Naslednik S4 Zoom-a ili nešto drugo?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Re: Naslednik S4 Zoom-a ili nešto drugo?

Post od Adams »

1808, ne postoji, ali za 700e su mogli da stave xenon, OIS i opticki zoom, ili ovoj specifikaciji da smanje cenu.
Sigurno je da ovaj model pogadja jedan uzak trzisni segment, zaljubljenike u slikanje koji se razumeju koliki je znacaj veceg senzora, ali mislim da su precenili ovaj telefon...
Nokia Lumia 1520

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ma ne nisu. 808 rules. Za bolje uzmi dslr. Zna se šta je telefon, šta kamera.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Adams napisao:....ne postoji,...
E ako nema bolji, onda to mora i da ima svoju cenu, pa ko voli nek' izvoli.
Adams napisao:.....ali za 700e su mogli da stave xenon, OIS i opticki zoom.
Sve to ima K Zoom i još dosta manje košta, pa opet kamera nije ni blizu onome što nudi CM1.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

1808, iskaz ti nije na mestu. Nov 808PV je oko 230e. Nov CM1 je 700e. Razlika u kvalitetu nikako ne opravdava razliku u ceni, pogotovo sto 808 ima svojih prednosti... Da li bi ti doplatio jos 15 hiljada evra za auto koji u odnosu na konkurenciju ima malo vise konja i kubika, a nema klimu...
Nokia Lumia 1520

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Adams, tako možemo u krug do sutra. Taj 808PV po današnjim standardima uopšte nije smartphon. Niti hardver, niti softver, niti bilo koja druga funkcia može da se poredi sa onim što nudi CM1. Jedino ostaje kamera, ali ni tu nije dorastao Panasonic-u. 808PV takođe nema OIS i optički zoom,... jedino taj xenon koji ima, a CM1 nema. Sve u svemu, potpuno prevaziđen uređaj u toj klasi. Ako stalno potenciraš na toj ceni, onda je još bolja kupovina SE K800, koji sada na oglasu može da se kupi za 15€,... čak ima i xenon za razliku od CM1.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

1808, Nokia je na 808 uradila fenomenalan posao sa oversamplingom, dobijajuci lossless zoom efekat, ali nema veze, ti si bese tvrdio da iPhone 6 ima bolju kameru od 808PV, tako nema potrebe dalje da diskutujemo, dele nas nepomirljive razlike...

Hteo sam samo da pitam od ljudi koji malo aktivnije prate desavanja da li ce mozda Samsung da izbacuje naslednika za K Zoom skorije, jer me je drugar pitao, a njemu je promena sa S4 Zoom na K Zoom svakako napredak...
Nokia Lumia 1520

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Pricate o kvalitetu jer imate 808, a da imate ovaj panasonic prical bi kako je on najbolji. Sta nudi 808? sem fotgrafija nista vise. Ovaj panasonic ima odlican hardwer, odlicnu optiku ( ko zna sta je leika) ima otvor blende od f2.6 ( ostali digitalci imaju od 3 pa navise ), ima veci senzor od 808 s tim i bolje fotografije. Tako da ko kaze da je 808 bolji telefon nema pojma o fotografiji, i misli da je 41mpx bolje

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

slavisaj, Dobro, objasni mi gde ovde vidis razliku od skoro 500 evra u ceni?

http://smartcam.club/node/3265

Najveca Flickr grupa za 808PW:
https://www.flickr.com/groups/808pureview/pool/

Slike sa CM1:

https://www.flickr.com/groups/2712361@N20/pool/
Nokia Lumia 1520

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ma neka kupi SE K850i. Ima i led i xenon blic. Ja koristio i bio prezadovoljan u to vreme :D
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Prvo i prvo, leica se placa ( jaci je brend od carl zeiss-a), drugo je sto ima bolji senzor, trece je sto ima bolji otvor blende, cetvrto je sto ima snapdragon 801 procesor, peto je sto ima 2gb rama, 6 je sto ima veci displej, i sve ukupno mnogo bolji telefon a i kamera od 808. Po meni upotpunosti opravdava cenu od 700eur ovaj panasonic, i ako neko ne zeli da nosi sa sobom high end android mobilni telefon i fotoaparat, ovaj panasonic je najbolji moguci izbor

Ako se odluci za 808 zbog fotografija, onda pored jos mora da kupi neki mobilni telefon istih specifikacija kao sto je panasonic, a verujem da ce ga to sve izici mnogo vise od kupovine samog panasonica

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pričaš gluposti uz dužno poštovanje. Moj primer G3 + 808 ni 500e a šiju pomenuti model uzduž i popreko. Pametnom dosta. Panassonic i smartfon nemaju veze jedno s drugim. Džabe mi zastareli s801 i 2gb ram ako to nije lepo optimizovano. Mogu da se kladim da radi lošije od G2.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Koji G3 16gb ili 32gb? :D Ja mislim da ti nemas veze jedno sa drugim, ali da imas onad bi znao da je panasonic jedno od boljih imena sto se tice fotoaparata ( kupili su leika) Nokia je samo nokia i nista vise. Kad je panasonic izisao 801 je bio vrh dok je nokia 808 uvek bila krsh symbian ili koji sistem vec

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

16 ili 32gb, do 350e može da se kupi. 808 za 150 i eto ti 500e.

Što se tiče panasonica , rekao sam da su u smartfon svetu niko i ništa. O njihovom rejtingu i svetu fotoaparata ne mogu da pričam jer se ne razumem previše. Ali i jedan Asus, Lenovo, itd su lideri u nekim drugim sferama pa u smartfon svetu ne mogu da odigraju bitniju ulogu. Tako da panasoic fotoaprati nemaju ništa sa cm1 jer je to smartfon. Ok dobra optika ali cm kao telefon nije dorastao ceni koju ima. Ni približno.

A što se tiče Snapdrgona kad me već vučeš za jezik evo da ti napišem činjenice jer ja tako diskutujem a ne subjektivno i bez nagađanja. CM1 je najavljen krajem 2014., malo posle ili u vreme kada i Note 4. S805 je imao Samsungov model. Sa druge strane jedan G3 je najavljen početkom te godine sa s801. Tvrdnja da je cm1 sa s801 pre svega 6 meseci bio top je pogađaš, još jedna glupost. Sem toga opet ti kažem džabe i da ima najnoviji hardver kada nema dobar softver i optimizaciju. Za takvo nešto je potrebno mnogo više od prostog spajanja komponenti. To panasonic kada je telefon u pitanju ne zna da uradi.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

smartphone ko smartphone. Mislim na android. Sta moze biti drugacije u poredjenju sa LG, ASUS, pogotovo Lenovo ako imaju isti hardwer? osim imena. Kod panasonic a je fotoaparat koji igra glavnu ulogu i to opravdava cenu ovog smatphone fotoaparat uredjaja. Opet LG G# i nokia 808 su dva uredjaja, dok ovde imas oba vrhunska

Dal si ti nekad koristio Panasonic telefone? to su bili jedni od najboljih, a ujedno i najskupljih na trzistu

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Pa nije u Panasonicu mrtvi symbian ili jos mrtviji Windows phone pa da mu je software loša strana.. Sta sve ljudi nisu u stanju izvaliti...
Skoro sam se igrao u jednoj foto radnji sa ovim hibridom kamere i telefona...
Uzevši u obzir činjenicu da ovaj telefon ima 7 (slovima, sedam) puta veci senzor kamere od bilo kojeg drugog telefona, e tačno toliko puta je bolja kamera od bilo kojeg drugog telefona... I ja sam mislio da je pretjerana cijena, sve dok ga nisam uzeo u ruke... Ono je bolesno dobar uredjaj i nije za svakog naravno...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

To ja pricam celo vreme .

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Ne ne, nisam mislio na tebe nego na ovu gore izvalu dzaba mu i najnoviji hardver kad nema dobar software i oprimizaciju. A uredjaj ima skoro vanila android bez bloat-a i sa pregršt modova sto se kamere tiče...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od slavisaj »

Sve u svemu, odlican uredjaj za sve, kako za fotografiju tako i za telefoniranje :) Jednostavno nema bolje

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Evo ja vam ozbiljno dajem jedan predlog jer očigledno ne može drugačije - kupite cm1 i dođite da vidimo da li radi bolje od mog G3. Ako radi vraćam vam novac za kupovinu cm1 i poklanjam G3. U suprotnom očekujem isto od vas. Nemam šta više da pričam nekome ko gleda papir i na osnovu toga sudi.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Huawei

Odgovori