove, uopste nisam rekao da mi se 6630 ne svidja. :uhuh: Naprotiv, jako mi se svidja i vjerovatno cu da ga uzmem...
I da ja ponovim po ko zna koji put... Ne znam za vas ali u CG se otvorio Nokia Shop, znaci ovlasceni distributer i to je 100% sigurno, ali deru, i tamo necu da uzmem fon to je sigurno... Tako da originala IMA, ali ne znam stvarno ko ce da da 570e na to... Mislim neko vjerovatno oce jer bi ovi propali do sad al... :D

Gorance, brate, sve je to ok, rekoh nedje prije u unutrasnjost telefona se mnogo ne petljam, ali sve i da si u pravu da 3g telefoni koji su prakticno ukradeni sa mreza nece da rade, bar sa tim nekim rake receiverom, mislis da nece da se nadje neko rjesenje? Ma daj... :dry:
A za taj 3g ne znam sto si se zakacio tolko al dobro... Al mora da ce da deru, pazi, kod nas je ADSL od 1 mbit brzine 51e mjesecno sa 10 gb limitom... Pa razmisli, koliko ce onda da deru za 3g? I GPRS je preskup a ne tako brza veza...

Uf smorio me ovaj 3g vishe... :)

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

1. Sistem proizvodjachi-prodavci-operateri-drzava je dugo tolerisao "skidane telefone" po dosta bizarnoj logici "ako ljudi hoce degradirane opcije - ko smo mi da ih sprecavamo. Mi telefone prodadosmo a oni nek se cheshu". Plus je kod nas to imalo dodatnu dimenziju (sankcije, blokada itd.).
2. Logika "reshice se problem" sa skinutim telefonima ti je losha. Iz razloga u koje ne bih trenutno ulazio (koga zanima neka me mail-uje) 3G je dizainiran tako da nije moguce izvrshiti njegovo skidanje sa pripadajuce mreze (osim ako nisi raspolozen da posle toga nemash 3G - naravno). Pazi svaki 3G aparat ima jedinstvenu hardware-sku sekvencu koja ga razlikuje od drugog. Sad osim ako zelish da menjash chip u mobilnom (uzgled chime bi ga zamenio ?) nishta od dekodiranja.
3. Kao shto sam vec par puta napisao "tolerancija" cena usluge je ugradjena u 3G standard chime usluga ne moze da bude "skupa" kako ti to predvidjash. Zato ja i sumnjam da ce neko od domacih operatera uvoditi 3G poshto su im pare od "shishanja naroda" mnogo draze. Ako je "buzz" tacan i budemo imali srece u Decembru cemo dobiti novog operatora cime ce 3G postati dostizan krajem sledece godine.
4. Mehanizam kontrole operatora je dosta surov (kako i treba da bude po meni). Niko od proizvodjacha (a i drzava ako je pametna) nece da dopusti da investicija tog kalibra propadne zato shto je skupa "po komadu razgovora".

Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

Post od Kopte3 »

Gorance, ma sredicemo mi iskasapljene 3G telefone... :wink: Ima da kupujemo na trafikama uz dopune one delove telefona koje su mu kao utrobu piletu vadili u nekom podrumu. A ove nase radnje od kojih smo kupili te iste invalide od telefona ce da se pokupe kao ovi prodavci cd-ova kod SKC-a. Cas ih vidis, cas ne! :roll: Ima da bude bezanije po celom gradu, ako ne nista, nadajmo se da ce na njihova mesta da se barem otvore neke dobre pekare, picerije, sta vec... 8)
Pa dooobroo!

Gorance
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Gorance »

Pazi kopte, loshe ti poredjenje. Kad kupish Divx ti znash sta kupujes, kod koga kupujesh i zashto kupujesh. Ali zamisli da ti neko tvrdi da ti prodaje DVD filma a kad ti kuci ono "kamera u bioskopu". Pa ti se josh i smeju u lice "kako to da niste znali, pa film ne moze da bude bolji niti da se gleda kako treba jer smo morali da ga prekodiramo za SCG CD-ROM-ove".

Kopte3
Banned
Pridružio se: Ned, 17. Jul 2005. 15:13

Post od Kopte3 »

Pa vidi ovako... Nisam to ni poredio, znam o cemu je rec. Rekao sam da ce se samo isto tako brzo pokupiti i nestati kada ljudi skapiraju sta su im ovi podvaljivali godinama kao sto su se ovi kod SKC-a pokupili i nestali kad su ih murkani najurili. Nista vise, znam ja da oni nama prodaju snimak snimljene kamere iz bioskopa zbog nasih CD ROM-ova... :wink:
Pa dooobroo!

Odgovori