evo poredjenje,mislim znam da je s5 dosta skuplji ali takodje mislim ne znaci da sam u pravu,da za taj novac koji se daje za k zoom,moze se naci nesto bolje,jer ovo je kvalitet osrednji
Veruj mi na rec,ja sam gledao na drugom forumu sta je lik radio sa slikama na k zoom. Pa ono moj g2 da stavis i s5 zajedno,ne mogu da pridju onim slikama
Ja predlazem 808, imao sam je i jako mi je zao sto sam je prodao( volim macro slike, a ona ke tu slaba).Telefon izbacuje jako ozbiljne slike, a cena je jako dobra bas sam pisao u drugoj temi 120e.....
djordjemalisic napisao:@Green Zbog prirode svog posla, imam potrebu za relativno cestim fotografisanjem i razmenom fotografija preko e-mail poruka, to ne mogu da radim sa digitalnim fotoaparatom, takodje, imam potrebu i za drugom karticom, pa mi dobar camera phone zadovoljava obe potrebe.
U sustini ja sam point & shoot tip fotografa, tako da bi mi dobar auto mod itekako znacio.
Aha, razumem. Onda preporucujem K Zoom. Ima moj ortak, ranije dok je intenzivno koristio aparat, probio mi mozak o tome koliko je zadovoljan njime. Gledao sam fotografije, odlicne su, a aparat ima mnostvo podesavanja.
Onda je K Zoom telefon za mene hehe.Znaci svi kazete da ima najbolju kameru od svih androida?Mada ja nisam nesto bio odusevljen semplovima sa neta koje sam video.
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Iako mi je na pocetku ove teme bilo jasno da ce gomila androidasa nagovoriti na kupovinu k zoom-u za koga i sam smatram da je dobar al samo da se zna da nije dorastao 1020 a pogotovo 808 -ci sto se fotomogucnosti tice. Pa svi znaju da nokia i dalje pravi najace telefone sto se tice kamere. I samo ne znam kako se ova kratka polemika pretvori u galaxy s5 vs galaxy k zoom...a da....androidasi...
Kakva polemika? Pa receno je sve. 808 je alfa i omega, ali sa manuelnim podesavanjima, sa Lumiom dobijes zuticu, necujes sagovornika itd, pa se k zoom namece kao logican izbor od ova tri iz naslova. Autor teme je i rekao da mu se predlozi ukoliko postoji jos neki model, pa otuda i ovo poredjenje sa S5 koji ima jednu od najboljih kamera na aktuelnim modelima. Ne znam zasto se ti osecas prozvanim i cemu takav komentar. Opusti se i uzivaj, bez tenzije.
Niko mene nije prozvao bez evo ti, sad. A cemu moj komentar? Pa i jeste cudno ako neko nesta napise jos pogotovo na forumu. Zbilja neocekivano Ako se s5 namece kao cetvrta opcija onda u isti taj kos treba ubaciti Z3, lumia 1520 i 930 i cak bi se usudio reci da u ovoj cetvorci s5 nudi najlosiju kameru iako su razlike minorne
Pa treba ubaciti. Sto da ne, ako se uklapa u cenovni rang i ako pruza na automatici dovoljno dobre slike. To i jeste sustina A za ovo da su nijanse u kamerama u pitanju se slazem, samo sto je dobrim delom i do onog ko slika.
@lumia920, imaš li nešto da napišeš na osnovu svog iskustva korišćenja nekog od pomenutih modela? Kakav ti je to stav lumija je najbolja? Ili nokia je najbolja (koje više nema). Nisam androidaš, ako si ti prozoraš ili procorčić. Zašto nisam? Jer koristim uporedo i symbian i ios i android. Sve što sam predložio sam koristo, tako da sam sigurno kompententan da pišem na ovu temu, za razliku od bilo kog drugog ko nije. A, iz kog ti bogatog iskustva kažeš da je lumia najbolja? Koliko si modela promenio raznih proizvođača da budeš kompententan da daš takvu izjavu? Ja sam samo u ovoj godini promenio oko 30tak mobilnih, od lumie 520 do najskupljih top modela s5, note 3, iphone 5s... Iako imam S5 (koji nigde nisam spomeno, jer on ne može da priđe navedenim modelima ako znaš da fotkaš, bar malo, samo da se uputiš) i noka 808 (koji za mene jeste najbolji foto/mob uređaj, 1020 nema šta tu da traži, pa 808 je toliko ispred vremena da ima posebnu garfiku za obrafu slika, to 1020 nema i pokušava da nadomesti softverski, zato snimalje slike kod 1020 traje dosta duže nego kod 808, ma masa stvari je na 808 za fotkanje bolja, nd filter takođe nema 1020...), nisam savetovao ni S5 ni 808, zbog prirode posla koje je naveo, treba da je stalno online i da šalje slike... može to 808, ali izgleda kao večnost ako uporedim sa androidom/ios i wp. Moram da kažem da i dan dans nokia 808 ima najbolji displej na suncu (urađen je tako da može da se slika u svim situacijama, i po najjačem suncu), bolji od bilo kog lumia, iphone ili androida (kome nije jasno neka uporedi uživo). Pa član Adams je prodao 808 i uzeo 1520, i kuka za fotkama od 808, čovek planira ponovo da uzme 808. Telefon je vanvremenski. Ali njemu nije za posao. Kažem, neće pogrešiti sa 1020, ali ako nađe bez mana koje sam navodio u temi EOS (i dalje je tako 1020 ovde u nalsovu teme, nije promenjen naslov u 1020). Zamisli kupiš nov mob i ne čuješ sagovornika? Za mene je to sramota, treba da bušim neke rupice na novom fonu da bih čuo sagovornika. A što je displej na 1020 kao iz prastorije to je neka druga tema, staviti 1020 displej pored K Zoom... 1020 izgleda smešno. Baterija na 1020 oča, mora da bude kad potera slabašni procesor sve šta treba da obradi softverski, za šta 808 ima posebnu grafiku samo za obradu slike... i sad će neko da mi kaže da je 1020 bolji od 808... na automatici što pokretač teme traži jeste bolja 1020.
@Sale, što se tiče fotografije sa K Zoom nema greške, bolesno dobar optički zum, manuelna podešavanja koja nema za sada ni jedan mob... ja sam se kratko družio sa njim i vizuelno mi nije legao kako izgleda pozadi (pa nije jer sam tad imao iphone 5s, jbg, 5s mi je vrhunski izrađen uređaj jbg), nisam toliko razmišljao o njemu jer imam 808. Da nemam 808 i da moram da uzimam jedam mob koji bi mi bio primarni sa akcentom na kameru, onda bi uzeo K Zoom. Mislim da sam video nove za 290e na KP. Sad, što se tiče K Zoom ili S5, S5 mi je kompletniji za svakodnevno korišćenje... ali imam 808.
Od svih telefona koje si pomenuo jedino nisam imao kontakt za k zoom. Za 808 se apsolutno slazem ali symbian prosto ubija. E7 sam koristio do skoro iz razloga sto ima usb otg i najbolju qwerty tastaturu. 808 jeste u radu malo brza ali funkcionalnost apsolutno ista. Ako uporedjujemo 808 i 1020 dnevne slike su za klasu bolje na 808 ali u nocnim uslovima 1020, makar po meni daje bolje rezultate. Post obrada slika i opcije kamere takodje idu u prilog 1020. Sto se tice posebnog grafickog procesora kod 808, znam o cemu govoris i koje su prednosti ali njegovim izbacivanjem tanjili su telefon. Ne menjam telefone ni izbliza kao ti ali mislim da iz mog okruzenja u zadnjih par godina niko nije kupio telefon a da se nije konsultovao sa mnom. Iako android ne koristim uglavnom sam ljude upucivao na njih iz prostog razloga. Kad ih pitam za sta im sluzi telefon i sta im je najbitnije jedina opcija je bio android. Pogotovo cure...interesuje ih viber, instagram, wapp i ostale drustvene mreze a wp je do skoro kuburio sa time. K zoom iako nisam imao priliku da koristim vise izgleda kao foto aparat nego telefon. Nokia da se htela pomiriti sa onon debljinom od 808, koja je slicna k zoom-u, 1020 bi verovatno zadzala sve one prednosti sa 808 ali onda se gubi jasna granica izmedju fotoaparata i telefona. K zoom je u svojoj prodaji lose prosao upravo zbog gabarita dok je 1020 zbog operativnog sistema koji jos nema kriticnu masu.
Na pitanje kakav mi je to stav da nokia ima najbolju fotografiju na telefonim? Pa licni, naravno. Vrati se unazad do perioda pojave kamera na telefonima pa sve do danas. Jedino je Sony bio konkurencija. Optika carl zeiss je i danas najbolja koja se ugradjuje u telefone pa cak i u opticke instrumente koji zahtevaju izuzetnu preciznost. Licno sam koristio dosta instrumenata za zeiss optikom. Nokia sama ima vese patenata iz oblasti fotografije nego ostali proizvodjaci telefona zajedno, izuzimajuci Sony naravno
Kako god obrnes ,ako gledas funkcionalnost ,telefon kamera,K zoom definitivno pobedjuje
Ako gledas samo fotke 808,po meni 1020 nema sta tu da trazi,sem naravno ako neko ne preferira lumia brend
Ni 1020 nije prošao sjajno u prodaji. Ja, kao i par njih smo se sa 1020 vratili na 808. Noćne slike su najbolje na 808, mislim bolje i od 1020 i k zoom. Najveći senzor tu nosi pobedu. Tu treba tripod i malo znanja. E sad, čevek je pitao koje su najbolje kamere, dobio je odgovor iz mog iskustva. Mene jeste 1020 mnogo razočarala (i ta razočarenja nistu toliko za kameru koliko za sam telefon, mada me jeste ponekad nerviralo što u PV modu može samo 5MP da slika, baš mi dođe tuga, a slika u 34MP nije ni blizu jasna i oštra kao u PV modu sa 5MP), da valja ne bih je prodao nikad, kao što ne planiram 808, čak planiram još jedan 808 da nabavim i da stoji, ovaj ako rikne ima zamenu. Toliko sam zadovoljan sa 808. Ali to nije za njegove potrebe mob. Da li mu smeta grba na K Zoom, to će sam presuditi, neki kompromis mora da se napravi, ima je i 808, ima je i K Zoom, ali k zoom ima i bolesno dobar optički zum, to ne treba zaboraviti.
Pa kad se vec pominju drugi modeli, Lumia 930 ili 1520 su odlicni uredjaji. Oni su ustvari identicni, osim velicine ekrana. Po meni ako velicina ne smeta, 1520 je fantastican uredjaj za te pare, ako je velicina ipak problem, onda 930, koji je zaista njbolji uredjaj koji sam do sada imao (nemam priliku bas da ih menjam kao neki ovde).
na lumiji930 kamera je odlicna, pravi sasvim dobre fotke, kome treba bolje neka uzme DSLR, o OS-u necu da trosim reci, jednom recju najbolji je! I autor teme ce sa L930 moci sve da obavi daleko brze, bolje, fluidnije, i lakse, nego sa tim K Zoom.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.