S5 vs L930
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: S5 vs L930
Nisam ja unapred osudio wp, samo sam eto želeo da čujem i vašu stranu jer o androidu znam sve.
Očekujem da radi fluidno, perfektno. Da je pregledan i jasan. Jaku kameru. Aplikacije su najmanji problem, 90% koje koristim znam da imaju i tamo, ostalih 10 bih proverio ali nisu one bez kojih ne mogu.
Potreban mi je multitasking, clipboard, split view (ili q slide na LG) i tako neke korisne sitnice koje ima Android.
Video sam da l930 ima neku verziju notifkacionog bara, ne kao na Android, ali sasvim ok.
Očekujem da radi fluidno, perfektno. Da je pregledan i jasan. Jaku kameru. Aplikacije su najmanji problem, 90% koje koristim znam da imaju i tamo, ostalih 10 bih proverio ali nisu one bez kojih ne mogu.
Potreban mi je multitasking, clipboard, split view (ili q slide na LG) i tako neke korisne sitnice koje ima Android.
Video sam da l930 ima neku verziju notifkacionog bara, ne kao na Android, ali sasvim ok.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Split view postoji samo na Androidu, i samo na nekim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- El Laki
- Prijatelj foruma
Umesto toga može multitasking, a valjda ni to nema Windows. Možda grešim, kažem ne znam. Aj ti miodrage, koliko god ti bilo teško (
) onako objektivno iznesi softverske prednosti wp, ali nemoj fluidnost i lagdroid da ti budu argumenti. Daj nešto poput ovog gore što sam pobrojao. Neka korisna rešenja. Ti se razumeš u wp o definitivno si kompetentan o tome da pričaš.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
cvoruga, Pazi, nisam upoređivao, slabo koristim iGO, ali dok sam ga koristio nijedan problem nisam imao- Sada imam Nokie Here mape, mnogo mi se sviđaju tako da namerama da penzionišem iGo.
Ovo mi se svđa kod Androida, ako nešto ne radi dobro postoji druga app koja to bolje radi, sa Androidom ne mogu da izvučem deblji kraj, sve radi i sve radi savršeno, samo korisnik treba malo da uključi mozak i izabere prema sopstvenim potrebama prava softverska rešenje.
Ovo mi se svđa kod Androida, ako nešto ne radi dobro postoji druga app koja to bolje radi, sa Androidom ne mogu da izvučem deblji kraj, sve radi i sve radi savršeno, samo korisnik treba malo da uključi mozak i izabere prema sopstvenim potrebama prava softverska rešenje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Nisi dobro video, i čim pišeš ovo to znači da nisi pročitao nijedan od npr mojih postova,El Laki napisao:Video sam da l930 ima neku verziju notifkacionog bara, ne kao na Android, ali sasvim ok.
jer da jesi video bi da je jedna od većih zamerki na WP 8.1 upravo notification bar i mala mogućnost prilagođavanja.
Što se mene tiče, isključujem se iz dalje rasprave, džaba ti pisati kad ne čitaš.
znemanja, isto važi i za WP.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Je l' rano da ponovim? 

psyhound napisao:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Pozdrav. Ja ti isto savetujem da ne ides na WP, jer neces biti zadovoljan tim OS. Ja sam imao lumiu 830, pre nje sam imao iphone4, note2, nexus4, xiaomi mi2. Lumie su odlicno dizajnirani telefoni, ali sam OS je jako minimalan, onda same aplikacije se otvaraju sporije, .... mozda je to sve bolje na 930, to ne znam. WP radi stavrno fluidno, nema seckanja, kamera je bila odlicna na 830, cak po nekad i bolja od lumie 930, ali nije to to. Sad sam uzeo Meizu mx4 posle lumie 830. Nju sam najmanje zadrzao od svih, tj Note 2, njega sam imao jedno mesec dana, prodao ga jedino zbog velicine, onda eto lumia 830 dva meseca, ostale sam imao po godinu dana.
I jos, ako bi da imas vec nesto egzoticno, onda gledaj neki xiaomi ( ima sad nekih novih odlicnih a dosta jeftinijih od S5) ili Iuni u2 32gb 3gb ram, full hd , snapdragon 801, aluminijumsko kuciste, napred ultra pixel kamera od htc a, pozadi isto jako dobra sonijeva, za 180dolara.
Jedino je garancija malo problem, ali za tu cenu vredi reskirati.
Ja narucio Meizu mx4 za 265eur , platio samo pdv od 1040din, na carini mi procenili da je 50dolara
I jos, ako bi da imas vec nesto egzoticno, onda gledaj neki xiaomi ( ima sad nekih novih odlicnih a dosta jeftinijih od S5) ili Iuni u2 32gb 3gb ram, full hd , snapdragon 801, aluminijumsko kuciste, napred ultra pixel kamera od htc a, pozadi isto jako dobra sonijeva, za 180dolara.
Jedino je garancija malo problem, ali za tu cenu vredi reskirati.
Ja narucio Meizu mx4 za 265eur , platio samo pdv od 1040din, na carini mi procenili da je 50dolara
Poslednja izmena od slavisaj u Sub, 24. Jan 2015. 00:11, izmenjeno 2 puta ukupno.
Moj glas ide za S5
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
E a sad malo ja! Da postoji na WP nesto sto ne moze na Androidu, to tesko mogu da nadjem. Sto se mene licno tice, interfejs na Androidu mi je oduvek bio uzasan, bez imalo smisla. Na iPhonu mi je bio dosadan. Na WP mi je prvo interfejs fenomenalan, ispodesavam ga prema sebi i svojim potrebama, sve vidim jednim letimicnim pogledom... Nema nista bolje od plocica. Jednostavno, mrtve ikonice protiv ovih "zivih" plocica nemaju sta da traze. I sada se updatuju na minut, da odmah razoruzam dezurne dusebriznike. Sto se notification bara tice, ima svoja ogranicenja, ali u Win10 ce biti dosta toga sredjeno. Daleko od toga da je nefunkcionalan.
Ja uspevam sve svoje poslove da obavim vrlo uspesno sa ovim uredjajem. Verovatno ne bih mogao da radim remote administraciju mreza, ali to mi i nije posao.
Ovde se mnogi kunu da im Android nikad nije ni stucnuo, mozda je zaista tako pojedinim srecnicima, ali kako su to najrasprostranjeniji uredjaji u ovoj zemlji (sto se tice pametnih telefona), ja znam koliko cesto ljudi oko mene rade restart istih. Naravno, to su ljudi koji se slabo razumeju u ovu tematiku, i koji ne budze svoje telefone, vec ih koriste kako su ih uzeli. Imaju u proseku 10-ak aplikacija i to je to.
Sa WP toga svega nema, nema restarta, nema zapucavanja... To bi bio moj drugi adut, ovde ne toliko vazan ljudima, ali meni da!
Dzaba meni da telefon moze da kuva rucak, ako zakaze bas kad sam gladan.
Po sadasnjoj ceni Lumia930 po mom misljenju nadmasuje uredjaje istog cenovnog ranga (validne cene po oglasima)
Ja uspevam sve svoje poslove da obavim vrlo uspesno sa ovim uredjajem. Verovatno ne bih mogao da radim remote administraciju mreza, ali to mi i nije posao.
Ovde se mnogi kunu da im Android nikad nije ni stucnuo, mozda je zaista tako pojedinim srecnicima, ali kako su to najrasprostranjeniji uredjaji u ovoj zemlji (sto se tice pametnih telefona), ja znam koliko cesto ljudi oko mene rade restart istih. Naravno, to su ljudi koji se slabo razumeju u ovu tematiku, i koji ne budze svoje telefone, vec ih koriste kako su ih uzeli. Imaju u proseku 10-ak aplikacija i to je to.
Sa WP toga svega nema, nema restarta, nema zapucavanja... To bi bio moj drugi adut, ovde ne toliko vazan ljudima, ali meni da!
Dzaba meni da telefon moze da kuva rucak, ako zakaze bas kad sam gladan.
Po sadasnjoj ceni Lumia930 po mom misljenju nadmasuje uredjaje istog cenovnog ranga (validne cene po oglasima)
- El Laki
- Prijatelj foruma
Dobro, objektivan post, nema šta. Za pločice se slažem da su lepše od home screen alternativa, ali mi je Windows "app list ili kako već zovete" suviše monoton. Kao na starijim sistemima. Trebalo bi neko zanimljive rešenje, od obične liste. Isto važi za deo sa podešavanjima. Suviše prosto i nefunkcionalno. Druga stvar, vidim da je vidljivost veliki minus za displej na 930 jer se pod uglom kvari, tj postaje plava.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Ima brdo fantasticnih live wallpaper na google play pa ko voli neka izvoli
Ne vidim da je to ista losije od plocica,sta vise izgleda mnogo lepse
Mogucnost pravljena foldera na pocetnom ekranu omogucava da se live wallpaper odlicno vidi i dodje do izrazaja tako da pocetni ekran izgleda fantasticno
Ikonice mozes napraviti da budu zaista sjajne ,od 3d varijante pa ....
Fantasticni weather widgeti clock widgeti i razni drugi da ne nabrajam
Tako da za razliku od wp,android u bukvalnom smislu mozes napraviti i srediti kako hoces
Jednoga dana kao sto sam i pre pisao wp ce biti konkurentan androidu
Za sada to je jos uvek nedoradjen operativni sistem i da nema fantasticnih Nokia telefona bio bi jos manje zastupljen nego sto jeste
Ne vidim da je to ista losije od plocica,sta vise izgleda mnogo lepse
Mogucnost pravljena foldera na pocetnom ekranu omogucava da se live wallpaper odlicno vidi i dodje do izrazaja tako da pocetni ekran izgleda fantasticno
Ikonice mozes napraviti da budu zaista sjajne ,od 3d varijante pa ....
Fantasticni weather widgeti clock widgeti i razni drugi da ne nabrajam
Tako da za razliku od wp,android u bukvalnom smislu mozes napraviti i srediti kako hoces
Jednoga dana kao sto sam i pre pisao wp ce biti konkurentan androidu
Za sada to je jos uvek nedoradjen operativni sistem i da nema fantasticnih Nokia telefona bio bi jos manje zastupljen nego sto jeste
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kvaka: Ali upravo tu i jeste problem, na Androidu sve mozes napraviti, a gomile ljudi to ne zanima.
Laki: Nisam primetio tako nesto, vidljivost je odlicna do ugla od 60 stepeni u odnosu na normalu sa svake strane. Znaci sigurno slika ostaje ista 120 stepeni, tek posle se dobija manji plavicast odraz, ali ko gleda telefon pod tim ekstremnim uglovima?
Sto se podesavanja tice, slazem se za nabacanost, ali tu kad jednom podesis i nemas sta vise da ulazis. A applist ja smatram za prednost, sve je po abecednom redu rasporedjeno, i stizes do svake aplikacije sa max 4 poteza: Svajp nalevo, tap na slovo neko, pa na zeljeno, i tap na app.
Laki: Nisam primetio tako nesto, vidljivost je odlicna do ugla od 60 stepeni u odnosu na normalu sa svake strane. Znaci sigurno slika ostaje ista 120 stepeni, tek posle se dobija manji plavicast odraz, ali ko gleda telefon pod tim ekstremnim uglovima?
Sto se podesavanja tice, slazem se za nabacanost, ali tu kad jednom podesis i nemas sta vise da ulazis. A applist ja smatram za prednost, sve je po abecednom redu rasporedjeno, i stizes do svake aplikacije sa max 4 poteza: Svajp nalevo, tap na slovo neko, pa na zeljeno, i tap na app.
Sad ce miodrag da poludi, al meni se na L830 desilo par puta da kad krenem da otvorim neku app, telefon zakoci i resetuje se:)
Ako ti treba multitasking onda wp nije izbor. Ja jos nisam provalio po kojem principu radi? Neke app ostavi u pozadini, neke ucitava svaki put.
Kad bih sad trebao da mjenjam sistem tesko bi mi bili se naviknuti da nema plocica i glance screen. Plocice su bas osvjezenje i fino se mogu po svom cejfu napraviti. Glance mi je drama:) nista lampice, ovo ono. Ovdje samo zraknes i sve ti se samo kaze.
Jos kad bi se potrudili pa da se vise aplikacija moze staviti na glance:)
Tako da razmisli o wp sa glance. Idi na 1520.
Ako ti treba multitasking onda wp nije izbor. Ja jos nisam provalio po kojem principu radi? Neke app ostavi u pozadini, neke ucitava svaki put.
Kad bih sad trebao da mjenjam sistem tesko bi mi bili se naviknuti da nema plocica i glance screen. Plocice su bas osvjezenje i fino se mogu po svom cejfu napraviti. Glance mi je drama:) nista lampice, ovo ono. Ovdje samo zraknes i sve ti se samo kaze.
Jos kad bi se potrudili pa da se vise aplikacija moze staviti na glance:)
Tako da razmisli o wp sa glance. Idi na 1520.
Treba sačekati 10ku i videti šta ona donosi novo, videti jesu li ispravljene sitne gluposti i nelogičnosti,
jer za te pare ne sme da nema dugme u notification baru za data i zvuk on/off.
Lepota i prilagođavanje nisu mana WP sistema, ne znam zašto stalno potencirate to,
skroz druga stvar je u pitanju, aman ljudi dokle više?????
jer za te pare ne sme da nema dugme u notification baru za data i zvuk on/off.
Lepota i prilagođavanje nisu mana WP sistema, ne znam zašto stalno potencirate to,
skroz druga stvar je u pitanju, aman ljudi dokle više?????
A volume up ili down pa jedan dodir za zvuk on/off?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Coni, nekad je bio dodir, sada je slide, ali i to je delic sekunde, mesto da samo pipnes, povuces...
cvoruga, a sto svi potenciraju data on/off? Meni je to potpuno sumanuto stalno paliti i gasiti... Trajanje baterije se ne produzava narocito, mozda za pola sata na 24h. A necu nesto ustedeti rpevise na Internet saobracaju paljenjem i gasenjem, kada sam u zoni WiFi konekcije, telefon koristi nju.
novak, nemam sta da poludim, ne kazem da tako nesto ne moze da se desi.... Tebi se desavalo, meni nikada, ali nijednog momenta nisam rekao da je nemoguce. Slazem se sa tobom za Glance, ali nije nesto bez cega se ne moze. Inace jeste zgodna stvar, a slazem se da bi trebalo vise app omoguciti.
cvoruga, a sto svi potenciraju data on/off? Meni je to potpuno sumanuto stalno paliti i gasiti... Trajanje baterije se ne produzava narocito, mozda za pola sata na 24h. A necu nesto ustedeti rpevise na Internet saobracaju paljenjem i gasenjem, kada sam u zoni WiFi konekcije, telefon koristi nju.
novak, nemam sta da poludim, ne kazem da tako nesto ne moze da se desi.... Tebi se desavalo, meni nikada, ali nijednog momenta nisam rekao da je nemoguce. Slazem se sa tobom za Glance, ali nije nesto bez cega se ne moze. Inace jeste zgodna stvar, a slazem se da bi trebalo vise app omoguciti.
miodrage, nema veze ni sa baterijom ni sa MB koji su btw neograničeni,
jednostavno je glupo da ne možeš da turiš prečicu za paljenje i gašenje MB iz paketa,
a možeš da turiš prečicu za avion mode ili rotaciju ekrana, kad i ko to koristi, realno?
Sa druge strane, prebacivanje na USA region, instaliranje virtualne ribe, instaliranje QuietHours nije rešenje,
jer je WP out the box upotrebljiv, a ova procedura nije out the box, nego nešto što bi radio na Androidu.
Coni, isto važi i za zvuk paljenje i gašenje, jednostavno glupo je.
Razumem da nisu 'teli da iskopiraju Android, ali dobre ideje nije sramota pozajmiti,
ne treba biti različit po svaku cenu, jbg.
I naravno, kad nešto platiš 100€ onda si svestan da komprosmisi moraju da postoje,
ali kad nešto platiš 350e onda te tih nepotrebnih 10 klikova nerviraju, tako to ide.
Suma sumarum, treba čekati WP10 i videti jesu li ispravljene te greške koje ne utiču na sam rad mobilnog.
jednostavno je glupo da ne možeš da turiš prečicu za paljenje i gašenje MB iz paketa,
a možeš da turiš prečicu za avion mode ili rotaciju ekrana, kad i ko to koristi, realno?
Sa druge strane, prebacivanje na USA region, instaliranje virtualne ribe, instaliranje QuietHours nije rešenje,
jer je WP out the box upotrebljiv, a ova procedura nije out the box, nego nešto što bi radio na Androidu.
Coni, isto važi i za zvuk paljenje i gašenje, jednostavno glupo je.
Razumem da nisu 'teli da iskopiraju Android, ali dobre ideje nije sramota pozajmiti,
ne treba biti različit po svaku cenu, jbg.
I naravno, kad nešto platiš 100€ onda si svestan da komprosmisi moraju da postoje,
ali kad nešto platiš 350e onda te tih nepotrebnih 10 klikova nerviraju, tako to ide.
Suma sumarum, treba čekati WP10 i videti jesu li ispravljene te greške koje ne utiču na sam rad mobilnog.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
cvoruga, meni samo nije jasno sta si navalio vise na to iskljucivanje zvuka. Ako tebi to nije logicno, nekome jeste. Pa meni je logicnije da se zvuk iskljucije tamo gde se pojacava/utisava nego da imam gomilu natrpanih tastera na jednom mestu. To nikako nemoze da se gleda kao mana posto je u pitanju licna navika ili ti zelja pojedinca. Ja ne bih voleo da to promene na 10ki, ali sta sad. Izgleda da vecina hoce od WPa da naprave Android klon pa koliko za sada vidim tako ce i biti.
Data on/off je stavljen na 8.1.1 sto je ok jer dobro dodje. E sad jos i da li bi i ko bi dao koliko para za koji telefon je jos jedna subjektivna stvar. Meni je WP toliko legao da meni vredi svaku paru, pa bilo do 100e ili 300e. Realno vise ni ne vidim smisao ove teme posto od samog starta se znalo da ne vodi nigde...
Data on/off je stavljen na 8.1.1 sto je ok jer dobro dodje. E sad jos i da li bi i ko bi dao koliko para za koji telefon je jos jedna subjektivna stvar. Meni je WP toliko legao da meni vredi svaku paru, pa bilo do 100e ili 300e. Realno vise ni ne vidim smisao ove teme posto od samog starta se znalo da ne vodi nigde...
psyhound, slažemo se u 2 stvari, i meni je WP legao i neću ga menjati,
i u poslednjoj rečenici, sve ostalo ne
.
i u poslednjoj rečenici, sve ostalo ne

Nije tačno. Ne mora da povučeš, ja pipnem zvono i isključeno je.miodrage napisao:Coni, nekad je bio dodir, sada je slide, ali i to je delic sekunde, mesto da samo pipnes, povuces...
I još nešto, kako ne shvatate da su ljudi različiti? Ja koristim airplane mod i rotation lock. Ja ne isključujem data connection nikad jer smartphone gubi smisao ali eto, nekim ljudima je bitno...