Samsung Galaxy Note 4 & Huawei Mate 7 & Nešto treće
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Samsung Galaxy Note 4 ( SM-N910-C/F/S )
Dzaba softverska resenja kada gutaju memoriju. Evo moze neko da snima ekran i da vrti aplikacije u memoriji. Neka izbroji kesirane aplikacije. Ni na s6 nije bolje stanje.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Imaš ranije gore ja sam snimao multitasking i realni rad, pa pogledaj.
Kako sam ja jedan bezobrazan učesnik ovog foruma! Našao sam da poredim velikog Samsunga sa mizernim Huawei-om. Sram me bilo! 
Moram malo sarkazma da unesem, jer su ovde mnogi pristrasni, a kad si pristrasan onda nisi realan.
El Laki, koliko si dugo koristio Mate 7? Pratim ovde i tebe, kao i ostale kolege, znam otprilike ko šta nosi. Što se tiče Mate 7, koliko se sećam samo si ga držao u ruci i probao. Ako grešim, ispravi me!

Moram malo sarkazma da unesem, jer su ovde mnogi pristrasni, a kad si pristrasan onda nisi realan.
El Laki, koliko si dugo koristio Mate 7? Pratim ovde i tebe, kao i ostale kolege, znam otprilike ko šta nosi. Što se tiče Mate 7, koliko se sećam samo si ga držao u ruci i probao. Ako grešim, ispravi me!

- El Laki
- Prijatelj foruma
Nisam ga posedovao, koristio dva dana. Ali uporedo sa Note 4 zato i kažem da nije fluidniji.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Nije pometnja, čak šta više, meni zanimljivo čitati, kako ko pravi poređenje oba modela.
Najobjektivniji je kolega drom, jer je bas koristio i note 4 a sada i mate7,ipak osoba koja se namenjala telefona, i to dosta, i onda se smiri sa mate7.
Naravno, svako drugačije zahteve i prohteve ima i svako od nas drugačije koristi telefon.
Najobjektivniji je kolega drom, jer je bas koristio i note 4 a sada i mate7,ipak osoba koja se namenjala telefona, i to dosta, i onda se smiri sa mate7.
Naravno, svako drugačije zahteve i prohteve ima i svako od nas drugačije koristi telefon.
Huawei
Mate7 je u vreme kada sam ga kupio novog (oko 1. maja) dobio jedan update od par stotina mb, koji ga je zestoko unapredio, mislim da je to bio update sa EMUI 2.3 na EMUI 3.0.El Laki napisao:Nisam ga posedovao, koristio dva dana. Ali uporedo sa Note 4 zato i kažem da nije fluidniji.
Ako nisi koristio ovu zadnju verziju kit kat-a, u kombinaciji sa EMUI 3.0, onda ne znas o kakvoj fluidnosti Mate 7 pričam.
Poruka svima, koristite sta god zelite, a ja cu ono sto je za mene najbolje. I nemojte pricati o necemu sto niste iskusili.

- bata bogdan
- Banned
Kao što se kolega drom zezao, gde će bre jedan mali huawei da bude bolji od samsunga.....
Vrlo brzo će i to da se promeni, nadam se što pre, dosta korisnici plaćaju samo ime brenda.... Vreme će svoje pokazati....
Svi komentarisu kako je note serija nesto posebno, i to samo zbog olovke, a evo kladim se da ovde na forumu korisnici note serije, mozda njih 5 % koristi olovku uopste?
Vrlo brzo će i to da se promeni, nadam se što pre, dosta korisnici plaćaju samo ime brenda.... Vreme će svoje pokazati....
Svi komentarisu kako je note serija nesto posebno, i to samo zbog olovke, a evo kladim se da ovde na forumu korisnici note serije, mozda njih 5 % koristi olovku uopste?
Huawei
I to verovatno ne svaki dan. Imam note 3 i ne koristim olovku, a mislio sam da necu moci bez nje.
- bata bogdan
- Banned
Korisna stvar jeste, ko zna da je upotrebi na pravi način itd itd, ali pričati koliko je ta ista olovka važan deo za korišćenje a istu tu olovku i ne koristiti, mislim stvarno...
Lično i sam na Note3 nisam olovku koristio, za 6 meseci koliko je bio kod mene, mozda sam je tri puta koristio i to onako bzvz skroz... Dosta njih i ne zna funkcije olovke
Lično i sam na Note3 nisam olovku koristio, za 6 meseci koliko je bio kod mene, mozda sam je tri puta koristio i to onako bzvz skroz... Dosta njih i ne zna funkcije olovke

Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Re: Samsung Galaxy Note 4 & Huawei Mate 7 & Nešto treće
Ja lično ne forsiram olovku ali tvrdim da neko kome bi se ona svidela i ko bi je koristio često kao ja, ne bi nikada rekao da je ona irelevantan faktor. Elem, da ne preterujem ali rekao bih da sam među prvima na forumu počeo da pišem o Mate 7ici i da ga hvalim. Tako da o mojoj pristrasnosti ka Samsung je glupo pričati. Dobro znam kakav je Note 4, kao i Mate 7. Ne kažem da je ijedan loš. Ali sam kada je Note bio 180e skuplji uzeo Note. Isto bih uradio i sada kada je razlika jedva preko 100e. Smatram da za te pare nema boljeg tj kompletnijeg telefona. Jeste tačno da Mate 7 ima bolju bateriju i izradu, ali sve ostalo je na strani Note 4 - kamera za koplje ispred, softver takođe, performanse, s pen (meni više nego korisna), osećaj u ruci (Mate 7 više šeta), mogućnost dalje prodaje, podrška...
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Softver ne moze nikako da bude bolji. Onoliki bloat,pa to nije normalno. Imajte na umu da 90% korisnika ne zna sta je root,5% zna,ali nece da rutuje,i svega 5% uradi root.
Pogledajte samo na xda sta kazu za N4. Bez ikakve intervencije sporije radi od N3. Licno se uverio. Samo nisam hteo da bacim hajp. Takodje,jako je bitno da je hajp uvek postojao u drugim temama,za druge modele
Kada su dokazi bili tu,svi su se odjednom razbezali.
Znaci,ko ne veruje,slobodno neka dodje da to proverimo. Odlazimo kod lika u radnju,ispred nas otvara N3 i N4 iz kutije,i gledamo kako rade.
Ali to ovde ne sme da se kaze,ne moze Samsung da to dozvoli,da mu noviji flagship bude 'sporiji' od prethodnog flagship modela
Pogledajte samo na xda sta kazu za N4. Bez ikakve intervencije sporije radi od N3. Licno se uverio. Samo nisam hteo da bacim hajp. Takodje,jako je bitno da je hajp uvek postojao u drugim temama,za druge modele
Kada su dokazi bili tu,svi su se odjednom razbezali.
Znaci,ko ne veruje,slobodno neka dodje da to proverimo. Odlazimo kod lika u radnju,ispred nas otvara N3 i N4 iz kutije,i gledamo kako rade.
Ali to ovde ne sme da se kaze,ne moze Samsung da to dozvoli,da mu noviji flagship bude 'sporiji' od prethodnog flagship modela
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ne znam u kojoj temi je samsung ubedljiv u svemu, mada se sećam kao kroz maglu dok si koristio samsung tablet da je bio dominantan
Daleko da je samsung najbolji, ali ima modele koji se nečim izdvajaju od ostalih. Takođe apple i htc.
Ima li neki havajac najbolje zvučnike i zvuk na sluškama? Nema. Ima li neki havajac najbolji displej, gde je sve oduvao? Nema. Ima li najbolju kameru sa kojom je oduvao konkurenciju? Nema. Ima li najbolji optimizovan OS? Nema. Ima bateriju, ali danas skoro svi modeli guraju jedan dan bez problema. Što se mene tiče, ni note ni havajac nema šta da traže pored iP6+. Rećićete jeftinii je havajac, jeste, ali pročitajte ponovo pitanja i odgovore "nema". Ko hoće najbolje, ima i košta, ko hoće da uštedi a da od svega bude dobro/prihavtljivo ima. Ende.

Daleko da je samsung najbolji, ali ima modele koji se nečim izdvajaju od ostalih. Takođe apple i htc.
Ima li neki havajac najbolje zvučnike i zvuk na sluškama? Nema. Ima li neki havajac najbolji displej, gde je sve oduvao? Nema. Ima li najbolju kameru sa kojom je oduvao konkurenciju? Nema. Ima li najbolji optimizovan OS? Nema. Ima bateriju, ali danas skoro svi modeli guraju jedan dan bez problema. Što se mene tiče, ni note ni havajac nema šta da traže pored iP6+. Rećićete jeftinii je havajac, jeste, ali pročitajte ponovo pitanja i odgovore "nema". Ko hoće najbolje, ima i košta, ko hoće da uštedi a da od svega bude dobro/prihavtljivo ima. Ende.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Gledam samo koliko je neverovatno kako su pojedinci jedva docekali pucanje plastike,zute mrlje,loseg zvuka i sta ti ja sve znam na nekim modelima. Jos kada sam citao o distorziji zvuka na G3,plakao sam od smeha
Takodje,probleme kod svojih uredjaja nisu smeli da iznose. Svaki dan im je to pred ocima,cute,i jos hvale Samsung.
I onda procitam da je N4 sa svim bloat-om fluidniji od mate7
dodje mi opet slatko da se nasmejem

I onda procitam da je N4 sa svim bloat-om fluidniji od mate7

- El Laki
- Prijatelj foruma
I ja sam furao Note 4 na stock tj bez root. Samo neke osnovne intervencije koliko može bez. Za Note 3 ne znam, jer nisam poredio pa neću da pričam.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ja ne forsiram Note 4 i Samsung ali se pronalazim u pisanju nekih lljudi ovde jer jednostavno sam trenutno jedini na strani Samsunga. Isti ljudi me proglasiše fanom Samsunga iako dok im ja nisam rekao za G Pro 2 i Mate 7 nisu ni znali da ti modeli postoje. A da, u to vreme su koristili Samsung. Smatram da sam dovoljno objektivan kada kažem da Note 4 do 500e nudi najviše.
- bata bogdan
- Banned
Tebi Ende, meni nije, sve sam to pisao za Samsung tab s i dalje stojim iza svojih reči, jedino gde je dobar u odnosu na x1 je ekran, ostalo ništa, jedno iskustvo više za mene sto se tice kao korisnika i Samsung i Huawei.
Vidis druze, razlika je što se za Samsung i iphone na cenu placa 50%ime, i pitanje je da li je to ime vredno tih razlika, to jest minimalnih, nije.
Uvek si pisao da ti je i baterija bitna, ne sad kad se pojavio huawei sa baterijom kojom kida, i izradom koju samsung nikad neće imati, ne sad to više nije važno.
Svako ima svoje mišljenje, a da mi pojedinci smaramo sa Huawei, onda lepo to napisi i vecini koja bas smara sa Samsung.
Pitanje je, da npr note 4 ima izradu kao mate 7, koja bi onda priča bila...
Vidis druze, razlika je što se za Samsung i iphone na cenu placa 50%ime, i pitanje je da li je to ime vredno tih razlika, to jest minimalnih, nije.
Uvek si pisao da ti je i baterija bitna, ne sad kad se pojavio huawei sa baterijom kojom kida, i izradom koju samsung nikad neće imati, ne sad to više nije važno.
Svako ima svoje mišljenje, a da mi pojedinci smaramo sa Huawei, onda lepo to napisi i vecini koja bas smara sa Samsung.
Pitanje je, da npr note 4 ima izradu kao mate 7, koja bi onda priča bila...
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Bato a na čemu je izgrađen taj brend, šta misliš? Zašto je Samsung Samsung, Sony Sony a Apple Apple? Zato što se reklamiraju? Ne.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Zasto je Nokia,Nokia? Gde je sada Nokia? Gde ce biti Samsung? Uplasili se ljudi konkurencije,pa krenuli sami sebe da zavaravaju kako je Samsung bolji nego sto je bio. Nazalost,ni sami ne veruju u to sto kazu.
- bata bogdan
- Banned
Nikako da se vec jednom razjasni, koliko god je note 4 bolji po brojkama itd itd, mate 7 nema smeća kao note4 i normalno je da radi kao podmazan.
Govorim iz iskustva tab s 8.4 vs x1.
Daleko od toga da kažem da je note 4 los, ali ne može ni da se napiše da je mate 7 daleko ispod note 4.
Nije mi jasno, što se toliko omalovazava sve što se poredi sa Samsung telefonima....
Govorim iz iskustva tab s 8.4 vs x1.
Daleko od toga da kažem da je note 4 los, ali ne može ni da se napiše da je mate 7 daleko ispod note 4.
Nije mi jasno, što se toliko omalovazava sve što se poredi sa Samsung telefonima....
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nakon S4 sve do Note 4 nije bio Samsung da sam rekao "pun pogodak". Da ih jesam koristio, to stoji. Uostalom imam G3, pre toga i L930. Glupo je reći da sam vezan za Samsung i da ih branim. Odmah sam rekao da G3 radi nešto bolje i ima bolju kameru od S5. Nemam problem da kažem kako stvari stoje. Isto sam hvalio i Mate 7. Ali ne mogu da kažem da je bolji od Note 4. Čak ni isti rang.