HTC One m7 ili SGS4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: HTC One m7 ili SGS4

Post od znemanja »

Uslovno rečeno bolji ekran, AMOLED na S4 je donekle bolji od IPS, ali to je subjektivno jer nekom može da odgovara jedno, a nekome drugo. Zatim S4 ima malo veći ekran, 5 inča naspram 4.7 kod m7, izmenljiva baterija je takođe adut S4, kao i postojanje slota za SD karticu. Naravno kamera na S4 je dosta, ali dosta bolja od kamere na M7 u svakom mogućem segmentu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

To sad' (sto si nabrojao) kako ko gleda... Moze biti po tome bolji, a i ne mora :)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Ja se samo slazem za kameru da je bolja u svakom pogledu kod s4. Ekran je minimalno veci ali nije nek primetna razlika. 32gb je dovoljno za sada 99% korisnika po meni. Nemaju 4k video koji bi im punio nenormalno memoriju. A za ostalo 32gb vise nego dovoljno. Izmenjiva baterija ide na ustrb ctvrstini kucista sto je po meni vise mana nego prednost. Ali covek neka sve stavi na papir sta mu vise odgovara. Nisu svacije potrebe iste naravno :)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: HTC One m7 ili SGS4

Post od Ledjo »

Pazi nije bas u SVIM situacijama bolja. U low light uslovima ultrapixels nosi pobedu. Ne znam dal neko zna da servisira m7 u Srbiji. Zato sam i rekao da ako uzimas polovan, ides na s4. Razmisli i o G2

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Vidim ja da su ovde jabukari i G2-ojke preplavili forum :-D

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Одг: HTC One m7 ili SGS4

Post od Ledjo »

Povrtari :grin:

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
:: iPhone 6S 32GB

Post od Bošković »

U Srbiji za sada ne postoji taj koji može stručno da servisira HTC M7 tako da i ovo gledajte kao jedan minus za M7...

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Boskovic, hajde malo obrazlozi to sto si rekao, za servisiranje, zasto mislis da je tako, ne razumem te najbolje

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bošković »

Servis koji nije ovlašćen ne može da ga servisira, mojoj drugarici se pokvario mikrofon na M7, nosila u par servisa i rekli joj da to oni ne mogu da poprave na njemu. Morala takvog da ga proda, a planirala da ga popravi...

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Mozda je jednostavno takav kvar. Imao sam mnogo slucajeva gde je "otislo" audio kolo, i kod dosta modela(nebitno koji brend) popravka istog podrazumeva zamenu cele ploce, tako da je verovatno to bilo u pitanju.
Sto se tice onog sto si rekao da samo ovlasceni servis moze da servisira HTC, apsolutno se ne slazem! Ma majku mu, nije to spejs šatl. :)

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bošković »

Sve zavisi opet do čega je kvar, ali opet kažem da je M7 nezgodniji za servisiranje :)

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jun 2013. 00:11
:: //

Post od stejer »

U principu je Boskovic u pravu. Pa nas ovlasceni servis Begram vecinu telefona salje negde dalje, ako se ne varam Poljska je u pitanju, na servisiranje i dobija se novi od Begrama dok taj pokvareni posle popravke ide nazad u promet kao nov (refurbished). Nije to slucaj sa HTC modelima vec sa One linijom koja se ocigledno jako precizno fabricki sklapa te je gotovo nemoguce da ga neki priuceni serviser nakon rasklapanja i popravke sklopi i vrati u predjasnje savrseno stanje.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

To da li i zasto Begram tako radi, u to ne zalazim.
Samo hocu da vam stavim do znanja da nisu svi serviseri u Srbiji "priuceni", ima tu dosta strucnih ljudi, koji ce posao rasklapanja i sklapanja One i slicnih modela odraditi perfektno.

Bošković
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Bošković »

U Beogradu možda ima priučenih servisera, ali šta bih npr. ja uradio u Valjevu sa pokvarenim M7, dok pošaljem telefon za Bg, čekam da poprave pa dok se vrati i plus puknem keša na poštarinu itd... :lol:

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

drom napisao:To da li i zasto Begram tako radi, u to ne zalazim.
Samo hocu da vam stavim do znanja da nisu svi serviseri u Srbiji "priuceni", ima tu dosta strucnih ljudi, koji ce posao rasklapanja i sklapanja One i slicnih modela odraditi perfektno.
Pa Begram je ovlašćeni servis, oni bi trebalo najbolje da znaju. A ne znaju. Misliš da će neki serviser u npr. Petrovcu na Mlavi znati? Ne znam zašto odbijaš da poveruješ u to, jednostavno bolesno precizno je sklopljen, još od kad je izašao sajtovi koji procenjuju težinu popravke su rekli je jedan od najtežih uređaja za popravku. Mom prijatelju pre nekoliko meseci dali nov M8 jer nisu mogli njegov M7 da poprave.

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Niste me razumeli.
Ja samo kazem da odbijam da poverujem u to da NIKO osim ovlascenog servisa ne moze da popravi M7, kako je izjavio kolega Boskovic. :)
Slazem se da u malim mestima koje navodite ne postoji adekvatan servis, a takodje taj neadekvatan servis ne zna mozda da popravi ni S5, ni G2, itd.
Smisao price je da ovlasceni servis NIJE jedino mesto u Srbiji koje moze da otkloni kvar. :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ranije nisu ni u BG popravljali M7, slali su ih preko, nisu mogli da ih otovore. Mislim da su u međuvremenu nabavili opremu za otvaranje M7, ne znam za M8. Sada, da li su ne ovlašćeni servisi nabavili opremu za otvaranje ne bih znao, najbolje pozvati servis i informisati se. Još lakše, na forumu imate temu o serviserima, priupitajte tamo.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Ako se kupi tel sa garancijom 2 godine koja nije samo na softver ako se tel pokvari onda ti servis da zamenski uredjaj ako ne moze da otkloni kvar za par dana. A kako ce i sta ce da popravljajubi saljubto je njihov problem. Ja ne bi uzimao takve telefone bez full garancije

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Pa eto njemu dali m8 pre mesec - dva...

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od rock9855 »

Njemu jos bolje sto se pokvario :) Da je sacekao jos par meseci mozda bi dobio m9 :D :D :D

Odgovori